Pazartesi, Haziran 04, 2007

BUTTERKUCHEN(YAĞLI PASTA),KABAKLI PAY

Hafta sonu hem bizler hemde kuzenler tarafından severek yenildi ve haftaya tekrar yapılmak üzere sözler alındı.Pastırma sevmeyen arkadaşlar bu payı farklı sebzelerle daha değişik yapabilirler.Şimdiden deneyecek olan arkadaşlara afiyetler olsun.Tadı nefisti arkdaşlar..Dondurucunuzda kalmış milföyleri değerlendirmek adına çok leziz bir tarif oldu bizler için.Eminim ki sizler içinde öyle olacaktır.

Payınız piştikten sonra kelepçeli kalıbınızdan çıkarıp servis tabağına alıp servis yapın.

Son olarakda 1 yemek kaşığı haşhaş tohumunu serpiştirip 175 c de yaklaşık 30 dk pişirin.

Kalan 3-4 yaprak pastırmayı minik parçalara ayırıp üzerlerine serpiştirdikten sonra kalan peyniri ilave edin.

2 adet kırmızı biberi ve kabağı jülyen jülyen doğrayıp tereyağında kaşık değdirmeden soteleyip mısır unlu karışımın üzerine yayın.

Pastırmaların üzerine rende kaşar peynirinin yarısını serpip mısır unlu karışımı dökün.

9-10 adet yaprak milföyden bir hamur yapıp merdane ile açıp yağlamış olduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına yayın.Diger kalanlarıda üçgen biçimi kesip şekilde görüldüğü gibi kenarlarına dizin.Pastırmaların bir kısmını tabana yayın.

Mısır ununu su ve krema ile iyice karıştırıp arkasından 2 yumurtayı çırpıp bir tarafta bekletin.

Kabaklı pay için malzemeler

2 adet kırmızı biber

2 adet dolmalık kabak

1 su bardağı rende kaşar peyniri

1 su bardağı mısır unu

3 yemek kaşığı krema

yarım çay bardağı su

2 yumurta

Yaklaşık 13-14 yaprak milföy

1 yemek kaşığı tereyağı

pastırma (ben 1 paket kullandım)



Butter kuchen Almanların geleneksel pastalarından biri gibidir adeta.Fırında pişerken tereyağ ile şekerin birleşip vermiş oldukları mis gibi kokularla mutlu olmamak elde değildi.Yemesi ise ayrı bir keyifdi bizler için.Özellikle yazları bahçede fırından yeni çıkmış haliyle çay ve kahve yanında mükemmel bir lezzet..Tavsiye edilir benim gibi Alman pastalarsız yapamayanlara..))


Ben yarım ölçek yaptığım için hamurum çok fazla kabarmadı.Nedeni ise evde hafta sonu dolayisiyle çok farklı lezzetler vardı bu yüzden yarım ölçek yaptım.

Yaklaşık 35 dk 175 c de pişirin.

Ne kadar bol şeker ekilirse o kadar lezzetli olur.Bilgilerinize..

Sütü sürdükten sonra eşit aralıklarla baş barmağınızla oyuklar açın.Açmış olduğunuz her bir oyuğa minicik tereyağ parçaları koyup üzerine resimde de görüldüğü gibi bol toz şeker serpiştirin.

Hamurunuz mayalandığında unlanmış zeminde merdane ile açıp(arada un serpmeyi unutmayın masaya yapışabilir) yağlamış olduğunuz tepsinize yayın.Üzerine fırça yardımı ile süt sürün.

Önce sütü ılıtıp 2 yemek kaşığı şekerle mayayı eritip 10 dk bekletin.Arkasından diğer malzemeleri ekleyip ele yapışan bir hamur elde edin.

Malzemeler

125 gr şeker

42 gr yaş maya

250 ml süt

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yumurta

yaklaşık 2 su bardağı un (fazlada olabilir)

Üzeri için tereyağ

üzerine serpiştirmek için toz şeker

75 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Gülcüm,
Öncelikle iyi haftalar canım:) Alman pastan ne kadar pratik bir tarif. Birara işyerim Bornova Merkezdeydi ve yakınına Alman pastaları yapan bir yer açılmıştı. Sahipleri Almanya dan dönüş yapmışlardı. Neredeyse her öğlen birlikte yemek yediğim arkadaşımla her seferinde başka bir çeşit deneyerek abonesi olmuştuk oranın. Kiloların bir kısmı da o günlerden kalma:)) Ellerine sağlık canım, milföylü tarifin de çok güzel görünüyor.
Sevgilerimle...

tata dedi ki...

Sevgili Gül, ben de cok seviyorum Butterkuchen! Hem pratik, hem lezzetli. Ellerine saglik.
Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Kabaklı Pay'ı ben de Sofra dergisinin Haziran sayısında görüp denenecekler listesine almıştım. Bir baktım siz denemişsiniz bile, artık daha bir gönül rahatlığı ile yapabilirim bu tarifi..Ellerinize sağlık

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Gul'cugum artık ne yapacağım dıye bırsorun olmuyo senın tarıflere bakmak yeterli .Guzel bır hafta dılıyorum...

NuR dedi ki...

Sofrada gördümdü bu reçeteyi de yapmak nasibolmadı. Valla çok leziz duruyor burdan. Ben bu sayfada gözümü doyuruyorum, sonrada bişey yemiyorum. Yaşasın kilo milo hak getire yaw.
İyi bir hafta dileklerimle,
Sevgiyle kal

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm,
çok güzel görünüyor pay ellerine sağlık. ben de dergide görmüştüm hemen hatırladım. milföyle farklı ve güzel bir tat olur diye düşünüyorum. sen de güzel dediğine göre gönül ferahlığı ile deneyebilirim. güzel bir hafta geçirmen dileğiyle.. sevgiler

ev perisi;) dedi ki...

Gülüm;
Hepsi birbirinden nefis bunarın of Allahım hangisinden başlasam yapmaya;))
Hem de şu halimde;))
muhabbetle...

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül'cüm,

Bu haftaki tariflerin ne kadar orjinal. Çok ama çok beğendim.
Milföylü tarifte 12 yumurta demişsin canım, bu yumurtaları nerede kullanıyorsun?.

Bu tarifini denemek üzere not alıyorum.

Sevgiler...

HULYA dedi ki...

Gülüm,
Tarifleri okumaya bile gerek yok.Resimlere bakmak ne kadar güzel ve lezzetli olduklarını anlamak için yeter.Ben niyeti bozuyorum bak bir hafta sonu mutlaka geleceğim size.Her Pazartesi korka korka geliyorum sayfana yine neler göreceğim ve canım çekecek diye valla.Ellerine sağlık canım.Kocaman öpüyorum:-))

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok hoşuma gitti Gül'cüğüm çok. Eminim tadı harikadır. Sevgiler,

Selcen Şenocak dedi ki...

Gül'cüğüm her zaman olduğu gibi bu günde tariflerin süper özelliklede kabaklı paya bayıldım mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgilerimle
iyi haftalar...

LaMa dedi ki...

bu pastirmali tarif harika gorunyor misir unlu filan degisik de...ellerine saglik Gul'cugum..

Adsız dedi ki...

Canım Gül, o pastırmalı tarifi pek sevdim. Ellerine sağlık. Hem değişik, hem leziz belli :)

sıcacık sevgiler...

Adsız dedi ki...

gul hn merhaba bende pastırmalı pay tarifinizi beğendim inşlh deneme isterim yalnız malzeme listesindeki 12 yumurta yanlışlıkla mı yazıldı birde 9-10 yaprak milföyden hamur yapın demişsiniz orda takıldım ben acaba ayrıntı vermeniz mumkun mu?
ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Sevgili Bocuruğum,
Canım bende sana güzel bir hafta diliyorum.Ne şanslıymışsın o zamanlar.))Keşke bağdat caddesine de böyle bir cafe açılsada bizde oradan alıp yesek ve ben eski yıllarımı yad etsem.))Milföylü pay çok pratik ve hafif oldu denemeni tavsiye ederim canım.Teşekkürler!!

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim sevgili Tata'cığım.Bende kahve eşliğinde çok severek yerim bu pastayı ve diğer çeşitlerini.))

Sevgiyle

Adsız dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Gönül rahatlığı ile deneyebilirsin payı.Ben Sofra dergisinin vermiş olduğu tariflerin bir kaçını denemiştim hiç başarısız olmamıştım.Çok şık ve lezzetli olmasının yanında tam bir öğün olarak da yenilebilir salatayla.))
Şimdiden afiyetler olsun Pınar'cığım..

Sevgiler.

pelin dedi ki...

Sevgili Gül
o kadar sıklıkla o kadar güzel tarifler veriyorsun ki hangisini ne zaman yapacağım bilemiyorum. Senin hızına ve becerikliliğine yetişmek mümkün değil.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Ozay'cığım,ne mutlu bana o zaman.))
Çok hoşsun sabah sabah moralimi yükselttin tatlım.Çok teşekkürler canım..Kocaman öpüyorum seni.

Sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Sevgili Şennur'cuğum,
Teşekkürler tatlım..Sende deneyebilirsin gönül rahatlığı ile bu tarifi.Bende acıkınca diğer arkadaşların sayfalarına bakıp gözlerime bayram ettiriyorum ama bu sefer mideyle baş edemiyorum ki.Kiloları sorma hiç başım dertte..)))Kocaman öpüyorum seni Şennur'um..

Sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Şennur'cuğum,
Teşekkürler tatlım..Sende deneyebilirsin gönül rahatlığı ile bu tarifi.Bende acıkınca diğer arkadaşların sayfalarına bakıp gözlerime bayram ettiriyorum ama bu sefer mideyle baş edemiyorum ki.Kiloları sorma hiç başım dertte..)))Kocaman öpüyorum seni Şennur'um..

Sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Şennur'cuğum,
Teşekkürler tatlım..Sende deneyebilirsin gönül rahatlığı ile bu tarifi.Bende acıkınca diğer arkadaşların sayfalarına bakıp gözlerime bayram ettiriyorum ama bu sefer mideyle baş edemiyorum ki.Kiloları sorma hiç başım dertte..)))Kocaman öpüyorum seni Şennur'um..

Sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevda'cığım,
Haziran sayısında bende gördüğümde çok hoşuma gitmişti ve unutmuştum bile bu tarifi.Pazar günü tesadüfen dergiyi karıştırırken görünce hemen kendimi mutfakta buldum doğrusu..))Sana da tavsiye ederim canım.Şimdiden ellerine sağlık..Kocaman öpüyorum seni.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Şükran'cığım,
Canım çok üzüldüm şimdi,neler yapabilirim senin için acaba?Hangisinden istersin bir yolunu bulup sana göndersem.)Kıyamam ben sana tatlım.Çok öpüyorum seni.Kendine çok iyi bak.

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
Çok teşekkürler canım güzel yorumun için..Beni uyardığın içinde ayrıca teşekkürler canım.Farkında olmadan 2 yerine 12 adet yazmışım,kusuruma bakma lütfen.Beni uyardığın içinde tekrar tekrar teşekkürler..Umarım sende deneyip beğenirsin canım.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Canım Hülyam,
Sen en iyisi ablanı alıp bir hafta sonu bize kaçamak yapın ne dersin?Artık hafta sonu için fazla çeşit koymuyorum canım bak gördünmü?Bir tatlı,bir tuzlu yeterli oluyor sayfaya.))Canım her zaman misafirim olabilirsin büyük bir mutlulukla beklerim seni..Çok öpüyorum Hülyam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler sevgili Burçin..Tadı da nefisti inan.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Almula'cığım,
Bende sana büyük bir ısrarla bu payı denemeni tavsiye ediyorum.Hiç pişman olmayacaksın canım.Dilersen farklı alternatifler de uygulayabilirsin.Kocaman öpüyorum seni..


Sevgiyle kal canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Lama'cığım,
Mısır unlu tarifler bizlere çok yabancı olmadığından bende severek yapmıştım bu payı.Sana da öneririm çok lezzetli oluyor tatlı Lamam.Eminim seninde çok hoşuna gidecektir canım.

Sevgin bol olsun tatlım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Zerrin'ciğim,
Çok lezzetli olmuştu tatlım sana da tavsiye ederim.Eminim sen çok daha lezzetli yaparsın farklı karışımlarla tatlım.

Bende sana sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül Rabia,
Öncelikle hoşgeldiniz..12 yumurta yanlışlıkla yazıldı beni uyardığınız için teşekkürler.Feyhan'cığımda yukarıda yumurta sayısına değinmişti.Özür dilerim sizleri yanılgıya uğrattığım için..
Milföy konusuna gelince,milföyler hafif yumuşamaya başladıklarında milföyleri masa üzerinde yoğurup bir hamur elde edin.Nasıl mı derseniz?Yaprak milföyleri üst üstede koyup yoğurabilirsiniz ve arkasından merdane ile açıp kalıbın tabanına yayacaksınız.Umarım ayrıntılı bilgi verebilmişimdir size..))

Sevgilerimle,
Gül

daimamutfak dedi ki...

Sevgili Gül sayfanda herşey birbirinden güzel.Emeğine ve ellerine sağlık.neriman

one ben bir sey dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
one ben bir sey dedi ki...

valla ben on iki yumurtayla yaptım kabar kabar kabardı :)))

one ben bir sey dedi ki...

Yorumu kaldıran yazar da benim :))))

one ben bir sey dedi ki...

Az yukardakini :))))))

Adsız dedi ki...

Sevgili Pelin'ciğim,
Çok teşekkür ederim içten yorumun için.Senin yaptığın nefis tariflerin yanında benimkilerin lafı bile olmaz canım.

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili Neriman'cığım.Seninde ellerine sağlık canım.


Sevgiyle,

Adsız dedi ki...

Aaaaaaaaaaaaa...gerçekten mi 12 yumurtayla yaptın?Bende diyordum ki nasıl bu kadar kabardı cancanımın payı..O zaman seninki paylıktan çıkıp paypay mı oldu?Ah ah ah, yapmadan önce bana telefon açıp sorsaydın be cancanım..)))Şimdi aklıma bişeyler geldi ama en iyisi telefonda paylaşmak..

Çok öpüyorum seni bideneciğim..Şimdi sende öpenlerin çok olsun dermişin bana dimi..)))

Adsız dedi ki...

kabaklı payın görünüşüne bayıldım çok şık eminimtadıda güzeldir ellerine sağlık hoşcakal

LaMa dedi ki...

ay cidden 12 yumurta mi kullanmis candan ? ay kir kir bitmez onlar :P YArdim istedin mi birilerinden ,ayy akil almaz birsey...yumurta kokusu tadi olmadi mi??? cok sasirdim da kusura bakmayin ;)

*Ra dedi ki...

Gülcüğüm, ben bunun için gider milföy alırım hayatım. Kalmış milföyü bekleyemem. Ah zaten hep korkarak gelirim yanına. Diyette olunca insan böyle zor dayanıyor. Alttaki tart ise nefis. Ah Gül yapılır mı şimdi bu bana. Ben mutfağa gidiyorum canım.
sevgilermle.

one ben bir sey dedi ki...

Sorunca sen 13 yumurta mı koy diyecektin valla bence bir yumurta daha kaldırırdı havalı yatak gibi olurdu :)))))))))

one ben bir sey dedi ki...

Büyük kalıpta kullanmıştım zıp zıp zıplardık üzstünde :)))))

Adsız dedi ki...

Yahu ne 13 yumurtası olurmu böyle bir şey..İnsanları kolestrolden mi göndermek istiyorsun Candan.Gül yanlışlıkla yazdığını söylemiş sende bastırıp duruyorsun.İşin gücün eğlence senin.

Didem

one ben bir sey dedi ki...

Ne eğlencesi yaw ...yaw...Yaw benim kullandığım yum yumlar arı kuşu yumurtası ebat olarak bir milim sonuçta 12 tane ancak 1 yum yum eder bir konuyu da böylece açıklığa kavuşturdum of of of Didemmmm birinin adı çıkacağına canı çıksın diye bir laf vardır offf bu da bana uyar ....Her zamanki gibi ilahi ben yani :)ammada çok of kullandım dilbilgisi hocası notumu kıracak kırmıştı da ben deniz (Bendeniz değil yani ben Candan dilbilgisindende kalıyordum az kalsın universityde bir konu daha açıklandı offf
haydin baş baş
Lamacımda çelişkiye düşmüş inşallah okur :)

akçahan dedi ki...

Yine harikalar görüyorum sayfanda Gül, ellerinize sağlık tatlım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Füsun,
Görüntüsü kadar tadı da nefisti,denemeni tavsiye ederim.Teşekkürler yorumun için.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Lama çok tatlısın hemde çokkkk.Kocaman öpüyorum seni..


Sevgiyle

Adsız dedi ki...

Sevgili Rabia'cığım,
Milföylüyü acilen denemelisin canım.Hem çok hafif hemde tam bir lezzet bombası bence.))
Tereyağlı pasta ise,işte onu hiç sorma tatlım.))) Ben Alman pastalarına çok düşkün olduğum için
hepsi benim için ayrı bir tad.Fakat bunun üzerindeki tereyağ ve şekerin buluşması ile çokkkkkk güzeldi..

Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum canım.

Adsız dedi ki...

Yooo sen sorunca ben sana yumurtaya olan düşkünlüğünden hiç koyma diyecektim.Nasıl ama???.)))

Çok öpüyorum seni bideneciğim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Didem,
Hoşgeldin öncelikle..))Ben dalgın olduğumu söylüyorum her seferinde ve arkadaşlarda adet konusunda beni uyardılar sağolsunlar hemen düzelttim.Fakat Cancanım 13 adet kullandığını yazınca bende şaşırdım birden.Sonra şakacık yaptığını gördüm..Şakacı kız vesselam..))
Teşekkür ederim güzel yorumun için.

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Cancanım,
Yumurta denklemini de kurdun ya..)))
Şöylemi olacak:1 tavuk yumurtası=12 yum yum arı kuşu yumurtası ise 12 adet tavuk yumurtası kaç yum yum arı kuşu yumurtası eder?
Bilene 1 koli tavuk yumurtası yanında yum yum arı kuşu yumurtası hediyesidir desemde inanmayınız lütfen.)))
Cancanım akşamdan beri gülücem gülemiyorum.Biliyorsun misafirler nedeniyle gülmemi bu akşama sakladım.Görüşürüz tatlım,kendine çok iyi bak.

Gül

Adsız dedi ki...

Sevgili Semanur'cuğum,
Çok teşekkür ederim canım.Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum.

Gül

Beyhan dedi ki...

Merhaba Gül'cüğüm,
Nihayet askerliği bitirdik geldik evimize.Evin halini tahmin edersin herhalde.Yavaş yavaş oturtuyorum düzenimi.Ama sanırım bir hafta daha sürer işim.Sonra görüşürüz artık.
Bu arada şu milföylü tarifin beni can evimden vurdu:)))
Öpüyorum seni...

pelin dedi ki...

sevgili Gül
bu hafta sonu tariflerinden birini deneyeceğim inşallah.yalnız birşey sormak istiyorum. Mayıs ayında yayınlamış olduğun marzipanlı, haşhaşlı , mayalı Alman kekinde 1 paket marzipan demişsin. senin paketin ne kadara denk geliyor. bana Hollanda dan gelen marzipanın paketi çok büyük.sevgiler ve çok teşekkürler.

sevdamavisi dedi ki...

canım sen de artık http://www.bloggerschoiceawards.com/ da adaysın. başarılar. kusura bakma sana sormadan yaptım ama hakettiğini düşünüyorum. sevgiler

Tijen dedi ki...

gül kadın, gülen kadın, yüzünde güller açan kadın.
yine döktürülmüş anlaşılan.
hadi afiyet olsun.
tijen

Damak Tadı dedi ki...

Beyhna'cığım,
Canım öncelikle gözün aydın olsun ve evine hoşgeldin,hoşgeldiniz.))
Yorumu gördüğüm anda hemen seni arayıp o güzel sesini duymak bana çok iyi geldi canım.Benim sana yardım edebileceğim bir konu varsa lütfen çekinmeden beni ara canım.Milföylü tadına bakanlarında çok hoşuna gitti inan canım benim..Sen iste ben sana hemen yapar getiririm tatlım.Lütfen kendini fazla hırpalayıp yorma Byehan'cığım..Aslı'cığımı atladım sormaya sakın unuttuğumu sanma canım.Umarım herkes çok çok iyidir.
Kocaman öpüyorum seni canım benim.

Sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pelin'ciğim,
Ben 200 gr'lık paket kullanmıştım.
Eğer marzipanı seviyorsan sende 200 gr ekle eğer çok sevmiyorum dersen 100 gr da ekleyebilirsin.Umarım hoşuna giden bir kek olur.Şimdiden ellerine sağlık diyorum Pelin'ciğim.

Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Sevda'cığım,
Canım beni düşünmen ve gönlünden geçirmen beni ne kadar mutlu etti sana bunu kelimelerle anlatmam imkansız.Lütfen öyle düşünme ne kusuru canım benim.Çok duygulandım bu davranışından dolayı..Gönülden teşekkürler Sevda'cığım..

Tekrar tekrar teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderip, yanaklarından öpüyorum canım.

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Gül'üm,
Milföylü pastırmalı kabaklı pay'a bayıldım..Çok güzel görünüyor, çok pratik ve yaratıcı..Yağlı Alman pastasıda nefis olmuş..Ellerinize sağlık, bende sizin sayfanıza gelince böyle gözlerimi açıyorum kocaman kocaman :)
tatlı diliniz hoş sohbetiniz hiç bitmesin. 12 yumurta'ya yapilan yorumlari da keyifle okudum..:)he he!
Sevgilerle

ayseyaman dedi ki...

:) ordasınız degil mi? ben arada kaldim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tijen'ciğim,
Ne kadar tatlısın,ne kadar candansın güler yüzlü canım benim.
Hafta sonumuz yine aynı şekilde geçti Tijen'ciğim..

Sevgiyle kucaklıyorum seni..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ayşe'cik,sakın kıpırdama olduğun yerde kal,şimdi elimi uzatıp hemen seni çıkarıyorum oradan.))
Ne tatlısın sen canım benim,inan bende seni çok seviyorum ve çokkk candan,samimi buluyorum..
Milföylü hem pratik hemde çok leziz olmuştu tavsiye ederim.Ahh Ayşe'cik sorma, dalgınlıkla 12 yumurta yazıp şaşkınlıkla da okuyunca işte durumlar gördüğün gibi oldu.Hoş da oldu değilmi??

Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum seni Ayşe'cikim..

NAZLICA dedi ki...

Canım valla yine ağzım sulandı, acıktım sayfana bakınca. Sonra inceleyeceğim. Ellerinize sağlık nice keyifli hafta sonları olsun diliyorum. Sevgiyle

Gazoz Agaci dedi ki...

Birşeyin içine pastırma girer de o nefis olmazmı :)
Kimbilir ne lezzetli olmuştur.
Sevgiler

Hülya YILMAZ dedi ki...

benim hamarat Gül'üm neler yapmış diye bir uğradım, gözlerim faltaşı gibi açıldı.
bunlar ne güzellikler böyle. ellerine sağlık.

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
bugünlerde sende bir durgunluk hissediyordum bir de sen karamsar olduğunu yazmışsın ya çok merak ettim. ailenle ilgili bir sorun yoktur umarım ya da tabi ki seninle ilgili. sen bizim hep yanımızda oldun hiç esirgemedin kalbindeki güzel duyguları yapabileceğim birşey varsa burdayım canım. elimden birşey gelmesi de şart değil ben de sana kalbimdeki sevgiyi gönderirim.
umarım en iyi bloglarda da başarılı olursun.
öptüm canım. sevgiler

Adsız dedi ki...

Harikasın Gül iki tarifide çok beğendim ama sebzeli paya bayıldım mutlaka yapacağım ,ellerine sağlık canım.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Nazlı'şım,
Teşekkür ederim canım benim.Bende sana ve ailene güzel bir hafta sonu dileyip yanaklarından öpüyorum.

Sevgilerimi gönderiyorum Nazlım..

Adsız dedi ki...

Sevgili Gazoz ağacı,
Seninle hem fikiriz pastırma konusunda ne güzel.Belirttiğin gibi pastırmalı tüm yiyecekler benim içinde muhteşemdir.


Teşekkürler ve sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Yaptıklarımı beğenmene ve güzel yorumlarına gönülden bende teşekkürlerimi gönderip kocaman öpüyorum seni.


Sevgiyle kal daima.

Damak Tadı dedi ki...

Canım Sevdam benim..
Senin yerin bende bir başkadır bilirsin sende..Dönem dönem kişilerin mutsuz anları olur ya sanırım bende öyle bir dönem geçiriyorum.Kah mutsuzluk,kah mutluluk (zaten kardeş değiller mi?)derken böyle akıp gidiyor hayat.
Bitanem çok teşekkür ederim canım bu yakın ve ilgi ve alakana..Senin bana buradan gönderdiğin sevgin beni inan çok mutlu etti ve iyimserim şimdi.))Teşekkürler canımsın benim,başka ne söyliyim ki sana Sevdam..)
Güzel temennin ve teşebbüsün içinde gönülden teşekkürlerimi gönderiyorum bitanem.

Çok öpüyorum seni canım,sağol varol.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nalan'cığım,
Çok memnun oldum canım,teşekkürler..
Denediğinde memnun kalırsın umarım.Şimdiden afiyetler olsun canım.

Sevgiler