Pazartesi, Ocak 15, 2007

PORTAKALLI TIRAMISU


Sevgili arkadaşlar,öncelikle hepinize tatlı kıvamında güzel bir hafta diliyorum ve sizlerden özür diliyorum,ayrı ayrı dolaşıp sizlere bu msg'ı yazamadığım için.Belki biliyorsunuz annem ve babam döndüler çok yoğun tetkikler verdi bugün doktorlar babama bunlarla ilgilenmek zorundayım.Ayrıca akrabalarımız ve dostlarımız sağolsunlar bizleri yalnız bırakmadıklarından çok yoğunluk yaşıyoruz.Bu arada ben aynen bir panik atak durumunda olduğum için devamlı tansiyon sorunu yaşıyorum.Bu yüzden kusuruma bakmayın lütfen bazı arkadaşlara yazdım bazı arkadaşlarıma yazamadım.İnanın çok dalgınlık var bende tek derdim babamın tetkiklerinin iyi çıkması.HEPİNİZE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM,SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM GÜZEL GÖNÜLLÜLERİM.. Üzerinin hazırlanışını hazır çikolata sosları ile yapabilirsiniz arkadaşlar.Ben çikolatayı bol bulunca benmari usulü eritip 1 kutu krema ile çırpıp üzerine döktükten sonra buzdolabına kaldırdım.Ertesi sabahta üzerini hindistan cevizi ile süsledim.Tüm arkadaşların şimdiden ellerine sağlık..)) Çırpılmış muhallebinizi kek dilimlerinin üzerlerine nazikçe dökünüz.
Çırpma işlemi bittikten sonra muhallebi ile şanti birbirlerine kavuşup sarmaş dolaş oldukları vakittir bu resim.)
Krem şanti ve portakal suyu çırpılmaya hazır vaziyette beklerken.)
1 paket krem şantiyi 1 bardak portakal suyu çırpın. 4 portakalın suyu sıkılıp 1 su bardağı portakal suyu elde edilip,bir kenarda bekletilir.Sırası gelince işleme dahil edilecektir.
3 su bardağı süt,2 yemek kaşığı tepelem un ve 1 yemek kaşığı nişasta,1 paket vanilya,1 adet sakız,11 kaşık şeker muhallebi kıvamında pişirilir.
Borcamın tabanına kek dilimlerini muntazam bir şekilde dizip yarım su bardağı nescafe ile kekleri ıslatın.(Sadece ıslatın yıkamayın lütfen)

30 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydın;
Geçmiş olsun umarım yakın zamanda iyi sonuçlar alırsınız.

Zamanı değil biliyorum ama merakımı yenemedim. Uzun doğranmış hindistan cevizlerinin artık Türkiye'de de bulunduğunu yazmıştın
acaba nereden bulunur? yardımcı olursan sevinirim. Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Kuzine'ciğim,
Kadıköy'de ithal meyve kurularını satan aktarlarda ve kuruyemişcilerde var..Hatta ben haşhaşlı rulo pasta yapmıştım üzerine eklemek istediğim bazı malzemeler tüknemiş olduğundan hindistan cevizi eklemiştim.Dilersen ordan da bakabilirsin aynısımı diye.
Kusuruma bakma canım kafam bu aralar inan dalgalı hangi ayda olduğunu sana yazamıyorum.

En iyisi akşamları ben Kadıköy'den geçiyorum sen adresini bana maille gönderirsen ben sana yarın kargoya vermiş olurum,hemde sen test etmiş olursun aynısı olduğunu(bence aynısı)..Hatta motorlu kurye ile de gönderirim canım,İstanbul'da isen..Senden haber bekliyorum canım..
Şimdi aaaa zahmet etme Gül dediğini duyar gibiyim lütfen öyle düşünme tatlım..

Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..
mailim:damak_tad@mynet.com

---OPTiO--- dedi ki...

canim benim,..eminim tetkikler cok cok iyi cikicaktir..sakin kendini üzme ve dikatli ol..tansiyonda sakaya gelmez..ne olur iyi bak kendine olur mu....
tiramisuda nefis görünüyo ayrica...ellerine saglik..yukardaki kalplerden birini ali ben yaziyorum simdi.....ich habe dich lieb Gül :))) ....tausend küsse mein Schatz....tschüss ...

Damak Tadı dedi ki...

Canım Optio'cuğum benim..
Teşekkürler tatlım,artık zamanla iyi olacağım sanırım..Tansiyonum şimdilik yerinden oynadı görsen resmen horon tepiyor ne de olsa Karadenizli..Ben hayatta horonu bilmem etmem ama baksan tansiyonum horonlu çıktı.))

Babamınki de aynen öyle ele ele tutuşmuşlar tepinip duruyorlar..Bakalım ne zaman yorulup terleyip duracaklar..

Artık iyiyim canım iyi şeyler düşünüyorum devamlı,aklıma kötü şeyleri getirmemek için habire muzurluklar düşünüyorum bende.)) Nafile!!

Neyse tatlım senide üzmek istemem hakkımda yok,iyilikler,neşeli şeyler dururken karamsarlığa yer yok dimi ya.

Sende kendine iyi bak moralini yüksek tut tatlım olur mu?Söz mü??

Ben seni yukarıya yazdıklarının binlerce katını diyorum sana.))
Sevgin bol olsun meleğim..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Portakallı Tiramisu eminim çok güzel olur tadı. Portakallı herşey çok güzel olur zaten.. Bu ara limonlu ve portakallı lezzetler yapmak istiyorum. Tam mevsimindeyken..
ellerinize sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Canım Baharım,bahar dalım benim..
Cumartesi gece yarısı geldiler çok şükür..Dün bügün doktorlardayız bakalım neler çıkacak neler olacak hayırlısı,buna da şükür tatlım..

Tatlım benim iyi olmana inan çok mutlu oluyorum..Sen iş yerine değilde bize gel mutfağa girelim ve altını üstünü birbirine getirip oturup seyredelim ne dersin.)))Bu aralar muzurluk yapmak var ruhumda..

Sana daha sonra çok yeni bir macerayı anlatırım canım,tabiiki birde Öznur'cuma.))
Şimdilik seni tahmininden daha fazla sarıp öpüyorum canım benim.

Kendine çok iyi bak bahar çiceğim benim.

NuR dedi ki...

Canımcım, hep olumlu düşünmeye, bardağın dolu kısmını görmeğe gayret et. Biliyorum çok zor, ama sevdiklerine yardımcı olabilmen için önce senin sağlığının iyi olması gerekiyor. Kendine dikkat et canım. Ne bu böyle, bu yaşta oynak tansiyon....Tüm şifa dleyenler ve babacığın için Allahtan acil şifalar, olumlu gelişmeler diliyorum.
Gene bi güzel anlatmışsın kiiiiiii
yeme de..........
Sevgiyle kal

Dilek'ce dedi ki...

Sevgili Gül, tüm sonuclarin iyi cikmasi dilekleriyle!!!

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül üzerindeki çikolatayla ne güzel bir lezzet olmuştur kim bilir :) Ellerine sağlık canım.İnşallah babanın sağlığıyla ilgili hayırlı haberler verirsin bizlere, sevgiler...

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Sevgili Gul,

Babanin sonuclari insallah iyi cikar. Haberlerini dort gozle bekliyorum. Portakalli tiramisunda cok guzel gorunuyor. dogrusu portakallisini da hic yememistim. En kisa zamanda denenecekler arasinda ama sen bu hizla gidersen artik bunu yapmaya ne zaman sira gelir bilmem.
Sana ve babana acil sifalar canim.

Hatice

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Nefis nefis nefis olmuş ellerine sağlık.
Hoşça kal.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül canım inşallah babanın tetkikleri çok iyi çıkar çooooooooooook geçmiş olsun. Her zaman sen ve ailen sağlıklı ve hoşça kalın.

Adsız dedi ki...

Bidenem ,
Umarım sonuçlar seni ve aileyi rahatlatacak kadar iyi çıkar .Tekrar geçmiş olsun dileklerimle.Kendine iyi bak her şeyin başı sağlık unutma unutursan küserim
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Gülüm sayfana giripte senin neseyin yerine geldigini görmek beni gercekten cok ama cok mutlu etti.Insallah babanda eski sagligina kavusur,senin üzüldügünü duymak benide gercekten cok üzüyor.Benim gül yanakli tatli Gülüm senin üzülmene hic gönlüm razi olmuyor.Belki bana vefasiz ciktin diyeceksin ama ben sana e-mail yolladim 2-3 defa,galiba ulasmadi sana.Neyse kendine cok ama cok iyi bak gül yanaklarindan öpüyorum Gülüm,kucak dolusu sevgiler yolluyorum

Adsız dedi ki...

gülcüğüm allah babacığına şifalar versin sende kendine dikkat et herşeyin başı sağlık.Yazılarından bile o kadar pozitif bir enerji alıyorum ki çok teşekkür ederim sana, bu arada tatlın çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım

renkler dedi ki...

Canım, çok geçmişler olsun. Kendini ihmal etmemelisin. Panik atak tedavisi oluyor musun? Olmuyorsan lütfen bir doktora git ve tedaviye başla, yoksa kronikleşir. Allaha şükür benim başıma gelmedi ama görüncem çok sıkıntı çekti. O nedenle nasıl bir sorun olduğunu biliyorum. Ne olur kendine iyi bak, iyi telkinlerde bulun. Hiçbirşey için hayatı karartmaya değmez. Hayat çok kısa ve üzüntüler ile kaçırılmayacak kadar güzel. Benim hatırım için iyi bak kendine ve sağlını ihmal etme. Ailenin sana ihtiyacı var. Sen de o ruh hali içerisinde onlara ne kadar yardım edebilirsin ki. Allah geçici dert versin, hepsinin üstesinden gelirsin canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gülüm, umarım babanın tetiklerin sonuçları iyi çıkar. Tekrar Allah'dan şifa dilerim. Tatlın da harika omuş canım ellerine sağlık Nesrin

Schatz Insel dedi ki...

CANIM KENDINE DIKKAT ET INSALLAH HERSEY YOLUNA GIRER AMA KENDINI HASTA ETME OLURMU HAYAT BÖYLE ACISI VE TATLISI ILE GECIP GIDIYOR SEVGILER TÜLIN

hayat dedi ki...

Gülcüğüm geçmiş olsun kendine dikkat et tansiyon şakaya gelmez.Güzelim tremisu harika görünüyor ellerine sağlık nede güzel anlatmışsın. kendine iyi bak sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ah su alttaki yemekler yok mu!
Bitirdiler beni Hayin gul!Oy oyy nasil canim cekti! Hemen bugun fasulye alip dibleyi yapacagim insallah ama hamsili pilav ve sarma:((( Onlari da sen gonderirsin belki :)
Sevgi dolu yuregine iyi dileklerimle...

Tijen dedi ki...

gül'cügüm,
en kisa zamanda çok güzel haberler bekliyoruz senden canim. dualarimiz sizinle. sakin ol ve en iyiyi ümit et.
tijen

Adsız dedi ki...

Merhabalar Gül,inşaAllah herşey yolundadır...Huzur ve sağlık diliyorum ailene..

Selam ve sevgilerimlee

Adsız dedi ki...

Gul canim, insallah babanla ilgili en kisa zamanda guzel haberler alirsiniz da ailecek rahatlarsiniz. Saglik sorunlari hic bir seye benzemiyor. Bir de muhtesemsin, bu kadar derdinin arasinda dokturmussun valla. Hamsili pilavi nasil da istedi canim anlatamam. Artik yazin gelir gelmez ilk isim anneme bir hamsili pilav yaptirmak olacak. sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

sevgili gulcum,
insallah babanin tahlil sonuclari iyi cikar maharetli arkadasim.sen de kendine iyi bak canim benim.

Adsız dedi ki...

Gül hanım merhabalar. Detayları ile tarif görmek güzel oluyor. Ellerinize sağlık.
Geçmiş olsun bu arada. En kısa zamanda atlatırsınız umarım tüm olumsuzlukları.
Sevgilerimle.

akçahan dedi ki...

Merhaba Gül,

Babana çok geçmiş olsun. İnşallah sonuçlar iyi çıkar, kendini üzmemeye çalış tatlım, aileden birisi hastalanınca diğerleri zor da olsa metanetli olabileceğiz ki hastaya daha fazla faydalı olabilelim güzel kardeşim.

Pudingli kek çok güzel görünüyor. Hem sakız hem portakal suyu olunca, daha bir çekici geldi bana. Ellerine sağlık, güzel günler dileği ile sevgiler.

---OPTiO--- dedi ki...

ahh bitanem benim..moralini yüksek tutucaksin tabii ...horon teper teper cabucak yorulur onlarda insallahhh...seni kocaman cokkk sviyorum bitanem benim...hergün geliyorum...ama iki gündür yazamadim ne olur kizma..pc nin basina o kadar kisitli zamanlarda geciyorum ki...yoksa biliyosun ben buraya yazmadan duramam :))
seni cokk kocaman cokkk öpüyorum fistigim...bütün güzellikler seninle olsun .olur mu...kocaman öpücüklerr....

Adsız dedi ki...

Gül'cüm,
Arkadaşlarına hafta sonu için güzel yorumlarını da yazmamışsın,şimdi baktığımda farkettim..Sen onlara yazınca onlardan da sana mutlaka yorum gelirdi.Bu yüzden meraklandım endişe ettim..
Umarım babanın sağlığı yerindedir,inşallah bizleri korkutacak haberler vermezsin.Bu arada demekki senden başka sana iyi dileklerde bulunan hiçmi hayırlı arkadaşın yok senin be Gül'cüm.Sen ne kadar iyi niyetli güzel kalpli birisin.Tanrım seni hiç korkutmasın (ailenide).

Ben sana o zaman güzel haberlerle dolu,güler yüzlü,bol bol Alman pastalarıyle dolu,mutlu mutlu bir hafta sonu diliyorum sevgili Gül'cüm..

Ailecek sevgilerimizi size gönderiyoruz..Ayşenur

Beyhan dedi ki...

Canım arkadaşım,
Ben babanın tetkiklerinin iyi çıkacağına inanıyorum.Gelişmeler çok güzel çünkü.Senin de yavaş yavaş neşenin yerine geldiği belli,seviniyorum.Benim seni aramam gerekirken sen beni aradın, çok teşekkür ederim canım.Beni Ispartada bile ihmal etmedin.Dualarım sizinle,inşallah çok daha iyi olacak baban.Bu arada ne güzel şeyler yayınlamışsın.Sen bizim için bir nimetsin.Yeni tariflerini bekliyoruz,öpüyorum seni.

Beyhan dedi ki...

Canım arkadaşım,
Ben babanın tetkiklerinin iyi çıkacağına inanıyorum.Gelişmeler çok güzel çünkü.Senin de yavaş yavaş neşenin yerine geldiği belli,seviniyorum.Benim seni aramam gerekirken sen beni aradın çok teşekkür ederim canım.Beni Ispartada bile ihmal etmedin.Dualarım sizinle,inşallah çok daha iyi olacak baban.Bu arada ne güzel şeyler yayınlamışsın.Sen bizim için bir nimetsin.Yeni tariflerini bekliyoruz,öpüyorum seni.