Merhabalar Arkadaşlar,
Hepinizin geçmiş Kurban Bayramını kutlayıp sevgilerimi gönderiyorum..
Malzemeler
3 yumurta
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr esmer şeker
minicik tuz
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğunun rendesi + suyu
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1 paket krema
1 çay bardağı iri kıyılmış kavrulmuş fındık
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Krema ve çikolatalar benmari olarak eritilir.
Yağ krema olana dek tek başına çırpılır.Arkasından şeker ve yumurtalar,tuz,vanilya portakal kabuğu eklenip çırpılmaya devam edilir.
Çikolata ve portakal suyu eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
Son olarak fındıklar eklenip kaşıkla karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra tel üzerine alınıp havalandırılır.İstenirse üzerine minicik pudra şekeri serpiştirilir.
Afiyetler olsun..
17 yorum:
Çok güzel bence, portakal ve çikolata :)
Canım Meleğim yine muhteşem bir kek
ellerine,emeğine sağlık benim KEK
KRALİÇEM...Kocaman öpüyorum.
ABLACIM ELLERİNE SAGLIK HARİKA OLMUS..
En güzel keklerin kraliçesi ELLERİNE SAĞLİK
Paylasım için teşekkürler
Esma
Senin o mükemmel keklerinle birde o muhteşem kalıpların bir araya gelirse başka ne denir.
Sevgiler canım.
Bellissimaaa !
Complimenti, ciao
çok güzel olmuş ellerıne saglık canım.
Kek kalıplarınız kekleriniz harika.Hele hele bu kalıba bayıldım.Harika görünüyor.Ellerinize sağlık.Bu kalıbı nerden bulabilirim acaba:(
Merhaba Bittermutfakta,
Güzel yorumunuz için teşekkürler..Kalıbı www.nordicware.com adresinden sipariş edebilirsiniz,veya amozan'a bakabilirsiniz.Birde williams sonoma'yaı da takip etmeyi ihmal etmeyiniz..)
Sevgiler..Gül
Sevgili Gül,
Ellerine sağlık,pek güzel olmuş. Ne yazık ki bunları tadabilmek konusunda pek şansım olmuyor. Umarım gelecekte bütün yaptıklarını tadabilmek, alabilmek mümkün olur. İşte o zaman vay pastahanelerin ve fırınların haline...
Cok teşekkür ederim..Bu bilgiler icin cok sağolun..
Sevgiler..
Gülüm bitanem bayılıyorum keklerine yine harikalar yaratmışsın.
Ellerine sağlık bitanem..
Kocaman öpüldün..
Biri beni durdursun.Bu ne kadar güzel ve dekoratif bir kek blogunuzu severek takip edeceğim.
Ayrıca bu keki hemen denemeyi planlıyorum tarif için teşekkürler
www.webcapkini.com görüşmek üzere :))
Gül'cüğüm ne güzel bir kalıpmış. İnsan kıyamaz ki keki kesmeye? Ellerine sağlık canım, sesini özlemişim...
Kekin zarifi böyleymiş demek..Ellerine sağlık
ellerinize sağlık, bu tarifteki portakal suyu yarım su bardağı kadar diyebilir miyiz?
Hande Hn,şu sıralar portakallar çok sulu olmadığından takribi 1/2 bardak kadar oluyor..Portakalı posası ile eklerseniz daha da nefis olacaktır unutmayınız..Ellerinize sağlık..
Not:Ben bardak ölçüsü vermeye çalıştığım için belki sizin bardaklarınız büyük veya küçük olabilir.Lütfen bu konuyu dikkate alınız..Benim kullandığım bardak ölçüsü takribi 200gr'dır..
Kolay gelsin size..Selamlar
Yorum Gönder