Arkadaşlar,aslında bu ekmekler en az iki katı kadar kabarmış olacaklardı.Fakat ben hamuru mayalanması için bir tarafa bırakmıştım ya..(((Ne oldu dersiniz!Ne olacak üzerinden tam 4 saat geçtikten sonra benim şaşkın aklıma geldi, aaaaa benim hamurum vardı diye.)Neyse apar topar ekmeğimi hazırladım,fırına attım ve pür dikkat fırının başından ayrılmadım.O arada sanki biri başımdan aşağı yavaş yavaş su döküyormuş gibi de hissetmedim desem yalan olur.İnat etmiştim ya bu sefer fırının başından ayrılmamaya,işte fırının yaymış olduğu o ısının karşısında yaklaşık 45 dk kadar su içinde bekledim.Hiç bu kadar inatçı olduğumu bilmiyordum.Sonuç ise ekmekleri fırından çıkardıktan sonra bıçakla ikiye kestikten sonra içinden akan o yağlı peynirin tadı ve görüntüsü ise bambaşka idi.Bu ekmeğin tarifini yine Alman bloglarından birinden almıştım.Fakat ne yazıkki ismini yazmadığım için sizlerle o sitenin adını paylaşamıyorum.O sadesini yapmıştı benim gibi peynirli değildi.Kalıbın içinde başta kocaman olan parçayı sade yaptım.Nedeni ise,ikisinin arasındaki lezzet farkını yakalayabilmek içindi.Bana soracak olursanız hangisi diye bence ikisi de derim..))Afiyetler şekerler olsun dünya tatlısı arkadaşlarım!
Her bir parça için işleminiz bittikten sonra üzerlerini resimlerde görüldüğü bıçak ucu ile delin.Son olarakda fırça yardımı ile üzerlerine süt sürüp 165 c de pişirin.Fırından çıkardıktan sonrada üzerlerine temiz bir bez örtüp hafif yumuşamalarını sağladıktan sonra kalıbınızdan çıkartın.
Eriyen yağlı peynirlerden biraz koyup rulo gibi sarıp uclarını elinizle kapatıp kalıba koyun.
Kahvaltı bıcağınızın ucu ile açtığınız hamurun ortasına abartmadan minicik tereyağı sürün.
Her bir parça parmak uçları ile biraz açılıp büyütülür.
Mayalanmış hamurunuz 4 eşit parçaya ayrılır.
Ekmek kalıbının içine yağlı kağıt serilir.
Yapılışı
Önce un mayalanma kabına boşaltılır.
Sırası ile tüm malzemeler eklenir
Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpılır.
Daha sonra elinizle toparlanıp temiz bir kabın içine hamur konulur.
Hamurun üzeri temiz bir bazle kapatılıp yaklaşık 45-50 dk bekletilir.
Malzemeler
550 gr beyaz un + 3-4 yemek kaşığı un
250 ml süt
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz (dileyenler ilave olarak 1 çay kaşığı tuz ekleme yapabilirler)
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
20 yorum:
Selam Gül'cügüm, bana gelmissin onun icin bende hemen sana kosa kosa geldim, ayrica nerdeyse her postumda beni yorumlarinla yanliz birakmadigin icin ayrica tesekkürler. Senin tosuncuk ekmeklerinde pek istah acici görünüyor. Tarifini bekliyorum, böyle seyler tam esime göre, kendisi tam bir hamur isi fanatigidir, ama yer, yer ve hic te kilo alamaz. Bu haksizlik degil mi bayanlara karsi? Tekrar görüsürüz, bende öptüm, eger kandilini önceki yazimda kutlamadiysam, hayirli kandiller dilerim. Hoscakal
Merhabaa
Bloğunuzu yeni keşfettim. Ekmeklere bayıldım çok güzel görünüyolar. Bu arada bannerinizi siteme ekliyoru. Sık sık görüşmek üzere...
ÖZlem'den Sevgiler...
Gül sabah sabah ne hoş bir görüntü bu; içinde dağılmış peynirli nefis bir ekmek :)) Ellerine sağlık nefis görünüyor
Sevgiler...
Üzerinede biraz tereyağı..Mis gibi koktu inanki..Ellerine sağlık Gülcüm..Öpüldün
canim ellerine sglik enfes gorunuyor ekmekler midem duzelsin bu ekmekleri denerim ins afiyet olsun canim
Bu sabah zamansızlıktan ve ihmalden kahvaltı yapmadım. Yani açım. Bu ekmekler o kadar nefis gözüktü ki, bilemezsin. Ellerine sağlık canım.
Sevgili kardeşim ziyaret ve güzel yorumun için teşekkür ederim.ortak dostumuzdan szin hakkınızda çok güzel şeyler duyuyorum.ziyaretinize memnun oldum..blog ve içindeki ayrı ayrı harika elinize yüreğinize sağlık.ah şu kilolar yokmu ağız tadı ile bu güzellikleri doya doya yiyemiyorum.gönül dolusu sevgiler..munevce
Of of of Gül sen neler yapmışsın yine böyle.Valla 45 dakikana değmiş.Ellerin dert görmesin.
sevgiler.
Gülcüm sen harikasın.Bu ekmekcikler ne kadar güzeller.Kokuları taaaaaaa buralara kadar geldi.Yapmak farz oldu canım.Öpüyorum seni.
Sevgiler
Ayfer
gönul ablamızın dogum gununu bende kutluyorum..ömru huzur ve bereketle dolsun ıns. gülcüm bu ne guzellik bılmem benım bır ekmekçi oldugumu bılıyormusun?:) çeşit çeşit ekmekler yaparım aıle fertlerıne hımmm...bunuda deneyecegımden emın olabılırsın yane:)) ellerın dert görmesın..
Gül canım ellerine sağlık peynirli peynirli harika ekmekler yapmışsın sık yorum bırakamasamda takipteyim
sevgiler
Bayıldım bu ekmeklere çok güzeller ellerine sağlık Gül'cüğüm harikasın valla...
Gül'cüğüm Merhaba
Arkadaşlarının doğum gününü hatırlıyorsun hiçbir detayı unutmamaya çalışıyorsun çok incesin.
Ekmeklerin erimiş peynir görüntüsüyle müthiş olmuşlar, eline sağlık.
Sevgi ve selamlar
Hesna
gulum bu ne! ekmegin icinden peynir akio! akabinde benimde agzimin sulari! amaninnn!! ellerine saglik!!!!!!!!!!!!
Gul'cum ben geldim hosgeldim:)ne harika seyler pisirilmis bu blogda.Bir kacini yazdim hizlica deniycem.Ellerine saglik.EH senide gorumus olduk bu arad merkaim giderilmis oldu pinik sayesinde:)
Artikim gelirim Gul'cum.
Operim
Gül'cüm uğraştırmış seni ama sonuca değmiş. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..
Sevgili Dostum,
Ekmegin görüntüsü nefis kokusu taaaa buralara kadar geliyor. Nasil da canim cekmis...
Ayrica Gönül´cügümün dogum gününü buradan da kutluyorum sevgilerimle...
Gül Hanim ellerinize saglik peynirli ekmekcikler cok istah kabartici olmus özellikle kahvaltilarda eminim ev halkina nefis bir sürpriz olur en kisa zamanda deneyecegim,sevgilerle...
Eline sağlık canım.Hem şeftalili kek hemde ekmeğin nefis görünüyor.Çok maharetlisin yani ne diyeyim başka :)
Selam ve sevgiler......
Gülcüğüm ekmekler nefis görünüyor, öyle de bir anlatmışsınki insanın ucundan koparası geliyor. Ellerine sağlık canım. İzindeyken benimde bir ekmek denemem var ama seninkilerin yanında benimkinin lafı bile olmaz.
Öpüldün canım ve cevizli kozalakların tarifinide bekliyorum.
Yorum Gönder