Pazar, Mayıs 11, 2014

Profiterol

Merhabalar, Sizlere ağızlarınıza layık profiterol tarifi ile başbaşa bırakacağım..Sunumu ve nefisliğiyle yazın vazgeçilmezi olacağı kesin..Çikolata sosu sevmeyenlere özellikle tavsiye edilir..
Malzemeler, 180 ml su, 75 gr tereyağ,110 gr un, 3 yumurta Kreması için;1 paket krem şanti, 1 kutu labne,çilek
Hazırlanışı, Su ve tereyağ birlikte ocağa konulup kaynamaya başlayınca hemen un aniden ilave edilip iyice karıştırılır.Tencerede bir araya toplanınca altı kapatılıp soğumaya bırakılır.İyice soğuyunca yumurtlar tek tek ilave edilip karıştırılır. Hamurdan kaşıkla parçalar alınıp elle düzeltilip tepsiye konulur. Fırın önceden 250 c de ısıtılıp sonra 175 C ye indirilip iyice kızartılıp soğumaya bırakılır.
Ara dolgusu:Labne iyice çırpılır.İçersine toz olarak krem şanti dökülüp çırpılmaya başlanır.Çok katı olursa yarım çay bardağı süt konulup çırpılır. Profiterolller ortadan kesilip içlerine krema konulup bir de çilek konulup diğer kapağı üzerine kapatılır.Tepelerine pudra şekeri serpiştirilir. Afiyet olsun..

Yörsan,Muratbey Peynirleri ve Ünilever Etkinliği

Cumartesi günü, sevgili Gönül'cüğümün ve pastavı kız Özlem'ciğimin davetleri üzerine bu güzel etkinliğe katıldım..Etkinlik çok renkli ve güzel geçti..Ayrıca yeni blogcu arkadaşlarla da tanıştım..
Buradan Yörsan'a katkılarından dolayı teşekkür ederim..
Buradan Muratbey peynirlerine teşekkür ederim..
Buradan Ünilever'e teşekkür ederim..