Çarşamba, Ekim 25, 2006

APFELKUCHEN / ELMALI PASTA

Elmalı pastayı Alman pasta kitabımdan yaptım,çok beğenildi ve anında bitti..2 tane yapsaydım sanırım ikisi de bitecekti.Pazar günü tekrar yapıp özel olarak gönderilecektir,eğer sayfaya bakmışsan anlamışsındır kime yapılacağını..))Arkadaşlar çok yoğun (tatlı yoğunluklar keşke hergünümüz böyle olsa) 4 gün geçirdim,ne yazıkki yarın yine kaldığımız yerden aynen işlerimize devam edeceğiz..Burdan evde ve ev dışında çalışan tüm arkadaşlarıma iyi mesailer diliyorum.Tatili devam eden arkadaşlara da iyi tatiller diliyorum..






Malzemeler
125 gr tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı su
1 paket vanilya şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım limon suyu
3 damla limon aroması(ben Almanya da n almıştım,belki sizler bulamzsanız önemli değil onsuz da oluyor.)
2,5 su bardağı un
4 elma
2 yemek kaşığı kuş üzümü

Glasur
6 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı bal
2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı
Önce un,limon suyu ve k.tozu hariç tüm malzeme iyice çırpılır,sonra da un,limon suyu ve kabartma tozu eklenip çırpılır ve hamur hazırlanmış olur.Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıd serilir ve kenarları yağlanıp hamur içine aktarılır.Kabuklarını soyduğunuz elmaları ince dilimlere ayırın ve hamurun üzerine dizip 175 c de pişirn.
Glasur içinde pudra şekerini önce limonla iyice karıştırıp tarçını ve balı da ekleyip iyice özleştirin.Fırından çıkartıp hafif ılınmış pastanızın üzerine fırça yardımı ile bu karışımı akıtın..Lütfen fırçayı elma dilimlerinin üzerine hafifçe gezdirin ve özellikle açılmış aralıklara karışımı fırça yardımı ile akıtın..Afiyetler olsun,tatlı arkadaşlarım..))

26 yorum:

Hulya dedi ki...

gul napiyoruz simdi malzemelri karistirip uzerinede elmalarimi diziyoruz:)?

ArMeda dedi ki...

Gülcüm canım yine döktürmüşsünüz ee boşuna dememişler anasına bak kızını al değilmi canım:)) bende kalpli kalıp almıştım ama henüz deneyemedim bu pastayala başlayabilirim çok şık olmuş ellerine sağlık canım sevgiler...

Beyhan dedi ki...

Bayıldım şekline de elmaların dizilişine de.Allahım ne kokmuştur ama pişerken.Elma ve tarçın ne çok yakışırlar birlikte pastalara,çok çok güzel olmuş.
Glazürün de çok güzel balın ağır tadını limon hafifletecek,harika bir tarif.Ellerine sağlık arkadaşım.Öpüyorum güzel yanaklarından:))

---OPTiO--- dedi ki...

cok güzel görünüyo canim yine...ellerine saglik...orda sanki sey gibi duruyo ..önce elmalari dizmissin sonra hamuru dökmüssün gibi...anlatirken önce hamur sonra elmalar demissinya ...acaba dedim yinede ?? cok öperim...ohhh kokusu buraya kadar geldi...artik ramazanda bitti ..ama bak ben yinede gece geldim...daha alisamadim , napim :)) öptüm senii cokcaa...

umran dedi ki...

Bende yeni kalp kalip almistim .hemen denemek lazim elmali kurabiyeleri pastalari severim.ellerine saglik gulcum.

ufukmutfakta dedi ki...

Canım benim, yoğunluk yaşadım diyorsun ama maşallah tüm bayram sayfanı boş bırakmadın. Saymadım ama bayağı tarif oldu herhalde. Pastan çok güzel görünüyor. Tarifide enteresan. En kısa zamanda denemeye çalışacağım. Ellerine sağlık. Bende senin gibi tatilsizlerden olup mesaideyim şuan. Ama iki arada sayfanı kontrol ettim. Bu kaçamaklar iyi birer doping oluyor. İyi çalışmalar diliyorum. Enerjin ve başarın hiç bitmesin..........

munevver dedi ki...

Gülcüğüm,ellerine sağlık.Nasıl yetişiyorsun bu kadar hayret ediyorum sana.Öpüyorum...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül merhaba canım iyine her zaman olduğu gibi harika bir tarif olmuş. Çok güler bir pasta yapmışsın ellerine sağlık. Ben elmayı çok seviyorum pasta için de bende denemişti güzel oluyor ama hiç elma ile üzümü beraber denemedim şimdi tadını merak ettim. Her zaman beni meraklandıran tariflerle çıkıyorsun karşıma bu beni çok mutlu ediyor gülcüm acaba bugün ne yapmış diye hep takip ediyorum. Senden çok güzel tarifler öğreniyorum bunun için sana çok teşekkür erdim canım. Hoşça kal.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül günaydın, iyi çalışmalar. Elmalı pastan çok hoş duruyor, imrendim. Vakit bulursam hafta sonu deneyeceğim, ellerine sağlık. Bir de aşağıdaki kurabiyeni çok merak ediyorum. Haşhaşla yapılan herşeyi çok severim. Tarifi dört gözle bekliyorum. Nice mutlu bayramlar diliyorum sana. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba
geçmiş bayramın mübarek olsun
umarım senin ve ailen açısından güzel bir bayram olmuştur
sevgilerimle fikriye
kendine iyi bak öpüldün
(ayrıca laz böreği çok değişik geldi bir gün yaparsan çağır da beraber yiyelim yada bana gönderirsin çok merak ettim tadını)

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm,yorumunu okuyunca cok sevindim.Sen birtanesin.Sagooooooool,iyiki varsin,iyiki seni tanimisim.Kocaman öpüyorum Behiye

tatli-tuzlu dedi ki...

Al Gülüm kayseriatesi@hotmail.de
Behiye

Damak Tadı dedi ki...

Aynen öyle yapıyoruz Hülya'cığım, çok öperim seni..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
Canım sende annenle birlikte olsan tıpkı izim gibi olursunuz.))Bence sen hemen kalpli kalıbınla deneme yapıp bizlerle paylaş tatlım.Teşekküerler tatlım,çok öpüyorum..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Canım Beyhan'cığım,
Teşekkürler canım benim..Aslında pasta çok hafif ve lezzetli oluyor.Glsur'de balın olduğunu bile anlamıyorsun çünkü pasta pişerken üzerine hiçbir şey sürülmediğinden ılıkken bu karışımı sürdüğünde hemececik onu emiyor hamuru.Harika idi kendimi met etmiş gibi olmuyum da..Çok öpüyorum canım seni..Aslı'nın memnun olmasına ne kadar çok sevindim ahh canımonuda öperim burdan..Sevgiyle kal canım benim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Anlatırken tıpkı senin yazdığın gibi oldu bana biliyor musun.Kaç kez sildim gecenin bir yarısı yorgun argın olmuyor ekleme işeri canım benim..))Sen artık geceleri değil gündüzleri uğramaya bak,bundan sonra eskisi gibi sık sık ekleme yapamıcam sanırım üzgünüm.((Seni çokkk öperim kendine çok iyi bak tatlım..

Adsız dedi ki...

merhabalar......Iyi bayramlar diliyorum ve de sizi benim sayfama da bekliyorum.Kücük bir not daha: Ben behiye nin komsusu Yildiz. Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Benim kalıbım köşelerde bir yerlerde saklı kalmış kutusunun içinde..Geçenlerde onu bulunca çok sevindim ve hemen bu pastayı onda yaptım..Biraz küçük oldu ama değdide bence.))Teşekkürler sevgiler canım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ufuk'cuğum,
Canım olsun bizde diğer bayram tatil yaparız.Ben henüz senelik tatilimide kullanmadım,bakalım nasıl yaparım..O yoğunlukta makine cebimde gidip gelip resimlerini çektim annemin kızmasına rağmen..Sonra da zaten kendisi aaa bak bunu unutmuşun gel bunu da çek demeye başladı..Sanırım yavaştan yavaştan havaya girmeye başladı..Şimdi birde çekmesini öğretirsem ona yumuşak yumuşak iş tamamdır..Bilgisayara da aktarmasını öğretirsin sonradan dediğini duyar gibi oluyorum o kadar da değil tatlım..Canım bende fırsat buldukça tüm arkadaşların sayfalarına bakmaya çalışıyorum..Bana da aynen doping oluyor canım benim..Sana iyi mesailer çok öpüyorum..Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Münevver'ciğim,
Canım inan bende anlayamıyorum,sadece gece olunca oturunca yorgun olduğumu hissediyorum..Bir gün artık sizleri de davet etsem tanışsak diyorum..Çok öpüyorum kendine iyi bak..Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Canım benim çok teşekkür ederim güzel yorumun için..Elmalı pasta yapınca mutlaka üzüm ekle derim sana ikisi pastada harika bir lezzet oluyor canım..Beğenmene çok sevindim,çok öpüyorum seni canım..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlışım benim,
Canım yakın olsaydık pazar günü sana da bir tane yapardım ben..Sen yorulma tatlım benim..Haşhaşlı kurabiye daha önce yapmış olduğum bir pastadan artan hamuru değerlendirmiştim bir ara onu da yazarım canım..Çok öpüyorum kendine çokkk iyi bak..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Fikriye'ciğim,
Canım seninde geçmiş bayramın kutlu olsun.İstanbul'da oturuyorsan artık bir gün buluşuruz bizim evde o zaman yapıp sizlere ikram etme olanağım olur..Bunun yanında tabiiki de yapıp gönderirim sen yeter ki iste..Sevgiyle kal,öpüyorum canım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiye'ciğim,
Canım şekerim ne demek iyi ki sende varsın,iyi bende seni tanımışım tatlı şekerimm.Bne seni en kocamanından öpüyorum canımcım..Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Yıldız'cığım,
Bende senin ve ailenin geçmiş bayramını kutluyorum canım.Blogun hayırlı olsun fakat adresini yazmamışın onu da belirtirsen memnun olurum..Şimdilik adres olmadığından giremiyorum..Sevgilerimle..Gül

Schatz Insel dedi ki...

Canimgünaydin mutlusaglikli bir hafta sonu gecirmen dilegiile sevgiler .Elmali pastayi ailecek cok seviyoruz bu yüzdende elmali buldugum her tarifi denerim bunuda denemisimdir belkiama senin tarifinlede deneyecegim ellerine saglik