Pazartesi, Haziran 11, 2007

PAZAR GÜNÜ EVDE YOKTUK!!


Anadolu Hisarını sanırım hepiniz bilirsiniz arkadaşlar.Orada yani Göksu deresi kıyısında şimdiki dizilerin göz bebeği olan bir mekan var.Yemekleri nefis hele balıklarının tadına doyum olmamakla birlikte onların gözüde bizim bahçede idi.Mekanın sahibi habire kuzenime selam verip dilediğiniz bir şey olursa çekinmeden söyleyin diyordu.Anlaşılan bizdeki çoşkuyla geçen 5-6 saat onlarıda cezbetmişti.Hehehehehe biz nerde neşe orada...Geçen ay sizlerle kuzenimin evinden paylaşımlarda bulunmuştum.))Karya'nın elinden fotoğraf makinesini almak biraz zor olsada sonunda resmini çekerek bunu başarmış oldum.))
Goncagül koltuğunda oturmuş meraklı gözlerle bizleri seyrederken.Diğerleri ise kenarda kuşların ve kedilerin birazda ızgaradakilerin peşlerine düşmüşlerdi.Evin içinde 5 adet bu sevimlilerden mevcut.Bahçede kapalı bir kurt ve sokak köpeklerinden 2 adet vardı.En komikleri ise Püsküldü..))Mutfağa koşarken Kurt'un yanından geçip demirtellere dilini sürtükçe azgın Kurt onu parçalamak için havlayıp durdu.Ama Püskül bu sakin görünmesine rağmen biraz bulaşık bir tipti.Diğerlerini anlatmama gerek yok ordu halinde geziyorlar resmen.))Aramızda bulunan kuzenlerden bazıları çok korktuklarından ne yediklerini anlamamakla birlikte korktuklarınıda asla kabul etmediler.))Benim elime düşmüşlerdi bir defa kim korkuyorsa hemen o tarafa hepsini yönlendiriyordum.Sonuç onlar korkuyorlar bizlerse gülüyorduk.)))
Tiramisuyu kimimiz dondurma kimimiz sosla kimimizde sade yedik.Çok kalabalık olduğumuzdan
servisde haliyle hızlıydı ve ben çok resim çekemedim.Bahçede kurulu 3 masa vardı ordan oraya gidip gelmek hayli yorucu oldu bir o kadar da zevkli idi.))
Dizilmiş bisküvilerin üzerine yarısını yayıp üzerine tekrar bisküvilerden dizip kalan kremayı da üzerine döküp biraz düzeltip buzdolabına koyun.Servis yapmadan yaklaşık 1-2 saat öncede üzerine kakao tozu serpip servise hazır duruma getirin.
1/2 kremayı benmaride 110 gr beyaz çikolata ile eritin.1 paket labneyi 3 yemek kaşığı süzme yoğurdu ile iyice çırpın erimiş çikolatanızı ilave edip çırpmaya devam edin.Arkasından soğumuş olan muhallebinizi ekleyip iyice çırpın.Eğer kremanız sulu ise 2-3 yemek kaşığı kıvam verici ekleyebilirsiniz.
Muhallebisi
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şekeri karıştırıp muhallebinizi pişirin.
Bisküvilerin ıslanmış ve tepsiye dizilmiş halleri..
Bisküvileri ıslatmak için yaklaşık yarım çay bardağı tiramisu suyu ve ılık su kullandım.Şurup eksildikçede tekrar hazırladım.
Dünün favorisi Tiramisu idi.))Tiramisu şurubunu ise İtalya'dan getirtmiştim.Dileyenler için internette satışları yapılmaktadır. Cheesecake'i araçta başına bir hal gelmesin diye pasta kalıbı ile götürdük kuzene..))
Cheesecake kuzenim için yapılmıştı fakat evdeki sabırsız kuzen tarafından hemen bir dilimi mideye indirildi bile.))
Bu cheesecake'i gecenin bir yarısı yaptığım için çok da istediğim gibi olmadı ne yazıkki.((
FRENK ÜZÜMLÜ CHEESECAKE
Karışık ızgaralar soğumasın diye pide arasında bekleşirlerken..) O kadar çok yiyecek vardıki çektiğini sandığım ama yanıldığımı sonradan farkettiğim o leziz şeyler ise yemek bitmeden çabucak yerlerini bulmuşlardı bile.))
Kıymalı su ve peynirli su böreği..
Patlıcan salatası
Marul salatasıBarbunya pilaki..

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Gül canım yine yemekler yenmiş sohbetler edilmiş maşallah neşeniz daim olsun inşallah
Sevgiler

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül canım, bayılıyorum hafta sonlarınıza. Allah neşenizi hiç eksik etmesin. Her şey çok güzel.
Sevgiler...

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül; Her hafta sonu misafir ağırlamaktan, yemek yapmaktan başka şeylere vakit bulamıyorsunuz diye üzülüyordum. Ne harika bir hafta sonu olmuş. Yine durmamış güzel pastalar hazırlamışsın. Ellerine sağlık canım. Çok iyi bir hafta diliyorum

tata dedi ki...

Tam da size gelecektim, evde yoktunuz. Oldu mu bu simdi?
Neseniz daim olsun!
Sevgiler

HULYA dedi ki...

Gülüm,
ne kadar güzel bir gün olmuş.Yine boş durmamış neler neler hazırlamışsın.Ellerine sağlık.Frenk üzümlü cheesecakein görünüşünü çok beğendim.En kısa zamanda denenecekler listesine birinci sıradan girdi bile.Diğerleri de çok güzel harika bir ziyafet olmuş.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül.
Hafta sonunuz pek güzel geçmiş doğrusu.Hem gezmiş hem de yiyip içmişsiniz.Oh ne güzel..Yedikleriniz içtikleriniz sizin olsun,biz de bu resimlere bakıp yutkunuruz artık,ne yapalım.Bu kadar pastayı,çöreği,böreği yiyip de kilo almamak nasıl oluyor onu da bir anlatıver,olur mu?Derenin kıyısı pek güzel ama eskiden o dere pek kötü kokardı,şimdilerde temizlendi mi acaba?Yoksa pişen yemeklerin kokusu bastırdı mı diğerlerini.Her neyse,hoş bir hafta sonu olmuş.Hepinize selam ve sevgiler.

Tuba dedi ki...

Yok yok seni kesin ziyaret etmek lazim. Su yemeklere baksana:)) Cok sevgilerimle

renkler dedi ki...

Evde kedi dili bisküvim var bir paket. Tiramisu iyi fikir. Ben genelde tiramisuyu hazır kakaolu pasta tabanı ile yapıyorum. Çok pratik oluyor. Oğluş, anne kakao koyma diyor ama o zaman Tiramisu mu olur:-)

Adsız dedi ki...

Canım Gül, aşağıya indikçe yazıları okudukça fotoğraflara baktıkça içim gitti :) Ne güzel şeyler yapılmış, ne güzel bir gün geçirilmiş.

Ellerinize sağlık.

Bu sırada karyanın pozu nefis. Isırmalı yanaklarından. :))

sıcacık sevgiler...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
pikniğe hanımlar çok güzel hazırlanmış. Herşey çok güzel, tam piknik mevsimi, sıcaklar bastırmadan.
ellerinize sağlık

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Kuzenlerin ne kadar şanslı olduklarını biliyorlardır sanırım:) Ne güzel bir gün olmuş. Haftasonu dinlenmek için evden çıkmak istemiyoruz ama çıkınca da kafamız daha çok dinleniyor. Tam mevsimi:)
Karya'cığım da çok harika poz vermiş. Öpüyorum onu ve seni. Anneye ve babaya da hürmetler.
Sevgilerimle...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Gül'cüğüm tam blogunun adına uygun sunumlar yayınlıyorsun her zaman. Ellerine sağlık. Hepsi çok güzel görünüyor.
Sevgiler,

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Sevgili Gül,
cok güzel anlar yasamissiniz, hersey cok güzel, sende tatli tatli anlatmissin.
Allah nimetinizi artirsin.
sevgilerimle
suna

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gül ben o güzel kızı severim :)) Bu mamalardan olsa da yerim :))
Ellerinize sağlık
Sevgiler

Selcen Şenocak dedi ki...

Hepsi çok güzel de benim canım bu aralar çokkkkkkk su böreği istiyor ne yaparım bilmem:)

munevver dedi ki...

Sevgili Gül, ben görmeyeli neler neler yapılmış yine. Karya da pek şekermiş.Allah bağışlasın.
Ellerin dert görmesin.
Sevgiyle, Nane Limon.

Adsız dedi ki...

Karyamızda çok şekermiş onu yanaklarından sıkıp bol bol öpüyorum ablacım. Neler yapıyorsun iyisin değilmi. Ben derinlerde kayboldum valla ablacım hala toparlanamadım ne yaptığımı inan bende bilmiyorum :(
Hımmm gene enfes şeyler yapmışsınız. Hafta sonu gezmelere gidilmiş çok sevindim eminim çok güzel geçmiştir kalabalık muhabbet sohbet.
Ben birde şu zayıflama işine giriştiğimden beri hiç bişey yapmıyorum evde. Bizim gurme yakında börek pasta işlerine girişecek durumu vahim yani :) :) Eee alıştırmışız vakti zamanında şimde verdiğim bu ara ona zor geliyor . Geçenlerde 2-3 haftadan beri ilk defa kek yaptım Allahım evdeki mutluluğu anlatamam sana :) :) Ayyy ne bileyim ablacım gerçi yaptığımı da öyle yeme huyum yoktur ama diyorum ya bu aralar hiçbişey yapmak gelmiyor içimden. Ama senin sayfandaki herşeyden istiyorum yaa bananeeeeee :) Tiremusu , chesscake , pasta hepsinden hepsinden ayyy bu öğlen yiyeyim bari minicik bir tatlı :) KAnıma girdin apulaaaaaaaa :) :)
Canım ablam benim seni en kocamanından öpüyorummmmmm....
Kendine çok iyi bak.
SEvgilerimi gönderiyorummmm

daimamutfak dedi ki...

Gül'cüğüm harıka şeyler yapmışsınız ben buralara girmeyeli.Ellerinize sağlık.neriman

---OPTiO--- dedi ki...

canim yaa..sen nerde nese orda gercekten ....kayrada cok tatliymiss..bayildim tipe bak hele....
bu arada bana bi daha mail adresini birakirsan cok seviniirm..yaziyorum yaziyorumm gitmedi diye fehler veriyo :((( deliricem..öptüm cnaimm