Pazar, Ekim 12, 2014

Elmalı Dilimler

Eğer evdeyseniz,hava da kapalı gibiyse,dışarı çıkma arzunuz yok olmuşsa; ilk akla gelen pasta çörek yapmaktır..Ben de bu Pazar günümü aynen böyle geçirdim.
Malzemeler: 3 ymurta,1 su bardağı şeker,minicik tuz,125 gr yuöuşak tereyağ,1 paket vanilya,1 tatlı kaşığı kabartma tozu,1 yemek kaşığı limon suyu,1 su bardağı nişasta ve alabildiği kadar un.. 1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak.. İçi için:3 elam rendesi,1 tatlı kaşığı tarçın,1 yemek kaşığı limon suyu,3 yemek kaşığı kuru üzüm,1 yemek kaşığı şeker Elmalar rendelenip hafifi kaşığın tersi ile sıkıştırılıp suyu alınıp diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
Hazırlanışı: Tüm malzeme karışıp ele yapışmayan bir hamur elde edilip 2 eşit parçaya ayrılır. Masa hafif unlanıp merdane ile hamur açılıp içersine elma rendesi konulup rulo yapılıp dilimlenip tepsiye dizilir. Diğer hamura da aynı işlem yapılır. Üzerleine yumurta sarısı sürülü ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk kadar pişirilir.
Hepinize afiyetler olsun..

3 yorum:

Mehriban dedi ki...

sonbahar ve kışda en çok yaptığım kurabiye elmalı olur. Ellerinize sağlık, bende yapacam))

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Değişik olmuş ellerinize sağlık

Hülya Erkman dedi ki...

Cok begendigim tatlilardan biridir..elinize saglik...