Pazartesi, Haziran 05, 2006

TAHİNLİ KATMER


TAHİNLİ KATMER
Malzemeler
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
3 adet küp şeker
alabildiği kadar un.
1 kutu tahin
YAPILIŞI
Önce ılık su ve şekerle maya yı eritiniz.
sonra diğer malzemeleri ekleyip hamurun
kabarmasını bekleyiniz.Hamurunuzun kabardığından emin olduktan sonra 6-7 adet beze yapıp üzerlerini nemli bir ötü ile örtünüz.Sonra her bir bezeyi çok ince bir şekilde açıp hafifçe yağlayıp tahini sürüp kendi etrafında sarınız.Sonra merdane ile tekrar üzerinden geçip iyice inceltip tepsiye diziniz.Arkadaşlar her bir beze resimde görüldüğü üzre çok büyük oluyor bu yüzden bir tepsiye 1 adet yerleştiriniz.Dilerseniz haşhaşlı dilerseniz sade de yapabilirsiniz.Çok nefis oluyor.Özellikle pazar kahvaltıları için ideal.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Damak Tadı
Sayfan çok güzel hayırlı olsun.Tahinli Katmerinde çok güzel görünüyor.Bende yapmak istiyorum
fakat bu konuda pek deneyimli olduğum söylenemez.Yinede ben deneyeceğim sana sonucu mutlaka bildiririm.Tekrar hayırlı olsun.
Aysel

Adsız dedi ki...

selam damak tadı
tahinli katmerini denedim,görüntüsü seninki gibi olmasa da tadı çok güzeldi.evdekilerden 10 aldım.çok merak ediyordum nasıl olacak diye
begenilmesi ben çok onure etti.öok teşekkür ederim,siteni devamlı takip edecegim.
sonsuz sevgiler
aysel

nazoş dedi ki...

ben yapıyorum ama nedense sert oluyor sebebi neki acaba?

Adsız dedi ki...

neden sert oldu diyorsan ya ince açtın yada sütten kaynaklanıyor bence