Tatlıları,annecik önceden yapmıştı ve bende fotoğraflamıştım..Kendisi bu yıl ramazanı Trabzon'da geçirdiğinden,yaptığı tatlılardan ve yemeklerden sayfamı mahrum etmemek için,bende arschivedeki fotoğraflarımı tekrar sizlerle paylaşmak istedim..Nedense baklava fotoğraflarını bulamadım..Onların yerine, sizlerle trufflarımı paylaşmak istedim..Dilerim sizlerde deneyip çok memnun kalırsınız..Anneciğin tatlıları dillere destandır..))Şimdiden ellerinize sağlık diyorum.!
Malzemeler ( Gerdan )
1 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
alabildiği kadar un
yufkalara gezdirmek için 750 gr erimiş tereyağ
İçi için
Kavrulup çekilmiş fındık
Şerbeti
1 kg şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
Hazırlanışı
Hamuru için gerekli malzemeler yoğrulup 1 saat dinlendirilir.
Sonra yumaklar yapılıp unlanmış tepsiye dizilip,üzerlerine nemli örtü örtülür.
Yumakların her biri açılıp gerdan yapılacaksa,üzerine hafif yağ serpiştirilip,
fındığı ekilip sarılıp büzülür.
Büzgüler 3'e bölünüp tepsiye yerleştirilir.
Her bir yumak aynı şekilde açılıp hazırlandıktan sonra,üzerlerine erimiş tereyağ
gezdirilip,çok sin ateşte yaklaşık 2-3 saat pişirilir.
Fırından çıkıp,çok az ılınınca şerbeti dökülüp bekletilir.
Bu hamurdan ayrıca baklava,bükme ve laz böreği yapılır.
Laz böreğide aynı hamurdan yapıldığı için,sadece muhallebi tarifini yazacağım sizlere..
Laz Böreği Muhallebisi
1 kğ süt
11 kaşık şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
3 adet yumurta
Hazırlanışı
Yumurta hariç hepsi karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
İyice soğuduktan sonra yumurtalar eklenip 5 dk çırpılır.
Not:Laz böreğini yaparken 40 hamur açılır.
20'si açılıp,serilip arasına muhallebisi konulur.
Diğer yufkalarda üzerine serilip yağlanır.
Dilimler halinde kesilir.
Sin ateşte 1-1,5 saat pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.
17 yorum:
Bu bloga girip, kafayı yemeden çıkmak mümkün değil..!:)Tatlıları sizmi yapıyorsunuz?Siz yapıyorsanız, allahaşkına bizede yapın ücreti ne kadarsa hemen ödeyelim.Şimdi gelip alın,tepsisi 500 de deseniz hemen oraya ışınlanırım.Böyle bir maharet yok vallahi.Ağzımın suları yerlerde.
Bu nasıl bir tatlı geçidi böyle...
Ellerine sağlık Gülcüğüm.Sevgiler...
Offf talı krizim tuttu....
gerçekten muhteşem bana çok güzel fikirler verdi. ellerine sağlık.
hepsi birbirinden güzelll
ellerine sağlık canım
of of of ne lezzetli görünüyor böyle anneciğinin ve senin ellerinize sağlık afiyetle yiyiyin bu arada canım çekmedi değiltatlı krizine girmek üzereyimmmm:)
Gülcüğüm annaciğinin ellerine sağlık. Şu bükmeden canım nasıl çekti anlatamam. Erikli pastandan da:))
Sevgiler
Ben daha fazla bakamıcam.
Ne güzel görünüyorlar.
Sevgiler canım.
Gülüm ustasın!
ne diyeyim, anne maharetli kızı maharetli..
Ahh size komşu olmak varmış ama kısmet değilmiş :(
yorumlardan Hasan beyin yorumuna katılıyorum!
Şu laz böreğinden, börekten yemek için ne yapmalı İzmir'den İstanbul'a koşarakmı gelmeli ??
O güzel ellerin dert görmesin canımm..
Allah dileklerini kabul etsin bu güzel ayda..
sevgiler
ahh ahhh iftarda şimdi laz böreği olsay dı da yeseydim..ben o kadar becerikli değilim işte..süper..ellerinize sağlık canım..
hadi sen evlat edinmiyorsun, acaba annen edinir mi??
ay siz ailece ne istiyosunusss bendennn?? buyada guybet elleyde üstelik hasta hasta (doktor raporu ile salıya kadar saha dışındayım)....yapılıyy mı bu bana?? :(
fırkkk...
not: ellerinden öperim anneninde. harikasınız valla. :)
Offf offf offf bunlar ne güzel şeyler böyleeee anneciğinin ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
Bir tatlı sever olarak muhteşem.Hele gerdana bayıldım. Anacığınında seninde ellerine sağlık. sevgiler...
ABLAM CANIM BENİM MARİFETLERİNİ TEKRAR HATIRLATMIŞSIN HIMM HEPSİ NEFİS
SORMA FECİ CANIM ÇEKTİ
Yutkunarak allah kavuştursun diyorum Gül'cüğüm. Bu sene ramazanda ayrısınız demek.
iyi hafta sonları canım.
pastalarınız harika görünüyor tebrikler.
Yorum Gönder