Selamlar,
Bugünkü iftar yemeği tarifiniz de benden olsun istedim..
Tadınız reçel tadında olsun her daim..(Belki akrabalar bu fotoğrafı görüp bize reçel gönderirler..Duy sesimi Trabzonnnn!..)
(Hiç sevmem ama baba çok sever yemeklerin arkasından..))
Malum sıcaklardan dolayı pek yemek pişirmiyoruz mutfağımızda,aniden gelen olursa da apar topar bu tür pratik et yemekleri hazırlıyoruz.Bir nevi kurtarıcımız oluyor diyebilirim..
Mesela,her akşam kahvaltı yapılıyor,veya ona benzer hafif yiyecekler seçiliyor..Tatlı ise,ramazan'ın baş tacı güllaç eksik olmuyor masamızdan..Kendileri ile oldum olası pek aram yoktur,tadını bile merak etmiyorum.Garipmiyim neyim anlamadım,olmayacak yemekleri (abur-cuburları )seviyorum..Her gece siğara böreği olsa asla hayır diyemiyorum (zaten hiç de olmuyor ya)..Hatta arkadaşlarla yemeğe çıktığımızda ilk işim siğara böreği istemek oluyor,bu yüzden de adım börekciye çıktı.
Lafı uzatmadan tarife geçeyim zira yemek soğumaya başladı bilem..)
Antrikotlar tavada iyice pişirilip bir servis tabağına alınır.
Aynı yağ da halka soğanlar çevrilip bırakılır.
Eğer tavadaki yağ çok yanmamışsa, etler aynı tavaya konulup üzerlerine peynir dilimleri konulup kekik ve pulbiber serpiştirilir.Ardından tavaya minicik su eklenip tavanın kapağı kapatılıp peynirler eriyene kadar pişirilir.
Servis edilirken etlerin üzerine bir tane soğan halkası konulur.
Sıcak yenilirse çok lezzetli olur,soğuyunca peyniri donabilir..Bilginize.
Not:1-Yanına ister haşlanmış veya kızartılmış patates dilimleri,istenirse sotelenmiş sebze ekleyebilirsiniz..Tercih sizlerin arkadaşlar!
Not:2-Abaza peyniri yerine farklı peynirler kullanabilirsiniz,yeterki eriyen peynir olsun..
Hayırlı iftarlar şimdiden..
12 yorum:
Herşey çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık:)
www.LensMarket.Com
Geröekten çok pratik. ellerine sağlık şekerim :)
Şu fotoğraf oruç bozdurur valla. çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık. sevgiler.
akşama ne yapacağım diye bakarken rastladım.ellerine sağlık...
Gül canım bu çok çabuk yapılır,tam eşime göre :) patateslerde şahane geldi gözüme.. ellerine sağlık...Kocaman Sevgiler.
Sunum harika bayıldım nefis olmuş...Ellerinize emeklerinize sağlık...
Sevgiler...
Yemek çok güzel gözüküyor, tatmadım ama lezzeti de güzeldir eminim. Eh,pastacılar korksunlar diyordum ama şimdi de lokantaları korku saracak. İlerde Damak Tadı ürünleri müşterilerini kapacak diye... eline sağlık.
Kont
hahahahahah o arkadaşlardan biri ben oluyorum dimi ...tatlım yaaaa hatırlıyormusun adamlar restaurantta paçanga yokken bile sana yoktan var edip lavaşa börek yapıp getirdiler:))))))) seni çok seviyorum tepsi tepsi börekler sana feda olsun da şu yemekte benim gözüm kaldı:))))) evde yemek nasip olursa denerim artık:))))) 4 gündür evde iftar yapmak nasip olmadı:)))ellerine sağlık nefis olmuş herzamanki gibi gülüm....
Ellerine saglik Gul'um:)
Çok güzel bir tabak olmuş.Tereyağı ile mi kızartıyoruz ,kaç dk kızartıyoruz yumuşacık antrikot için püf var mı?
Teşekkürler
Ellerinize sağlık
Esma
Sevgili Esma,benim çok et kültürüm olmasa da nasıl pişirdiğimizi sana kısaca anlatayım..
Tavaya biraz sıvıyağ koyup etleri dizip üzerine kapağını kapatırız.(Etler buğu ile pişerler.Normali bu değil belki ama malum yumuşak olması evdekilerin tercih sebebi..Bu haliyle pişince yumuşak oluyor..)
Arada ters düz edilir ve son aşamada biraz tereyağ eklenip tava kapağı açılıp kızartılır.Hepsi bu sevgili Esma..)
Bizim evimiz de eti sadece baba yediği için ona göre hazırlanır..Ertesi güne kalan pişmiş ewtler de olursa bu yöntemle hazırlanıp sunulur..))
Ben bir de pişmiş etleri jülyen kesip mantar,soğan ve baharatlarla tavada çeviriyorum susuz olarak nefis oluyor..Ocaktan alırken de üzerlerine beyaz karabiber ve permesan ekiyorum..Aklıma gelse fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşacağım fakat unutuyorum devamlı.Benim için varsa yoksa kek-pasta..))
Hayırlı ramazanlar..
Harika lezzetli görünüyor üstelik de kolay sevgiler eline sağlık...
Yorum Gönder