Pazar, Haziran 17, 2007

SEVİMLİ KOYUNCUK

Pazar günü Göksu evleri ŞAHİKA'da köpek yarışması vardı..Ben Karyam ve annesi orada idik,giderkende katkı amaçlı olarak Beykoz barınağının standında satılıp köpeklere minicik katkıda bulunması için bu kuzucuğu yapıp götürmüştüm.Beykoz barınağının gönüllüsü Berrin hanım benim kuzenim oluyor ve haliyle bizler de elimizden geldiğince o'na katkıda bulunuyoruz.
C'tesi akşamı ise köpeklerin bandalarını hazırlamakla geçti başka bir kuzenimin evinde..)) Köpek yarışması ile ilgili resimleri sizlerle yakın bir tarihte paylaşacağım arkadaşlar.Sizlere güzel bir hafta diliyorum..)Sevimli koyuncuk değilde kuzucuk olacaktı aslın da başlığım.Öyle yazınca birden bende silmedim ve başlığım sevimli koyuncuk olarak kaldı.))Kuzucuğa rağbet çok yoğundu yarışmada ve her bir tanesini 1,5.- YKR'dan satışa sunduk.Tadına bakanlar çok hafif olduğunu belirtip tekrar almak için sıraya bile girdiler.)) Bu kadar rağbet göreceğini bilseydim 2-3 tepsi daha yapardım.Bizlerde para verip 3 parça alıp oradaki arkadaşlarla paylaşıp kahve eşliğinde tadına bakmış olduk.Diğer arkadaşlar gibi benimde çok hoşuma gitti..))
Bu tür görüntülü pastalar Almanya'da Ostern için yapılır.Burada benim yapmamdaki amaç ise sokak köpekerinin Kermesinde satılmak içindi.) Tarifi yine Almanya'da yaşayan bir arkadaşımın kitabından çizerek almıştım ve geçenlerde elime geçince hemen yapmak geldi aklıma.Ayrıca nerde gördüğümü hatırlamakta zorluk çekiyor olsamda bir Alman blogcu arkadaşın sayfasında da görmüştüm.Fakat blogunun adresini nedense not etmek aklıma gelmedi.İlerleyen günlerde hatırlarsam mutlaka sizlerle paylaşırım.
Son olarakda çok ince çubuklar yapıp her iki tarafını içe dönük burup kuzunun saçlarını hazırlayıp kafasına koyun.Gözleri ve ağzı içinde damla çikolata kullanın.Ben 2-3 tane damla çikolatayı üst üste batırdım ki hamur kabardıkca gözleri yok olmasın diye.) Son olarakda üzerine süt sürüp 175 c de pişirin.Kuzunuz iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın arkadaşlar.)
Kuzucuğu hazırlarken ilk önce kafasını ve kulaklarını yapıp tepsiye yerleştirin.Arkasından şekillerde görüldüğü her bir yumağı açıp salyangoz gibi sarıp kuzunun başından itibaren dizmeye çalışın.Sol tarafta uzunca görülen ise kuzunun ayağı,sağ taraftaki ise kuyruğudur.Onların içinde bir şey yok hamurlar boştur arkadaşlar.
Hamurunuz yeterince kabarıp kıvamına girince hemen kolları sıvayıp kuzucuk için ikinci adımı atmış olun.(Hamurunuz bu ölçülerle fazla olacaktır biligilerinize şimdiden.)Hamurdan küçük küçük parçalar koparıp merdane ile açın.Ortalarına üzüm kurusunu koyup rulo gibi sarıp tekrar zemin üzerinde avuç içinizle ruloları uzatıp inceltin.Sonrada şekilde görüldüğü gibi salyangoz şeklinde sarıp tepsiye dizin.
Yapılışı
1 su bardağı sütü ılıtıp içersine küp şekerleri ve mayaları atıp biraz karıştırıp 10 dk bekletin.Mayanızın kabardığını hemen farkedeceksiniz zaten işte o zaman hemen hamuru hazırlamaya çalışın.Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.(ben hamuru sabahın 5'inde hazırlayıp saat 9-10 arasıda fırına sürdüm.) Sonrada hamurunuzun üzerine temiz örtü serip oda sıcaklığında kabarmasını bekleyin.Sevimli kuzucuk için yapılan girişimin birinci bölümü bitmiş oluyor.))
Malzemeler,
2 paket instant maya
3 adet küp şeker
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağına yakın şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 kase kuru üzüm
üzeri için süt
alabildiği kadar un

Sevimli kuzucuğumu sevmeyen kalmadı adeta.)))

29 yorum:

Adsız dedi ki...

Ay ne şirin ne güzel olmuş bayıldım Gül canım detaylar gelecekmi bu sevimli koyuncuğu bizde yapalım
sevgiler canım

LaMa dedi ki...

hani bebeklere filan "ben seni yerim" deriz ya, bu sevimli koyuncuga da ayni seyi soylemek lazim :))

Adsız dedi ki...

Sevimli Koyuncuk biraz kuzucuğa benziyor değil mi?Eh oldukça da lezzetli gözüküyor.Zaten yarısını misafirler yemiş götürmüşler.Bu benim ikinci yorumum ama birincisi kaybolmuş.Sanırım kuzucukla birlikte benim yorumu da yemiş yutmuşlar.Neyse ne yapalım.Ben de bu kuzucuğu görünce bir çörek yapmaya karar verdim.Adı da:Sevimli Suaygırıcık.Oldukça da iri bir hayvancıktır ve bu sebeple yemekle bitmez tükenmez.Bir de parayla satarsak malı götürürüz her halde.Bekleyin yakında Sevimli Suaygırıcığın resimleri ve tarifi sayfamda yayınlanacak.Bu arada Gül ellerine sağlık,pek güzel olmuş,kutlarım.

NuR dedi ki...

Ay çok şirin olmuş, çocuklar bayılır buna...yapanın eline sağlık, iyi bir hafta dileklerimle
Sevgiyle kal

Bocuruk dedi ki...

Yerim ben bu sevimli koyunu:))

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım bu koyunu insan yemeye kıyamaz ki ellerine sağlık.
Sevgiler…

Adsız dedi ki...

Sedacığım canım benim,çok teşekkürler.Ddetayları yazdım sanırım okumuşundur tatlım.Uamrım hoşuna gider sende yaparsın.

Kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Lamam,
Bu kuzucuk aynen öyle oldu canım.Her gören ayy ayyy yerim ben seni demekten alamadılar kendilerini.

Kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum.Kendine iyi bak canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Kara şövalye,
Teşekkür ederim güzel yorumunuzdan dolayı.))Birincisini kesin kuzucuk yemiştir.Çünkü çok acıkmıştı devamlı meleyip duruyordu o sırada sizde yorum yazınca hoppppppp hemen yutmuştur o yorumu süt yerine.))
Su aygırı konusun agelince size kocaman bir fırın tepsisi gerekiyor bence.Bildiğiniz üzre su aygırları çok iri ve kocaman olurlar.Yok ben yaparım derseniz o zaman sanırım bölüm bölüm yapıp parçaları piştikten sonra birleştireceksiniz.))Nasıl fikir ama??Fikrim gelmişken hemen yazmak istedim size.Eğer yardım istersenizde hemen gelirim ben nasılsa anahtar bende var canım..)))Nasıl kartları bastırdık satıp satıp dururuz.Çok öpüyorum canım seni kendine iyi bak.Dün yoğun ve bir o kadarda sıcaktı.Karya iyi yandı,iyi ki gelmedin sen..Görüşürüz canım,kendine iyi bak.

Adsız dedi ki...

Sevgili Şennur'cuğum,
Dün hem çocukların hemde büyüklerin ilgi odağı oldu adeta köpeklerden sonra.))Önce kıyamayız yemeye deselerde sonra yavaşca mideye indirdiler bile.))

Teşekkürler canım,öpüyorum seni.

Sevgiyle,

Adsız dedi ki...

Sevgili Bocuruğum,
Teşekkür ederim canım benim.

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Canım senin gibi düşündüler önce sonrada bir güzel mideye indirdiler.

Sevgilerimi gönderip,yanaklarından öpüyorum.

renkler dedi ki...

Çok güzel bir fikir. İyi bir iş için yapmışsın ayrıca... Ellerine sağlık, süper yine! Öptüm canım...

NAZLICA dedi ki...

Harikasın Gül. Hem iyi bir iş için yardım amacıyla hazırlamışsın, hem de farklı görünüşte harika bir pasta yapmışsın,Üstelik erkenden kalkarak. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş çoookkk

sevdamavisi dedi ki...

Çok şirin olmuş kuzucuğun ellerine sağlık. beğenmemek mümkün mü. Yardımsever arkadaşım benim, her yere yetişiyorsun maşaallah. Nazar değmesin:)) öpüyorum canım...

NiNo dedi ki...

canim cok tesekkur ederim guzel dileklerin icin ellerine kollarina saglik canim harika olmus bu koyuncuk yada kuzucuk insan yemege kiyamaz dogrusu bir zamanlar benimde bir kopegim vardi olumunden sonra kopeklere dokunamaz oldum hala aklimiza geldikce ailecek aglasiriz cok tatli oluyorlar gercektende baglaniyor insan opt canim

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gül sabahın beşinde hamur yoğurmak ha :))) Süpersin ! Mayalı hamurdan ne hoş görüntüler, ne hoş lezzetler çıkarıyorsun Ellerine Sağlık :))
Sevgiler

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Gül'cüğüm ne kadar hoş olmuş ayrıca yapılma amacıda çok guzel .Yüreğine sağlık arkadaşım.Sana kucak dolusu sevgilerimi gonderıyorum...

Adsız dedi ki...

CANIM BU BENIM SIZE ILK YORUMUM AMA SIZIN SAYFANIZI KESFEDELI UZUN ZAMAN OLDU
HATTA SIZIN TARIFLERINIZI YAPIP SAYFAMA BILE KOYDUM
COK GUZEL TARIFLERINIZ VAR ELLERINIZE VE EMGINIZE SAGLIK
BEN ALMANYDA YASIYORUM VE YAPMIS OLDUGUNUZ TADLAR BIZE COK UYGUN TESEKKUR EDERIZ
YALNIZ BISEY RICA EDECEM CIKOLATALI PASTANIN TARIFINI VERIRSENIZ COK SEVINIRIM:))
SEVGILER:NURCAN
www.yenitadlar.blogcu.com

kalimeero dedi ki...

yoklugumda kacirdigim butun tariflerini gezdim. tek kelimeyle nefis seyler hepsi. denenecek ne cok sey var. ellerine saglik gul.

Tuba dedi ki...

Sevgili Gul, nefis olmus bu tarif. Ne guzel bir fikir. Bayildim valla. Ellerine ve aklina saglik. Cok cok sevgilerimle,

munevver dedi ki...

Gül'cük, kuzucuğun pek şirin olmuş.Eline sağlık. Mayalı hamuru çok severim. Böylesi de yardım amaçlı çok güzel olmuş. Nasıl da her yere yetişirsin. Maşallah sana.
Sevgiyle, Nane Limon

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül'cüm,

Ben yokken, ne güzel şeyler üretmişsin tebrikler canım.
Kuzunun harika görüntüsünden çok beni kuzunun hazırlanmasındaki amaç daha fazla etkiledi.
Sevgiler canım...

ayseyaman dedi ki...

Damak Tadım Gül'üm,
öncelikle yardım amaclı calısan tüm gönüllüleri canı gönülden tebrik ediyorum.
Canım seninde kuzucuk çok güzel olmuş bayıldım desenli desenli, gül gibi ellerine sağlık. Şimdi ben bu kuzucugun kafasını almak isteseydim kaça olur du? :) Kaç olursa olsun ben bir kaç mislini verirdim seve seve..:)
sevgiler selamlar

Adsız dedi ki...

merhaba kuzucuk cok tatlı olmus cok sevdım ellerınızı saglık...

Özlem dedi ki...

Sevgili Seda,

Super olmuş, çok beğendim. Heykeltıraş gibi şekil vermişsin valla.
Aslında bu şekilde ekmek bile yapılır. Mesela kurban bayramında :)
Ellerine sağlık,
sevgiler...

akçahan dedi ki...

Çok hoş, çok da şirin. Ben de benim kuzulara yaparım inşallah. Teşekkürler Gül...

zeynep dedi ki...

merhabalar .tarifleriniz cok guzel
uygulayıp sizin linkinizi vererek blogumda paylasabılırmıyım?

Damak Tadı dedi ki...

Tabiiki yapıp paylaşabilirsiniz..Sorduğunuz için çok teşekkürler..Sevgiler..