Pazar, Ağustos 06, 2006

VİŞNELİ-ŞEFTALİ'Lİ TART


Malzemeler
yarım kilo vişne
3 adet şeftali
1 paket terayağı
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı şeker
100 gr file mandel
1 yemek kaşığı nişasta
alabildiği kadar un

Yapılışı
Oda sıcaklığında ki tereyağı ve unu karıştırıp kabartma tozunu ekleyip,hamuru
iyice özleşene kadar yoğurun.Kelepçeli kalıbı yağlı kağıt ile kaplayıp hamurdan bir parça
alıp tabanına döşeyin.Kalıbın kenarları kağıtla kaplı olduğu için herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor.(yağlama gibi) çekirdekleri çıkartılmış vişnelerle elma dilimi kesilmiş şeftalileri
hamurun üzerine döşedikten bademleri ekleyip, sonra da 2 yemek kaşığı şekerle,1 yemek kaşığı nişastayı serpip kalan hamuruda parçalar halinde üzerine diftikleyip 175 c de pişiriniz.

Arkadaşlar tart soğumadan ben kalıptan çıkarmak zorunda kaldığım için görüntü hoş
olmadı.Lütfen sizler yaparken soğumasını bekleyin.Çok lezzetli ve hafif ekşimtırak bir
tad oldu.Yerken üzerine bir kaşık şanti ilave ederseniz çok daha güzel olacaktır.Bu tür tartları
şanti ile yerseniz çok hoş olur.Benden söylemesi...))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

İçinden vişneler adeta fışkırmış,harika görünüyorlar.Mayhoş tatları seviyorum ben de.

Damak Tadı dedi ki...

Beyhan tatlım,
Çok güzel bir hafta diliyorum,sevdiklerinle..

Tart gerçekten harika olmuş,ben yemedim inan.Dün haliyle evde olduğumdan çardak güllerine (teyzelere)birşeyler hazırlıyım dedim.Böyle bir görüntü çıktı ortaya ama anında tüketildi.Çok begenmişler vallahi.)))

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor, eminim tadıda harikadır. Ellerine sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Selam Pembelicim,
İyi ve güzel bir hafta diliyorum canım.
Tadıda çok güzel olmuş,bende kendimi biraz şımartayım bari.))

seninde ellerine gönlüne sağlık canım.

sevgiyle kal,