Pazar, Şubat 28, 2010

Güller Döküldü Yollarıma

Görmüş olduğunuz masa kime ait arkadaşlar?Hepinizin Nuray (nunu) dediğinizi duyar gibi oluyorum..Evet,geçen Cumartesi sabahı kahvaltıya davetliydim Nuray'cığıma..Çok kereler nazik davetlerine bir türlü kısmet olup gidememiştim..Ama bu sefer şeytanın bacağı kırıldı ve ben oradaydım,hemde gül dökülmüş yollardan geçerek..Zamanımın kısıtlı olmasına rağmen sanki çok uzun kalmışım gibi geldi bana,konuşmaya doymadık bir türlü..Nuray'cığımın beni karşılaması ise yine kırmızı bir gülle oldu ve masada,tabaklarımda,çayımda gül yaprakları bana eşlik etti..Adeta masal gibiydi benim için..Hayatımda unutmayacağım en şahane kahvaltım buydu..Ben o güzel saatleri anlatmaya kelimeler bulamıyorum..Sadece orada o anı yaşamanız gerekirdi..Canım arkadaşım,dostum,biriciğim,sana gönülden çokkk teşekkürlerimi sunuyorum..Biliyorum teşekkürler o güzel misafirperliğin için yetersiz kalacak,lakin ben yinede sana göndermeye devam edeceğim..
13
Enfes Tiramisunun tadına nihayet bakabildim..Tek kelimeyle muhteşemdi..Tarifini Nuray'cığımın sayfasından alabilirsiniz..
5
Hele masadaki detayları görmenizi çok isterdim..Ekran başında seyretmeden doyamadığım o masada olmann halen zevkini ve mutluluğunu yaşıyorum..Bu sıkıntılı günlerimde beni mutlu ettiğin için sende mutlu kal canım.
14

12

7
her yerde gül var,gönlüm seninle bugünnn..))
page5

Cuma, Şubat 26, 2010

Orangen Kuchen mit Pistazien Nutella

Keklerin tadını hiç bilmiyorum,sadece sizlerle paylaşmak için dilimleyip fotoğrafını çekiyorum arkadaşlar..Tadına bakanların çok hoşuna gidiyormuş,annecik öyle söylüyor..)
Nutellalı,Portakallı,A.Fıstıklı Kek
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
minicik tuz
150 gr tereyağ(oda ısısında)
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 portakal suyu
1/2 su bardağı krema (sütte olur,krema şart değil.)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı h.cevizi
60 gr kavrulmamış A.fıstığı
3 yemek kaşığı nutella
1 paket droetker kakao (20 gr)
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Nutellalı,Portakallı,A.Fıstıklı Kek
Hazırlanışı
Yağ,portakal kabukları,suyu,vanilya,şeker,tuz çırpma kabına konulup çırpılır.

Yumurtalar başka bir yerde telle çırpılıp karışıma 2 seferde eklenir.

1 su bardağı un eklenip çırpılır.

Karışımdan 1 kase ayrılıp üzerine nutella,kakao,fıstıklar eklenip iyice
karıştırılır veya çırpılıp sırası gelene kadar bekletilir.(ben çırpmıştım.)

Diğer karışıma sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır.

Son olarak un ve kabartma tozu karışıtırılıp 3 aşamada karışıma eklenip çırpılır.

Kek kalıbı yağlanır.

Karışımın yarısı kalıba boşaltılır.

Üzerine kakaolu olan kısım eşit şekilde yayılır.

Kalan diğer karışımla çikolatalı kısım iyice kapatılır.

Yine masaya 1-2-3 sefer vurulur.(eşit şekilde kalıbın içersine yayılması için)
Nutellalı,Portakallı,A.Fıstıklı Kek
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra önce telin üzerine çıkartılıp havalandırılır,sonrada servis
tabağına alınır.

Üzerinin süslemesini sizlerin zevkine bırakıyorum.

Ben pudra şekeri ve portakal suyunu karıştırıp dökmüştüm.

Ellerinize sağlık,arkasından afiyet şeker olsun diyorum..

Çarşamba, Şubat 24, 2010

Kirschkuchen mit Schokolade / Çikolatalı Vişneli Kek

TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN MEVLİT KANDİLİ KUTLU OLSUN..ALLAH DUALARIMIZI KABUL ETSİN..AMİNNNN!


Yine sizlerle nefis aromalı vişneli kekimi paylaşıyorum arkadaşlar..Tarifini detayları ile aşağıda yazdım..Şimdiden kolaylıklar diliyorum..Sevgiyle her daim!
Vişneli Damla Çikolatalı Kek
Malzemeler
4 yumurta
150 gr yumuşak tereyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı h.cevizi
1 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı vişne
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı öğütülmüş antep fıstığı

Vişneli Damla Çikolatalı Kek
Hazırlanışı
yağ,şeker,vanilya,tuz,limon suyu çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

1 su bardağı un eklenip çırpılır.

Karışımdan 3-4 yemek kaşığı bir kaseye alınıp antep fısıtığı ile karıştırılıp sırası gelene kadar bekletilir..

Süt,mısır unu,hindistan cevizi eklenip çırpılır.

Damla çikolatalar eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu karıştırılıp yarısı dökülüp çırpılır.

Vişneler ve kalan yarım un eklenip mikserin düşük devirinde çırpılır.
Vişneli Damla Çikolatalı Kek
Kalıp iyice yağlanır ve karışım içersine boşaltılır.

Üzerine Antep fıstıklı karışım dökülüp,çatalla aynı yönde alttan üste doğru karıştılır.

Kalıp masaya 1-2-3 defa vurulur.

Önceden ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45-50 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra önce telin üzerine çıkartılıp bekletilip,servis tabağına alınır.

Üzeri ise,dilediğiniz şekilde süslenir.Ben minicik çikolata eritip dökmüştüm.Tercih
sizlere kalmış..


Afiyetler olsun şimdilik!
Vişneli Damla Çikolatalı Kek

Salı, Şubat 23, 2010

Ispanaklı Börek ve Kıymalı-Peynirli Kol Böreği

Geçen hafta ıspanaklı börek yapıp dondurucuya kaldırmak istemiştik annecikle..Aniden gelen misafirlerimiz için iyi oluyor..En azından annecik panik olmuyor..))Aşağıda sizlere nasıl yapıldığını anlatacağım..Lütfen alt tarafa alıyım sizleri..!

Not:Fotoğrafları gece çektiğim için karanlık çıkıyor arkadaşlar..Çalıştığım için gündüz çekme şansım pek olmuyor..)Adsız yazan arkadaşlara bilgi amaçlı..
Ispanaklı Börek
Malzemeler
4 adet hazır yufka veya elde açılmış nişastalı yufka
Aralarına serpmek için erimiş tereyağ

İç malzemesi
2 bağ ıspanağın yaprakları
1 adet kuru soğan
1 kase beyaz peynir
tuz,karabiber,pulbiber(isteğinize kalmış)
Ispanaklı Börek
Hazırlanışı
Ispanakların yaprakları ovulup suyu iyice sıkılır.

İçersine bir soğan minik minik doğranıp,peyniri,tuzu,biberleri eklenir.

Yufkalardan biri masaya yayılıp her tarafı yağlanır.

Tam ortasına değilde biraz yukarı kısmına ıspanaklı harç
konulup, sıkı sıkı sarılıp rulo yapılır.

Rulo birer parmak uzunluğunda kesilip,her biri tepsiye dizilir.(bkz:fotoğraf)

Kenarlarından ıspanaklar çıkarsa,lütfen bıçak ucu ile içeri doğru bastırınız.

Üzerine erimiş tereyağ gezdirilip fırında pişirilir.

Afiyetler olsun arkadaşlar..
Bosnak Böreği
Tarifine buradan bakabilirsiniz arkadaşlar..Bu sefer dilimli değilde kol böreği şeklinde yapmıştık..))

Pazartesi, Şubat 22, 2010

Soft Bowl ve Hobimle Mutluyum

05 Şubat tarihinde sevgili Birsen'den bir mail almıştım.Sevgili Sevil'ledüzenlemiş oldukları, Softbowl'ün kek kalıplarında Hobimle Mutluyum atölyesinde Kek pişirmeye davet edilmiştim..Benden en az 3-4 gün içersinde gidip gitmeyeceğime dair yanıt bekliyorlardı.Hiç düşünmeden evet diye yanıtımı gönderdim.Zira konu kek olunca, bende akan sular duruyor nedense..))

Dün saat 13:00 de bu etkinliği gerçekleştirdik..Soft bowl'ün harika Kamelya kek kalıbında ve minik muffin kaplarında birbirinden nefis kekler pişirdik..Sevil'ciğimin getirdiği kremalı nefis kestaneli pastasını,Birsen'ciğimin getirdiği tadına doyamadığımız nefis kısırı-peynirli kurabiyeleri eşliğinde unutulmaz saatler yaşadık..Buradan bizlere bu olanağı sağlayan Soft Bowl ekibine
ve Hobimle Mutluyum'a çok teşekkürler..
Softbowl
Soft Bowl'ün satış müdürü Selami bey bizlere ürünlerin doğru kullanımı hakkında bilgi verirken..Kendisine, bizlerle tek tek ilgilenip keklerin fırında hangi konumda pişmesi hakkında yardımcı olmasından dolayıda çok teşekkürler..
Softbowl

Softbowl
Hediyelerim
Softbowl
Kekimin tarifini aşağıda sizlerle paylaşıyorum..Orada bizlere sunulan malzemelerle
kendi isteğimiz doğrultusunda kekimizi hazırladık..

Malzemeler
4 yumurta
1 paket vanilya
150 gr şeker
1 portakal kabuğu rendesi + suyu
1/2 paket luna (tereyağ yoktu)
minicik tuz
4 yemek kaşığı iri kıyılmış antep fıstığı
3 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı haşhaş
1 yemek kaşığı h.cevizi
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Softbowl
Hazırlanışı
Portakal kabuğu rendesi,yağ,tuz,vanilya şekeri iyice karıştırılır.

Katı yağ,şeker eklenip çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Süt,sıvıyağ,portakal suyu eklenip çırpılır.

Haşhaş,h.cevizi eklenip çırpılır.

Damla çikolata ve A.fıstıkları eklenip çırpılır.

Un ve k.tozu karıştırılıp 3 aşamada eklenip çırpılır.

Not:Bu keki Soft Bowl Kamelya kalıbı ile pişirecekseniz,hamurun hepsini kalıba dökmeyecekseniz.Kalıbı yarıladığınızda yeterli olacaktır.Nedeni ise;kekinizin iyice kabarması, ortasının kıvamında pişmesi içindir.Slikon olmayan kalıplarda pişirecekseniz,o zaman hamurun tamamını dökebilirsiniz..


Kekiniz S.Bowl kalıplarında piştikten sonra mutlaka soğumasını beklemelisiniz,aksi takdirde kekiniz kalıpta kalır..Bu her türlü kek kalıbı için geçerlidir.Kek soğuduktan sonra kenarlarından sallayıp,hatta yanlarını açıp öyle tabağa çevirebilirsiniz.Yanlış kullanım şekli ile lütfen hataya düşmeyiniz,hatta kullanmadan
önce satıcılardan iyice kullanımı hakkında bilgi alınız..

Önemlidir:Keki fırına verdiğinizde fırın tepsisinde değil,fırın telinde pişireceksiniz.Aksi takdirde kekinizin içi hamur kalabilir..


Eğer Soft Bowl'ünüz yoksa,hemen sitesinden bir tane edinmenizi tavsiye ederim..Teşekkürler tüm arkadaşlara..
Softbowl
Sotfbowl Kamelya kalıbında pişirdiğim portakallı,damla çikolatalı,antep fıstıklı kekim..

Çarşamba, Şubat 17, 2010

Schokoladenkuchen mit Pistazien / Antep Fıstıklı,Çikolatalı Kek

Bu nefis keki,Sonia'cığım taaa Almanya'dan yapıp pişirip fotoğrafını çekip bana göndermiş..Tadına bakmadığım halde tatmış gibi hissettim..Ellerine sağlık canım Sonia'cığım..Benim için çok özelsin ve kıymetlisin..Yanımda olmasanda varlığın yeterli bana..Teşekkürler arkadaşım,dostum,kardeşim..
Valentinstag 008

Kalip Arshivim 007

Kalıp her zamanki gibi Nordic Ware arkadaşlar..
Kalip Arshivim 008


KEKİMİN TARİFİ AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR ARKADAŞLAR..
Çikolatalı Kek
Malzemeler
4 yumurta
200 gr şeker (1 su bardağı)
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
200 gr ekşi krema (krema kaynatılıp limonla kestirilicek)
1 paket dr.oetker kakao (20 gr)
1 paket dr.oetker vanilya şekeri
minicik tuz
1 kaşık nescafe
2 yemek kaşığı sıcak su
100 gr bitter çikolata (iri kıyım)
100 gr Antep fıstığı kıyılmamış
Not:Bende file fıstık vardı onu kullandım,o yüzden içinde belli olmadı.
2 su bardağı un (az gelirse eklenecek)
1 paket dr.oetker kabartma tozu
Çikolatalı Kek
Hazırlanışı
Yağ,şeker,tuz,vanilya şekeri krema olana dek çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Nescafe sıcak su ile eritilip karışıma eklenip çırpılır.

Krema eklenip çırpılır.

Kakao ve çikolata eklenip çırpılır.

Fıstıklar eklenip çırpılır.

Son olarak un ve kabartma tozu elenip 3 aşamada yavaş yavaş eklenip çırpılır.

Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra erimiş çikolata,1 top dondurma veya krema ile servis edilir..

Afiyetler olsun..!

Çikolatalı Kek

Pazartesi, Şubat 15, 2010

Akya Balığı Kavurması

Hafta sonu dondurucuyu temizlerken elime bir köşede duran Akya balığı çarptı..Uzak denizlerden gelen ve zor bulunan Akya'yı hemen kafama göre kavurmak istedim..Daha öncekileri şiş olarak tüketmiştik,çok nefis olmuştular..Yapacak olan arkadaşlara her 2 şeklinide tavsiye edebilirim...Şimdi aşağıda sizlere Akyayı nasıl pişirdiğimi anlatayım..Balık severlere afiyetler olsun..Güzel bir hafta diliyorum..
picture391
AKYA,
Lichia amia,Gabelsmakrele,Liche n‚-b‚ Kuzu, Çıplak, Leka ve İskender Balığı olarak da anılır. Genelde 50 - 100 cm, en çok 180 cm. ve 60 kg. ağırlıkta olabilir. Yumuşakçalar,kabuklular ve küçük balıklarla beslenerek dipte kıyılara yakın küçük sürüler halinde dolaşır. Canavar balıklardandır, çevresindeki balıkları yok edercesine yer. Geçmişte çok avlanılması nedeniyle neslinin tükenme tehlikesi vardır. Korunması gerekir.
Pişirme Biçimi
Izgara (fileto veya şiş), tava, çorba, yahni
Dönem
Yaz ortasından itibaren. Özellikle temmuz-eylül arası
Akya Balığı Kavurması
Malzemeler
1 kg şişlik hazırlanmış Akya balığı
1 adet kuru soğan
9-10 adet mantar
kırmızı biber,sarı biber
karabiber,tuz,
kızartmak için beyaz un veya mısır unu
kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı
Balıklar yıkanıp tuzlanıp unlanıp,yağda kızartılır.

Balık yağından tencereye 2 yemek kaşığı yağ konulur.

Soğanlar irice doğranıp yağa atılır.Ardından mantarlar ve biberler eklenir.

Tuz-karabiber-biberiye eklenir.

Balıklar eklenip 1-2 çevrilip marul serili servis tabağına alınır.

Hafif limon eşliğinde servis edilir.

Not:Yanında içki içmek isteyenlere Şarap tavsiye ederim..)
Patates Kavurması
Patates Kavurması
Patetes kavurmasına da 5 adet patatesi haşlayıp soguduktan sonra ince ince dilimleyip bekletin.
Diğer taraftan 2 adet kuru soğanı kesip bol karabiberle sıvıyağda kavurun. Arkasından patatesleri ekleyip karıştırın..İster balık yanında,ister kahvaltılarda
servis edebilirsiniz..Biz bu şeklini genellikle akşam kahvaltılarında tüketiyoruz.Veya,balık yanında haşlanmış patates ikram edebilirsiniz..Mutlaka patates olsun ama..)))
8
Balık olunca mutlaka arkasından tatlı olur evimizde..Oluncada bu tür tatlılar önde gelir..Eğer hiç tatlı olmazsa, incir reçeli tatlı yerine geçer..)

Kayısı Tatlısı tarifine buradan göz atabilirsiniz..Teşekkürler!
Akya Balığı Kavurması

Perşembe, Şubat 11, 2010

Pilav üzeri Bezelye ve Yarmalı Karalahana

Blogum her ne kadar pasta-kek üzerine kurulu olsada, ara sıra yöresel yemeklerimizden eklemeyi de arzu ediyorum..Mesela;Yarmalı Lahana yemeğimiz tamamen yöresel bir yemektir..Fakat pilav-bezelye tabiiki değil..Pilavı eklememin sebebi ise,Lahana sevmeyenlere çeşit olsun diye..Hani göz zevki denilen bir şey var ya,işte ondan..!Şimdi aşağıda sizlere Lahana yemeğinin tarifini vereyim..
Bezelye-Pilav
Domatesli pilav üzeri bezelye..
Yarmalı Karalahana
Lahanalarımız Trabzon'dan geldi..Körpecik,mis kokulu,tenecereye girdiğinde hemen pişen cinsinden hanii..)

Malzemeler
Karalahana
Barbunya fasulye
1 Kase mısır yarması
Soğan,perçik,tuz,salça,domates,pulbiber,yağ

Hazırlanışı
Lahanalar ince ince kesilip yıkanıp haşlanır..

Fasulyeleriniz kuru ise akşamdan suya konulup,ertesi gün haşlanır.

(Annecik yazın dondurucuya koymuş olduğu barbunya fasulyeleri kullanır genelde..)

Temiz bir tencereye yağ konulur,soğanı,domatesi,salçası eklenip hafif kavrulur.

İstenirse bir parça Perçik (koyunun kuyruğunun tuzlanmışı..özellikle bayramlarda hazırlanır,aksi halde kasaptan alınmaz bizim evimizde.)konulup karıştırılıp,lahanalar,fasulyeler eklenip,üzerine suyu ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Kaynama esnasında perçik içersinden alınır.
Bir kase yarma,tuzu,pul biberi eklenip pişirilmeye devam edilir.


Afiyetler olsun!

Salı, Şubat 09, 2010

Carte d'Or Dondurmalı Pasta Buluşması

Sevgili Aylin hanımın davetlisi olarak,Pazar günü Carte d'Or'un Dondurmalı Pasta buluşmasına davetliydim..Çok keyifli bir davet gerçekleştirdikleri için Carte d'Or ekibine ve özellikle Aylin hanıma teşekkürlerimi sunuyorum..

Organizasyon,ekip,lezzetler,sıcacık sohbetler ve tanışmalar çok güzeldi..Ayrıca sevdiğim ve bloglarını izlemekten keyif aldığım arkadaşlarla tanışmanın da heyecanı eklenince harika bir Pazar günü oldu benim için..Teşekkürler Carte d'Or'..
CDO_Dondurmal_Pasta_Karamelli_Kaymakl_
Karamelli Dondurmalı Pasta benim favorilerimdendi..Tıpkı Almanya'da ki dondurmalı pastalar gibi tasarlanıp hazırlanmıştı..Türkiye için bu dondurmalı pastanın gelişi biraz geç olsada,eminim alışkanlık yapıp arayı kapatacaktır..Yaz aylarında evde pasta yapmaya son dedirtecek türden hani..Fiyatıda diğer dondurma çeşitlerine göre çok makul..Kısaca her bütçeye ve ortama uygun dondurmalı pasta şimdiden alışkanlık yaptı bile..))
CDO_Dondurmal_Pasta_Antep_F_st_kl_ikolatal_ (1)
Fıstıklı dondurma pasta ise;Canan hanımın söylediğine göre, beyler için hazırlanıp sunulmuş..Hani bol fıstıklı ya ondan olsa gerek..Bu düşüncesine kendimce katılıyorum bende..Karamelli pasta tam bayanlar içinmiş,çok yerinde..))
Carte_d_Or_Marka_M_d_r_Canan_Barut_
Canan hanım bize Carte d'Or'un dondurmaları hakkında bilgi verirken..

Tekrardan çok sevgili Aylin hanıma,Canan hanıma,Nihal hanıma ve emeği geçen herkese kocaman teşekkürler..Sizlerle tanışmAk çok keyifliydi..Düşünceli hediyeleriniz içinde ben ve tadına bakanlar adına çok teşekkür ediyorum..Şimdiden tutulduğunu belirtmek isterim..

Pazar payınız açık ve kısmetli olsun Carte d'Or..!
_MG_3890
Salondan bir kare..

Pazar, Şubat 07, 2010

Bananen Kuchen mit Haselnuss Krokant /Fındık Krokanlı Muzlu Kek

Yeni kek kalıbımda değişik bir tarif denemek isteyince,yine çok farklı bir kek çıktı ortaya..Tadına bakanlar tarafından yine çok beğenilip,hoş övgüler aldı..Asıl övgüyü alan, yine kek kalıbım oldu..))

Mutlu ve bereketli bir hafta sizlerle olsun arkadaşlar..!
Muzlu-Krokanlı Kek
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
vanilya şekeri
minicik tuz
minicik tarçın
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon esansı
75 gr tereyağ (oda sıcklığında)
4 yemek kaşığı yoğurt + 1 çay bardağı kadar yoğurt suyu
1,5 çay bardağı fındık krokant
1 adet muz
1 çay bardağı badem tozu veya ceviz tozu
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Muzlu-Krokanlı Kek
Hazırlanışı
Yağ,şeker,vanilya,tuz,limon kabuğu rendesi,limon esansı,tarçın çırpılır.

Yoğurt suyu azar azar eklenip çırpılır.Yağ iyice pütürlüğünü kaybetmiş olacak.

Not:Yoğurt kabındaki suyu kullanmanız yeterli olacaktır.

Yoğurt,badem tozu veya ceviz tozu eklenip çırpılır.

İri iri doğranmış muz eklenip çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Krokant eklenip çırpılır.

Son olarak k.tozu,un 3 seferde eklenip çırpılır.
Muzlu-Krokanlı Kek
Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülüp eşit dağılması için masaya 1-2-3 sefer vurulur.

Önceden ısıtılmış fırında,175 c de yaklşık 45 dk pişirilir.

Pişip pişmediği, son aşamada kürdan yardımı ile yapılır.

Afiyetler olsun..
Krokanlı Kek

Salı, Şubat 02, 2010

Schokoladenkuchen / Çikolatalı Kek

Kekin tarifine buradan bakabilirsiniz arkadaşlar..

Çikolatalı Kek
Çocukların vazgeçemediği,büyüklere alışkanlık yapan bu keki tekrar tekrar denemekten ben bıktım,ama tadına bakanlar asla bıkmıyorlar..))
Çikolatalı Kek

Çikolatalı nefis keki hepinize tavsiye ederim..Afiyetler olsun!!