Pazartesi, Haziran 25, 2007

MİNİK PİZZALAR VE BÖREK ÇEŞİTLERİ

Arkadaşlar diyet yapanlar için bence çok güzel bir börek oldu,sizlere de gönül rahatlığı ile tavsiye edebiliyorum..)))Günümüz diyetlerinde 1 yufkadan gözleme veya buna benzer çeşitlemeler oluyor.Sizler bu böreği fırında değilde gözleme şeklinde tavada da kendinize uyarlayıp değişik bir şekile dönüştürüp güzel bir alternatif elde etmiş olursunuz.Şimdiden afiyetler olsun..!
Sizler, bu börek çok yavan oldu derseniz normal börek içi hazırlayıp onu kullanıp çok daha lezzetli hale sokabilirsiniz yapacağınız böreklerinizi.)
Semizotu sevenler için ideal bir börek olduğunu sizlerle paylaşmaktan edemiyeceğim arkadaşlar..
Üzerlerine sulandırılmış yumurta sarısı sürün ve minicik haşhaş serpiştirip 175 c de pişirin.
Yufkayı masaya serip 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip ucunu hafif üzerine katlayıp semizotundan koyup rulo yapıp hafif büzüp tepsiye koyun.Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yapıp tepsiye dizin.
Semizotlu Börek,
1 bağ semizotunun sadece yapraklarını koparıp iyice yıkadıktan sonra,2 büyük soğanı yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dk döndürdün.İçine eriyen peynirden yaklaşık 150 gr ekleyip tuzunu ve biberinide serpiştirip soğuması için bir tarafta bekletin.
Peynirler hemen yanmaya başladıklarından bizde boş kızartıp üzerlerine pudra şekeri serpiştirdik.Çocuklar peynirsiz olanları çok sevdiler ve afiyetle yediler..
Hazır yufkayı masaya serip Karya ile çay bardakları ile gördüğünüz yuvarlakları kestik.Bazılarının içine lor peynirini koyup üstüne bir yaprak tekrar peynir koyup bir yaprak daha koyup parmağımızla ortasına bastırıp kızgın yağda kızarttık.
Her zamanki su böreğimiz..
Hamurunuz mayalanınca şekilde görüldüğü minik parçalar yapıp,yumurta sarılarını sürüp parmağınızla ortalarına bastırıp,ister sosisli,ister sucuklu,kıymalı,zeytin ezmeli veya peynirli yapabilirsiniz.Bizim ufaklıklar sosisli istediklerinden biz sosisli yaptık.Afiyetle severek yediler. Malzemeler,
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt ve 1 su burdağı su
1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
alabildiği kadar un
Mayayı süt ve su ile iyice eritip diğer malzemeleri ekleyip, yumuşak bir hamur yapıp,mayalanması için oda sıcaklığında bekletelim.

30 yorum:

renkler dedi ki...

Canım, o minik pizzaları oğluşum görse bir tane bırakmaz biliyor musun? Ben de börekleri bırakmam ya:-) Ellerine sağlık, güzel bi hafta diliyorum sana...

sevdamavisi dedi ki...

Gül'üm,
Y.ne birbirinden güzel tarifler yapmışsın ellerine sağlık. Öyle de acıktım ki böreklerden alabilseydim keşke. Karya da ne güzel Allah bağışlasın. sevgilerimi yolluyorum canım.

Adsız dedi ki...

Böreğin içini neli yaptınız buradan pek belli olmuyor da?Lütfen bilgi verirmisiniz?Sizin yaptıklarınız bizim damak tadımıza çok uygun olduğu için merakla sayfanızı izliyorum.

Teşekkürler,selamlar.

Ayşen

Adsız dedi ki...

Gül canım ;
Yine harika mamalar yapmışsın ellerine sağlık pizzalar hazır gibi olmuş tariflerini bekliyorum canım bu arada Karya çok şekerr :)))
Sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım benim gözüm yine senin yaptığın bu kadar güzel lezzetlerin içinde şöyle görüntüsünün bana anlattığı kadarıyla kıtır kıtrı olan küçük yuvarlak şeklindeki börklere takıldı. Nefis görünüyorlar ellerine sağlık.
Sevgiler…

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Öncelikle Karya'yı tebrik ediyor ve nice güzel gününde yanında olmanızı diliyorum. Haftasonu yine boş durmamışsın belli. Akşamın bu saati nasıl da acıktım. Gerçi sıcaklarda en güzel şey karpuz:) Dün gece cheescake yaptım tadına bu akşam bakacağım kısmetse ama kalıptan çıkarmakta acele ettiğim için fotoğrafı pek sizlerle paylaşılacak gibi değil. Seninkiler fotoğraflarından bile iştah açıyor ki tadlarını düşünemiyorum bile. Ellerinize sağlık ve yiyenlere afiyet olsun.

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül'cüm,

Börek çeşitlerin harika. Minik pizzalar da bir o kadar.
Yufkadan yaptığın kat kat yuvarlak, üstüste bir şey var o da gözüme ilişti. Çok enteresan bir sunum gibi görünüyor. Döktürmüşsün yine canım... Herkese afiyet olsun...Sevgilerr....

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül, tarifler gelecekmi yoksa seyirlik mi bunlar. Sosisliler can yakıyor, hepsi birbirinden güzel.Karya'nın üniversiteden mezun olduğunu da yaşarsınız inşallah. Hala olmak çok güzel:)İyi bir hafta diliyorum. Sevgiler

gülizar dedi ki...

ablacığım gene döktürmüşsün.ellerine sağlık (maşallah maşallah)

---OPTiO--- dedi ki...

ellerine saglik canim benim...yine döktürmüssün...bu ara kilo aldim :)) ekrana bilee tek g.züm kapali bakiyorum :P :)))

canim benim kocaman öpüyorum senii..

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili Gülüm;
Hepsi birbrinden şahane bu börekciklerin ellerine sağlık canım;))
Muhabbetle...

Özlem dedi ki...

Sevgili Gül , börekler de pizzalar da çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık sevgiler.

daimamutfak dedi ki...

Tepsi böreğin çok iştah açıcı duruyor.Çokta acıkmışken.daha fazla bakamayacağım)) sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik hepsi super gorunuyor minik pizzalardaki tarifinizde 1 paket yas maya yerine ne kadar kuru maya onerirsiniz ??? denemek icin sabirsizlaniyoruz :)))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler'ciğim,
Bizim ufaklıklarda pişerken bile çok sabırsızlandılar..))Ben bu aralar biraz dikkat ettiğim için kendime, hiç cazip gelmedi bana masadakiler..))(aslında içim gitti desem.))
Bende sana harika bir hafta sonu diliyorum ve kocaman öpüyorum seni canım.

Sevgiyle,

Damak Tadı dedi ki...

Sevda'cığım,bizim evimizde her hafta sonu börek yapılıyor canım çocuklar için..İnan bizim böreğimiz çok lezzetli olmasına rağmen beni çok cezbetmiyor.Benimde aklım sizlerin yaptığı o güzel nefis böreklerde kalıyor canım benim..))
Karya evimizin biriciği teyzesi..Çok teşekkür ederim canım,Allah tüm çocukları koruyup şanslarını açık etsin.
Kocaman öpüyorum seni canım benim.

Sevgiyle kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Ayşen hanım,
Hoşgeldiniz!!Böreği semizotlu yaptık.Ben biraz yoğun olduğum için hemen tariflerini yazamadım özür dilerim.Umarım tekrar bakıp tarifini alabilmişsinizdir.

Selamlar,

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Seda'cığım,
Umarım sende sonradan tekrar sayfama bakıp tarifleri okumuşsundur.Karya için düşündüklerinede ayrıca teşekkürler tatlım.Kocaman öpüyorum seni,kendine çok iyi bak..


Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Yağda kızarmış olmalarına rağmen çok hafif oldu yufkadan yaptıklarımız.Sanada tavsiye ederim,eminim ki çok seveceksin.

Teşekkürler canım..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bocuruğum,
Canım çok teşekkür ederim güzel düşüncelerinden dolayı.Karya'nın abisi hafta sonu İngiltere'ye yaz okuluna gideceği için onun sevdiklerini yapıp pazar günü kahvaltısında bahçemizde birlikte olduk.Yazın bu tür şeyler artık yenmiyor,hem bizlere hemde çocuklara ağır geliyor..))
Senin yaptığın her şey çok güzel olur canım.Eminim ki cheesecake'de harika olmuştur.Boşver görüntüsünü tadı nefis olsun canım.Sana katılıyorum yaz aylarında en güzel yiyecek bencede karpuz.

Kocaman öpüyorum seni canım.Kendine çok dikkat et,bu sıcaklarda fazla dışarlarda kalmamaya çalış lütfen..

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
Çok teşekkür ederim canım.Yufkaları çok hoş ve lezzetli olmuştu,seninde denemeni tavsiye ederim.Umarım bir gün birlikte olup bu böreklerden ve diğer çeşitlerden sana tattırabilirim.

Sevgilerimi gönderiyorum canım.

Damak Tadı dedi ki...

Nazlışım,canım benim..
Yok yok seyirlik değil bak tarifleri geldi canım..))
Hala olmak değişik bir duygu,hele de Karya gibi bilmiş bir yeğen olunca da çok farklı oluyor..Sanırım şimdiki çocuklar doğarken çok akıllı dünyaya merhaba diyorlar..))İnşallah Karya'nın o güzel günlerinide görme şansına sahip olurum canım.

Kocaman öperim Nazlışım,bidenem seni..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Gülizar'cığım,
Çok teşekkür ederim canım.Sana da maşaallah canım,bu yaşta bu kadar leziz yemekler yaptığın için.

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Optiom,Optiom,nazlı çiceğim benim..
Aman dikkat et canım kilolara,almak çok kolay da vermek aylar hatta yıllar sürüyor..))Bence sen hiç fazla dolaşma buralarda tatlım..

Kocaman öpüyorum seni,kendine çok dikkat et tatlım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şükran'cığım,
Canım benim,kimbilir nasıl canın çekiyordur sayfalara bakınca..((Ah yakın olsakda sana hepsinden tattırmak,hatta yapıp yapıp getirmeyi nasıl isterdim tatlım..

Kocaman öpüyorum seni canım Şükran'cığım..Kendine çok iyi bak lütfen..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özlem'ciğim,çok teşekkür ederim canım.

Sevgiyle,

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Neriman'cığım,
Annem yaptı böreği,umarım bir gün sanada tattırma şansına sahip olurum canım.

Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Neriman'cığım,
Annem yaptı böreği,umarım bir gün sanada tattırma şansına sahip olurum canım.

Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar Anonim,
Öncelikle teşekkürler..
1 paket yaş maya yerine 2 paket instant maya'yı bir bardağa döküp,yarım tatlı kaşığı şekeri ve ılık 1 bardak suyuda ekleyip, mayanın bardakta kabarmasını bekleyip sonra hamuru yoğurunuz.Umarım bilgiler yeterli olmuştur.Şimdiden afiyetler olsun.


Selamlar,

Adsız dedi ki...

HEPSİ ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR