Pazar, Şubat 04, 2007

ÇİKOLATALI, VİŞNELİ, FISTIKLI PASTA

İlk şeker hamurlu pasta denemem büyük bir başarı ile sonuçlanmış olup,görücüye çıkıp afiyetle yenilmekle kalmayıp 4 adet siparişle gün tamamlanmıstır. Sevincimi sizlerle paylasmak istedim.
Daha sonrada hafif nişasta ektiğiniz masada şeker hamurunu merdane ile çok ince açınız.(Şeker hamurunu açmadan önce biraz elinizde yoğurmanız gerekiyor yumuşaması için) Sonra şeker hamurunu pastanın üzerine yayıp iyice kenarlarını kesip düzleştirici ile üzerinden ve kenarlarından geçiriniz.Sonrada dilediğiniz renklerde süslemeler yapıp hafif şekerli su ile üzerine yapıştırınız.Ben bu pastayı Karya ile yaptığım için ancak bu kadar oldu.Sizin anlayacağınız baş yardımcım şeker hamuru kaplamasında Karya'cım idi.Haftaya Karya ile tekrardan bir çalışma daha gerçekleştireceğiz.Acaip keyif almakla kalmayıp hayalinde canlandırmış olduğu figürleri yapmak için benden söz aldı.))) Pasta çok sevilerek tüketildi resmen çikolata yoğunluğu içinde bir pasta oldu.Şeker hamurunu çok ince açtığım için yerken hiç bir rahatsızlık duyulmadı ve damak tadında da güzel bir tat bıraktı.Sanırım tek ince nüansı hamuru çok ince açmak..İlk çalışmam olduğu için zamanla yapa yapa daha başarılı olacağımı ümid ediyorum.
İçinin kreması için:250 gr benmari usülü eritilmiş çikolata 1 kutu krema ile çırpılır ve 2 kaşık kakao eklenip tekrar çırpılır.Pişirmiş olduğunuz keki ortasından 2 ye bölüp Capuccino ile ıslatın.
(veya siz kendi arzunuza göre de yapabilirsiniz) Hazırlamış olduğunuz kremayı her iki kapağa da sürüp üzerine vişneleri dizip birazda fıstık ekleyip tekrar birbiri üzerine kapatınız.Kremadan ince bir tabaka olarak üzerinede sürmeniz gerekiyor ki şeker hamuru kaymasın.ÖNEMLİ!!
Şeker yumurta iyice çırpılır.Çikolata benmari usülü eritilir karışıma eklenir.Sonrasında ise un kakao,kabartma tozu,limon hariç tüm malzemeler eklenip çırpılır. Arkasından diğer malzemeler elenerek bu karışıma eklenip iyice çırpılır.Yağlanmış kek kalıbına dökülüp 175 c de pişirilir.
Keki Cumartesi günü işe gitmeden pişirdim ertesi gün süsleme işini yaptım.Sizlerde 1 gün kekinizi bekletirseniz hem kekiniz dinlemiş ve oturmuş olur.
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
160 gr çikolata
minicik rum
vanilya esansı
150 gr tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
minicik tuz
yarım limon suyu


45 yorum:

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Benim becerikli arkadasim,tam sevgililer gunu icin bir pasta yapmissin. Gorunus olarak hic de ilk yapilmis bir deneme gibi durmuyor. Ellerine saglik, muhtesem olmus.
Cok opuyorum.

Hatice

Adsız dedi ki...

gülcüğüm;
canım ellerine sağlık ilk demişsin ama gayet profesyönel görünüyor pembe kalpler harika..

Adsız dedi ki...

Güül ordamisin kisss,pasta resmi ekliyorsun degilmi yakaladimmm

Adsız dedi ki...

Bu ne güzellik böyle,döktürmüssün resmen.Valla artik siparisler bitmez ben olsam bende isterim böööle güzel pastayi.Bir gün bende deneyecegim ama ne zaman bende bilmiyorum.Sen anlat bakiiim hani komik olaylar olmusya isten cikinca,yine ne muziplik yaptin sen sööle bakim.Banada hirsiz gelmis keramali pastami almis blogunda bir güzel yayinlamis,ne kaynak gösteriyor nede isim vermis.Ben saatlerce mutfakta emek vereyim hirsiz gelsin alsin haizca ohhh ne ala.canim yarin yine is günü sana süper bir hafta diliyorum sevgiler yolluyorum gülüm gül kokulu arkadasim

Adsız dedi ki...

Pasta çok güzel gözüküyor doğrusu. Ellerine sağlık Gül,ne diyeyim.Yakında pastahaneler seni rakip sayarak çareler arayacaklar ona göre.Eh...en büyük faydası da fiyatları düşürürlerse olacak tabii...Satabilmek için ucuzluk yapmaları gerekecek sanırım.Bu bile biz pasta ve tatlı sevenlere güzel bir haber olacak.Hadi bakalım diğer çeşitlere doğru başarılar sana...
Black Knight

merve dedi ki...

merhaba1
ilk pasta gerçektende süper görünüyor anneme yapmasını söyleyeceğim ellerinize sağlık.

renkler dedi ki...

Pastalara da el attın ya ne diyeyim ben san? Süper olmuş. Kullandığın renk tonları da çok tatlı. Pastada bu renkler hoşuma gidiyor. Ellerine sağlık canım.

ufukmutfakta dedi ki...

Canım arkadaşım pastanda en az senin kadar tatlı ve hoş olmuş, ellerine sağlık. Ama bir dilim buraya ışınlayabilirmisin? çok canım çekti de....

hayat dedi ki...

Merhaba Gülcüğüm,pasta muhteşem görünüyor. Ellerine emeğine sağlık.

Görüşmek üzere sevgiler.

---OPTiO--- dedi ki...

canim benim..herzamanki harikalar yaratmissin....ben buraya gelincee cok acayip oluyorum....ayy süpersin yaa..bitanem benim..ellerine yüregine emegine saglik...kocaman öpüyorum seni..bi kac dilimde ben istiyorum mümkünse..aslinda hepsini ben istiyorum :)) cimri ben :D hehhee..yok yok obur ben....görüsürüz canim..kendine iyi bak olar mi...canimsin...tatli tatli süper tatli insan....öptüm cokcaaaa

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Pastan ve sen süpersiniz canim
güzel bir hafta dilerim
sevgiler
suna

MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

Sevgili Gül pastan harika görünüyor.Çok şık olmuş .Şeker hamurunu hazır mı aldın kendin mi yaptın.Ben burada hazır olarak sadece marzipan buldum metroda sade şeker hamuru yok :(( Ev halkına yapmak istiyorum bir defa ama maalesef olmadı işte.

Nezaket dedi ki...

Sevgili Gul, ellerine saglik. Ilk denemeden sonra gelecek olanlari sabirsizlikla bekliyorum :) Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

sevgili gül,ne hoş ikimiz de aynı gün pasta yapmışız,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.selamlar..

Adsız dedi ki...

Hımmmmmmm bu ne aplaaaaaaa :) Valla ilk denemeye göre süpper olmuşşşş. Kalpçikler çok şeker yaaa. Eee tabi şeker olur şeker hamurundan yaptım çünki dediğini duyar gibiyim :) :) Bende hep denemek istiyorum ama inan cesaret edemiyorum. Ekle siparişlere benide :) :)
Varyaaa taşınacam İstanbula böyle olmayacak :) :)
Ellerine sağlıkkkkkkkkkkkk süper aplam benim.
Kendine iyi bak ..
Öpüyorum

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Oh bravo ilk deneme olduğunu söylemeyin nazar değecek.:)
maşallah.:))

munevver dedi ki...

Gülcüğüm,pastan çok başarılı...Çok da lezzetli olmalı.Eline sağlık..
Öpüyorum.nanelimon...

Ferhanca dedi ki...

amanda amanlar , bu ne güzel eser .. afiyetler olsun .. çok başarılı çalışma tam doğum günü pastası olmuş .. Gül benim blogdaki sorun giderildi her zaman beklerim ..sevgiler ferhan

*Ra dedi ki...

Gülcüğüm 4 tane sipariş bravoo sana. İlk denemende bu kadar başarılısın. Devamını heyecanla bakliyorum canım. Sevgilerimle...

---OPTiO--- dedi ki...

canim bi süre buralarda olamicam..kendine cok iyi bak olur mu..kocaman öpüyorum senii...

limoncicegi dedi ki...

Gülçok güzel görünüyor, şeker hamurunun tarifini göremedim ben. Sulanmaktan şiş gözlerim de görememiş olabilir tabi :)) Ellerine sağlık

Pia dedi ki...

merhaba gul,
pastan senin gibi ismin gibi cok guzelllll
ellerine emegine saglik
guzel gunlerin olsun insalllah

pecete dedi ki...

ilk pastanı ve siparişlerini tebrik ederim. için içine sığmaz şimdi senin... ellerine sağlık gülcüm...sevgilerimle.. not:baban nasıl oldu?

umran dedi ki...

sevgili gul bu ilkse kimbilir daha neler cikacak ortaya maharetli arkadasim.ellrine saglik

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül, bayılıyorum şeker hamuru ile kaplanan ve süslenen pastalara. Zaten baştan beri senin pasta yapımını iş olarak sürdürebileceğini düşündüm, gerçekleşiyor demekki. Çok sevindim siparişlerin çığ gibi büyüsün dilerim. Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
SİZLERE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM..SİZLERDE FARKINDASINIZ AYRI AYRI YORUMLARINIZI YANITLAYAMIYORUM BİR KAÇ HAFTADAN BERİ.ŞİMDİ DE TEKRAR O DURUMLARDAN BİRİNİ YAŞIYORUM..
BU YÜZDEN SİZLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM..SEVGİNİZ BOL OLSUN ARKADAŞLAR..MUTLU KALIN.


damak tadı/GÜL

Fatma dedi ki...

Gülcüm; ellerine sağlık..gerçekten pasta harika görünüyor..Keşke yeme şansınada sahip olabilseydim:((Bende ilk pastanı tebrik ediyorum..Sevgilerimlee..

Tijen dedi ki...

zevkli kadının hali başkadır.
tüm günlerin sevgiyle dolu geçsin gül'cüğüm.
tijen

Pia dedi ki...

GÜLcügüm SOBEEEEE

Adsız dedi ki...

Neler oluyor sana ne arayıp ne soruyorsun,üstelik emailde yazmıyorsun tatlım.
Evdekiler nasıllar,iyilermi??Aklımız hep babanda cancazım..
Ne zaman geliyorsun veya gelmeyi düşünüyorsun tatlım?Kızlar bırakmıyor beni ahhh başımın tatlı belaları biliyorsun.Bu arada bir iş için gelmeyi düşünüyoruz canım gelirsek eğer telefon açarım.

Herkesin çok selamı var,çok öpüyorlar seni.Bu arada Uzak doğu yolcuları 1 ay üzerine döndüler mükemmel geçmiş seyahatleri.
Artık aylarca dinleriz.)))
Telefonun hep kapalı çıkıyor,yoksa iş yerinde yine çekmiyorumu..Annemde çoook öpüyor seni ve bende bende tatlım..
Annenlerin ellerinden öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..

Zehra

Bocuruk dedi ki...

Canım,
Bu durumunun nedeni umarım babanın sağlığı ile ilgili bir durum değildir. Eğer herkes sağlıklı ise inan gerisini boşver. Herşey olacağına varıyor. Ne olur üzme kendini. Senden iyi haberlerinle birlikte bir ses bekliyorum güzel gönüllü arkadaşım benim.

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

TEŞEKKÜRLER..TEŞEKKÜRLER..TEŞEKKÜRLER!
Sevgili Gülümser'ciğim,
Sözlerime başlamadan önce gönülden teşekkürlerimi gönderiyorum sana ve güzel ailene..

Asilliğinizle,misafirperverliğinizle,güler yüzünüzle bizleri misafir edip Karadeniz'in o eşsiz yemeklerini tattırdığınız için hepimiz adına teşekkürlerimizi bir kez daha gönderiyorum..

Sizler harikasınız iyi ki bizleri davet etmişsiniz.Annenin güler yüzü ve o pamuk ellerinden defalarca öpüyorum.Güler yüzlü tatlı gelininiz Birsen'ciğim ve dünya tatlısı şekerler şekeri Karya'cağımı ve ve seni çoook öpüyorum tatlı,şeker,tontonum.

Kendi aramızda da konuştuk bizlere öyle çoşkulu davranıp resmen sevginizi yapmış olduğunuz o muhteşem tatlara yansıtmışsınız ve birde paketler halinde giderken verdiniz.Sizin gibi tatlı ve cana yakın bir aile inanırmısın görmedik.

GÜLÜMSER'CİĞİM yapmış olduğun pastalarda çok güzeldi halen tatları damağımızda kaldı.Umarım en kısa zamanda Bağdat caddesinde çok şık bir Cafe açarsın.

Tekrar tekrar teşekkürlerimizi gönderip,seni anneni,Karya'yı,Birsen'ciğimi öpüyoruz.Örnek bir aile olarak hep böyle kalıp mutlu olun..Üzüntüler uzak,mutluluklar daima yakınınızda olsun..M.S

Not:Sayfanın adresini tüm arkadaşlarıma verdim.Sen kimler olduğunu çok iyi biliyorsundur,hazırlıklı ol..)

akçahan dedi ki...

Çok kusursuz bir görünüm, maşallah diyelim Sevgili Gül ellerine sağlık tatlım.

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm e-mail aldim süperdi cok tesekkür ederim,sen bizleri böyle neselendirip mutlu ediyorsun ya Allahta senin o gül yanaklarindan hic bir zaman gülücükleri eksik etmesin.

Pastada görüntüsüyle muhtesem olmus eminimki tadida harikadir ellerine saglik bitanem.Gül yanaklarindan öpüyorum,sevgiler behiye

pecete dedi ki...

gülcüm, iyi misin, ne durumdasın? bir ses, soluk ver...sevgiler...

Unknown dedi ki...

Burasi ask kokuyo askkk:)

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm, sevgililer günün kutlu olsun. dünyandan ve yüreğinden sevgi eksik olmasın. sevgiler

Adsız dedi ki...

Canımsınnnn güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Bende seni çok seviyorum ve seviyoruzzzz.

Bizim Gurme Faruk bugüne özel bana şöyleeee kalp şeklinde bi pasta yaparmı haa nedersin :) :) Onuda yaparsa artık küt kalpten giderim heralde. Kalp yapamasa bile üzerinde seninkiler gibi küçük küçük kalpler olsun beeee. Ayyyy hiçbiri olmadı hazır alsın nolurrrrrr :) :) Bugün canım bi pasta çektiki sorma gitsin sabah sabah blogları dolanmak iyi gelmedi. Baktım herkes pasta yapmış valla bi ben kusur kalmışım :) Dua edeyim hadi Farukum bana alsın bitane bende yarın hazır gelmişini yayınlarım blokta. Ayyy yok o bu aralar hiçbişey düşünemez yeni işe başladı yaa söylemişmiydim . Yoğun baya bi çokta geç geliyor sabah 8 de çıkıyor gece 1 de evde . :(

Canım benim kendine iyi bak çok öpüyorum sevgiler.......

munevver dedi ki...

Gülcüğüm,bir problem mi var?Sayfanı da güncellemedin.Bizi habersiz bırakma.Öpüyorum...
nanelimon

Unknown dedi ki...

Ben Damak Tadı'nı ihmal etmişim. Bu ne tarifler böyle??? Ellerinize sağlık. Hem senin hem de annenin. Pınar

Nalan Kaplan dedi ki...

Pasta mükemmel tamda böyle bir tarif aradığım zamanda çok iyi denk geldi ellerine sağlık canım.Sevgiler...

Tuba dedi ki...

Pastan super olmus, ellerine saglik, sevgililer gunun kutlu olsun ve bitmez-tukenmez sevgiler diliyorum sana. Gozum yollarda kaldi nerelerdeesiinn:)) sevgilerle,

Bocuruk dedi ki...

Canımmmm Gül'cüğüm,
Ne kadar sevindim yorumuna. Seni çok merak ediyordum. Gerçi bugün başka arkadaşların sayfalarında da yorumuna rastlayınca rahatlamıştım biraz. Maya ve süttozunun neden karıştığını yaz demiştim, bilmiyormuş araştıracağım dedi. İnan ben de bilmiyorum canım ama sonuç güzeldi. Dünkü yorumunu görmedim. Bu beta blogger ı hiç sevmedim hiç. Pınar'ın klubesine yorum yazdım belki 10 defa bir türlü gönderemedim bugün. Var bir aksilik ama anlayamadım. Bu arada prenses senin pastaya bayılmış bana baskı yapıyor yap diye. Ama annesinin şeker hamuru tecrübesi yok :( Tabii denemek lazım, uğraşmak lazım değil mi? Canım babanı da merak ettim. Umarım sağlığı daha iyidir. Ve bu arada sayfana dönmeni de sabırsızlıkla bekliyorum. İnan seni özlüyorum ve diğer arkadaşlar da öyle eminim. Ben de seni çoookkkk öpüyorum. Annene ve babana da hürmetler.

Sevgilerimle...

Tuhfe dedi ki...

Ellerinize saglik, pastaniz gercekten cok guzel gorunuyor. Iyi hafta sonlari dilegiyle. Sitenin yeni gorunumu de cok hos olmus.

Sevgiler.