Pazar, Kasım 09, 2014

Biri Kek mi Dedi?

Kek deyip geçmemek gerek bence..Keki yaparken istekli olmak,içinden gelerek ve severek yapmak gerek,aksi olursa o kek den bir şey beklememek gerek.. Ne tadı güzeldir,ne görüntüsü görüntüdür..Bana çok olmuştur istemeyerek yaptığım kekler de..O keki kaç kez yapmış olsam da aynı şey isteksiz olunca başıma gelir..Siz siz olun kek yaparken sevginizi katın içersine kısaca.. Bu kek çok istekli ve çok severek yaptığım keklerden biri işte..))
Malzeme: 5 yumurta,1 paket vanilya şekeri,minicik tuz,250 gr oda sıcaklığında tereyağ,200 gr şeker,175 gr marzipan,1 portakal kabuğu rendesi,1/2 portakal suyu,50 gr nişasta,150 gr un,1 paket kabartma tozu Üzeri için: 1 Paket nestle sütlü çikolata,2 yemek kaşığı portakal suyu Tepesi için:100 gr badem,1 çay bardağı şeker,1 paket vanilya şekeri,1 çay kaşığı tarçın,2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı: Şeker,yağ ve vanilya şekeri çırpılır.Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.Portakal suyu,kabuğu ve marzipan eklenip çırpılır.Son olarak un,nişasta ve kabartma tozu karıştırılıp çırpılıp yağlanmış kalıba dökülüp masaya 1-2-3 defa vurulur.175 derecede yaklaşık 45 dk pişirilip kürdan yöntemiyle pişip pişmediği kontrol edilir.Piştikten sonra servis tabağına alınıp soğutulur.
Çikolata benmari usulü portakal suyu ile eritilip kekin üzerine dökülür. Şeker tavaya konulup su,tarçın ve vanilya şekeri konulup eritilip bademler eklenir.İyice karıştırılıp kekin üzerine serpiştirilir. Afiyetler olsun herkese..

4 yorum:

azra dedi ki...

Söyleyecek birşey bulamıyorum artık size Gül Hanım...
Sımsıkı sarılıp o güzel yanaklarınızdan öpüyorum...;)

Adsız dedi ki...

Bütün keklerimde sizin tariflerinizi kullanıyorum. Çok da başarılı oluyor. Elinize emeklerinize sağlık, bu da muhteşem bir kek. Marzipan nereden temin edebilirim, bilgi verirseniz çok sevinirim,sevgiler.. Güler

Damak Tadı dedi ki...

Canım Azra'cığım,ben de seni bulsam sıkı sıkı sarıp sarmalayacağım inan.. :)

Damak Tadı dedi ki...

Güler Hanım,

Ben en son kullandığımı yurt dışından almıştım.Buna alternatif olarak makro marketler de satılanlardan alabilirsiniz.Onlar yemelik ama olsun farketmez..Sadece dış yüzeyi çikolata kaplı.Marzipan sevenleri ben de çok seviyorum..))

Çok teşekkür ederim ayrıca..

Sevgiler..