Çarşamba, Ağustos 15, 2007

ŞEFTALİLİ TART

Cafefernando'nun tariflerini sıklıkla yapar oldum bu aralar.Pastaları ve tartları sanırım misafirlerimize çok uygundu.(bizlere de tabii ki;)Bu tartın hamurunu gece hazırladım ve ertesi akşam iş çıkışı eve gittiğimde tartı yapmaktı niyetim.Fakat, birden kuzenime şimdi hazırlasam yarın yersiniz iyi olur dediğimde,kendiside çekinerek evet dedi.)Saat 23:00 civarında tartı hemen fırına sürüp ben hemen kremasını yapmak için tekrar işe giriştim.Kremayı hazırlamaya başlamadan önce 5-10 dk şeftalileri haşladım ve arkasından krema işine koyuldum.O arada kuzenimin, çok zahmetli yapmasaydın çok yoruldun dediğini duydum.Fakat bendeki o azmi ve mutluluğu görünce söylediğine de pişman oldu.))Gece saat 01:15 de tartın işi bitmişti,mutfak temizlenip silinip süpürülmüştü.))Sabah kalktığımda ise tart'dan 1 dilim kesip sizlerle resmini paylaşmak için makinemi hazırladığımda, o dilim horozlar bile ötmeden başka birine kısmet oldu.))Yine aynı tempo ile etrafı ses çıkarmadan toplamaya çalışıp kahvaltıyı hazırlayıp acele ile işe geldim arkadaşlar.Şu anda saat 15:50 ve ben esnemekten çenemin ayrılacağını hissediyorum adeta.))Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim,tartın kreması muhteşemdi(tencerenin dibini ben kaşıkladım da).Sabah tartı keserken minicik parçalardan ağzıma attığımda ise bayılmamak için kendimi zor tuttum.Duyurulur!Cafefernando'ya bu gzel paylaşımları için çok teşekkür ediyorum.Tariflerini harfiyen uyguladığınızda yanılgı payınız yok denecek kadar az.)Afiyetler olsun..)Akşama, eve gittiğimde beni bekleyen 6 adet yumurta akım var.Ne yapsam acaba?Önerilerinizi yazar mısınız?



ARKADAŞLAR TARİF CAFEFERNANDO'DA..)) http://cafefernando.com/turkce/?p=63linki tıkladığınızda tarif karşınızda olacaktır.)

Tart hamuru için malzemeler
1 1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri çırpıcıda karıştırın.Sonra yumurta sarısını ekleyip karıştırın.Hamuru toparlayıp strece sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.Tart kalıbınızı yağlayıp hamuru elinizle bastırıp düzeltin.Üzerine yağlı kağıdı serip fasulyeleri yayıp önceden ısıtılmış 175 c de 25 dk pişirin.25 dk'nın ardından fasulyeleri alıp 5-10 dk kadar yine pişirip fırından alın ve ılınmasını bekleyin.

Kreması için gerekli malzemeler
2 su bardağı süt
6 yumurta sarısı
1/2 su bardağı şeker
1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş
1 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
3 1/2 çorba kaşığı tereyağı
Arkadaşlar zamanım çok kısıtlı. Tartın tarifini sizlerle kendi sayfamda paylaşmak istedimse de olmadı.Bu yüzden tarifi www.cafefernando.com/türkce sayfasına gidip oradan alabilirsiniz.Ayrıca oradaki güzel tarifleri ve resimleri doyasıya izleme imkanına da sahip olursunuz.))Tekrar tekrar teşekkürler cafefernando.

23 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Gül hanım,
Çok güzel görünüyor tartınız.Sitenizi hayranlıkla ve heyecanla takip ediyorum,her defasında da farklı tariflerle karşılaşmak beni çok mutlu ediyor.Sizin sayenizde pasta kültürümüz arttı.Hemen hemen paylaşmış olduğunuz Alman pastalarınızın hepsini bende denedim çok övgüler aldım.Size teşekkür borcum vardı, şimdi onu sizle paylaşmanın mutluluğunu yaşamış oldum.Tekrar tekrar teşekkürler.Aşağıdaki kedicik A.PEKKAN'ın mı?Sizin sanatçı camiasındaki yakınlığınızı anlayamadım.Neyse siz hep burada bizlerle olun lütfen.

İyi geceler,renkli rüyalar.
Londra'dan Sevim

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam Gül'cügüm, ziyaretlerin icin tekrar bir tesekkür etmek istedim. Kirmes resimlerinde ciglik attigini okuyunca bende gülümsedim kendi kendime. Gercekten cok büyük bir Kirmes'ti. Abartmayayim ama Oktoberfest kadar vardi. Biz tamamini bile gezemedik, cocuklar mizmizlaninca. Öyle atraksiyonlar vardiki insanin akli hayali duruyor asagidan onlara bakinca. Biz de neye bindik biliyormusun? Alan kurulmus koskocaman bir sulu tren mi olur artik sen anlarsin. O günkü sicaklikta iyi geldi cünkü indigimizde sirilsiklam olmustuk hepimiz. Biz o trenin en dorugunda asagiya dogru ucmayi beklerken gercekten icimiz gitti. Am yine de cok güzeldi gercekten. Görüsürüz canim, selamlar, öpüldün. Kevser

one ben bir sey dedi ki...

Bitenem ,
çefteli melmeketi çöcüğü ölerekten şeftelili tert yeperek közüme kirdin teni tebrik eter beşerilerinin tevemini tilerim ...çöt optüm bitenemi ....

Adsız dedi ki...

Gülcüm ellerine sağlık, mükemmel görünüyor. Eminim lezzeti de görüntüsü gibidir...Sevgiyle kal...Arzu

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül,
Tartın tarifi sonradan mı gelecek?Bu tartı şeftalilerin zamanı geçmeden hemen denemek istiyorum.Zahmet olmazsa,işlerini yoluna koyduktan sonra yazabilir misin?Çok yoğun olduğunu yazmışsın sevgili Gül.Hem çalışıp hem bu kadar zahmetli pastaları yapmaya nasıl yetişebiliyorsun.:)Tütütütüü nazarlardan uzak kalasın.:)

Sevgi ve selamlarla.
Sibel Kalaycı

HULYA dedi ki...

Canım Gülüm,
Yine birbirinden lezzetli tariflerle donatmışsın bloğunu.Ben bu aralar fazla giremiyorum canım.bu yüzden sana yorum bırakamadım.Çocukların okulu açılınca biraz rahatlayacağım muhtemelen.Sizlerli çok özlüyorum ziyeret edemeyince.Ellerine sasğlık.Nefis bir tarat olmuş yine.Senin ellerin deyip de kötü olması mümkün değil zaten.Güzel gönüllü gülüm benim.Anneciğinin ellerinden senin yanaklarından öpüyorum.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Şeftali ve badem ve kaçınılmaz muhteşem bir son..Ellerine sağlık

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Yoksa o kedi Cafe Fernando'nun kedisi mi yok yok tarifi Ajda Pekkan'dan (mı acaba?) almış olamazsın :))
Yazılarının gizemi merakıma neler etti görüyorsun değil mi?
Kafamda net olan bişey varsa tartın nefiss ve çok şık olduğu, ellerine sağlık,
Sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Damak tadım
yumurta akları çırpılıp, krema yapılıyor sonrada limonlu yada baska bir tartın uzerınde fırına veriliyorya ondan yapsanız nasıl olur? Tadini bilmiyorum ama goruntu şahanedir!
Güzel ellerinize yüreğinize sağlık.

Yine ben gene ben, flickr ile çalışmaya ne zaman başlıyoruz.:))

Müge Hüner dedi ki...

gülcüüm,
Bu ne hız, pastane gibisin valla.tebrik ederim, her geldiğimde birbirinden zor tarifler, süpersin ne diyim.Maşallah, nazar değmesin canım.
Yumurta aklarını beze yap bence, bencok severimde:)) yuvarlak ve sade de yapabilirsin yada 15 cm. çapında yuvarlaklar yapıp arasına kakaolu krema sürebilirsin.Hışır, hışır acayip güzel bir pasta oluyor.Sevgiler canım.

Adsız dedi ki...

Gül'cüm nefis bir tart olmuş. Ellerine sağlık canım, sevgiler..

yaban mersini dedi ki...

slm..bu tartı cafe fernando da görmüş ve çok beğenmiştim..sen de harika yapmıssın arkadaşım,ellerine sağlık selamlar.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Gülümser abla ellerine sağlık tart çok güzel görünüyor, yumurta beyazlarından beze yapmanı tavsiye ederim. Sevgiler:)

Cafe Gusto dedi ki...

sevgili Gül ellerine sağlık harika görünüyor.
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık. Tart muhteşem görünüyor. Tariflerimi beğenmenize çok seviniyorum. Bu arada birkaç kişi tarifi sormuş, alttaki linki yazı içerisinde yayınlarsanız belki de sorun kalmaz, direkt olarak yazıya gidiyor:
http://cafefernando.com/turkce/?p=63

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül yine harika bir tart tarifi ile karşımıza çıktın. Tamda şeftali zamanı denemek lazım. Ellerine sağlık canım.

KY dedi ki...

yaptığınız tart tıpkı bundan önceki tüm tarifleriniz gerçekten çok güzel ve lezzetli görünüyor gül hanım..

şeftalilerin en güzel ve lezzetli olduğu bu zamana çok uygun bi tarif olmuş..

ellerinize sağlık..

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm,
kesinlikle çok lezzetli görünüyor. sendeki bu azim olduktan sonra harika tatlar çıkarırsın. gecenin o saatine kadar tart yapmaya kalksam berbat olurdu çünkü yorgun ve uykuluyken herşeyi birbirine karıştırıyorum. Saçmasapan şeyler yapıyorum. o yüzden imrendim sana. öpüyorum canım. sevgiler

Adsız dedi ki...

mmmmm ağzımın suları aktı aktı ankara da su sıkıntısı bitti
bu nasıl güzel bişey böyle hayran kaldım
yumurta akı bence harika bezeler çıkar ortaya limonlu mereng güzel olur siz yapın olur olur harika olurr

Adsız dedi ki...

Tartiniz cok sahane olmus,ellerinize saglik.

Damak Tadı dedi ki...

TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ ARKADAŞLAR.YOĞUN OLDUĞUM İÇİN SİZLERE GELEMİYORUM.SANIRIM BU YOĞUNLUK AYLARCA DEVAM EDECEĞE BENZER.TÜM ARKADAŞLARIMA SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.

Adsız dedi ki...

baklavalari her ne kadar gösterseniz de ben ilk kez görmüs kadar heyecanla ve imrenerek bakiyorum.bir baklava bu kadar sahane olur yani.yapanin ellerine saglik.kediler de cok sirinler yaa,ben onlari cok sevdim.sevgiler.