Perşembe, Temmuz 19, 2007

BAŞLIKLI TUZLU KURABİYELER

Arkadaşlar,bu aralar peş peşe yakınlarımızın vefat haberlerini alınca perişan olduk.Üzerine de Öznur denilen zat gelince iyice şaşkın oldum.Dün almış olduğum teşekkür telefonunu ve mailini bile sizlerle paylaşamadım.Birde siz sevgili can dostlarımı ziyaret edip kandil kutlaması yapamadığım içinde çok üzgünüm.Bu yüzden hepinizden ayrı ayrı özür dilerim canım arkadaşlarım.Sizleri çok sevdiğimi ve hep seveceğimi lütfen unutmayın.
Dün, GÖNÜL hanım arayıp (http://www.1712efe.blogcu.com)/SELVA paketini aldığını ve teşekkür ettiğini bizzat bildirince çok mutlu oldum.Aynı gün içersinde de ARZU hanım mail atarak paketini aldığını belirtince sizlerle paylaşmadığımı farkettim.Buradan hem Selva'dan ZEKİYE hanıma hemde Gönül hanıma ve Arzu hanıma teşekkürlerimi gönderiyorum.
Ekmek tatlısı,dilimlenmiş bayat ekmekleri çırpılmış yumurtaya batırıp sıvı yağda kızartın.Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete, sıcak sıcak ekmekleri atıp balı çekmelerini sağlayın.Afiyetler olsun.)) Bu pastayı daha önce pastaneye yapıp vermiştim ve şimdi sizlerle paylaşabiliyorum arkadaşlar.
Tadına bakanlardan tam not gelince çok mutlu oldum.Akşam iş çıkışı eve geldiğimde,bahçedeki teyzeler bana o tuzlulardan tekrar yaparmısın diye ricada bulunmaları ise beni ayrı mutlu etti.
Bu kurabiyeleri,80 yılların başında Merter'de oturan kuzenimizde yemiştim ve çok hoşuma gitmişti.Beni hamurun tadı değilde görünüşleri çekmişti,yıllarca da yapmıştım aniden gelen misafirlere..))Zamanla hamur içersinde değişiklikler yapıp kendime uyarlayıp çok daha nefis bir lezzet elde etmiş oldum.
Tepsinize yağlı kağıdı serip bir tarafta bekletin.Hamurdan bir parça ayırıp,avuç içi kadar parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizin.Ayırmış olduğunuz o parcadan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizdiklerinizin başlarına oturtun.Sonra yumurta sarılarını sürüp 175 c de üzerleri kızarana kadar pişirin.
Tüm malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun.
Malzemeler
1 yumurta(akı içersine,sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağından minicik az sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı beyaz peynir(ezine olursa super)
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un(yumuşak bir hamur olacak)

19 yorum:

one ben bir sey dedi ki...

Bitanemmm,
Öncelikle geçmiş kandilini kutlarım da..
ne başlığı takmış bu kurabişler yahu neden korunacaklar soğuktan mı zaten sıcak fırına girdiklerini biliyorlar ..biliyorlar mı acep :))))
Öpüyom çok seni

munevver dedi ki...

Sevgili Gül, senin ve ailenin Regaip kandilini kutluyorum. Seni de sevgiyle öpüyorum.
(Dün yazamadım, kusura bakma)
Nane Limon

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül üç ayların kutlu olsun. Canım yaa buda neyin nesi Öznur'mudur nedir. Gerçekten bazı insanların hakikaten işleri güçleri yok herhalde . Boşver takma kafana, oluyor bazen böyle tipler.

pelin dedi ki...

SEVGİLİ GÜL MERHABALAR
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ KANDİLİNİ KUTLUYORUM.Sana saçma sapan yorumlar yazan kişiyi de buradan şiddetle kınıyorum.sen bunları hiç kafana takma bildiğin yola devam et takipçinim.sevgiler

Selcen Şenocak dedi ki...

Sevgili Gül ellerine sağlık yine hepsi nefis görünüyor. Bu öznuruda yeni okudum Ne yazık ki böyleleride çıkıyor arada işleri yok galiba sıkma canını. Bizler seni tanıyoruz ve seviyoruz. Sevgilerimle...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül merhaba canım sayfamı uzun süredir güncellemiyorum diye beni merak etmişsin. Benim düşünceli arkadaşım işler sıcaklar birde misafirler derken sayfamı güncellemeye hiç fırsat bulamadım. Çok şükür bugün sayfama yeni bir Şanlıurfa tarifi ekledim. Tarifin adı kazan kebabı umarım beğenirsin.
Ayrıca sana ve ailene çok güzel, sağlıklı, huzurlu, mutlu ve çok neşeli bir hafta sonu diliyorum.
Hoşçakal.

Adsız dedi ki...

Merhaba sağlıklı, mutlu ve çok iyi bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler…

Bocuruk dedi ki...

Canımmm,
Sana ailenle birlikte her zamanki gibi bol lezzetlerle dolu, keyifli, sağlıklı ve mutlu bir haftasonu diliyorum. Canını sıkan o kişiye gelince Gülcüm, değer mi hiç? Meyve veren ağacı taşlarlar biliyorsun. Tuzlular da çok hoşuma gitti. Ellerine sağlık:) Anneye ve babaya hürmetlerimi ilet lütfen.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Gülcüğüm güzel kardeşim. üç ayların ve geçmiş kandlin kutlu olsun.Canım güzel gönüllüm bizde seni çok seviyoruz bunu hiç unutma.Boşver herşeyi kafana takıp üzme kendini sen birtanesin.
Tarifler her zaman olduğu gibi süper ve hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.
Seni güzel yanaklarından çok öpüyorum.
Selam ve sevgilerimle...

ev perisi;) dedi ki...

Çok değişik gözüküyor sevgili gülüm ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Canım,
Yakınlarınızın vefat haberlerini aldığınızı söylemişsin,yeni okudum daha.Başınız sağolsun.Allah geride kalanlara sabır versin.Görüyorsun ya,Allah ölüm acısı vermesin gerisi yalan...Yorumlara canını sıktığına değer mi arkadaşım? Üzülme artık.
Kurabiyeler harika,ellerine sağlık.
Öpüyorum canım seni.
Hoşça kal...

BEYHAN

Adsız dedi ki...

Canımın içi Gülüm,

nefis şeyler bunlar. Hele o pastaneye giden pastayı hayal ettim de ağzımın suları aktı..

Ellerine sağlık. EKmek tatlısı ilginç olmuş... Denemeli...

Sımmsıcak sevgilerimle...

Nukhet dedi ki...

Sevgili Gul

Ben bu sapkalilara bayildim. Ben de istiyorum, en iyisi tarifini alip yapayim. Sevgiler

Nukhet dedi ki...

Sevgili Gul

Tuzlu kurabiyeler yorum biraktiktan sonra gordum asagidaki postu. Ne uzucu sseyler olmus senin icin. Bosver takma kafani sen bunlara. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım ablacım ben sana ve ailene baş sağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin.

Sen bu Öznur denilen kendini bilmez içinde üzülme lütfen. Gerçi bugün bu kişinin yazdıklarını seni üzmeye yetmediğini bana attığın maillerde gördüm ve çok sevindim inan.

Sen Öznur denilen seviyesiz insan hiç kendini yorma. Tek başına olan sen , bu kadar çok seveni karşısında bir sinek vızıltısısın sadece .......

ÖPtüm ablacım seni sevgiler.....

Bahar

Adsız dedi ki...

kurabiye tarifiniz için teşekkürler başarılarınızın devamını dilerim.

Adsız dedi ki...

tuzlu kurabiyeler yapmak ve yemek hoşulma gidiyor en iyi sitede bu site de var har şey

Adsız dedi ki...

merabalar kolay gelsin tuzlu kurabiyeleri cok seviyorum ama icine sirke konulmasindan yana degilim bu tarif cok hosuma gitti icine sirke koymadan denesem olurmu sizce beni aydinltirsaniz cok sevinirim simdiden tesekkur ederim iyi gunler

Adsız dedi ki...

Hersey guzel ve harika!

Ama bir kez denedim bu baslikli tuzlulari ve sikayetciyim sevgili Damak Tadi..

Artik her Pazar, hadi gene yapalim sozleri duymaktan, bu da bir yana yaptigim bir porsiyonun asagi yukari yarisini kendi mideme yollamaktan dolayi sikayetciyim. :)

Olmaz! Bu kadar hos, leziz en onemlisi de gevrek tad olamaz.

Ellerinize saglik der , basarilarinizin devamini dilerim.

Deniz Guney