Çarşamba, Ağustos 16, 2006

SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler
2 kg süt
1 çay bardağı pirinç
15 yemek kaşığı şeker
2 adet tane sakız

Yapılışı
2 kg sütü tencereye boşaltıp kaynaması için bekleyin,kaynamaya başlayınca pirinci ekleyin kısık ateşte 1 saat kadar pişirin,sonrada sakızı ve şekeri ekleyip pişirin.Sonra küçük kaseler döküp fırınlayın.

Arkadaşlar bizim sütlaçlarımız yaklaşık 1,5 saatte olup 2 kg sütten de 6 kase kadar sütlaç çıkar.
Herhalde duymuşunuzdur Hamsiköy sütlacını,kesin bilenleriniz vardır.Bizim yaptıklarımızda onu aratmayacak tattandır.Burda ben sakız ekledim genelde sütlaca sakız eklenmez.Sadece minicik tuz ekilir.İşte böyle antika bir sütlaçtır bizim sütlacımız.)))

Aslında hiç tatmadığınız çok yemeklerimiz var fakat hepsini burda yayınlamak biraz zor.Nedeni
ise yapılan yemekler kalabalıkla yenildiği için bizde israf olmaması için yapmıyorum.Kışın kısmetse çok değişik yemekler sunarım sizlere. (kışın ne de olsa kalabalık oluruz.))

Sevgili arkadaşlar,sizlerin benimle paylaşmak istediğiniz farklı tarifleriniz varsa lütfen mail adresime yazar mısınız..damak_tad@mynet.com
Hepinize göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimi sunarım...



Yemeğinizin üzerine AFİYETLER OLSUNNNNN!!!!

8 yorum:

Adsız dedi ki...

sakızlı sütlaç mı ha ha harika:)
yalnız bir sorum olacak bu sakızla balon yapabiliyormuyuz merak ettimde :-)
iyi bir gün iyi çalışmalar diliyorum gülcüğüm:)))
Cezerye de getirdim :))))))

Damak Tadı dedi ki...

bak tatlım,bu sütlacı yerken agzında sakızı hissettiğin anda hemen kendiliğinden balon oluşuyor nasıl ama..))))))

ah canım bayıldım cezeyelerine,ben sabah uğrayıp aldım canım.)

sana da çok güzel bir gün ve iyi çalışmalar tatlım..))

Adsız dedi ki...

ooooo sütlaaç!! Bayılırım. Yazın şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar daha da hafif oluyor.

Ellerine sağlık canım.
Çok öptüm.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pembeli,
Sana katılıyorum tatlı konusunda.Benim için de sütlü tatlılar geçerli oluyor yaz aylarında,hele dondurma.)))

Çok öperim canım..

sevgiler

Doruk dedi ki...

Hmmm, uzun uzun pişen ve suyu uçup yoğunlaşan bir sütlaç tarifi. Üstelik pirinçler sütle haşlanıyor. Denenmeli:)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Burcu,
Gerçekten değişik olur Hamsiköy sütlacı.Karadeniz tarafına gidip de
sütlaç yemeden dönmez kimse.)))

sevgiler

Adsız dedi ki...

Karadeniz seyahatinde Maçka'dan Hamsiköy diye bir yere gitmiştik.Orda bu sütlaçlardan yemiştik,fakat ben hayatımda böyle bir şey hiç yememiştim.Orda güveç kaplarında yemiştik.Hatta ben İstanbul'da bir şube açın diye ordaki beye baya bir dil dökmüştüm.

Şimdi sütlacı görünce geçen sene ki gezimiz aklıma geldi birden.

Teşekkürler,
Betül

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar Betül Hn,
Hamsiköy sütlacı çok güzeldir.Bir sefer yeseniz aklınız onda kalır inanın,nihayetinde de sizinde aklınız kalmış oldu.Aslında sizde evinizde yapa yapa o kıvamı bulabilirsiniz.Ona benzemese bile zamanla o tadı bulabilirsiniz.Püf noktası pastorize sütlerle değilde taze sütle olursa çok iyi olur.Farkındaysanız ordakilerin yüzü sarıdır,nedeni de sütün yağlı olmasındandır.(bol kaymaklı)
Teşekkürler yorum bıraktığınız için.

Sevgiler