İncirli tartım,tamamen doğaçlama olarak yapılmıştır..3 Gün önce elmalı tart yapmam istenmişti..Market reyonlarında dolaşırken droetker dolgu kremasına gözüm takılmıştı..Üzerinde pişmeye dayanıklı olduğunu görünce, hemen fikrim gelmişti..3-4 Paket alıp eve dönmüştüm..Yaptığım elmalı tart çok beğenilince,incirli tartıda aynı şekilde pişirmiştim..Sizlerede memnuniyetle tavsiye ederim..Bu aralar yaptığım tüm kekler ve tartlar hep doğaçlama oldular..Hiç bir yerde bu tariflere rastlayamazsınız..))))İyi haftalar diliyorum ve hepinizin geçmiş Ramazan Bayramınızı kutluyorum..
Not:Arkadaşlar ben çok iyiyim..Tatildeydim bu gece döndüm ve yine aranızdayım..Beni merak eden arkadaşlarıma çokkk teşekkürler..
Malzemeler (Tart hamuru için)
1 yumurta
70 gr tereyağ
100 gr şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı soğuk su
minicik tuz
alabildiği kadar un
Hepsi yoğrulup yağlanmış kalıba döşenir.
Hamurun üzerine 1 paket droetker dolgu kreması 2 çay bardağı sütle
çırpılıp yayılır.
Üzerine, incirler ikiye ayrılıp dizilir.
Tepesi için
1 yemek kaşığı tereyağ eritilir.
1 yemek kaşığı süt,1 yemek kaşığı bal eklenip iyice karıştırılır.
Karışım incirlerin üzerine gezdirilir.
Isınmış fırında 175 C de yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
Krema ile servis edilip, afiyetle yenilir..
Patlıcan inciri
23 yorum:
Canım yine nefis bir tarif ile gelmişsin. Bayıldım. Taze incir yerine kışın sütte pişirip yumuşattığımız kuru incir de ekleyebiliriz değil mi canım
Sevgiler
ellerine sağlık gerçekten görüntü süper eminim lezzet de öyledir...sevgilerimle
arkadaşım nefis olmuş ellerine sağlık......
negüzel bir görüntü bu böyle.ellerinize sağlık
Ellerine sağlık canım, incirler harika görünüyor... Sevgiler...
Ooo süper. Ben de yapıyorum ama krema kullanmak hiç aklıma gelmemişti. Ben de bir deneyeyim. Ellerine sağlık. Sevgiler
inciri kekte denemeyi düşünüyordum gülüm iyi fikir verdin bana :)) bayadır ugrayamıyorum cok kabahatliyim ama sen affedersin bilirim beni :))kocaman sarılıp opuyorum seni :))
hoşgeldin canım...
bu incirler sanki trabzon kokuyor...
yine harika bir lezzet çıkmış ortaya ellerine sağlık canım..
annecik ve babcık ta döndümü sneinle baraber... inşallah gzüel bir tatiil olmuştur...öptüm canım sevgiler
Nefis görünüyor canım ayrıca da tarif oldukça da kolay olmuş ellerine yüreğine sağlık. İyi haftalar dilerim.
Sevgiler,
Evren
Nefis olmus ellerine saglik! COk guzel fikir incir kullanman.
Gülcüğüm ellerine sağlık, tart nefis görünüyor, incire bayılırım zaten:))
sevgiler...
Hoşgeldin tatilden Gül'cüğüm. Ah o güzelim incirler bende olsaydı taze taze yerdim valla tarta falan koyamazdım. Çok güzeller bizim buralarda görmedim hiç o çeşidini. Ama tart ta nefis görünüyor, ellerine sağlık.
GÜL ABLACIM HOŞ GELDİN SEFALAR GETİRDİN GELDİNKİ TAM GAZLA GELDİN NEFİS OLMUŞ TARTIN ELLERİN DERT GÖRMESİN SEVGİLER
İYİ HAFTALAR
Olá amiga!
Conheci seu cantinho que é tudo de bom!
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso!...
Amei mesmo!!!
Parabéns pelo seu trabalho!
Espero você em:
magiadaines.blogspot.com
Uma ótima semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil
değişik ve güzel olmuş ellerine sağlık cnm
incir ve incirli olan herşey çok hoşuma gider.ellerine sağlık canım
sevgiler
ELLERİNE SAĞLIK ABLALARIN EN ŞEKERİ İNCİRLİ TAT ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ GERÇEKTEN.
Hoşgeldin Gül, merak etmiştim doğrusu. Blogger sorunu belki demiştim. Yine güzel bir tarifle döndün, hoşgeldin.
Canım ne güzel bir tarif bu böyle.Ellerine sağlık.Sevgiler...
TC ye dönecek olmamın en güzel tarafı bu leziz yiyeceklere çoook yakın olacak olmam! :D
sanırım en çok bu yüzden mutluyum.
sevgiler
ben de isterim bu tarttan :)
gül ablacığım, çok beğendim nefis bir tarif ve görüntü , incirede bayılırım ellerinize sağlık, izmirden sevgilerimi yolluyorum.....
hoşgelmiş benim gülümmmm,ya bu ne güzel bir tart ekrandan incirleri yiyesim geldi...eline sağlık canım...eee memleket kokusunuda aldın ya kim tutar artık seni,ama neden dönerken gelmedin:(annecik ve babacığa sevgiler,sanada kocamann sarıldım
Yorum Gönder