Pazar, Nisan 29, 2007

DUA'dan GÖRÜNTÜLER 1

Arkadaşlar pilavı,helvayı ve diğer 3-4 çeşidi yoğunluktan resimlemeye unutmuşum.Gönül isterdiki onların tariflerinide sizlerle paylaşayım..))
1 litre süte 1 yemek kaşığı tepeleme un ve 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta ve 11 kaşık şeker eklenip muhallebi kıvamında pişirilicek.Hafif ılındıktan sonra 250 ml krema ile iyice çırpılacak.
Bir borcama soğumuş olan kadayıfın yarısı döşenecek sonrada soğumuş olan muhallebi üzerine boşaltılacak.Son olarakda kalan diğer kavrulmuş kadayıf üzerine dökülüp kaşıkla düzeltildikten sonra buzdolabında yaklaşık 2-3 saat bekletilecek.Sonrasında da afiyetle yenilecek..))
Kadayıflı pudingin tarifi ise:
500 gr kadayıf 2 kaşık tereyağında kavrulacak.Rengi koyulaşınca altı söndürülüp yarım çay bardağı şeker ve yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz eklenip karıştırılıp bir tarafta soğutulması için sırasını bekleyecek.
Parfemin boynu bükük kalacağından çok üzüntü duymuştum.
Görüldüğü üzere büyük bir zevkle yenildi..))YAŞASIIINNN!!
Burmalı(k.gerdanı) ise bol fındıklı olarak büyük bir beğeni kazandı.Annemin yüzündeki o huzur ve mutluluk ise herşeye değerdi..))
Baklavamız misafirlerimiz tarafından her zamanki gibi büyük bir afiyetle yenildi..))

Baklava'nın tarifini sizlerle ramazan ayında paylaşmıştım arkadaşlar.

13 yorum:

ayseyaman dedi ki...

merhaba Gül,
daha yazısı yazılmamış bu tariflerin resimlerini çok beğendim..Nefis görünüyorlar hele baklavalar, öyle böyle değil..Emeği geçen herkesin eline sağlık..Çok güzel ikramlar hazırlamışsınız..
Dua'nız kabul olur inşallah...
sevgilerle

Selcen Şenocak dedi ki...

Allah Dua'nızı kabul etsin Gül'cüğüm. Resimler çok güzel görünüyor emeği geçenlerin ellerine sağlık. İyi haftalar dilerim canım sevgiler...

serinmavi dedi ki...

Bu nasıl bir duadır böyle ,tam ziyafet olmuş...Allah kabul etsin dua ve okumalarınızı canım....Ellerine sağlık yapanların...selam ve sevgilerimle....

renkler dedi ki...

Allah dualarınızı kabul etsin canım. Ne kadar çok çeşit yapmışsınız öyle. En beğendiğim su böreği oldu. Anneciğinin ellerine sağlık canım.

ufukmutfakta dedi ki...

Komşu kızı, ne için niyet ettiyseniz Allah kabul etsin. Ayrıca ne kadar çok şey hazırlamışsınız inanamadım. Hepsi de süper görünüyor. Valla boşuna dememişler "Anasına bak kızını al diye" annen ne kadar marifetli ise, sende o kadar marifetlisin maşallah. İkinizin de ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun. İyi haftalar diliyorum....

Adsız dedi ki...

Sevgili Gülümser abla, senin ve annenin ellerine sağlık, herşey harika görünüyor.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canıım ,Allah'ım kabul etsin. benim ters hareketten bir belim tutuldu. kaç gün namazı bile zor kıldım. çok isterdim gelebilmeyi,davete icabet etmek sünnettir çünkü.maalesef olmadı.üzülüm çok.
tekrar Allah'ım kabul etsin diyeyim..

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül valla başım döndü, bu kadar çeşidi bir arada ancak senin sayfanda görebilirim. Allah duanızı kabul etsin, ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel. İyi bir hafta diliyorum. Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
Dualarınız kabul olsun. Baktıkça bakasım geldi tariflerine. Hele de su böreğine bittim. Annenin ellerine sağlık. Gerçi hepsi birbirinden güzel olmuş ayırt etmek istemem. Orada olmak vardı . sevgiler canım

Adsız dedi ki...

Merhaba Gülcüğüm, hepsi birbirinden güzel hepsi birbirinden lezzetli. Ellerinize sağlık

HULYA dedi ki...

Gül'cüğüm ben sizin taraflarda ev aramaya başladım bak.(şaka)Ya da sana bu taraflarda ev bulayım sizler buralara gelin.Gönlü bu kadar zengin olan insanın sofrasının da bu kadar zengin olması kaçınılmaz birşey tabii.Eminim kuşsütünü bile bulup ağırlamışsındır sen misafirlerine:-))Ellerine kollarına sağlık canım.Kocaman öpüyorum..

Adsız dedi ki...

hepsi harika görünüyor...parfenin tarifini ne zaman paylaşacaksız??
ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

hepsi harika görünüyor...parfenin tarifini ne zaman paylaşacaksız??
ellerinize sağlık