Perşembe, Ekim 26, 2006

NUSS KUCHEN / FINDIKLI PASTA

Bu pastayı elmalı pasta ile birlikte pişirdim.Fırın 2 kalıbı birlikte rahatlıkla alınca hem zamandan hemde fırından tasarruf etmiş olup ikisini birlikte pişirip zaman kazanmış oldum,zira çok misafirlerimiz olduğunu sizlerle paylaşmıştım..Diğer yaptıklarımı daha sonraları sizlere aktaracağım..







Malzemeler
125 gr tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 pakat vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu
minicik tuz
80 gr ince kıyılmış çikolata
1 su bardağı öğütülmüş fındık
alabildiği kadar un

Glasur
1 kase pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizinin suyu

28 yorum:

umran dedi ki...

inan supersin.masallah sana.ellerine saglik gulcum...

Beyhan dedi ki...

Ellerine kollarına sağlık canım benim.Benim de fırınım büyük olduğu için ben de aynen senin gibi yaparım.İki tepsi yada iki kalıp birden pişiririm.Çok pratik olur dediğin gibi.Fındıklı pastaların harika oluyor.Görüntü muhteşem.İçinin,yüzünün güzelliği, pastalarına yansıyor adeta:)Öpüyorum seni,kendine iyi bak.

Hulya dedi ki...

ahhh gull nolur yazmayin findikli tarifler helede bu kek olursa.annemden finidk isyiycem bana gondersin buraya.super olmus.sadece hindistan cevizi suyu nedir onu soylermisin?

Adsız dedi ki...

Gülcüm ben gelmeyeli ne kadar güzel seyler eklemissin,yani varya agzimin neyse demeyim,anladin degilmi,anacim bayramda hep mutfaktamiydiniz annenle,nekadar cesit böyle,bayrami yasadigin icin hergün bayram olsa diyorsun,burdada herkes calisti,biliyorsun buralari is günü olunca herkes izin alamadi,nuss kuchen"ninde apfel kuchen"ninde harika olmus,bende ne zaman aniden misafir gelecek olsa hemen apfel kuchen yaparim,bayraminin iyi gectigine sevindim,daha nice bayramlara ailenle yasamani dilerim.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım, hem harika kekler yapmışsın hem de tasarruf ...
canım güzelliklerle dolu bir hafta sonu geçirmeni dilerim.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Bayramda bu kadar isinin yaninda yine cok guzel seyler dokturmussun. Bende sonunda senin kitir kitir yufka tatlini denedim. Cok guzel oldu. Bundan sonra her hafta sonu bir tarif denemek istiyorum. Senin findikli kekini cevizle denesem nasil olur acaba? Bizim burda findik bulmak cok zor.
Sana ve annene kolay gelsin.
Sevgiyle kalin.

Hatice

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,

Laz boregini nasilda gormemisim. Daha once hic duymamistim adini. Cok guzel gorunuyor. Acaba onu mu denesem kekin yerine?

Hatice

Adsız dedi ki...

Gül'cüm ikiside nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler kolaylıklar Ebru

Adsız dedi ki...

canım ablacım enfes şeyler yapmışsınız bayramda size gelmek vardı ama trafik çok kalabalıktı neyse kısmet bidahakine

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Canım arkadaşım günaydın... Ne güzel mamalar yapmışsın yine. Ellerine sağlık. Hindistan cevizi suyunu nerden bulabiliriz? Görüşmek üzere canım seni çok öpüyorum :)

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül merhaba canım dün beni şaşırtıyorsun demiş ve işte bundan bahsetmiştim. İyine harika bir pasta yapmışsın.(MAŞALLAH) Ellerine sağlık canım. Hoşça kal.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Her iki tarif de çok çok güzel görünüyor.. İkisinin tarifinide kaydettim hemen.. En kısa sürede yapılacaklar. Evde bekleyen elmaların sonu olacak bu tarif:) Alman kekleri çok ünlüdür zaten..elinize sağlık. Ev Kalabalık olunca güzel şeyler ortaya çıkıyor fırınlardan ocaklardan güzel şeyler çıkıyor ne güzel:)

ArMeda dedi ki...

ne güzelde kabarmış canım ellerine sağlık bir gün bende misafir olucam sana sevgiler..

Adsız dedi ki...

Kek ne kadar güzel kabarmış öyle, harika görünüyor, fındıklı keke bayılırım ellerine sağlık. İyi hafta sonları diliyorum.

MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

Merhaba Gül.Güzel dileklerin için teşekkür ederim.Dün mesaj atacaktım ama bloglarda bir sorun vardı açamadım.Bende senin ve ailenin geçmiş bayramını kutlarım.Görüşmek üzere hoşçakal

tatli-tuzlu dedi ki...

Iyi aksamlar Gülüm,nasilsin canim?Insallah iyisindir.O güzel dileklerin icin cok tesekkür ederim,bende sana güzel ve nese dolu bir hafta sonu diliyorum.Dünkü sevincim hala gitmedi,tekrar cok tesekkür ederim.Kendine cok iyi bak o tatli gül yanaklarindan öpüyorum,sevgiler Behiye

Beyhan dedi ki...

Canım benim ben de sana harika bir hafta sonu dilerim.
Öpüyorum seni...

Adsız dedi ki...

Canim ellerine saglik :)
Sevgiler Özlem C.

Adsız dedi ki...

merhaba gül abla, ben beyhanın yeğeni aslı :) bayram tebrik mesajın için çok teşekkür ediyorum. ben de, geç de olsa sizin bayramınızı kutluyorum.yeni tariflerin yine süper görünüyor.sana blogunda ve hayatında kolaylıklar diliyorum gül abla,görüşmek üzere...

Ferhanca dedi ki...

ellerine sağlık kekin ço kgüzel gözüküyor...Ayrıca elmalı pastanda çok hoş.Elmaların dizilişi çokgüzel olmuş...
Sevgiler.FERHAN

---OPTiO--- dedi ki...

ellerine saglik canim..nefis görünüyo yinee :)))

ev perisi;) dedi ki...

Nefis gözüküyor sevgili Gül ellerine sağlık canım...
Bende de limon soslu (pudra şekeri ve limon suyuyla) tarif var görüntüsü aynen ona benziyoooo...
Bunuda en kısa zamanda dnemek istiyorum canım benim görüşmek üzere...

Damak Tadı dedi ki...

...Sevgili Ümran,canım çok mersi sende öylesin.

...Sevgili Beyhan'cığım,
Bazen çift kalıp olunca iyi oluyor,bu yöntem bana büyük kolaylık geliyor tatlım..Canım benim o senin yüzünün ve gönlününü güzelliği çok sağol bitanem çok öperim seni..İnşallah yakın bir zamanda sana tattırma imkanım olur..Sevgiyle kal..

...Hülya'cığım,canım umarım annen sana fındık gönderir yakında.Bulunduğun Ülke de hiçmi yok,sanırım sen Amerika da idin..Avrupa Ülkelerinde olsaydın bulma imkanın olurdu.Hindistan cevizini kırıp içinde ki suyu kullanıyorum..Ben çok severim ve severek içerim..Öpüyorum,sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

...Öznur'cuğum tatlım,anladım anladım bende senin sayfana girdiğimde aynı o şekili alıyorum laf aramızda.))Canım bayramınız nasıl geçtiğini tahmin edebiliyorum,hafta sonuna rastlayınca sizler için tam bayram oluyor 2 gün değilmi??Olsun canınız sağolsun sizlerin canım..Senin yaptığın pastalar çok güzel oluyor hele süslemeleri hemen kendini belli ediyor ellerine sağlık tatlım..Çok öpüyorum,sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

...Sevgili Evkedisi,çok mersi tatlım..Bende sana güzel bir hafta sonu diliyorum..


...SEVGİLİ Hatice'ciğim,
Canım çok teşekkürler..Yufka tatlısını sevmene çok sevindim..Fındıklı pastayı cevizle değilde bence bademle denesen daha iyi olur tatlım..Üzerine de hindistan cevizli glasur dökersen super olur..Afiyetler olsun şimdiden..Sevgiler,mutlu ve neşeli bir pazar diliyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Hatice sen bilirsin tatlım,laz böreği ayrı bir tat kek ise ayrı..Sana kalmış,kolaylar gelsinn

Damak Tadı dedi ki...

...Ebru'cuğum,teşekkürler tatlım.

...Sevgili Dilek'ciğim,çok da memnun olurdum dediğin gibi hem trafik çok fazla hemde sen bir uçta ben bir uçta..Biz bile gelemedik sizin tarafa..))

...Sevgili Bocuruk'cuğum,tatlım çok mersi..Hindistan cevizi artık büyük marketlerde satılıyor,bulunduğun şehirde bu tür marketler varsa kolaylıkla bulabilirsin..Hele Yılbaşı da yaklaşırken çok daha fazla olur..Ben devamlı migrostan alıyorum..Çok öperim canım.

...Perihan'cığım,tatlım hoşuna gidiyorsa ne mutlu bana..Bende senin sayfana her girdiğimde çok farklı lezzetlerle karşılaşıyorum..Seninde ellerine sağlık..Sevgiler

...Sevgili Pınar'cığım,
Alman pastaları dünyaca ünlü ve de elmalıları da çok nefis olurlar,seninde söylediğin gibi.Umarım yapıp afiyetle yersiniz..Sevgiler.

...Sevgili Armeda'cığı,
Acaba o gün yakında mı??Şimdiden heyecanlandım,umarım yakın bir zamanda misafirimiz olursun..Öperim


...Sevgili Pembeli'ciğim,
Uzun kalıbta yapınca kek böyle güzel kabarıyor aklında bulunsun canım.Bende sana mutlu bir pazar diliyorum..Sevgiyle kal..

...Sevgili Melek'ciğim,
Canım ne demek, evet aynı sorunu bazen bende yaşıyorum.Allahtan öyle günlerce sürmüyor..Teşekkürlerimi gönderip,mutlu bir pazar geçirmeni diliyorum..Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

...Canım şekerim beni,
Behiye'ciğim senin kalbinin güzelliği de bir başka canım..Bende seni çok seviyorum..Sevincinin bu kadar uzun olacagını düşünmemiştim tatlım..Mutlu bir pazar dileyip,seni çoooookkkk öpüyorum..

...Beyhan'cığım tatlım bende seni çoookkkkk öperim..Mutlu pazar günün olsun tatlım.

...Özlem tatlım teşekkürler,seni görünce çok memnun oluyorum memleketlim..Öpüyorum,annenlere selamlar..

...Sevili Aslı'cığım,
Canımın içi seni burda görmek inan çok keyif verici.))Hiç önemli değil tatlım geç veya erken önemli olan hatırlanmak..Bu yüzden seni çok öpüyorum tatlım benim..Seni görmedim ama inan çok seviyorum..Aileniz çok tatlı ve sıcakkanlı buraya kadar yansıyor..Öpüyorum tatlım,başarılar diliyorum..

...SEVGİLİ Ferhan'cığım,
Çok teşekkürler,elmaları da gelişigüzel acele dizmiştim beğendiğin iiçinde teşekkürler..Sevgiler

...Sevgili Optio'cuğum,
Canım teşekkür edip seni öpüyorum..Sevgiyle kal

...Sevgili Evperisi,
Bende limonlu yapıyordum fakat evde hindistan cevizi olunca hazır taze suyunu da çıkarmışken onunla yaptım..Çok güzel oluyor,bazende kavun suyu ve ananas ile yaparım.Aslında karıştırmasını sevdiğim için farklı farklı şeyler denerim.Sende arada bu tür denemeler yap bence canım..Çok teşekkürlerimi gönderip,kocamn öpüyorum seni..Sevgilerimle.