Pazar, Mart 30, 2014

Krem Şantili Kurabiye

Selamlar, Uzunca bir aradan sonra ses vermek istedim..)) Nasılsınız arkadaşlar? Sizleri özlememe rağmen bir türlü paylaşım yapmak için elim gitmiyor bloğuma..Nedenini inanın ben de bilemiyorum..Sanırım bu gidişle dönüş yapamıyacağım gibi..(( Bugün dışarı çıkmayıp ev de kalınca, kurabiyeler yaptım az az..Beni uğraştırmayacak kolay bir tarif olsun deyince, ilk krşıma çıkan ve aklıma yatan tarifi okuyup uyguladım..Tarifi yemek sitesi diye bir siteden aldım..
Malzemeler 1 paket krem şanti, 125 gr oda sıcaklığında tereyağ, 1/2 çay bardağı pudra şekeri, alabildiği kadar un ve krem şanti kokusunu sevmediğimden 1 limon kabuğu rendesi,1/2 çay bardağı fındık tozunu da ayrıca ekledim.
Hazırlanışı: Tüm malzeme bir kaba konulup yoğrulur. Küçük parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanıp tepsiye konulur.Üzerlerine bıçak ucu ile çarpı işareti yapılıp 15-20 dk kadar 175 c de pişirilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirilir. AFİYETLER OLSUN!

9 yorum:

hülya dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

Esma dedi ki...

Eline sağlık sevgili Gül cum ,
Çok guzel görünüyor, kakaoluşu da olur mu?

Krem santili hiç denemedim nasıl olur,...
Sen ne yaparsan guzel odur,

Esma sevgiler...

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Çok farklı tariflerinize, özgünlüğünüze gereksinimiz var.Örneğin yer fıstıklı lahana salatasının benzeri var mi?Biz takipçilerinizi yalnız bırakmayın.

Adsız dedi ki...

merhaba gul hanim kurabiye nefis ama 1 paket kremsanti kac (gr) oluyor acaba cevaplarsaniz sevinirim sevgilerimle zeynep

Damak Tadı dedi ki...

Merhaba Zeynep Hanım,

Gramajına hiç dikkat etmedim inanın..1 Kutu içinden 2 tane çıkıyor,ben 1 tanesini kullandım sadece..Umarım açıklayıcı olmuştur..

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

cok tesekurler gul hanim hemen deneyecem insallah bugunku kurabiyerler de cok guzel nefis sevgilerimle zeynep

Adsız dedi ki...

Ya kren santiyi toz halindemi koycaz

Adsız dedi ki...

Krem santiyi toz halindemi koycaz bi soylermisiniz

Damak Tadı dedi ki...

evet toz halinde kullanacaksınız..