Pazartesi, Temmuz 02, 2007

TAHİNLİ,PEKMEZLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI ÇÖREKLER

Bu çörekleri cumartesi sabah işe giderken bir arkadaşım için yapıp götürmüştüm..Kendisinin bu tür çörekleri sevdiğini bildiğim için yaptım ve güzelce ambalajladım,kendisine ikram ettim. Tadına baktıklarında bizler gibi keyif aldıklarını umuyorum,zira bizimkiler çok sevdiler..Berk (Karya'nın abisi) yaz okuluna İngiltere'ye gidecekti pazar günü, onun içinde ayrıca tuzlu hamur mayalayıp, peynirli ve kıymalı börekleri yaptım..))) Onların resimlerini daha sonra sizlerle paylaşacağım arkadaşlar,zira akşam ekleme yapacaktım fakat sorunlardan dolayı ancak bu kadarını ekleyebildim..)) Yani Cumartesi sabahı 4 tepsi tatlı ve 2 tepsi de tuzluları yapıp evden nasıl çıktığımı inanın bende bilmiyorum halen..)))Sonuçları görünce her zamanki gibi değdiğini anladım ve çok mutlu oldum..Şimdilik siz değerli arkadaşlarıma ve dostlarıma güzel bir hafta dileyip,sevgilerimi gönderiyorum..))
Arkadaşlar,sizler tahine biraz şeker veya bal karıştırıp,biraz da kuş üzümü ekleyip böyle bir iç de hazırlayabilirsiniz. Biz böyle sevmiyoruz derseniz,haşhaşı pişirip(işlenmemişse)içine çekilmiş badem ve kuş üzümü ekleyip öylede yapabilirsiniz.Yapmak isteyenler için alternatifler var gördüğünüz gibi..)))
Evdekiler çöreklerin tadına baktıklarında çok lezzetli olduğunu ifade edip kahve yanında keyifle yediler..Annem tahinli yiyecekleri sevmediğinden çikolatalının tadına bakıp test etti ve ben de hemen hepsini paket yapıp alel acele evden çıktım..
Cumartesi ve Pazar günü sayfama ne ekleme yapabildim ne de yorumlarımı açıp okuyabildim.Haliyle bu durum sinir bozucu olmakla kalmayıp aklımın devamlı orada oluşu ise dikkatimi dağıtmama yettide arttı bile..((Pazar günü gecesi,bilgisayarıma yeni virüs proğramları yükleyip durumu idare etmeye çalıştığım halde zar zor resimlerin bir kısmını yükleme imkanını bulup deliksiz bir uyku çektim,yoksa halledene kadar oturmam gerekecekti..))
Çikolatalıların diğerleri gibi çok fazla kabarmamasının sebebi ise hamurun çak fazla olmamasından kaynaklandı..))Demekki ben eşit miktarda hamuru 2'ye ayıramamışım..))Tüü bana...))
Eğer sizlerinde benim gibi 1 adet muffin kalıbınız varsa hemen hazırlıklara girişmeyin lütfen..)))Nedeni,ben önceden hazırlayıp beklettiğim için biraz şekilsiz oldular arkadaşlar..Resimlere dikkatli baktığınızda sizlerde farkedeceksiniz..
Diğer hamuru da resimde görüldüğü gibi hazırlayıp damla çikolatalarını serpiştirdim.
Hamuru 2 parçaya ayırıp merdane ile açıp,hazırlamış olduğunuz karışımı kaşık yardımı ile her tarafına yayın.Daha sonrada iri çekilmiş cevizi serpiştirip rulo yapın,aralıklı olarak dilimlere ayırın.Dilimleri, yağlı kağıda aralıklı olarak dizin veya benim gibi muffin kalıbında koyup,üzerlerine fırça yardımı ile süt sürüp 175 c de pişirin.Tüm malzemeyi karıştırıp hamurun kabarması için oda sıcaklığında bekletin.Havalar aşırı sıcak olduğundan hemen hamur mayalanıyor zaten..))
Malzemeler,
1 su bardağı su
1 su bardağına yakın şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar un
İçi için,
tahin
üzüm pekmesi
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 paket instant maya'yı 1,5 su bardağı ılık sütle karıştırıp, içersine 3 adette küp şeker ekleyip kabarmasını bekleyin.
Çikolatalı da yapacak olduğum için hamuru biraz fazla mayalamıştım,sizlere onun ölçüsünü vereceğim arkadaşlar..
Göz kararı tahin ve pekmezi iyice karıştırıp, bir tarafta hamuru mayaladıktan sonra hazırlayıp bekletin..

36 yorum:

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül'cüm,

Sanırım postunu yollarken ilk ben yakaladım seni...:)))
Sobe...:)))))))
Ben bu postu gördüğümde sadece resimler vardı.
Bu yaptığın şeyin tarifini rica ediyorum. Harika olmuş. En son gittiğim dubai seyahatimde, Cinnemon Buns yemiştim. Bunlar ona öyle benziyorlar ki. Sadece tarçin yerine, sen tahin ve çikolata kullanmışsın. Ellerine sağlık. Mayalı hamur uzmanı oldun sen artık canım..:)
Sevgiler..

tata dedi ki...

Günaydin sevgili Gül, tahmin ettim yine haftasonu birseyler yaptigini, yanilmamisim. Tahinli tarif harika!
Sevgiler

Gamzeli dedi ki...

teşekkür ederim damak tadı iyi dileklerin için :)

NAZLICA dedi ki...

Gül bana o kadar yararın oldu ki anlatamam. Eskiden çayın yanına pastaneden birşeyler alırdım, şimdi tembellik etmiyorum. Mutlaka bir-iki çeşit yapıyorum. Teşekkür ederim sana çok etkiledin beni, marifetli arkadaşım. Tahin pekmezin girdiği tüm pastaları ayrı bir severim, çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım.Berk için de şimdiden allah kavuştursun diyorum. Çok iyi bir hafta dileğiyle öpüyorum canım.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bu tahinli çörekler harika duruyor,muffin kaplarında özellikle çok güzeller.
ilk fırsatta ben de yapmak istiyorum.
sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gül mayalı hamurdan neler neler yaratıyorsun :)) Bunlar da harika görünüyor nefiss :))
Ellerine Sağlık
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
Gece ne zorluklar çektim bu resimleri eklemek istersen,hatta bir ara bırakıp yatmayı bile düşündüm.Sonrasında azmin elinden kurtulamadılar gördüğün gibi..))
Canım cinemonların temel tarifi yaklaşık buna benzer oluyor.İçini ise sen farklı tatlarla tatlandırabiliyorsun.Ben daha önce cinemon yapmıştım,şimdi sen benzetme yapınca aklıma geldi..)
Sana tavsiye ederim bu hamurlada deneyebilirsin.Umarım başarılı ve lezzetli cinemonlar yapıp bizlerle paylaşırsın canım.Teşekkürler güzel yorumun için..ustalık benim ne haddime canım benim,yamak bile olamadım halen baksana..)))

Kocaman öpüp,sevgilerimi gönderiyorum canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Tata'cığım,
Arkadaşım pekmezi ve tahini çok sever,aklıma hemen ikisini kullanabileceğim tek bu tarif geldi.Şimdi ben arayıp harika olduğunu söyledi ve teşekkürlerini iletti.Ben çok mutlu oldum canım..Hafta sonları sanırım bende alışkanlık oldu, bişey yapmadan duramıyorum ben..)))

Sevgilerimi gönderiyorum sevgili Tatacım..

Adsız dedi ki...

Sevgili Gamzeli,
Rica ederim ne demek..Bende sana mutluluklar diliyorum şimdiden..


Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Nazlışım,
Bende tahin ve pekmezin karışımını gelinimizden (Karya ve Berk'in annesi)öğrenmiştim yıllar önce..))
Eğer zamanın olduğunda krepleri hazırlayıp bu karışımları aralarına sürüp kat kat yaparsan da çok nefis oluyor.))
Nazlışım benim mutlu olmana inan bende çok sevindim ve mutlu oldum tatlım..Çok teşekkür ederim canım Berkimiz için yazdıklarına..))Amin inşallah ayın 22'sine kavuşuruz.))
Nazlışım şimdiden sana afiyetler olsun canım benim.Kocaman öpüyorum seni tatlım..

Adsız dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Sen birde mayalı hamurdan penirli ve kekikli bir iç hazırlayıp aynı şekilde yap,bak nasıl değişik ve lezzetli oluyor.Ben yapmıştım, fakat bilgisayarıma virüs girdiğinden tüm tariflerimi yiyip bitirmişti.(dikkatsizliğimin kurbanı oldum ne yazıkki)Bu yüzden onları sizlerle paylaşamadım ama tahinlilerimi şimdi sizlerle paylaşmak kısmet oldu,arkadaşımın sayesinde.))
Teşekkürler canım,sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum sevgili Burcu'cuğum..

Sevgilerimi gönderiyorum..

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Gül
çöreklerin harika olmuş.Tahinli yiyecekleri çok severim.Bende hafta sonu muffin yaptım.fiyasko !! kabarmadılar hiç yada içlerini az doldurdum.
Bloğa da fotoğraflar eklenmedi.Yani benim hafta sonumda sinirli geçti.Sanırım bu akşam ekleyebilirim.
sevgilerimle...

Bocuruk dedi ki...

Gül, her zamanki gibi harika ötesi tadlar hazırlamışsın. Çok beceriklisin çok. Denemeyi çok isterdim ama şu sıralar kendime bu tür şeyleri yasakladım. Ellerine sağlık Gül'cüğüm:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Serpil'ciğim,
Öncelikle teşekkürler canım..
Arada bu tür aksilikler olabiyor Serpil'ciğim,dert etme canım.Lezzetleri yerindeyse kabarmamış olmalarına hiç üzülme,birde yapa yapa daha iyi olur canım..Umarım bu sefer yapacakların dilediğin gibi olur da sen fazla üzmezsin kendini.

Sevgiyle kal daima..

Adsız dedi ki...

Sevgili Bocuruğum,
Biliyorsun bende çok dikkat etmeye başladım bu aralar.Bu yaptıklarımın tadına bile bakmadım desem yalan söylemiş olmam..Bir arkadaşım ve Berk için yapmıştım bende tatlım.

Kocaman öpüyorum seni canım benim.

Adsız dedi ki...

Sevgili gül merhaba;
verdiğin tarifi tabiri caizse
bayıldım
ve kesinlikle deneyeceğim
zaten çok sevdiğim lezzetler
ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor hepsi.. ellerinize sağlık

sevgiler
selin
http://selince.selinozgur.com

ufukmutfakta dedi ki...

Gül'cüğüm, komşu kızı,
hem tahinli hemde çikolatalı olanlardan birer tane aldım ve yedim bile. Mmmmmmmm nefis olmuşlar, ellerine sağlık. Her zaman yorum yazmasamda, inan her gün uğruyorum sayfana. Herkes öyle güzel şeyler yazıyorki, ben artık yazacak şey bulamıyorum.Yani kelimeler kifayetsiz kalıyor:)
Tekrar ellerine sağlık diyorum ve çoook öpüyorum. Sevgilerimle....

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Gül Canım ;
Tahinli lezzetleri çok severim bu çörekler tam benlik :) ellerine sağlık canım nefis görünüyor muffin kalıplarına hamur koymayı hiç düşünmemiştim çok güzel omuş canım
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra'cığım,
Ne demek canım,beğenmene mutlu oldum..Umarım dener ve afiyetle yersiniz.

Sevgilerimi gönderiyorum Esra'cığım..

Adsız dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili Selin..

Sevgiyle,

Adsız dedi ki...

Komşumun tatlı kızı,
Umarım yazdıklarıma kırılmamışsındır canım.Seni çok sevdiğimi biliyorsun canım..Çok teşekkür edip ,kocaman öpüyorum seni canım..


Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Almula'cığım teşekkürler canım..

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Tatlı Seda'cığım,
Beğenmene çok mutlu oldum canım benim.Eminim ki tadınıda çok seveceksin bir fincan çayın yanında..Şimdiden afiyetler olsun Seda'cığım..


Sevgiyle kucaklıyorum seni canım.

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül, ya harikasın, birincisi damla çikolata ve mayalı hamur hiç aklıma gelmeyen birşey. Süper bir fikir, ellerine sağlık. İkincisi muffin kağıtlarda bunlar pişirip sevis etmen çok hoşuma gitti. Servis açısından ne kadar hoş olur böyle. İnan çok güzeller, muhakkak denemek isterim. Kendine iyi bak, kocaman öpücükler. Nesrin

Adsız dedi ki...

Sevgili Nesrin'ciğim,
Hoşgeldin canım..Resimlerden de anladığım kadariyle harika bir tatil geçirmişsin..Senin adın açok mutlu oldum canım.Güzel yorumuna çok teşekkür ediyorum,sağol canım benim.Aslında hamurun içine Nutella sürüp fındık serpiştirecektim,fakat kalmadığını görünce bende damla çikolatası kullandım ve de çok memnun kaldım canım.Fırına girince erimediklerinden ayrı bir görüntüde kattılar değilmi?Muffin kağıtlarınıda bana Fransa'dan gelen bir arkadaşım söylemişti.Kendiside görünce oradakilerin aynısı gibi olduklarını söylemişti bana..))

Bende seni kucaklayıp öpüyorum canım.

Ferhanca dedi ki...

Gül, tarif çok güzel olmuş bu sabah ben de yapıcaktım ama benimmuffin kalıbım yok kağıt evde vardı yapsam yayılır giderdi mayalanma aşamasında en iyisi ben kalıbı hemen alayım öyel deneyim senin tarifini ..çok öpüyorum selamlar ,sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ferhan'cığım,
Muffin kalıbın yoksa ve de sırf bu yüzden alacaksan canım,benden sana tavsiye..))Sufle kabların varsa onların içine kağıtları yerleştirip pişirebilirsin.Şimdi sana yazarken aklıma geldi canım.))Ne sivriyim dimi ben..))Bende seni çok öpüyorum ve selamlarımı gönderiyorum sana ve Samsun'a..

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Cok güzel cok!
Ben Tahinli Pideye bayilirdim cocukken. Simdi olsa yine severim. Bursada pek meshurdur. Senin tarifinide deneyebilirim.
sevgili Gül, ben seni Haziran´da beklerken sonbahara ertelemissin gelisini. Neyse gec olsun güc olmasin, bahce mevsimi kapanmadan gel bari.
Sevgiler Sonja...

daimamutfak dedi ki...

Sevgili arkadaşım gül ne güzel çörekler yapmışsın.Ellerina sağlık.Mayalı hamuru çok severim birde tahin girince harika bir lezzet olur.Epeydir unuttum bu lezzeti.Bana hatırlattın.Ne yapçam şimdi? canım istedi inanki.Sunumun ve yaradılışın harika.Çok beceriklisin inanki...sevgilerimle..neriman

daimamutfak dedi ki...

Gülcüğüm şimdi tarifini detaylım okudumda sorum var?
un nekadar?
1 bardak şeker çok değilmi?
Biliyorsun çöreklere şeker fazla konmuyor.İçinde pekmez var çünki.ne dersin canım?..sevgiler..neriman

Adsız dedi ki...

Canım Sonja'cığım,
Eskilerin tahinli çörekleri nedense bir ayrı olurdu..Yapanların el maharetinden ve malzemenin doğallığından olsa gerek.
Sende kolaylıkla yapabilirsin canım,gördüğün gibi çok basit.
Haziran ayı için yaptığım proğramlar bir türlü olmadı canım.Ben ne zaman proğram yapsam olmaz zaten..Canımsın benim Sonja'cığım,çok teşekkür ederim ilgi ve alakana canım.Benim için yaptıklarını da yaşadığım sürece asla unutamam.Sen hep sağol,varol tatlı Sonjam benim.Kocaman öpüyorum seni..

Adsız dedi ki...

Sevgili Neriman'cığım,
Canım arkadaşım benim,arada bu tür mayalı çörekleri yapıp çayın yanında yemek güzel oluyor..Bende bir arkadaşım için yapmıştım. (o böyle istemişti)
Neriman'cığım,aslında 1/2 su bardağı şeker girecekti içine fakat ben ölçüyü fazla yapınca haliyle şeker miktarınıda artırmış oldum.Bu tür mayalı hamurlar nedense şekeri iyi kaldırıyorlar canım.Sen dilersen şeker miktarını kendine göre ayarlayabilirsin tatlım.Şimdiden sana kolaylar gelsin ve afiyet olsun canım..

Sevgilerimi gönderip yanaklarındna öpüyorum.

Dilek'ce dedi ki...

Aaaa Gülcügüm, sen de mi böyle yapiyordun cörekleri:)
Eline saglik