Cumartesi, Kasım 11, 2006

ELMALI TOPLAR ve DEGİŞİME UĞRAYAN TOST EKMEKLERİ

Arkadaşlarım,canlarım iyi ki varsınız iyi ki bu sayfa sayenizde sizleri tanıdım.Beni çookkk mutlu ettiğinizi bir kez daha burdan sizlere duyurmak istedim..
Allaha çok şükürler olsun ki bugün çok iyi hissediyorum..Saat:20:50 ve ben rahatlıkla oturabiliyorum ve size burdan yazabiliyorum.Yarında işe gidebileceğim içinde ayrıca çok mutluyum.Tekrar tekrar teşekkürlerimi sizlere iletiyorum,sevilmek çok güzel bir duygu bende hepinizi çookkkk seviyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..Mutlu,sağlıklı ve neşeli güzel bir hafta diliyorum hepinize..Sevgiyle kalın...

Sevgili arkadaşım İLKNUR'cuğuma çok teşekkür ederim.Bu tarif ona ait,canım söylediğin kadar lezzetli oldu ve herkes tarafından sevilerek yendi,tarifi alındı.DUYURULUR!!
Arkadaşlar akşamdan ekmekleri hazırlayıp dolaba koyup ertesi gün üzerine yoğurt eklemesi ve süsleme işlemini yapıp servise hazır duruma getirebilirsiniz.Tek kelime ile muhteşem bir tat denemenizi acilen tavsiye ederim.
Maydanozları incecik kıyın,1 havuçu rendeleyin,cevizi irice çekin ve pul biberi ile birlikte sırası ile şekilde görüldüğü gibi süsleyin.(havuç çiğ olacak duyurulur)
Kalan tost ekmeklerini yine bol bol yoğurda bulayıp üzerlerine kapatın.Dikkat edilmesi gereken husus yoğurdun bol olması.Ben bu karışımın üzerine bir tabak daha yoğurtlu karışımdan ekledim.İşlem bitti sıra süslemeye geldi,lütfen yukarı buyrun sevgili tatlı arkadaşlarım..
18 adet tost ekmeğinin kenarları kesilip bir tarafta hazır ol durumuna sokulur.500 gr yoğurdu 3 diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı mayonez ila karıştırın.Tost ekmeklerini bu bulamaca batırıp servis yapacağınız tabağa dizin.İşlem bittikten sonra her ekmeğin üzeine bolca havuçlu karışımdan koyun.
5 adet havuç rendelenip tavada biraz pişirilip,1 çay bardağı iri çekilmiş cevizle karıştırılıp bir tarafta bekletilir.(tuzu ve karabiberi unutmayınız)

Sevgili arkadaşlarım,
Hepinize ayrı ayrı güzel hafta sonu dileklerimi yazamadım özür diliyorum sizlerden..3 gündür bel fıtığından yatıyorum,çok ağrım var durum iyi değil umarım olduğum iğnelerden ve aldığım ilaçlardan dolayı bugün (saat:19:10)biraz iyi hissediyorum.İşe de gidemedim haliyle evde de yazma imkanım olamadı.Şimdi de kuzenim yazıyor benim için sağolsun.Resim eklemesini de anlattım kendisine sanırım başarı ile gerçekleştirmiştir.Tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum tüm sevgili ve tatlı arkadaşlarıma...İyi ki varsınız,iyi ki sizleri tanımışım hepinize burdan sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.Harika bir pazar günü geçirirsiniz inşallah tüm sevdiklerinizle..







Malzemeler
3 adet elma
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı kavrulup öğütülmüş fındık
minicik rom (isteğe kalmış)

Sosu
5 yemek kaşığı pudra şekeri
5 yemek kaşığı kakao
100 gr kuvertür çikolata
1 çay bardağı süt

Yapılışı
Elmalar rendelenir,bisküviler ve fındıklar öğütülüp iyice birbirine karıştırılıp yoğrulur.Daha sonrada avuç içersinde minicik toplar yapılıp derince bir kaba gelişi güzel konulur.
Pudra şekeri kakao ve süt iyice çırpılıp,benmari usülü etirmiş olduğunuz çikolata eklenip karıştırılıp topların üzerine dökülür.Dilediğiniz şekilde süslenir.Bizim süsümüz gibi kimse yapamaz arkadaşlar.)))

Kremanın üzerine de sevgili Nunubel'lacığımın göndermiş olduğu süslerden kullanmıştım.Tekrar teşekkürler tatlı nunum benim ellerine gönlüne sağlık..
Arkadaşlar hafif ve değişik bir tat oluyor,çikolatalı tatları sevenler için ideal olur..Söylemesi benden denemesi sizlerden..))

51 yorum:

ufukmutfakta dedi ki...

Aaaaaa inanamıyorum. Gül çok geçmiş olsun bende ne oldu, Gül birkaç gündür yazmıyor diyordum. canım benim çok geçmiş olsun sen kendine iyi bak. Çarçabuk iyileş de o zaman yazışırız. Seni çok öpüyorum. Sağlıkla kal emi

Adsız dedi ki...

Ahhh Gül'cüm,çok çok geçmişler olsun..Bu halinle bile arkadaşlarından özür diliyorsun ki sizlere h.sonu dileklerimi yazamadım diye.Ne tatlısın sen sana inanamıyorum.Senin gibisi kaldımı??Bence sen burdaki çoğu kişiye örnek olacak vasıflara sahip özel birisin.Tek temennim hemen iyileşip o neşeli bıcır bıcır halini buraya tekrar yansıtman.Çok geçmiş olsun,annene de Allah yardım etsin,kimbilir seni öyle yatarken görmek onun içini acıtıyordur.Ahh Gülcüm bu halinle bile tarif eklemeyi unutmamışın bravo sana.Ayrıca elmalı toplar hem hafif hemde nefis gözüküyor.Tıpkı profitrole benzemiş ellerine sağlık.Çabuk iyileş lütfen..Sevgilerimle

Ayşenur

Not:Sayfanı sessiz görmek beni derinden zedelemişti,şimdi çok sevinçliyim.Seni tanımasak da gönülden gönül verenlerdeniz ailecek sana tatlı Gül.Sen daima sağlıkla mutlu kal.

Adsız dedi ki...

Gül'cüm geçmiş olsun bende Gül'e ne oldu o güzel yorumlarını yazmıyor diyordum acil şifalar diliyorum kendine iyi bak bir an önce iyileş . Bu arada elmalı toplarda çok güzel görünüyor profiterole benzemiş ellerinize sağlık tekrar geçmiş olsun Ebru

Bocuruk dedi ki...

Canım Gül'cüğüm,
Bir öceki postta yazmıştım zaten yorumlara. Seni çok merak etmiştim. Çok geçmiş olsun. Canım inşallah biran önce sağlığına kavuşursun. Ne olur çok dikkat et kendine. Sensiz olmuyor buralar :(

Adsız dedi ki...

Gülcüm cok gecmis olsun,insallah hemn düzelirsin.Esimdede belfitigi vardi,burda özel (reha klinig kur)bel hastaliklariyla ilgilenen bir merkeze gitti,3 hafta orda sabahtan aksama kadar belli tedavilerden gecri,agirlik olarak yürüyüs,masaj,su sporu,fitnes diyet icerikli yemekler derken,esim 3 haftada 10 kilo verdi,eve gelince spora devam etti.Ise bisikletle gidip gelmeye basladi hafta sonlari beraber bisiklet sürdük derken 5 kilo daha verdi,ve simdi agrilardan kurtuldu,cok ayakta kalmassa agir bir sey kaldirmassa hic sikayeti yok cok sükür,bel fitiginda kilo cok önemli,tedaviye önce kilo verek baslayinca yapilan tedavi bosa gitmiyor.canim insallah en kisa zamanda düzelirsin,allah sifalar versin,öpüyorum.

Beyhan dedi ki...

Gül'cüğüm,bende birazdan arayacaktım nasıl oldun diye.Artık bol bol dinlenmen lazım.Ayakta çok kalmamam gerektiğini hiç unutma oldu mu?Biz sana her gün uğrarız.Yeni tarif eklemeden duramadın değil mi?Hasta yatağında yazamamış da kuzenine yazdırmış dünya tatlısı:))))
Şimdi yine hiç bilmediğimiz bir tatlı tarifi vermişsin.Mükemmel,mutlaka yapılması gerekiyor.Ellerine sağlık.Çok çok iyi bak kendine.Tekrar geçmiş olsun arkadaşım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül,
Çok geçmiş olsun,çok üzüldüm kendine dikkat et lütfen.

Kaç gündür sayfana giriyorum senden hiç ses çıkmadığını görünce insan haliyle merak içersinde kalıyor.Tekrar geçmiş olsun,allah acil şifalar versin..Tarifi de eklemeyi unutmadığın için teşekkürler,çok değişik bir tatlı olmuş hiç denememiştim.Şimdi hemen defterime eklemek istedim fakat devamının olmadığını gördüm.İyileşirsen yazmayı unutma lütfen.Sevgiyle kal..Şeyma

Adsız dedi ki...

Gecmis olsun Gul,
Allah sifalar versin.Kendini yorma sakin, sirt bel agrilari fiziksel yorgunlukla daha fena artiyor..
Sana da guzel bir pazar gunu diliyorum

umran dedi ki...

gecmis olsun gulcum,
acil sifalar diliyorum.bol bol dinlen kendini yorma.Saglicakla kal.

Adsız dedi ki...

sevgili gül çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun. sen siteyi düşünme bol bol dinlen sağlığına kavuşunca nasılsa gelirsin aramıza..

Adsız dedi ki...

gülcüm,çok çok geçmiş olsun.bu halinle bile sayfana yeni şeyler eklemişsin.ellerine sağlık canım.en kısa zamanda iyi olmanı diliyoruz.ailecek sana tekrar geçmiş olsun der,biran önce sağlığına kavuşmanı istiyoruz.
kendine iyi bak canım
nunubella

isil dedi ki...

Gulcugum,
Cok gecmis olsun canim, cok uzuldum :( insallah en kisa zamanda sagligina kavusursun canim benim. Tarif bir harika. Ellerine saglik, sana bir email atacagim, lutfen mail adresini kontol et canm.

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm cok ama cok gecmis olsun,insallah en kisa zamanda tekrar sagligina kavusursun.Lütfen kendine iyi bak,sen bizim icin cok önemlisin..Sana kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum....

Adsız dedi ki...

Sevgili Damak Tadı'm;öncelikle çok çok geçmiş olsun.İnsanın neresi acısa canı oradadır ama bel başka birşey.Anneannem ''İnsanı götüren bel''der hep.Çağımızın rahatsızlıklarından biri gibi geliyor gerek bel gerek boyun olsun,Tekrar geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum.
Trabzon lafı duyuyorum sitende.Neresinden desem?Biz YOMRA....

Ferhanca dedi ki...

gül, çok geçmiş olsun, inşallah hemen iyi olursun bu aralar çokduyuyorum bel fıtıgı insanın her yeri önemli de bel vuruyor yatga insanı ..belki fizikle ıyıleşirsin .. geçmiş olsun ..iyileşde beklerim.. sevgiler.FERHAN

Schatz Insel dedi ki...

Canim arkadasim gecmis olsun insallah simdi daha iyisindir.Kendine dikkat et.Elmalilardan bende yapiyorum ama icine cikolata ve findikta koyuyorum cok güzel oluyor kalorisi azya ben biraz fazlalastiriyorum Arkadasim güzel bir aksam gecirmen dilegi ile sevgiler Tülin

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Ben de senden kac gundur ses seda cikmayinca merak etmistim dogrusu. Hasta olduguna cok uzuldum. O halinle bile birseyler yazmissin. Insallah agrilarin biran once gecer de iyilesirsin. Sana acil sifalar dilerim.

Hatice

ArMeda dedi ki...

Canım arkadaşım geçmiş olsun arayı açınca bende demiştim gülcümde bişey var.bEnde 3 gündür oğlumun yüksek ateşi ile uğraşıyorum sebebini bulamadık ama hem o hemde biz bittik canım sağlık herşeyden önemli insanın hiçbir şey yapası gelmiyor.Allah şifa versin canım umarım çabuk iyileşirsin kendini fazla yorma,Bize nasıl olduğunuda bildir öpüyorum seni sevgiler...

Adsız dedi ki...

Muhteşem bir hafta diliyoruuuuum.

Adsız dedi ki...

bu arada çoook geçmiş olsun hayatım acil şifalar...

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül'cüğüm,
Senden haber almak çok güzel,çok sevindim iyi olmana.Geldiğin hemen belli oldu sayfanın yüzü gülmüş,renklenmiş adeta..yokluğun nasılda belli oluyordu canım..Bu tost ekmekleri de nedir böyle aman tanrım sana yakışır şeylerle yine gelmişin.Hemen deneyeceğim.Akşam elmalı topları denedim,fakat ben çikolata koymadım evde yoktu inan yaparken çocuklar başımda idiler.Sosu dökerken dibini yalamak için rüşvet bile teklif ettiler.Alemdik akşma sayende,sen hep iyi ol sana hastalık yakışmıyor.Tekrar ellerine sağlık,allah şifalar versin Gül'cüm..Sevgilerimle..


Aslı

Adsız dedi ki...

Yazmaya unuttum mükemmel olmuştu.Çocuklar anında tükettiler ve tekrarını istiyorlar.Sana tekrar teşekkür ediyorum bu güzel tarifi yayınladığın için.Yanaklarından öpüyorum,sevgilerimle..Aslı

ufukmutfakta dedi ki...

Gül'cüğüm iyi olmana çok sevindim. kendine dikkat et. Bu arada tost ekmekleri çok hoş görünüyorlar. Bu tarifim çok enteresan bir çeşidi de bende var. Yaklaşık 10 yıl öncesine ait. Bende onu en kısa zamanda yapıp yayınlayacağım. Bu arada benim sayfamda da ne olduğunu anlayamadığı gariplikler var. Bir türlü reim yükleyemez oldum Neden bilmiyoru. iki gündür uğraşıyorum, oğluşumun doğumgünü resimlerini hala yükleyemedim. neyse inşallah bu sorunu çözerim. tatlım iyi olda bizleri sensiz bırakma emi. Öpüyorum...

---OPTiO--- dedi ki...

canimmm cokk ama cookk gecmis olsun..biranönce iyilesmeni diliyorum...kendine cok dikkat et olur mu...kocaman cok öpüyorum seniii...iyilesmen icin duacinim...kocaman sevgiler...ve acil sifalar Gülcüm...

Adsız dedi ki...

Canım benim yaa hasta hasta hala bizlere birşeyler yazıyorsun çok geçmiş olsun arkadaşım bel fıtığının nasıl olduğunu çok iyi biliyorum baba tarafımın hemen hemen hepsi bel fıtığı rahatsızlığı yaşıyor en yakınım babamdan biliyorum kii Allah kimseye bu rahatsızlığı vermesin.canım kendine dikkat et olurmu özellikle ağır kaldırmamaya ve ayakta fazla kalmamaya dikkat etmelisin tekrar geçmiş olsun canım öpüyorum seni kucak dolusu sevgiler gönderiyorum sana.

Adsız dedi ki...

Canim benim,sen varya sen dünya tatlisisin,hasta hasta tarifler eklermis bizler icin,cok incesin,seni görmeden cok sevdim,kalbinin güzelligi yazilarina tariflerine yansiyor,cok samimi ve ictensin,yorum yazdigin zaman yorum yazayimda ugramadi demesin diye degilde,gercekten deger verdigin icin yorum yaziyorsun,bunu insan hissediyor.Canim cok sevindim iyilestigine yarin isinede gidecekmissin,kendini fazla yorma olurmu gülüm benim.

Hanife dedi ki...

Sevgili Gul,
Cok gecmis olsun arkadasim. Umarim en kisa surede iyilesirsin. Agrilari annemden biliyorum, kadin neler cekmisti yillar once. Kendine cok dikat et..
Opuyorum seni..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
öncelikle çok geçmiş olsun. Bir daha yaşatmasın. Ve ellerinize sağlık yine çok güzel pratik tarifler, tam biz çalışan bayanlara göre çok teşekkürler. Elma topları aynı profiterol e benziyor.
sevgiler

munevver dedi ki...

Gülcüğüm,çok geçmiş olsun.Hafta sonu hiç bakamadım bloglara.Bu sabah gördüm yazını.İnşallah bu gün daha iyisindir.
Sevgiyle öpüyorum...

renkler dedi ki...

Canım, geçmiş olsun, daha bugün okudum. Nazar mı değdi sana? Aman kendine dikkat et. Hastayken bile bloğunu düşünmen ne güzel. Bloğuna bu derece bağlı kişi yoktur. yardımları için kuzenine teşekkür ederiz:-) Biran önce iyileşmeni diliyorum canım:-)

limoncicegi dedi ki...

Cok gecmis olsun. Zor bir hastalik, hangisi kolay degil mi ? Umarim en kisa zamanda hayatin eski duzenine kavusursun, ve duzenli egzersiz, operasyon, dikkat, beslenme ... artik ne gerekli ise yapar ve bir daha bu sorun ile karsilasmazsin. Cok gecmis olsun.. yatarimama yazarim demissin, takdir ediyorum. Ellerine saglik

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Gül gecmis olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce sagligina kavusmani diliyorum.
Sevgiler Sonia...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda düzelirsin canım. Sana ve tüm şifa bekleyen hastalara acil şifalar diliyorum. Kendine çok iyi bak sen bize lazımsın. Hoşça kal.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül, şu anda seni çok iyi anlayabiliyorum.İnsanı canından bezdiriyor bu bel hastalıkları.Büyük geçmiş olsun.Ben de böyle ağrılar çekmekteyim.Ve arkadaşlara tavsiyem lütfen gücünüzü zorlamayın, ağır kaldırmayın, üşütmeyin. Hep bana bişi olmaz mantığı ile hareket ediyoruz.Oluyor malesef. Değişik sunumların için de çok teşekkürler, pratik ve lezzetli gözüküyorlar. Sevgilerimle.

NuR dedi ki...

Sevgili Gülcüm,
Büyük geçmiş olsun, bende boyun fıtığı ile cebelleşen biri olarak ağrılarının ne dayanılmaz olduğunu çok iyi anlıyorum, kendini yorma, ve ihmal etme, kronikleşen fıtıklar epey sorun yaratıyor çünkü. Tekrar geçmiş olsun canım benim. tariflerin ikisi de harika hele tost ekmekleri ile yapılan çok ilgimi çekti
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık hasta yatağından bile bloguna birşeyler yazmaya çalışıyosun ya harikasın sen bende o güzel hafta sonu dileklerini göremeyince anlamalıydım rahatsızlandığını inan çok çok geçmiş olsun bende bel fıtığı yok ama bazen acaip ağrıyor tahmin edebiliyorum nasıl acılar çektiğini çok çok geçmiş olsunnnnnnn
kendine iyi bak sevgilerimle fikriye

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

gülcügüm merhaba canim
sana cok gecmis olsun. Ne oldu öyle bel fitigi falan? Ne isler yaptin sen? Bak ciddi söylüyorum kendine biraz dikkat et, islerini biraz azalt, dinlen. Benimde ufak kizim hastalandi öksürük, üsütme felan.. Hem ise git hem evi toparla birde kizim nazli nazli hastalaninca bana hic vakit kallmiyor. ekmekli yogurtlu tarifinide okudum gercekten nefis olmus. Ellerine saglik canim. Cabuk iyiles...... sana güzel ve saglikli bir hafta dilerim canim suna

Adsız dedi ki...

sitenizi bugün yeni farkettim tek kelime ile harika ancak rahatsızlığınıza çok üzüldüm geçmiş olsun aynı derten muzdarip olduğumdan ağırısını bilirm Allah yardımcın olsun sitenizi linklerime ekliyorum bende beklerim damla

Adsız dedi ki...

Canım benim şimdi de grip mi oldun?Bak vücudun sinyaller vermeye başladı.''Otur biraz dinlen dayanamıyorum''diyor adeta.Bir süre siteni güncellemesen de olur.Yeter ki biran önce toparlan.Bu arada yoğurtlu tarif tam benlik,bayıldım.Hem bu sayede birazcık ekmek yemiş olurum.Bakma yemek sitem olduğuna biraz mıymıntıyımdır ben.))))
Öpüyorum seni,canım arkadaşım.

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun arkadaşım,
ben de şu an dünden beri fena halde hastayım.
zar zor oturdum pc başına.
kendine iyi bak.ilaçlarını almaya devam et olur mu.hemen bırakma da tekrarlamasın.
canım, harika bir hafta geçirmeni dilerim.
sevgiler.
bu arada mamalar da her zamanki gibi harikaydı.
ellerine sağlık.

Bocuruk dedi ki...

Müziğine de bayıldım :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül,senin ,benim ve tüm Gül sever damak tadı tiryakilerinin selameti için bundan böyle enfes tatlılar yerine az kalorili diyet yemekler görmeliyiz bu sayfalarda.Sen yaratıcısın eminim bunu başarır, bize kabak haşlamasını da yutkunarak seyretmemizi sağlayacak biçimde sunarsın.Yoksa Allah bize acısın.100 kiloyu geçersem koşu bantı bulmakta bile zorlanacam:))Geçmişler olsun. Çok öpüyorum. K.Işık

---OPTiO--- dedi ki...

nasil oldun canim ya ??? merak ettim...umarim cok cokk daha iyisindir...sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

GÜLCÜĞÜM,
BİDENEM KARDEŞİM ÇOKKK GEÇMİŞ OLSUN UMARIM DAHA İYİSİNDİR ÇOKKK ÖPÜYORUM ....
TARİFLER SUPER ELLERİNİZE SAĞLIK
SEVGİLERİMLE

Adsız dedi ki...

Gülcüğüm inan yeni okuyorum, hiç blog komşularımı gezemiyorum artık. Çok geçmiş olsun, allah şifa versin.

Seni, çektiklerini çok iyi anlıyorum, ben de aynı dertten muzdaribim, sabaha doğru belim kaskatı kesiyor ve ağrısından uyuyamıyorum. İlaçlar falan da fayda etmiyor... Bakalım fizik tedavi işe yarayacak mı...

Kendine çok dikkat et canım, bu hastalık geçmiyor malesef, sadece dikkat etmek gerekiyor...
Çok öpüyorum, sevgiler

Adsız dedi ki...

Allah acil şifalar versin ablacım, umarım daha iyisin.

Fatma dedi ki...

Gülcüm çok çok geçmiş olsun..Acil şifalar diliyorum sana..Canım bende yapıorum bu lezzet harikası toplardan..Hep pratik, hem lezzetli..Ellerine sağlık..

begüm dedi ki...

Gül merhabalar,

Çok çok geçmişler olsun ben grip oldun zannediyordum. Umarım en kısa zamanda rahata kavuşursun...
Hastalığa rağmen yine harika şeyler yapmışsın ellerine sağlık arkadaşım...

Geçmişler olsun

Sevgiler
Begüm

Hulya dedi ki...

offf elmali toplar hem cok lezzetli hemde cok kolay gorunuyor.hul sen bu elmalarla cok sahane seyler yapiyorsun,ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun gülüm benim.....Yinede bizleri bu lezzetlerden mahrum bırakmaman ne hoş...Sevgiyle,maviyle,afiyetle kal emi:)))

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm gecmis olsun, insallah en kisa zamanda tekrar sagligina kavusursun.Sensiz bloglarin tadi olmuyor.Bende sana ve ailene saglikli,mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum.Kendine lütfen cok ama cok iyi bak,öpüyorum seni o gül yanaklarindan.Sevgiler Behiye