Pastanız piştikten sonra fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyip ondan sonra kalıbınızdan çıkarın.Pastanın yanına krema severseniz,1 paket krem şantiyi çırpın.(kutu içersinden 2 paket çıkıyor sadece biri)1 Su bardağı süzme yoğurduna şantiyi ekleyin ve kaşıkla karıştırın.Kremanızı ise dilediğiniz veya damak tadınıza uygun aromalarla da zeginleştirebilirsiniz .Pastanızı kesip tabağınıza aldığınızda 2 yemek kaşığı kremayı yanına koyup üzerine böğürtlen reçeliniz varsa minicik gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.))
Tekrar fırına verip 15 dk kadar pişirin.Tekrar fırından çıkarıp üzerine ayırmış olduğunuz yaprak bademleri serpiştirip üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Resimi yakından incelerseniz hamurun bastırılmadığını ve kalan hamurun öylece üzerine serpiştirildiğini göreceksiniz.Pastanızı yerken üzerindekilerin hafifçe tabağa dökülüceklerini göreceksiniz.Mesela Almanlar, bunu tatlı kaşığı ile yemeyi çok severler.)Bende bu pastayı tatlı kaşığı ve yanında kreması ile yemeyi tercih edenlerdenim..)Pişirmiş olduğunuz tartın tabanına bu karışımı yayın.Üzerine ise, ayırmış olduğunuz diğer yarım hamuru elinizle serpiştin. (Hamur elle yoğrulmadığı için katı değil.Resimde de görüldüğü gibi kum tanecikleri kıvamında.Bu yüzden elinizle veya bir kaşık yardımı ile de rahatlıkla kalan hamuru meyvelerin üzerine serpiştirebilirsiniz.)
Resimi yakından incelerseniz hamurun bastırılmadığını ve kalan hamurun öylece üzerine serpiştirildiğini göreceksiniz.Pastanızı yerken üzerindekilerin hafifçe tabağa dökülüceklerini göreceksiniz.Mesela Almanlar, bunu tatlı kaşığı ile yemeyi çok severler.)Bende bu pastayı tatlı kaşığı ve yanında kreması ile yemeyi tercih edenlerdenim..)Pişirmiş olduğunuz tartın tabanına bu karışımı yayın.Üzerine ise, ayırmış olduğunuz diğer yarım hamuru elinizle serpiştin. (Hamur elle yoğrulmadığı için katı değil.Resimde de görüldüğü gibi kum tanecikleri kıvamında.Bu yüzden elinizle veya bir kaşık yardımı ile de rahatlıkla kalan hamuru meyvelerin üzerine serpiştirebilirsiniz.)
Hepsini kaşık yardımı ile böğürtlenleri ezmeyecek şekilde karıştırın.
100 gr file bademin yarısını ekleyin.
300 gr böğürtleni ekleyin. Bu karışımı elma tanelerine ekleyin.Limon suyunuda eklemeyi unutmayın. Galeta ununu ve esmer şekeri karıştırın. 2 elmayı resimde görüldüğü gibi parçalara ayırın.
Kalıbınıza yağlı kağıt serip kenarlarını hafifçe yağlayın.Hamurun yarısını kalıba aktarıp önce kenarlarını çevreleyin.Tabanını ise kaşığın tersi ile bastırarak yayın ve 175 c de yaklaşık 25 dk pişirin.
Unu,şekeri,tuzu,yağı,limon kabuğu rendesini çırpma kabına sırasiyle koyun.Öğütülmüş bademi 5-8 dk arası fırınlayın.Fırınladığınız sıcak bademi hemen karışıma ekleyin.Çırpıcınızın hamur çırpma uçlarını takıp çırpın(burada önemli olan yağın erimemesi ve içinde minik minik kalmasıdır).Hamurunuz kum tanecikleri görünümünde olmalı.Yukarıda görüldüğü gibi.
125 soğuk tereyağı
125 gr şeker
125 gr un
100 gr öğütülmüş badem
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
minicik tuz
İçi için gereken malzemeler,
300 gr böğürtlen
2 adet elma
100 gr yaprak badem
50 gr esmer şeker
50 gr galeta unu
1 yemek kaşığı limon suyu
29 yorum:
Gül'cüğüm harika gözüküyor, tarifi sabırsızlıkla bekliyorum, canım ellerine sağlık...
Sevgili Gul'cugum,
Ellerine saglik, harika gorunuyor.Pikniginize gelmeyi cok isterdim ama Istanbul'dan ayrilmak zorundaydim ayin 27 de, cok uzulerek katilamadim. Bu arada ben dondum, artik daha cok gorusmek umuduyla. Sevgilerimi gonderiyorum.Iyi bir hafta diliyorum.
Gül´üm,
Güzel bir hafta dilerim Stuttgart´tan selam ve sevgiler...
Sonja
merhaba ben tülin
pasta nefis gözüküyor ellerinize saglik ama en kisa zamanda nasil yaptiginizi anlatirsaniz co sevinirim cünkü bahcemda brombeer var recel yaptim gerisi ile neler yapsam diye düsünüyordum saglikli mutlu günler diliyorum sevgiler sanong
Fotoğraflar nefiss bir şey olduğunu anlatıyor, tarif için beklemedeyim, ellerine sağlık, Sevgiler...
Neler yaptın yine sen?
Hem de tatlı...
Hem de hamur işi....
Bir de mail attım sana...Eline geçmiştir umarım;)))
Çok güzel bir tada benziyor canım... İyi bir hafta diliyorum sana, öptüm...
sanırım yine harika bir tarif geliyor ama brombeer denilen meyveyi tanımıyorum.yerine başka şey kullanılabilir mi
Sevgili Gül; sen bu işi meslek olarak yap diye kaç kez söyledim hatırlarsan. Sipariş yaptığını da duyunca çok sevindim. Çok gayretlisin, beceriklisin. Nazar değmesin sana. Yine çok güzel, farklı bir lezzet çıkmış ortaya. Ellerine sağlık canım. İyi bir hafta diliyorum.
p.s.Referans verdiğin bloğu da çok beğendim.
Gül hanım,belirttiğiniz gibi çok değişik ve lezzet bombası pasta olmuş.Böğürtlenlerin manavlarda cirit attığı bu dönemde bu pastayı severek denemek istiyorum.Ayrıca çok değişik krema alternatifi de sunmuşsunuz.Çok deneyimli,usta ve farklı olduğunuz tariflerinizden de belli oluyor.Size sipariş vermeyi çok isterdim.Mail adresinize şimdi mail atacağım lütfen kontrol eder misiniz!!Teşekkürler bu hoş pastanın tarifini paylaştığınız için.
İyi bir hafta diliyorum.
Sevgilerimle
Gönül
Eline sağlık canım,çok lezzetli olduğu belli oluyor....Selamlar...........
Ellerine sağlık Gül'cüğüm nefis görünüyor sevgiler...
sevgili Gül enfes görünüyor.Ellerine sağlık canım.Çok değişik olmuş
sevgiler
Merhaba Gül, ellerine sağlık yine harika bir pasta daha. Alman pastaları benim çevremde baya bir tanttım sayılır. Herkes beğeniyor, bende çok seviyorum. Kendine iyi bak canım.... Nesrin
Bencede cok guzel. Kalan hamuru meyvelerin üzerine rendeledin mi nasil yaptin? Cok begendim tarifini, ellerine saglik.
Pastanız çok değişik olmuş.Bizim yaptığımız pastalardan çok farklı görünüyor.Badem yerine fındık koysak nasıl olur?Bu konudaki fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
İyi geceler.
Mamila
Harika görünüyor Allah'tan vakit geç yoksa çayımı alıp gelecektim Sevgili Gül:))
Gül'cüğüm,
ellerine sağlık. sen yaparsın da güzel olmaz mı. Bir gün pastalarından yemezsem gözüm açık gidecek:)) öpüyorum canım.
Alahhhhhhhhhhhhhh tutmayin beni canim bu ne en sevdigim lezzetler sanki bir araya gelmis kamba kumba brombeer crumble olmus :D ne demek anlayamasamda :D optum canim harikasin gene
Gülcüğüm harika görünüyor bu tatlı yine, ellerine kolarına sağlık. Ben bunu en kısa zamanda denesem diyorum ama böğürtlen yerine buzluktaki vişneleri kullansam nasıl olur ki acaba diyorum? Bir de galeta unu yerine pötibör bisküvi ufalasam nasıl olur ki diyorum (ben tatlılarda galeta ununu pek sevemiyorum da)? Fark ettim de ne de çok şey söylüyorum. Kocaman sevgiler
of offf böyle bir tadı insanın görüp sevmemesi mümkün mü bilemiyorum insan yspışını izlerken bile yutkunmadan edemiyor doğrusu
ellerine sağlık
Sevgili Gül
Bu postunda ve bir önceki postunda benim tarafımdan yazılmış gibi yazılan iki yorum var,ben senin bloğunu arada ziyaret ederim ama yemekle ilgim olmadığı için yorum bırakan biri değilim güzel bir üslupla yazılmış olmalarına rağmen benim üslubum değil asla blog adresimi yazmadanda yorum bırakmam,yine adresimi yazıcam kuvvetle muhtemel kim olduğunu tahmin ettiğim kişi biraz daha bloğumu takip edip hiç değilse nasıl yazdığımı öğrensin.
Sevgiler
sevgili gül mamila isimli yazılalan yorum bana ait değildir.benim uslubuma yakın ifade ile yazılmış. kim olduğu hakkında hiç bir fikrim yok .yaptıklarını takdir ediyorum bilgilendirmek istedim, sevgiler
Gülcüğüm Merhaba
Bol malzemeli harika bir tarif yine eline sağlık canım.
Senin enerjine hayran kalıyorum, zaman yaratıp böyle güzel şeyler yapman ne güzel becerikli arkadaşım.
Sevgiler
Hesna
Hayatımda yediğim en nefis pastaydı.Böğürtlenlerle elmaların bu kadar uyumlu olacağını hiç düşünmemiştim.En bomba bu pastaydı.
Ellerine sağlık kuzen.
Gül'cüm ellerine sağlık. Nefis bir tarif daha. Sevgiler...
Sevgili Gül abla, ziyaretin ve desteğin için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle.
Güllüm sende geliyormuşsun duyduğuma göre.:))Yaşasınnnnnnn!!
Pasta malzemelerini birlikte getirmeyi unutma,zira mutfaktan dışarı çıkarmayacağız seni.Resimlere bakıp yutkunmaktan helak olduk.Misafirlerinde varmış duyduğuma göre, çok sevindik.Uçak biletlerini aldın mı canım?Çok öpüyoruz seni.
O kadar guzel anlatmissiniz ki hemen deneyecegim,tesekkurler:)
Yorum Gönder