Cuma, Haziran 08, 2007

TUZLU İLE TATLILARIN KUZENİMLE BULUŞMASI.))

Burada komik olan tek şey,aaaa bu kağıtlarıda yiyecekmiyiz demeleri oldu.Çok esprili ve güzel bir akşamdı benim için ve kuzenim için.Kokos sevenler için bence mükemmel bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.Oblaten olması şart değil sizler sadece minicik parçalar koparıp yağlı kağıda aralıklıı olarak koyup pişirin.Oblatenin tadını merak eden arkadaşlara ise şöyle açıklama yapabilirim.Normal (çocukluğumuzun)dondurma külahının çok incesini düşünün..)))
Tüm arkadaşlara güzel bir hafta sonu diliyorum.Bazı arkadaşların hoşuna gitmesede ben yine sizlere SAĞLIKLI,MUTLU ve NEŞELİ HAFTA SONU DİLİYORUM.
Yiyenleri ve kuzenimin benim gibi kayısıyı sevmemesine rağmen çok lezzetli bulduğunu da burada vurgulamadan geçemeyeceğim.
Kayısılı yapmamın sebebi ise yine Sofra veya Lezzet dergileri oldu.Zira ben Marzipanlı yaptığım için devamlı, bu tarif biraz daha farklı ve değişik bir lezzet çıkardı ortaya.
Oblatenleri (sizlerde yoksa sorun değil) yağlı kağıda dizip üzerlerine birer parça karışımdan koyup yaklaşık 20 dk pembeleşinceye kadar 175 c de pişirelim.
Kokos için gerekli malzemeler
2 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı kuru kayısı ve taze kayısı
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Önce akları minicik tuzla iyice çırpıp şekeri ekleyip tekrar çırpıp bırakalım.Diğer malzemeleri ekleyip iyice elimizle veya kaşıkla karıştıralım.
Back Oblaten'leri Almanya'dan almıştım.
Rokoko'nun halen tarafımdan yapıldığına bir türlü kuzenim inanmadı ve inanmakta da güçlük çekiyor.)) Yerken aaa bu tadı ben biliyorum sanki, yaaa neye benziyordu diye diye 2 dilim yedi.
Şimdi telefon açtı ve senin yaptığına inandım dedi resimleri burada görünce.))
Sonra dilimleyip servis tabağın kenarlarına akan sosu dilimlerin üzerine gezdirip servis yapın.
Dondurucudan çıkartıp biraz beklettikten sonra ahudulu,çilkeli sosu hazırlayıp üzerine yayıp tekrar uzdolabında bekletin ki sosu soğusun.
Yenmeden en az 2-3 saat önce dondurucunuzdan çıkarıp buzlarının çözülmesini sağlayın,aksi takdirde lezzetli olmuyor bir denemiş kişi olarak bana güvenin lütfen.)
Dikdörtgen kalıbınızı streçle kaplayıp karışımın bir parçasını elinizle bastırıp içine yayın.Üzerine yıkanmış kurulanmış çilekleri dilimleyip dizin ve kalan diğer karışımın yarısınıda üzerine kapatıp streçle sarıp dondurucuda 1 gece bekletin.
2 paket kakaolu bisküvileri un haline getirin ve arkasından çilek hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Rokoko için malzemeler
2 paket kakaolu Eti burçak
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 çay bardağı çakilmiş badem
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı krema
1 su bardağı kuru üzüm
150 gr iri kıyılmış bitter çikolata
(ben ayrıca içine 1 kalın dilim kek ilav eettim)
2 paket vanilya şekeri
400 gr çilek
Üzeri için hazır sos kullandım,kendim yapmadım
Ben tarifi aynen uygulamadım,keki ve portakal suyunu kendim ekledim.
KAYNAK:Sofra veya Lezzet dergisi idi..
Sizler ilk deneyecekseniz lütfen tarife sadık kalmanızı öneririm.Pasta kuzenim tarafından sevilerek yenildi ve pastane pastalarından çok daha nefis olduğunu belirtti.Teşekkürler sevgili Zinnur'cuğum Bu sefer ben biraz değişiklikler yaparak bu pastada farklılıklar yaratmaya çalıştım.
Ahudu'lu pastanın tarifini ise her zaman olduğu gibi sevgili Zinnur'dan alabilirsiniz.
Bu kurabiyelerin tarifini çok sevdiğim bir arkadaşım bahçede otururken getirip bizlere ikram etmişti.Tuzlulara olan düşkünlüğümden dolayı bu kurabiye yıllardır favorim olmuştur ve de olmaya devam ediyor.Ağzınıza attığınızda kesinlikle çiğneme zahmetinde bulunmuyorsunuz o kendi kendine dağılıp hemen yolu bulup mideye iniyor.)Tarif aşağıda dileyenler deneyebilirler.Teklif var ısrar yok.)
Tuzlu kurabiye için gerekli malzemeler
1 paket tereyağdı ben 150 gr kullandım
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta sarısı/akı üzerine sürülecek
minicik pul biber kullandım.
Tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir.Uzun kalın rulolar yapılıp şekilde görüldüğü gibi kesilir ve çatalın ters tarafı ile üzerlerine bastırılıp yumurta akı sürülür,175 c de de pişirilir.

45 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül kuzenin şanslıymış çünkü bu karar güzel ve lezzetli görünen tatlı ve benim çok sevdiğim tuzluları bir arada bulabilmiş. Canım kuzenine ve bu harika lezzetlerden tatma şansı bulabilen herkese afiyetler olsun. Ayrıca seninde o güzel ellerine sağlık.
Sana ve ailene çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler…

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba
Bloğunuzu bugün gezdim çok beğendim.Ellerinize sağlık.Ben henüz acemiyim ama inşallah sizler gibi zamanla ustalaşırım.
Sevgilerimle....

Bocuruk dedi ki...

Canım, hepsi de herzamanki gibi çok özel ve güzel. Ellerine sağlık. Ben de sizlere mutlu, huzurlu ve neşeli bir haftasonu diliyorum. Çok öptüm:)
Sevgilerimle...

---OPTiO--- dedi ki...

canim benim hepsi nefis görünüypoo..ellrinize saglik.....ilk tariftekini hala yiyemem :) bi onu sevemiyorum nedense :) yoksa geriye kalanlarin hepsine özelliklede cilekiliye bittimm...kocaman öpüyoru seni gülcüm.....kendine cok iyi bak :))

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canikom yaa,ellerin dert görmesin. Ne marifetlisin.Maşallaah diyeyim nazar değmesin.Rokokoyu yapacağım inşallah hemen.:)
bana çok güzel güllü slayt yollamıştın ya, sonunda "sevdiklerine yolla,ben de seviyorum bana da yolla" diyordu.ben de sana da yolladım geri.:)
o zamandan beri sayfan hem biraz görünüyor, hem girme izniniz yok diyordu banaaa.:(
Neyse bugün kızmadı.:)

Adsız dedi ki...

Gül hanım sizin marifetinizi çok takdir ediyorum.Nasıl başarıyorsunuz bu kadar güzel yiyecekleri yapmaya?Unutmadıysam çalışıyorsunuzda.Bravo size.:))

İyi günler dilerim.
Remziye

renkler dedi ki...

Canım, ellerine sağlık. Bilirsin ben tuzluları severim:-) Güzel bir haftasonu diliyorum canım. Öpüyorum...

one ben bir sey dedi ki...

Ayol bidenem bu tarifte bir yumurat kullnmışsın bu yumurat ta ne oluyor ben arı kuşu yuvama siperlenmiş şimdi hangi tarifi verecekte bende kaç arı kuşu yum yumu kullanacağım diye yatarken bu yumuratla karşıma çıktın banada bu yapılırmı yani aşk olsun yanim çabuk acilen bu yumuratı açıkla bu tariflerde kaç yumurat bir arı kuşu yum yumu yada kaç normalüs yum yum yaz kafa karıştırma duydun mu :)
öpücük bideneme o yanardağlardan çok yapmışsın lavları akmadımı pişerken etrafa bu sıcakta :) haydinus baş başus

one ben bir sey dedi ki...

غولكوغوم ساجاكıن جوك

one ben bir sey dedi ki...

تاريفلير كوك غوسيل اُلموس

Adsız dedi ki...

Gül bu sefer dikkatli yazmış,asıl sen kafa karıştırıyorsun Candan.))


Selamlar
Aslı

one ben bir sey dedi ki...

Aslıcım nasıl dikkatli yazmış yumurat diye bir şey duydunuz mu siz ????bilen kullanan varsa açıklasın öğrenelim
sevgilerimle

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül'cüm,

Arka arkaya 3-4 tarif veriyorsun benim aklımı karıştırıyorsun. Hepsi bunların birbirinden güzel olmak zorunda mı.
Yine süperdi...
Devamını bekliyorum...
Sevgiler canım....

HULYA dedi ki...

Canım Gülüm,
Gene döktürmüşsün.Hangi birine bakayım da hangi birini yapayım diye merak ettim.Bu oblateni çok merak ettim.Anladığım kadarıyla yenen bir şey acaba burada bulma imkanımız varmı?Bu tariflerinden biri veya muhtemelen birkaçı kızımın doğumgününde denececek başka yolu yok.Burda gördü isteyip duruyo çünkü bende doğumgününde yaparım diye söz vermek zorunda kaldım.O kadar güzeller ki canın çekmemesi mümkün değil.Ellerine kollarına ve o güzel yüreğine sağlık diyor iyi bir hafta sonu geçirmeni diliyorum.Sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Gül'üm,
hep aynı seyleri yazıyorum ama ne yapalım, yine hersey cok güzel görünüyor, hepsi birbirinden güzel değişik olmuş! Ellerinize saglık :)
Rokokoyu bende hatırladım :) O lezzet varya buzlu buzlu hemde cileklerle ne guzel de gider...:) Şahane dogrusu! Arada bir iki fire verseniz, hani söyle sönmüş bir sufle catlayan cheesecake falan olsa, "üzülme" diyip moral versem :))Nerde..:))
Hep şahane hep şahane..
Saka saka...he he he!:)
Guzel ellerinize saglık
Mutlu haftasonları
sevgılerle

Adsız dedi ki...

Yorgun argın girdim sayfana çıkamadım:)
Hangisinden bahsetsem acaba,hepsi birbirinden güzel olmuş.Ellerine kollarına sağlık pasta ustam benim.
Öpüyorum seni...

BEYHAN

Hülya dedi ki...

Gül neler yapmışsın böyle yine;)Herbiri aradığım tariflerdi desem.Ama en çok kokolarına bayıldım.Ben o tarifi arar dururdum hep yaparım şimdi;)Acaba önceden yapsam yani bu akşam salı gününe kadar taze tutabilir miyim teneke kutuda falan?Çünkü p.tesi tam gün işteyim yani 08 00- 00 00 arası.Gece yarısı eve gideceğim sabaha da iş de olacağımdan bugünden yapabileceğim tarif arıyordum da;)
Sevgiler canım benim....

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Gul'cuğum gene bu ne guzellıkler .Ellerine kollarına sağlık .Bu kadarda marıfetlilik olur mu? kıskanmaya başladım ŞAKA ŞAKA...Guzel bır hafta sonu dılıyorum.Kucak dolusu sevgiler...

Selcen Şenocak dedi ki...

Her zamanki gibi muhteşem valla ne desem az Sana sadece maşallah diyorum Gül'cüğüm çok beceriklisin öpüyorum mutlu sağlıklı ve güzel :)bir pazar diliyorum canım sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gül Canım ;
Yine nefis lezzetler yapmışsın bunları yiyen kuzenlerde çok şanslı ellerine sağlık canım
Sevgiler

Nalan Kaplan dedi ki...

Gül'cüğüm kendimi kaybettim tariflerin arasında hepsi harika olmuş ama rokoko tarifini yarın malzemeleri temin eder etmez deneyeceğim ellerine sağlık canım...

Özlem dedi ki...

Gül'cüğüm,
Ben de aslında farklı birşey söylemeyeceğim :) hepsi çoook güzeller...
Sence, acaba kokos tarifinde kuru kayısı yerine kiraz ve incir şekerlemesi kullanabilir miyim (elimde hazırda var da)ne dersin?
Sevgiler...

pelin dedi ki...

sevgili gül
pazartesi sabahı bnilgisayarımı açar açmaz Gül bu hafta sonu acaba neler yaptı diye hemen sayfana baktım ve umduğum gibi gerçekten süper tariflerle karşılaştım. sırayla hepsini deneyeceğim ama ben senin hızına yetişemiyorum ki... sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Çok teşekkürler tatlım.Bende tuzluları çok severim fakat bu aralar bizde tuzlulardan dolayı tatlılar gözde olduğu için sık sık tatlı yapmak zorunda kaldım.Kuzenler çokk uzaklardan geldiği için az bile yaptık bizce.

Sevgilerimle canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili cafe gusto hoşgeldiniz.
Kendine haksızlık yapıyorsun.Sayfanı incelediğimde çok nefis yiyeceklerle karşılaştım bende.Hiçde acemiye benzer halin yok canım.

Teşekkürler,sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili Bocuruk'cuğum benim.
Seninde o güzel ellerine ve gönlüne sağlık.Kocaman öpüyorum seni tatlım.

Sevgiyle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Kokosu ben çok severim hele Marzipanlı olunca bayılırım doğrusu.))
Beğenmene sevindim canım benim.Bende seni sevgiyle kucaklayıp öpüyorum canım.

Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Yağmur damlacıkım canım benim,ara ara sayfamda sorunlar yaşanıyormuş arkadaşlar bunu dile getirdiler canım.Demek sende bu aksiliği yaşadın bitanem.Ben birazcık karamsardım şimdi daha iyiyim tatlım benim.Çok öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum canım.

Kendine çok iyi bak canım benim.

Damak Tadı dedi ki...

Remziye hanım hoşgeldiniz..
Evet bende çalışan bir bayanım ne yazıkki..))Çok teşekkürler güzel iltafatlarınızdan dolayı.

Sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler'ciğim,
Bende tuzluları çok seviyorum fakat tatlılarıda bu aralar en az tuzlular kadar sevmeye başladım canımcım.

Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Cancanım,bidenem.
Ben dikkatsiz sende cin cin olunca ortaya çıkan yumuratlar ve buna benzeyen misali şeyler artık beni hiç şaşırtmıyor.))))Sanırım 1 yumurat burada 10 yum yum arı yumurtası ediyor değil mi??

Çok öpüyorum seni canım,ömürsün inan.

Damak Tadı dedi ki...

Cancanım,arapça yorum hakkında hiç bilgim yok tatlım.Yazdığına göre sen kesin biliyorsundur,bi zahmet açıklamasını da yapar mısın tatlım??Ne kadarda ince yazmışsın bu taktiğide yenimi geliştirdin??

Çok öpüldün tarafımdan..))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Aslı,
Yok yok yine dikkatsizce yazmışım Candan çok haklı her zaman olduğu gibi..))

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Yaaa Candan,dikkatsizlik olmuş anladım ama yumurat diye de bişey var ne yazıkki,sana açıklamayacağım.Biraz merak edip dur bakalım.))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
Sizler kadar olmasada bende kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum tatlım.Güzel yorumun için çok teşekkürler canım.

Kocaman öpüyorum seni Feyhan'cığım..Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Hülyam,Hülyam..
Oblaten sanırım yok buralarda canım.Bende açılmamış 1 kutu daha var.Tatlı kızına aynen söyle söyle;Gül ablan gönderecekmiş oblatenleri sakın üzülme.))
Hülyam doğum günü ne zaman mailden veya msg dan yazışırsak daha iyi olur tatlım.Çok teşekkür ederim güzel yorumun için Hülyam Hülyam.

Kocaman öpüyorum seni ve tatlı kızını canım.Sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ayşe'cik,
Çok tatlı olduğunun farkındasın değilmi??Canım latife etmişsin yine ve beni şımartarak ağzım kulaklarımda dolaştırmışsın bu hafta..))Gönülden teşekkürler canım benim.Aslında bende çok fire veriyorum ve aynen yayımlıyorum.Çünkü her defasında güzel olacak diye bir kaide yok.Sen diğer resimlere baktığında nasıl fireler verdiğimi açıkca görebilirsin Ayşecik'im benim.

Tekrar tekrar teşekkürler canım benim.Sevgiyle kal daima.

Damak Tadı dedi ki...

Canım Beyhan'ım benim.
Ahh bitanem çok fazla yormasan kendini bu sıcaklarda,inan aklım hepsende kalıyor.)
Sen bana bir telefon açsan inan hemen yapıp getiririm sana bitanem.Artıkım çok da yakınımızdasın unutma bunu.))

Çok çokkk öpüyorum seni tatlım.Herhangi bir şeye ihtiyacın olursa hemen bizi ara hiç çekinmeden canım benim.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Canım özür dilerim geç yanıtladığım için.Hafta sonu bilgisayarımı ofiste unuttuğum için c.tesi,pazar yorumlarımı görme şansım olmadı,haliyle sanada geç yazmak zorunda kaldım.Lütfen kusuruma bakma canım benim.
Kokoslarda meyve olduğu için çabucak ymuşuyor,yani saklanmaya müsait değil tatlım.Yaptığın gün tükenirse nefis olur.Eğer meyve eklemeden yapacak olursan o zaman saklama imkanın var 1 hafta kadar canım.Yok ben illada kayısılı yapacağım dersen bir gece önceden içini hazırlayıp ağzını lapatıp buzdolabına koyup ertesi günde yapıp sunma imkanın var Hülya'cığım.Karışımın çok sulu olursa hindistan cevizi eklemeyi ihmal etme lütfen.
Şimdiden o güzel ellerine sağlık canım benim.

Sevgiyle kal canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özay'cığım,
Ben senin o güzel gönlünü bilmiyor muyum sanki tatlım..))Çok sağol bitanem benim.Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Almula'cığım,
Tatlım çok teşekkürler,sağol..Sanada maşaallah ve nazarlar değmesin inşallah.

Sevgiyle kalın,öpüyorum canım benim.

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Seda'cığım,
Kuzenlerim bu konuda şanslılar inan.Bir telefon kadar yakınım kendilerine adeta,yeterki arzu etsinler.)))

Sevgilerimi gönderip güzel yanaklarından öpüyorum canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nalan'cığım,
Teşekkürler tatlım.Rokoko benimde favorimdi canım.Hele akşamları nefis oluyor bir fincan kahve ile.))Umarım deneyip seversiniz canım.Şimdiden ellerine sağlık canım.


Sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özlem'ciğim,öncelikle çok teşekkürler canım benim.Bence şekerleme olduğu için hiçde fena olmazlar harika olurlar.Eğer dondurulmuş veya tazesi olsaydı kesinlikle olmazdı, zira devamlı su bırakacaklardı tatlım.Taneleri 3-4'e bölüp en son karışıma ekleyip kaşıkla karıştırırsan bence mükemmel olur.Lütfen denersen bana da bilgi verir misin?Şimdiden ellerine sağlık canım.


Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pelin'ciğim,
Çok teşekkürler canım benim güzel yorumundan ötürü.Bende senin sayfana baktığımda çok nefis lezzetlerle karşılaşıyorum devamlı.))Sende harikasın Pelin'ciğim.Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum canım.