Cuma, Ağustos 17, 2007

ÇİKOLATALI BEZE,BAKLAVA,BURMALI

İçinizden bu kediyi anımsayan oldumu ?
Ben çok yoğun olduğum için artık sizleri ziyaret edip yorum da yazamıyorum.Sanırım bu aralar aynı tempoda çalışmalarımız devam edecek.((Hepinizden özür dileyip, sıcacık hafta sonu tatili diliyorum.!!
Bilenlere bu kedilerden biri hediye dermişim ama ne yazıkki diyemiyorum.Çünkü her ikisi de bana ait değiller.(
Gelelim bu kediciklere..!Aslında sizlere sormak istediğim bir sorum var.Eminim ki,sizlerde bana haydi sor, sor diyorsunuzdur.)) Bu iki kedi arasında görünüşünün dışında ne gibi farklılık var sizlerce? Burmalıdan artan yumaklardan minicik bir tepsi de eve yapıldı.)
Baklava,burmalı sahibi tarafından sabahleyin evimizden alındı.) Ben resimlerini işe gitmeden önce çekip sizlerle paylaşmak istemiştim.Aslında ramazan ayında defalarca bu iki tatlıyı sizlerle fazlasiyle paylaştığımın farkında olsam da, yeniden yapılınca ilk defa yapılmış gibi tekrardan yayımlamış gibi oldum.)
Meyveli rulo pastayı ise mesai arkadaşlarımdan biri yapıp getirmişti.Tadına bakmamış olmakla beraber hemen görüntülemesini başarıp sizlerle paylaşmış oldum.Görüntü muhteşem,tadı ise diğer arkadaşlardan aldığım duyumlara göre nefisti.Resimde öyle söylemiyor mu?
Şeftalili tartı yaparken 6 adet yumurta akım artmıştı.Önce akları ve sarıları birbirinden ayırıp çırpma kablarına koymuştum.O anda aklarıda sözde değerlendirecektim.Saatin çok geç olduğunun farkına vardım ve karıştırıcının o saatte çalışmasının yanlış olacağını düşünüp akları buzdolabına kaldırdım.Amaç ertesi akşam iş çıkışı eve gittiğimde merenğli erikli pay yapacaktım.Fakat o akşam eve gittiğimde .....adsl ile 2,5 saat süren yorucu ve gergin konuşmanın ardından ben bitap düştüm.Zavallı aklar buzdolabında bekleşmekten büyük üzüntü içersindeydiler ve benim yapacak halim,dermanım kalmamıştı.Dün akşam iş çıkışı eve biraz gecikmeli ve yorgun gidince ortaya çıkan görüntülerde bunlar oldu.Tadını merak edenlere ise,çok nefisti diyebilirim.))Çırpma işlemini benmari usulü yapıp eritmiş olduğum bir parça çikolatayı da katıp karıştırıp kaşık yardımı ile tepsiye dizdim.Sonuç resimlerde görüldüğü gibi.))
Malzemeler,
6 yumurta akı dışında hepsi göz kararı arkadaşlar.))

16 yorum:

---OPTiO--- dedi ki...

canimmm....gülcümm....
kedilerrr süperr..mamalar nefisss...

seni cok özledim bundan sonra buralardayim :))) geldimm bak :))
kocaman öptüm senii..kendine iyi bak olar mi....tschüsssssss

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Canimcim günaydin,
Cikolatali beze senin olsun ama bana bu minikleri yolla. Ne kadar tatli seyler bunlar böyle. Ayyy bari Punky´imde yalnizliktan kurtulur demi ama ablasi?
Sevgiler Sonja

one ben bir sey dedi ki...

CROSSS CHECK CROSSS CHECK
FASTEN YOUR SEAT BELTS
AŞAĞIDA KİMSE KALMASINNNN KALKIYORRRR
UYYYYY TİRABİZONNNN UY TİRABİZONNNN

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Sevgili Gül
senin hızına, enerjine yetişemiyorum. Ben son vakitler elimi kaldırmaya üşenirken, mutfakta yaptığın harika şeylere bakıp iç geçiriyorum:)
Cenk'in tariflerini başarıyla uyguluyorsun. Ellerine sağlık, enerjin, coşkun hiç bitmesin
sevgiler

Adsız dedi ki...

Selam,Gül hanım
Sizi çok iyi anlıyorum.Bende tıpkı... Selam,
Gül hanım sizi çok iyi anlıyorum.Bende tıpkı sizin gibi aynı yoğunlukta çalışan hemcinsinizim.Tahmin ederim ki; sizi sevenleriniz yalnız bırakmayıp halinizden anlayacaklardır.:(
Yine çok lezzetli şeyler yapmışsınız.Ne olur buradan fazla uzaklaşmayınız ve yaptıklarınızı yazamasanızda bizlerle paylaşınız.Her sabah sayfanızı ziyaret etmeden işime başlayamaz oldum adeta.:)
Kedicikler çok tatlılar.Aralarında sanki uçurumlar var gibi geldi bana.Tıpkı,aşağıdakilerle yukarıdakiler gibi.!

Selamlar,sevgiler.
Gönül

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Canım benim sen çoğu zaman sıcacık mesajlarınla hepimize yettin. Şimdi yoğunsun diye tabii ki kusuruna bakmayacağız. Kediler kimin ben çok merak ettim. İkisi de harika. Yaptıkların zaten birbirinden nefis. Ellerine sağlık:) Keyifli ve dinlenmeli bir haftasonu diliyorum sana.
Sevgilerimle...

limoncicegi dedi ki...

ayyy geçmiş olsun, çalışmak iyidir yahu.. insan kendini iyi hisseder, yorulduğundan bile şikayet ederken gözleri bir başka bakar... tabi kolay gelsin ve sağlığını etkilemesin.. sevgilerle

Selcen Şenocak dedi ki...

Yine hepsi çok güzel ellerine sağlık, Kedilerde çok güzeller Kiminnnn?
Sevgilerimle iyi pazarlar

yaban mersini dedi ki...

hımmm yumurta akları değerlenmiş,güzel olmuş..diğerleri de öyle.selamlar.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Gül´üm,
Güzel bir pazar günü diliyorum sevgilerimle Sonja...

Adsız dedi ki...

CANIM SENIN SAYFAN HARIKA DEVAMLI ZIYARET EDIYORUM
ELLERINE EMEGINE SAGLIK
BAKLAVA HELE DE KEDICIK SUPER GORUNUYOR
GUZEL BIR PAZAR DILERIM
SEVGILER:NURCAN
www.yenitadlar.blogcu.com

lezzetlilerim dedi ki...

canım ellerine sağlık hepside harikalar
sevgiler

NiNo dedi ki...

offfffffffffff superrrrrrrrrrr kedı cok sırın masallah ya tatlılar bende ıstesem varmı :D cok canım cektı amaaaaaaaaaaaaaa elleıne kollarına saglık canım

Damak Tadı dedi ki...

Arkadaşlar,hepinize ayrı ayrı teşekkürler.

Sevgilerle.

Adsız dedi ki...

sevgili damak tadi; oncelikle sitenizi cok begeniyorum belirtmek isterim. benim sorum olacak baklava hamuru uzerine. acilan yapraklarin guzelligini gorunce sizin tarifinizi denedim.fakat sut miktarina gore yag miktarinin cok az oldugu kanaatindeyim.sonucta yogrulunca elastik bir hamur olmali diye dusunuyorum. bu yag mikatiriyla homojen olmayan catlak bir hamur oluyor. birde tereyag eritilmismi yoksa oda sicakliginda mi. dinlenincede toparlayacagini sanmadigim icin kendi tarifimle yaptim baklavami.cunku canim cok cekmisti ve sonuc basarisiz olur diye dusundum.malzeme miktarlarinda bir karisiklik olmus olabilir mi acaba tekrar kontrol ederseniz sevinirim.sevgiyle kalin....

Damak Tadı dedi ki...

Baklava hakkında sorusu olan arkadaşa,
Baklavayı ben değil annem yapıyor.Ben nasıl olduğunu bile bilmem inanın.Kendisine tekrar sorduğumda 1 yemek kaşığı erimemiş tereyağı koyduğunu belirtti.Sütün miktarı ise aynı imiş.Önemli husus ise 10-15 dk hamurun harmanlanması ve 1 saate yakın dinlendirilmesinden sanırım geçiyor püfü.Eğer size bu konuda birazcık olsun faydam olmuşsa çok mutlu olurum.Annem makine gibi yaptığı için inanın ben onu gözlemlemekte zorluk çekerim adeta.
Tekrar yaptığında ben evde isem bu sefer çok dikkatlice kendisini izleyip sizi yakından bilgilendirirm umarım.İyi geceler..

Sevgiler.