Cuma, Eylül 15, 2006

GUYMAK/KUYMAK/HOŞMERİ







Malzemeler
3-4 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı su
1,5 kase fırınlanmış mısır unu
tuz
imansız peynir veya telli peynir

Yapılışı
Yağı tenecereye koyup eritin arkasından suyu ilave edip kaynamaya başladığında mısır ununu ve tuzu koyup devamlı karıştıralım koyulaştığını gördünüz anda da peniri ilave edip tekrar karıştıralım.Peynirin eridiğini ve uazandığını gördükten sonra da altını kapatalım kuymak yenmeye hazırdır.Arkadaşlar telli peynir (tuzsuz olanı tercih edin)KÖYLÜM MARKET'lerinde
bulunmaktadır.Satıcı beyler telli peynir Trabzon'dan geldiğini ifade ediyorlar sorduğunuzda.
Bu peynirin özelliği eridiğinde uzunmasıdır,uzanmayan peynirlerle yapıldığında özü olan tadı asla bulamazsınız.Tabiikide diğer önemli konu mısır ununun mutlaka fırınlanmış olanını kullanın.Sanırım pazarlarda Rizeli teyzeler satış yapıyorlar.Simdiden hepinize afiyetler olsun.

TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR...

29 yorum:

Adsız dedi ki...

ADA OLMAZ BOLE KUYMAK YAPTINIZ BENI CAGIRMADINIZ NASI UYUYCAM
BABAANNEM DEDIKI BANA YAPMICAM BEN GITTIM YAPMISSSINIZ HAYIR YANI COK LEZIZ OLUYO BI DAHA OLMASIN PLS

Adsız dedi ki...

41 kere maşallah size vey kim yapmışsa ona.
Ben bu hoşmeriden Karadenize gittiğimde yemiştim olamaz böyle bir lezzet Allah sizden razı olsun tarifini ayrıntılı verdiğiniz için.
Siz karadenizlilerde ne saklı cevherler var içinize girmedikten sonra belli olmuyor,hele misafirperverliğiniz bence hiç bir yerde görülmemiştir.Teşekkürler,teşekkürler.Elleriniz dert görmesin.


Bilgen

Adsız dedi ki...

MERABA GULLU NEFIS GORUNUO ORDA OLMAK ISTERDIM COK GUZEL GOZUKOO yine dokturmussun seni cok sevioruz

Adsız dedi ki...

berkcigim senden ozur diliyorum yarin sana guymagin en tazesini yapacagim yarin aksam gorusuruz

Adsız dedi ki...

Gül'cüm çok lezzetli görünüyor yemedim tadını bilmiyorum ama görüntü nefis ellerine sağlık sevgiler Ebru

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşım, kuymağın tarifinide isteriz. Hiç yemedim adını çok duydum. Pardon tatlımı tuzlumu onuda bilmiyorum. Neyse artık senden öğrenirim. Hadi öptüm Nesrin

Adsız dedi ki...

GÜLCÜĞÜM HÖŞMERİMİN ANA VATANI HAVRANI EDREMİT VE BALIKESİR BENDE ÇOK SEVERİM . ŞİMDİ AKLIMA GETİRDİN BUNUN FIRINLAMIŞI DA OLUYOR ŞİMDİ BİZİMKİLERE İŞ ÇIKARDIN İSTEYECEĞİM ONDAN O YOLA GELİYOR EHİ EHİ:)))
SEVGİLERİMLE
ÇOK ÖPÜYOM BİDENEMİ

Adsız dedi ki...

Gülüm canım eline sağlık arkadaşım bende kuymağı hiç yemedim tadını merak ettim oğrusu görüntü ye beni yee beniii diyor :)sevdiklerinle güzel bir hafta sonu diliyorum güzel arkadaşım hoşcakal mutlukal.

Adsız dedi ki...

Merhaba kuymak harika gözüküyor.Cok severim yemesini,tarifi bekliyorum.Yemeyenlerede siddetle tavsiye ederim.Sevgiler

Hülya YILMAZ dedi ki...

Hoşmerim tarifleri yörelere göre farklılık gösteriyor. Geçtiğimiz hafta bir arkadaşımda Altınoluk usulü Hoşmerim yedim ve çok sevdim. Bu da sanki ona benziyor. Ama tarifi yok ki...
Sevgiler,

Evren Yasa dedi ki...

birsey sorcam muhlama ve kuymak ayni sey degil miydi yaw? peki hosmerim neydi ya biri beni aydinlatsin lutfen!

Adsız dedi ki...

Merhaba

Inan bu yaptigin co ilginc birseye benziyor. Ben daha nce hic gormedim, cok profesyonel yapilmasi gerek sanirim ben evde yapsam beceremem herhalde.. Ellerine saglik

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,
Teşekkürler canım,ahh bir yesen çok beğeneceksin canım.İyi pazarlar..

Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bilgen Hn,
Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için,çok sağolunuz.Karadenizliler için düşündüklerinizden dolayıda ayrıca teşekkürlerimi gönderiyorum burdan.Sizinde ellerinize gönlünüze sağlık.

Sevgiyle kalın

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nesrin'ciğim,
Kuymak tuzlu canım,biraz öncede tarifini verdim.Umarım tarifi ve tadı da hoşuna gider canım.Guymağı yiyipde sevmeyeni hiç görmedim.))))

Sevgiyle kal canım,iyi pazarlar..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Candan'cığım,
Hoşmeri'nin Edremit yöresine ait olduğunu bilmiyordum şimdi senden öğrendim.Gerçi Trabzon'da hoşmerim değilde Kuymak olarak bilinir.Hoşmeri bildiğim kadariyle Rize,Artvin ve Hopa tarafında söylenir.Yanlışım varsa şimdiden öüzrler canım.Önemli olan tadı değilmi??MENŞEİ de tabiili çok önemlidir benim için.Şimdi sizinkilere iş çıktı desene canım,olsun yapımı çok kolay fazla yorulmazlar umarım.Şimdiden hepinize afiyetler olsun,ellerinize sağlık diyorum canım.Burdan hepinize iyi pazarlar diliyorum.Çok öpücükkkkkk tatlımmm.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Susam'cığım,
Canım benim çok teşekkür ederim.Bende sana ve sevdiklerine çok güzel hafta sonu diliyorum canım.Kuymak çok güzel oluyor değişik bir tat hiç denemeyenlere,müsait bir zamanda yapıp yersen beğeneceğinden eminim cAnım.Güzellikler seninle olsun arkadaşım..,


Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Arzu,
Yapılışını geç yazdığım için özür diliyorum,şimdiden hepinize afiyet olsun canım.Teşekkürler,sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Bak şimdi tarif geldi,umarım orda yadiğinle aynı lezzetedir.Afiyetler olsun,teşekkürler.İyi pazarlar..


Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evrenbal'cığım,
Mıhlama ile kuymak çok farklı şeyler canım.Kuymağın tarifini görüyorsun,mıhlama ise bizde pazı ile yapılır.Bilgilerine..

Çok güzel bir pazar seninle olsun..

Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hale,
Gözünde büyütülecek kadar değil inan,malzemen olduktan sonra yapılması inan 10 dk.Bu yüzden rahatlık ve kolaylıkla yapabileceğinden eminim.Çok teşekkürler yorumun için..Sevgilerimi gönderiyorum..

Adsız dedi ki...

Ben okurken mıhlama sandım ama farklı olduğunu söylemişsin.Bir kere mıhlama yedim,mükemmel bir lezzetti.Hiç unutamıyorum.Eminim bu da harikadır.Ellerine sağlık canım,öpüyorum.

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

gül bu malzemeleri ben nerden bulacam buralarda. bana malzemeleri gönder , bekliyorum., yorumlari okudum herkes nefis bir lezzetten bahsediyor. bende tadmadim ama anlasiliyorki tadi damakta birakan bir lezzet. bak cok merak ettim. sen en iyisi böyle güzel seyler yapma. bizide üzme, zaten son günlerde istahim sinir tanimiyor.. sana güzel bir hafta diliyorum. kolay gelsin...suna

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Canım mıhla'ma bizde farklıdır.Ama bazı yerlerde kuymağa mıhlama da diyorlar.Mıhlama dediğim gibi pazıdan olur.Şimdi ramazan yaklaştığından bizde sık sık olur bende sık sık yayınlarım ve hatta hatta yapar bi koşu sepeti koluma takar sana getiririm canım benim.Sen benden yeter ki iste seve seve yaparım,Allah şahidim..))

Teşekkürle canım,çok öpüyorum..


Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Suna'cığım,
İnan benimde öyle ne olacak böyle kilolarla bilmiyorum.Canım sen bana adres bildir ben sana hemen göndereyim.Ah Suna'cığım şimdi nasıl yapsam çok üzülürüm ben.Aslında guymak yapıldığında sıcacık yenmeli kalınca tadı ilk piştiği gibi olmuyor,bu yüzden saan burdan yapıp gönderebilirdim.Şaka değil gülme lütfen.)

Bende sana çok güzel bir hafta diliyorum,her şey dilediğince olsun Suna'cığım..


Sevgilerimi gönderiyorum..

Evren Yasa dedi ki...

sanirim yoreden yoreye cok degisiyor isimler.. benim rize'de yaylalarda yedigim bunun aynisiydi, hatta benim blogda da vardi fotografi ama muhlama/mihlama diye geciyordu. enfes otesi birseydi, harikaydi walla olsa da yesek, canim istedi gene!

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evrenbal'cığım,
Dediğim ve dediğin gibi yere ve yöreye göre değişiyor isimler.Ahh canım mısırunun olsa kolaylıkla yaparsın.Eriyen peyniri yine bulabilirsin belki.(( Çok üzgünüm canım,umarım günün birinde belki ben yaparım sana.))

Sevgiyle kucaklıyorum seni,kendine iyi bak..

Adsız dedi ki...

elinize sağlık arkadaşlar benim bildiğim höşmerim balıkesir yöresine ait bir tatlı çeşididir zannedersem irmikten yapılıyor kuymak (muhlama) ise karadenize has yukarda da resimlerle tarif ettiğiniz muhteşem yemektir yanlış biliyorsam özür dilerim
FATİH

Adsız dedi ki...

tw izliodum ve bi baktım leziz bi tarif guymak canım çekti ve hemen yaptımmm...harika bi tat