Salı, Ağustos 15, 2006

GÜL TATLISI


Üzgünüm tarifini yarın yazacağım çok yorgunum...

Günaydın,uyudum uyandım yorgunluk kalmadı,şimdi sizlere güllerin tarifini veriyorum.

Malzemeler
1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 paket nişasta
ve un

Şerbeti
2 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
yarım limon

Yapılışı
un ve nişasta hariç bütün malzemeyi karıştırıp arkasından nişasta ve unu ekleyin.Hamur 3 dk da hazır olan şipşak hamurlardan anlayacağınız.Şimdi merdaneyi yerinden çıkarın,ççıkardınız mı??
Güzel,tepsiye yağlı kağıdı serdinizmi peki? pardon tamamdır. Hamurdan nazikçe bir parça alalım (bakın gül yapacak olduğunuz için fazla hırpalamadan nazikçe işlemleri yapın.Sonra pişerken yaprakları dökülür.) merdane ile incecik açalım,Çay bardağı ile 4 tane yuvarlak elde edelim.Sonrada ilk parçanın üzerine diğer parcaları yarım ay şeklinde dizip rulo gibi yuvarlayıp
bıcakla ortadan ikiye kesip tepsiye yerleştirelim.175 c depişirelim ve soğuk şerbete sıcak olarak
nazikçe koyup güllerin şerbeti çekmesini bekleyelim.

Arkadaşlar dilerseniz üzerlerine hindistan cevizi,öğütülmüş fıstık,fındık da ekleyebilirsiniz.Ben
her zaman sade yapmışımdır.Bu tatlıyı yaklaşık 8 yıldan beri ara ara yaparım.Tarifini Trabzon'daki bir akrabamızdan almıştım.Onda görür görmez hemen tarifi almıştım,iyi ki de almışım,bakın şimdi burda sizlerle paylaşmış oldum.))

Hepinize mutlu ve tatlı bir gün diliyorum..

11 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Guzel gorunuyorlar, ellerine saglik.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

çok değişik tam gül ama kıvırcık türden aaa böyle bir tür var mı ayol:)))

Damak Tadı dedi ki...

Selam tuhfecim,
Çok teşekkürler canım,senin de ellerine gönlüne sağlık.

sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Candancım canım,
sen bilmiyosun işte,bunlar japon güllerinin büyümemiş halleri yaaa.)))

Öpücükkkk..

nisan dedi ki...

Çok şık olmuşlar servis tabağında ne güzel dururlar, ellerine sağlık.

Damak Tadı dedi ki...

nisancım çok güzel duruyolar dimi,eğer koklamak istersen üzerlerine değişik aromalar serpiştirip de koklayablilirsin.)))

Çok öperim canım..

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuşlar,nasıl yaptınız acaba??

tatli-tuzlu dedi ki...

Merhaba, ellerine saglik cok güzel olmuslar , ama su gül yapimindaki asamayi birazdaha acikca anlatirsan sevinirim. Kolay gelsin
Behiye

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiyecim,akşama eve gittiğimde açıklamaya çalışsacağım resimi ile.)))


sevgilerimle canım.

Adsız dedi ki...

bu bizim Songül'ün tatlıları degil mi??Songüle' haber vereyim de baksın.

Öpüyorum,

Aysel

Damak Tadı dedi ki...

BRAVOOOOO..!!!

Hemen girsin baksın,yoksa kalmayacak.Bak hatırladım gülleri.))))

bende seni öpüyorum..