Perşembe, Ocak 22, 2015

Kuru Meyveli Pasta

Bu hafta kekinizi veya pastanızı kuru meyveli olarak deneyebilirsiniz.Ben kişiye özel olarak denedim ve çok da güzel olmuş..Tadına bakanlar da memnun oldular ben de..Denemek isterseniz tarifine bir göz atın derim.Teşekkürler şimdiden..
Malzemeler:3 yumurta,150 gr yumuşak tereyağ,minicik tuz,1 paket vanilya şekeri,1 limon kabuğu rendesi,175 gr şeker (dilerseniz şekeri azaltıp çoğaltabilirsiniz.),1 çay bardağı portakal suyu,1 çay bardağı krema,1 çay bardağı kırık ceviz,1 çay bardağı kuru üzüm,1 çay bardağı imce kıyılmış kuru kayısı,(1 cay bardağı zitronat,1 çay bardağı orangeat),1 çay bardağı kıyılmış kuru erik,minicik tarçın,200 gr un,1 paket kabartma tozu (un az gelirse ilave ediniz lütfen)
Hazırlanışı:Önce kuru meyveler bir kaba konulup üzerine tarçın serpilip 2 yemek kaşığı un ile karıştırılıp bekletilir. Yağ,vanilya,tuz ve şeker iyice çırpılır.Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.Limon kabuğu rendesi,portakal suyu ve krema eklenip çırpılır.Un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.Kuru meyveler eklenip kaşıkla iyice karıştırılıp yağlanmış,unlanmış kalıba dökülüp masa üzerine 1-2-3 defa vurulup 175 c de yaklaşık 35-40 dk kadar pişirilir.Kürdan yardımı ile pişip pişmediği kontrol edilip ılıtılıp tel üzerine alınır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Sizler üzerine kabukları soyulmuş badem ile süsleyebilirsiniz.Ben farklı süsledim badem olmayınca..Afiyetler olsun..!

4 yorum:

Esma dedi ki...

Ellerine sağlık güzel orkadasim , kek kusursuz görünüyor, Esma sevgilerini gönderiyor sana canım

Şükran Ünal dedi ki...

kek mükemmel görünüyor zaten sen bir kek dahisisin arkadaşım ellerine sağlık.. senden bu işin sırrını almak isterim.. kocaman sevgiler..

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Hastasıyım kelerinin ve de birbirinden güzel şekilli kalıplarının. Ellerine sağlık canım. Sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

kek çok güzel kalıp sayesinde sunum harika ellerinize sağlık