Çarşamba, Temmuz 11, 2007

BADEMLİ,VİŞNELİ VE ÇİFT ÇİKOLATALI TORTE

Pastanın tarifini sanırım merak etmişinizdir arkadaşlar.O zaman lütfen sevgili Zinnur 'un sayfasını ziyaret edip, oradan tarifin aslını alırsanız çok mutlu olurum.Sevgili Zinnur'un bu tarifide yine olağanüstü olmuş.Çünkü bu pastayı yapıp, iş yerindeki arkadaşıma ikram etmiştim geçen hafta ve haliyle tadına bakma şansım olmamıştı..Pasta sevgili Zinnur'un paylaştıklarıyla noksansız uyumluydu.Ben sadece üzerinin çikolatasını hazırlarken sanırım krema konusunda biraz cömert davrandım ve haliyle bu görüntüleri elde etmiş oldum.Pastayı geçen hafta perşembe günü pişirip fazla dinlenmesine zaman vermeden çikolatasını döküp pastanın iyice oturmasına bile izin vermemiştim. Pastayı ertesi sabah fazla kurcalamadan pasta tabağına oturtup arkadaşıma getirdiğimde çok mutlu olmuştu.Cuma gecesi ise ben heyecanla sonucu merak edip dururken ansızın gelen telefonla çok mutlu olmuştum birden..))Pazartesi günü ise arkadaşım, cuma gecesi için çok kalabalık misafirleri olduğunu ve pastanın tadına bakanların kesinlikle ev yapımı olduğuna inanmadıklarını ve o sırada beni aramaları ise ayrı bir mutluluk,keyifdi..Cuma akşamı iş çıkışı arkadaşıma, lütfen müsait bir ortam olursa bana pastanın bir diliminin resmini çekebilir misin diye sormuştum..Bugün resimleri bana mail atma şansı olduğundan, bende bugün sizlerle bu güzel pastayı paylaşmış oldum.Buradan tekrar http://www.bizimpastane.blogspot.com/Zinnur sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum.Ellerine ve gönlüne sağlık sevgili Zinnur,sayende güzel pastaları yapma şansını yakaladığımız için..Sizlerde deneyin,eminim ki çok mutlu kalacaksınız.PASTANIN TARİFİNİ, ZİNNUR'UN SAYFASINDAN Tartlar , Paylar ve Tortalar'ı TIKLADIĞINIZDA YUKARIDAN AŞAĞI 9.SIRADA OLAN TARİF ARKADAŞLAR..





33 yorum:

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Ellerine saglik canim. Cok nefis görünüyor. Tarifler sayfa düzenin hepsi birer saheser...
Birde yemeklerin pastalarin tadina bakabilsek, insallah nasip olur.
Sevgilerimle Sonja...

Adsız dedi ki...

merhaba canim,
ellerine saglik cok guzel gorunuyor. zinnur'un hangi pastasi bu? inan bakindim bakindim ama bulamadim:(
idil, berlin

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Pasta gerçekten çok güzel duruyor. Beyaz çikolatalı sanırım. Ellerine sağlık
Tarife ben de baktım ama bulamadım Bizim pastane'de. Hangi pastası bu acaba..

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık Gül Harika bir pasta olmuş, Yiyenleri her ne kadar kıskansamda afiyetler olsun :))
Ben de Zinnur'un hayranlarındanım müthiş bir şans bizler için onun buralarda olması
Sevgiler...

tata dedi ki...

Gül'cügüm, cok güzel olmus sayfa düzenin, cok hosuma gitti. Hep güzel paylasimlarla dolar insallah.
Pastacilik isini de iyice ilerlettin, ellerine saglik. Bir gün dener miyim?
Sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım sitenin yeni görüntüsü çok güzel olmuş iyi günlerde kullan.
Hoşçakal.

Evren Yasa dedi ki...

Sevgili Gul, canim arkadasim,

Yeni sayfa duzenin cok guzel olmus, ustteki gul de cok yakismis, hayirli olsun canim. tarif de super, tam benlik, ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Gül'cüğüm,
Canım bu aralar maşallah pastaların çok güzel oluyor.Bu tarif de çok gösterişli.İnsanları böyle el emeği pastalarla sevindiriyorsun,sen de ömrün boyunca çok mutlu yaşa inşallah arkadaşım.
Emrah'a da gösterdim sayfandaki gülü,çok beğendik.ellerine sağlık Sonıa'nın.Öpüyorum seni...
BEYHAN

Leziz Tarifler dedi ki...

Sevgili Gül'cüm,

Ne güzel değişik tarifler deniyorsun ve bizlere de bu tecrübelerini aktarıyorsun. Ellerine sağlık canım. Bu haliyle de çok güzel olmuş. Yapanın kalbi ve dili güzel olduktan sonra...:))
Canım kocaman sevgiler...

Ferhanca dedi ki...

Gül, çok güzel olmuş .Şimdi Zinnur abaktım onun yaptığı pastanın aynısını yapmışsın ellerine sağlık ..kekei muhteşem onun için hazır sanmaları normal..vişne zamanında denemek gerek diyorsun..haklısın ..sevgiler..

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Bocuruk dedi ki...

Canım,
Hızına yetişmek ne mümkün. Pasta o kadar güzel görünüyor ki. Yarın akşam için 3-4 aile mangal partisi planımız var. Ben de giderken bir pasta yapıp götürmeyi düşünüyorum. Şöyle pratik bir tarif, ne dersin? Yani hangi tarifi önerirsin? Ellerine sağlık Gülcüm.
Sevgilerimle...

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

vallahi noluuur. bana komşu gel noluuuur.:(
aaay dayanamıyorum.P şalallp ağzımın suyu akıyor resmen.:)
canikom benim orada organ nakli ile ilgili 2 yazı yazdım.3. yü de yazacağım gördünmü?

Adsız dedi ki...

Gül;
Zinnurun sayfasında gözümden kaçan bir tarifmiş ne iyi oldu hatırlattın ellerine sağlık canım nefis görünüyor ne güzel süslemişsin canım
Sevgiler

Leziz Sofralar dedi ki...

Gül Hanim sitenizi cok kereler ziyaret etmis olmama ragmen yorum yapmak simdiye kismetmis,ellerinize saglik hersey birbirinden nefis görünüyor ama pastanizda tabiki bir harika demeden gecemeyecegim görüntüsüne bayildim sizlere afiyet bal seker olsun,
Her zaman görüsmek dilegiyle Seval...

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Damak Tadım,
ellerine sağlık canım nefis bir tart hazırlamışsın. Zinnur'un de ellerine sağlık. Vişne badem ve çikolata hemde duble çikolata, yemede yanında yat. :)
Canım bu arada yeni şablonun hayırlı olsun, çok ferak çok cici bir şablon olmuş. Güle güle kullan. :))

Adsız dedi ki...

Sevgili Sonia'cığım,
Çok teşekkür ederim canım benim,yapan eller dert görmesin inşallah..Benimde sayfa çok hoşuma gitti ve inan çok mutlu oldum..Allah'da seni mutlu etsin canım..İnşallah kısmet olur bir gün misafirimiz olursanız, hepsinden yapar tattırırım san canım..

Sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Sevgili İdil,
Umarım sayfama tekrar girip yazdıklarımı okumuşsundur..Teşekkürler,sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Pastanın içi yoğun bitter çikolatalı,dışı da fildişi çikolata ve ballı..Tavsiye ederim Pınar'cığım,ben tadını bilmiyorum ama arkadaşımdan nefis olduğunu duyunca hiç şaşırmadım desem yeridir.Zinnur'dan denemiş olduğum tüm tarifler ayrı bir lezzet..

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum,
Sana katılıyorum canım bu konuda..Gerçekten de bizler için büyük bir şans sevgili Zinnur'un paylaşımları.Dilersen sana da yaparım canım benim..))

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Tatam,
Çok teşekkür ediyorum güzel yorumuna..Sayfa benimde çok hoşuma gitti ve çok mutlu oldum..Umarım sende bir gün bu pastayı deneyip afiyetle yersiniz canım..

Sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili Perihan'cığım..

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Beğenmene çok memnun oldum canım..Pastayı denemeni tavisye ederim,eminim ki damak tadına uygun bir pasta..

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Canım Beyhan'ım,
Çok teşekkür ederim,sayfamı bende çok sevdim canım..Emrah'ın beğenmesi ise ayrıca mutlu etti beni..Canım ne demek,ben yaptığım işi severek yapıyorum ve çok mutlu oluyorum..Senin tarafından böyle güzel övgüleri hak ettiğim için ayrıca kendimi çok şanslı sayıyorum..Sizde hep mutlu kalın canım benim,günleriniz hep güzelliklerle dolu geçsin..


Sevilerimi gönderiyorum..

Adsız dedi ki...

Gül ,sitenin yeni hali çok güzel.Tarifler harika. Tanışmak,görüşmek dileğiyle.Sevgiler. K.IŞIK

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
Çok teşekkür ederim canım.Yapmasını sevdiğimden dolayı inan pastaları yaparken çok mutlu oluyorum..Yapıp tadına bakmadığım çok pastam var bir bilsen..))Ayrıca o senin güzelliğin ve tatlı dilin canım,tekrar tekrar teşekkürler canım Feyhan'cığım..

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Ferhan'cığım,
Ne güzel alt alta Feyhan'a ve sana cevap yazmak.))Zinnur'un vermiş olduğu tarifleri aynen uyguladığın takdirde yanılma payı yok gibi bir şey..Dikkat ettiysen ben sadece üzerinin süslemisini farklı yapıp kenarlarına çikolata parçaları serpiştirmedim..Tavsiye ederim canım,hazır vişneler bol iken..)

Kocaman öpüyorum seni..Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Canım Bocuruğum benim,
Dün seninle telefon görüşmemize istinaden, sanırım bir şeyler planlamışsındır..Yinede en iyisini sen bilirsin tatlım..Çok teşekkür edip,yanaklarından öpüyorum..

Sevgiyle,

Adsız dedi ki...

Yağmur damlacık'ım..
Ahhh nerde o günler tatlım benim..Seninle yakın olmak,devamlı çat kapı sana bir şeyler yapıp getirmeyi nasıl arzu ederdim bir bilsen..Bizlerde bir gün buluşusak nasıl olur ki??
Sayfana geldim baktım canım,çok iyi bir konuya değinmişsin,gönlüne sağlık duyarlı arkadaşım benim..

Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Tatlı Seda'cığım,
Bence tam senlik bir pasta..Dilersen tarifini Zinnur'dan alıp dene derim sana..Yapımı ise çok kolay,sadece keki bir gün önceden yaparsan bence daha başarılı olursun diye düşünüyorum..Öpüyorum canım seni.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Seval,
Hoşgeldin canım!!Güzel yorumundan dolayı teşekkür ediyorum..Umarım bundan sonra sıklıkla paylaşımlarda bulunuruz..

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşe'cik,
Demek sende yeni şablonumu beğendin canım,çok teşekkürler..
Pasta tam ifade ettiğin gibi nefis olmuş canım..Çikolata,vişne ve badem üçlüsünü yakışmayacağı bir pasta düşünemiyorum bende..))

Öpüyorum yanaklarından canım Ayşem..Sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Sevgili Kezban hanım,
Sizi burada görmek ne kadar büyük bir mutluluk..Öncelikle hayırlı olsun diyorum..Umarım Işıl'cığım,çokkkkkkkkk mutlu olur..Ben bir kaç kez arayıp tebrik etmek istedim ama telefonu açılmadı..Belkide zamansız aramış olabilirim..Sizlerle tanışıp,misafir etmek için sabırsızlandığımızı bilmenizi isterim..

Sevgilerimle..