Çarşamba, Kasım 15, 2006

VİŞNELİ SUFLE

Şimdide tabaklara konulmuş tadına bakılmasını bekliyorlar iki kardeş..)) Tamam artık merak etmeyin nefis olmuşsunuz ve çok beğeni topladınız tadınıza bakanlar tarafından..
Sufleler:Yaşasınnnn oleyyyy biz çok beğenildik.))
Yaşasınnnnn Suflemiz pişip fırından tezgahın üzerine atlıyor hemen.)))
Fırında pişerken hali..Çırpınıyor yeter beni çıkar artık diye ama henüz olmadı biraz daha kalmalısın diyip resmini çekip fırının önünden ayrılıyorum.
Bir avuç ayırmış olduğunuz fındık üzerlerine serpiştirilip fırına verilir.
Karşımın işi bittikten sonra borcamın her tarafı tereyağı ile yağlanıp borcama boşaltılır.
Cızırtttt ettirildiketen sonra bekleyen yumurta akları eklenip iyice özleştirilir karışımla ve arkasından hemen çikolata parçaları da ilave edilir.Sonrasında yıkanmış ve kurulanmış vişneler eklenip şöle kaşıkla bir çevrilir.Arkadaşlar bu mevsimde vişne olmadığından daha önce yapılmış
vişne operasyonunda dondurucu yeterince vişne ile doldurulmuş olup bu tür işlemlerde kullanılmak üzre dondurucuda paketler halinde sıralarını beklemektedirler.(Çekirdekleri çıkartılmıştır duyurulur)
Şeker,yumurta sarıları çırpılır.Arkasından fındık vanilya şekeri eklenir çırpılır.Sonra bu karışıma
süzme yoğurt eklenir ve çırpmaya devam arkadaşlar.İrmik de eklenir şöyle bir cızırttttt ettirilir.
Fındıktan bir avuç ayrılır sırası gelince kullanılmak için.
Çikolata bıçakla ince ince kıyılıp akların yanında sırasını alır.
Yumurta akları minicik tuzla çırpılıp bir tarafa ayrılır ve sırası gelinceye kadar bekletilir.

Malzemeler
500 gr vişne
1 paket sütaş süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
100 gr rende çikolata
borcamı yağlamak için tereyağı
minicik tuz

75 yorum:

Adsız dedi ki...

Enteresan bir o kadarda değişik bir tatlı olmuş.Tüm sevdiğim güzel şeyler sanki birarada anlaşmalı toplanmışlar gibi.Harikasınız ellerinize sağlık,ben bile bu sufleyi resimlere sırası ile bakarak yaparım.Selam ve sevgiler Gül hanım..))

Bir garip yolcu...

ufukmutfakta dedi ki...

Yine beni can evimden vurdun Gül. Böyle de olmaz ki, bu kadar da güzel yapılmaz ki, ne olacak şimdi?
tabiiki hafta sonu mutfaktan çıkılamayacak, lokmalar, sufleler derken ( hemde vişneli) gerisini bilmiyorum artık.
Ellerine sağlık canım, çok güzel bir tarif hemde kolay. Hemde tarif defterimde olmayıp da not edileceklerden. Öpüyorum hoş ve mutlu kal emi....

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Suflen cok guzel gorunuyor. Ben bir paket yogurt kac gram diye soracaktim. Birde tarifi nasil yaptigini aciklarsan cok sevinirim. Kendini yeniden iyi hissetmene cok sevindim ama insallah kendini cok yormuyorsundur. Sayfana her baktigimda yeni birseyler goruyorum.Bu beni hem sevindiriyor hem uzuyor. Kendini yorma,dinlen biraz. Sana saglikli haftalar diliyorum.

Hatice

---OPTiO--- dedi ki...

canim yaaaa...ben istanbula gider gitmez anneme senin siteyi göstericem...direk favoriten a ekleniceksin..eee sonra da tabii bu tariflerden bazilarini..amaaa annecimmm ...keske olsada yesem ..nazli nazli :))) hihihi..deyip hepsini yicemm...yasasin...ellerine saglik o kadar güzel gözüküyo ki..bu gece kesin bunu yemem lazim uykumda :D cok öptüm canim senii....gecen günküler seni idare eder diyodun ama...yokkk sen böyle yapmaya devam edersenn..ben hic doyamicam :) ellerine saglik canim benim...

Hulya dedi ki...

cok super,ben dondurulmus visneden yapsam olurmu?ya gul,niye sen yapilisini yazmiyorsun ya:)birde nadil hem yapip hem ayrintinin resmini cekiyorsun bravo sana:)eger dondurulmus visneden olursa mutlaka deniycem,ama lkufen tarifini yaz:)

akçahan dedi ki...

Günaydın Gül, mutad işe gitmeden önce ziyaretleri yapıyor, kahvaltımı da erteliyordum ki, sayfanda iştahım açıldı. Ellerinize sağlık canım. Suffleydi, lokmaydı, su böreğiydi derken elime çayımı alıp geliyorum oraya:))

NAZLICA dedi ki...

Günaydın Gül; Yemekleri etap etap fotoğraflaman çok iyi oluyor. Bu fotoğrafları izleyerek verdiğin reçeteler uygulanabilir. Hiç kolay olmadığını biliyorum. İlk defa gördüğüm bir reçete. İşin garibi gördüğüm herşeyi denemek istiyorum, bunun için ne yeterli zamanım var ne de tüketecek kişi. Anlayacağım çoğuna hayran hayran bakıyorum. Çok öptüm ellerine sağlık canım.

Tijen dedi ki...

gül'cügüm geçmis olsun aman dikkat et beline canim. hayatimizin sonuna kadar bize lazim o bel. yorma kendini olur mu?
sevgiyle..
tijen

Adsız dedi ki...

Gül sen ne tatlısın canım yaw.
Ne güzel bir tarifle anlatmışın okurken çok keyif aldım ben.Çok da güldüm bizleri mutlu ettin sevgili Gül sende mutlu ol e mi.

Sevgilerimi gönderiyorum.
Ayşenur

Adsız dedi ki...

Gül'cüm nefis olmuş ellerinize sağlık dert görmesin inşallah kendine iyi bak kolaylıklar sıhhatler diliyorum Ebru

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım sufleyi ben hep sadece çikolatalı yediğim için içine vişnede koyula bildiğini ilk defa duydum. Bence tadı farklı ve lezzetli olmuş görünüyor ellerine sağlık. Kendine çok iyi bak hoşça kal canım.

Adsız dedi ki...

Muhteşem suflede hiç başarılı değilimm puffff diye sönüyor ühü ühü bu bir harika olmuşşş ne diyeyim kıskandım şimdi doğruya doğru

Adsız dedi ki...

gül merhaba :) tarifi ben de çok tuttum ama sormak istediğim bir şey var. vişneler pişerken dibe mi çöküyor. çünkü altta vişne üstte kekimsi kısım var gibi görünüyor da.

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler isimsiz arkadaş..Beğenmeize sevindim,afiyetler olsun..Selamlar

Adsız dedi ki...

GULCUM SEN Bİ TANESİN ARKADAŞIM DAHA NE DİYEYİM. BU KADAR ENERJİYİ NEREDEN BULUYORSUN ANLAMIŞ DEĞİLİM AMA İNAN SANA HAYRANIM...ARZU

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ufuk'cuğum,
Sufle ve vişne sevenler için ideal bir tarif üstelik de hafif oluyor.
Teşekkür ederim tatlı dilli güzler yüzlü Ufuk'cuğum..Sevgiyle kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Canım benim, her yeni bir şey eklediğimde acaba Hatice'cim görmüşmüdür demekten kendimi alamıyorum inan.Güzel ve düşünceli,içten yorumun için çok teşekkürler tatlım.500 gr'lık süzme yoğurdu kullandım ben.Sanırım orda bulma imkanın olur.Olmazsa da 2 paket labne ile denersin.Şimdiden ellerine sağlık,afiyetler olsun.Kendine çok çok iyi bak tatlım..Sevgilerimi gönderiyorum..

ArMeda dedi ki...

Gülcüm sen hep iyi ol tamam mı canım bizide muhteşem tariflerinden mahrum bırakma..fındık,çikolata hepsi bir arada eminim nefistir,hemen yapmaya niyetlendim öyle cezbettiki ama mikserim bozuk:(( o yumurtaları nasıl kabartırım:((neyse canım şimdilik seninkinin nefis görüntüsüyle idare edelim ellerine sağlık canım sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Canım ya ne şekersin sen böyle..Umarım sen en kısa zamanda anneciğinle birlikte olursun.Biliyorum ki anneciğin sana ne değişik şeyeler yapacaktır.
Çok teşekkürler tatlım benim güzel düşüncelerin için.Ben biliyorum ki sen bu gece rüyada yine tatlılara doyacaksın.Ah bu yöntemi bende bir geliştirebilsem ne iyi olacak.Düşünsene yatağa girince bu olaya konsantre olacağım diye bütün yemekleri düşünüp uykumun kaçması ve benim açıkmam sabaha kadar tıka basa yiyip sabah da uykuya dalmak..Aman tanrım düşünemiyorum bile kendim için..Hay allah ne gülüyorum şimdi yine ben bu olaya..Çok teşekkürler canım bakalım bu gece neler yiyeceksin merakla bekliyorum.Çok öpüyorum,sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Canım benim çok öüzr dilerim bu konuda çok haklısın bazen böyle yapıyorum inan bilerek değil dalgınlıktan tatlım.Bu mevsimde vişne olmadığından dondurulmuş vişnelerden yapıyoruz tatlım.Kocaman öpüyorum seni sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Semanur'cuğum,
Canım buyur gel ne çok memnun oluruz kelimelerle ifade etmem mümkün değil.Afiyetler olsun şekerim,kocaman öperim.Kendine iyi bak sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Nazlışım,
Canım benim,seni çok iyi anlayabiliyorum bu konuda.Fazla kalabalık olmayınca birde üstüne tüketmeniz yoksa tabiikide resimlerle bakmakla kalacaksın.Gönül isterdi ki yakınlarımızda olsan her yaptığımızda sana minicik tattırsak ne iyi olurdu değilmi.Ben inan severek gönülden yapardım bu işi.Umarım günü birinde bu hayallerim gerçek olur inşallah.Çok öpüyorum seni teşekkürler..Sevgilerimle canım benim..

Damak Tadı dedi ki...

Bahar'cığım canım benim..
Minik Anıl'a çok geçmişler olsun.Çocuklara çok üzülüyorum cıvıl cıvıl halleri gidip birden durgunlaşmaları sessiz ve bitap kalmalarına dayanamıyorum.Benim yeğenlerimde oldular çok şükür atlattılar.Umarım Anılım da atlatır.
Beni herkes büyümüşde küçülmüş,mutfak konusunda hiperaktif bir kız çocuğu olarak görürler.Arada böyle durduğuma aldanmayın yaşıma göre biraz fazla gelişkinim derim ve güleriz tıpkı böyle işte.))))))))))))))))))))))))
Ah canım ne çok kalıyorsun işte çok mu yoğunsunuz nedir??Evde de aynen hazır çorbalar ohhh kolaylar gelsin birisine..Bak demedi deme bu arada eşin de sana kıyaslama bir sayfa açmasın sonra..Çeşit çeşit yemekleri yedikten sonra arkasından bir sayfadan merhaba Bahar hanım,acaba şu yemeğe kaç soğan girer suyu ne kdar eklesem diye sorular.Akşmında düzenlenmiş bir sofra ve derken soru soran kişiye iade-i ziyraret derken birde ne göresin sayfanızın kopyası orada değilmi?????Allahhh ben yine uçtum hayal gücüm anormal çalışıyor bu aralar.Sanırım gripten en çok o etkilendi.)) Mailini okudum çok güldüm sana yanıtını yarın yazarım tatlım,çok öpüyorum sevgiyle kal..Fazla yorma kendini sakın..

---OPTiO--- dedi ki...

dün gece bi türlü uyuyamadim..ama naptim..gece saat 2,30 ta kalktim..hopp mutfaga...buzlukta hali hazirda bekleyen elmali turtayi alip firina sürdüm..sonrada afiyetle yedim :))sabahta tabii...allahim ne güzel bisey yemek yemek yaa...cok öptüm canim benim...

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm benim halen gülüyorum,ya gülmekten gözlerimden yaslar akiyor.Canim benim kalem cok iyi fikir hemen gerceklestir derim.Senin hasta olmana gercekten cok üzüldüm,umarim en kisa zamanda sagligina kavusursun.Dün aksam sana yorum birakacaktim esim geldi, kalk bütün gün bilgisayarin basindasin,simdi sira bende dedi ve yorumu yazamadan yerimi ona devrettim.Gülüm benim, benim haliyeti ruhiyem yerine geldi merak etme.Bomba gibiyim.O birbirinden güzel yorumlarin icin cok ama cok tesekkür ederim.Canim benim sen bitanesin, vallaha.Ben simdi mutfaga dogru yol aliyim yemek yapicam.Sana keyifli bir aksam diliyorum yarin görüsürüz.Seni o gül yanaklarindan öpüyorum FISTIK.

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm ben etkinligin tarihini haftaya saniyordum, ondan dolyi yeni birsey yapamadim.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Yine harika lezzetler,
Annecigine cok selamlar benden.Masallah ona. hersey nefis gorunuyor.ellerinize saglik.VE EN GUZEL HAFTA SONU DILIYORUM.

Beyhan dedi ki...

Canım benimmm;
Bu gün biliyorsun muhteşem bir hava vardı.Bizde sahile koştuk eşimle.Pırıl pırıl güneş,deniz ve elmalı pay:)))))Diyeti bozdu eşim bu günlük:))))))
Bu yüzden sadece 1 gündüz giremedim sitene neler eklenmiş yine maaşallah!Ne kadar güzel olmuş,ben de fırının başından ayrılamam kabarışına bakarım keklerin,böreklerin:))
Benim buzluğumda da poşet poşet vişne var.Acele tarafından tüketmem gerek.Bu tarif uygun bana belki yaparım.Yapınca sonucu mutlaka bildiririm sana.Öpüyorum güzel yanaklarından canımmm.

Ayşe dedi ki...

selamlar..inanın blogunuzu ağzımın suyu aka aka gezdim..emeğinize sağlık..

sevgiler..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Canım arkadaşım gözlerime inanamadım hastasın nasıl olsa bu ara birşey yapmıyorsundur diye ve ben de çok geçemedim bilgisayarın başına onun için de uğrayamamıştım ama aman allahım neler neler yapılmışta az kalsın bu güzellikleri kaçırıyormuşum;)))Canımsın süper ötesi mamalar yapmışsın hepsi birbirinden lezziz görünüyor ama kendini çok yorma lütfen;(Anneciğinin ellerinden senin de gül yanaklarından öperim;)İyi hafta sonları diliyorum canım;)

NuR dedi ki...

Sevgili Gülcüm,
Ohh ekşi ekşi vişneler, ne hoş bir lezzet. Bu tarif benlik, bu yaz dondurucuya yeteri kadar vişne atmış biri olarak, bu stokla epey sufle şettiririm. Canım sağlığın umarım iyidir. Kendini çok yorma emi....
Sevgiyle kal

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tijen'ciğim,
Çok haklısın bel çok önemli yaşantımızda ama biraz ağrısı dinice sanki o kadar ızdırabı çekmemiş gibi yine devam ediyoruz koşuşturmaya.Çok teşekkür ederim,sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Gülcüğüm, ellerine sağlık çok değişik bir tarif...

Damak Tadı dedi ki...

Çok teşekkür ederi sevgili Ayşenur'cuğum..Mutlu etmen benide çok mutlu etti inan.Sevgiyle kal,seni görmek beni çok mutlu ediyor inan..))
Güzel bir hafat sonu diliyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,
Sağol canım benim iyiyim şimdi eskisine nazaran.Güzel yorumun içinde ayrıca teşekkürler..Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihen'cığım,
vişne sevenler için muhteşem bir tat hemde yağ olamdğından çok hafif denemeni tavsiye ederim.

Sevgiler,teşekkürler..

Damak Tadı dedi ki...

Candan'cım,tatlım..
Ben sana yaparım sufle sen yeterki iste öyle kabartırırım ki onu sen bile şaşarsın.Şimdi güldüğünü hissediyorum,inan sana şimdi yazarken bende yine krize girdim bilem.Ne olacak böyle benim halim..

Çok çookkkk öpüücükkk,,sevgilerimi gönderiyorum sana bekle.))))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şule'ciğim,
Vişneleri içine eklemeden önce hafifce unlamama rağmen yine çökmeyi başardılar ne yazıkki.Birde çökeceklerini tahmin ettiğim için bir avuç vişneyi ayrıca karışımı borcama döktükten sonra üzerlerine serpiştirmiştim.Sonuç yine aynı..
Tadı çok güzeldi yalnız tavsiye ederim.Teşekkürler,sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Arzu'cuğum,
Enerji bolluğu var bende tatlım belki inanmazsın ama gerçek.Zevkle severek yapıyorum..Senin bu güzel yorumların da beni ne çok mutlu ediyor sana anlatamam ben.Dilersen bir ara anlatırım..Çok öpüyorum kendine iyi bak dünya tatlısı..Sevgiyle kal,mutlu bir hafta diliyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
Tatlım çok çok teşekkürler bu güzel ve içten yorumun için.Tekrar tekrar sağol..

Umarım mikserini yaptırıp sufleyi denersin,muhteşem bir tat oluyor..
Hele sıcakken ben daha çok sevdim bilem.Farkındaysan hemen köşeni kapmışım..Sevgilerimi gönderip,yanaklarından öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Tatlım acaba sana ve rüyalrına nazar mı değdirdim ben hay allah..
Gecenin bir yarısı uykudan uyanıp yemek yemek kadar güzel bir şey olmadığını sende anladın ya bravo sana tatlım..Afiyetler olsun,allah yemeklerden bizleri ayırmayıp kilolardan korusun..Aminnnn..

Sevgiyle kal canım benim,kocaman öpüyorum..

Not:Çok güldüm.))))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiye'ciğim,
Seni böyle mutlu ve neşeli görmek benide gönülden mutlu ediyor inan.
Kalem işini seversin seni gidi seni.))) Bak bu işin peşine düşüp bu olayı gerçekleştireceğim ben, işte o zaman korksunlar benden.))))
Düşünemsi bile acaip heyecan yaptı bende inan.Allahhhhhhhh...Sanada gönderirim,düşünsene tramwayda giderken olacakları ayyyyyy..

Canım kendine çok iyi bak yeterk i sen mutlu ol şekerrrr.yorumuda canın ne zaman isterse yazarsın.Komşun Yıldız'a çok selamlar,onun bloğuda yılan hikayesine döndü resmen..

Sevgiyle kal,kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Tatlım benim sizlerden gelen güzel ve içten yorumları anneme okuyorum eve gidince kendiside sizlerin yanaklarından öptüğünü söylüyor her defasnda.Çok teşekkürler sana ve ailene de harika bir hafta sonu diliyorum..Sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Beyhan'cığım,
Tatlım ne güzel olmuş ikiniz içinde inan çok mutlu oldum senin adına.Bugünde hava muhteşem üstelik dünden daha da güneşli ve sıcacık.Umarım bügünüde güzelce değerlendirirsiniz birlikte.
Bir günlük bozulan diyetten bir şey olmaz,afiyetler olsun..
Kafeler de çok güzel değilmi bu sene çok şenlendi sahilimiz.Hergün bende orada yürüyüş yapıyordum şimdilerde ise yapamıyorum..Canım vaktin olursa daha küçük bir kalıpta sufleyi denemeni tavsiye ederim sana.Çok öpüyorum hemde çokkk,senin adına çok mutlu oldum..Sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ayşe'ciğim,
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için bende hemen geliyorum sana..

Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Zuhalcim canım benim..

Artık eskisine nazaran çok daha iyiyim şükürler olsun..Canım benim çok teşekkürler güzel yorumun için.
Bende sayfana geldiğimde sayfanın adeta karnavaldan farksız olduğunu gördüm,ne kadar güzel ve değişik şeyler yapmışsın patateslerle ellerine sağlık sanatçı ruhlu canım benim.Senin bu emeklerinin bir şekilde bir yerlerde değerlenmesini çok istiyorum inan ben.Allah büyüktür,inşallah büyük bir pastane kapısı açar hemde şöle çok şık bellimi olur.Tekrar ellerine ve güzel gönlüne sağlık tatlımmmm benim.Hepimiz seni çok seviyoruz ve o güzel yanaklarından öpüyoruz.Sevgiyle kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şennur'cuğum,
Tatlım ohhh ohhh vişnelerden yana zenginsin demek bu kış.)))Yazdan dondurucuya konulan vişneler ne kolaylıklar sağlıyor bizlere kışın değil mi..Müsait bir zamanında bu sufleyi denersen beğeneciğini biliyorum hem de dediğin gibi ekşi ekşi.Tatlım şimdi daha iyiyim çok şükür,çok teşekkür ediyorum ilginden dolayı.Kocaman öpüyorum,kendine çok iyi bak..

Sevgiyle kal

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nilüfer'ciğim,
Canım çok teşekkür eder,sevgilerimi gönderirim.
Mutlu bir hafta sonu seninle olsun..

Doruk dedi ki...

Gül'cüm öncelikle geçmiş olsun. Şu süzme yoğurdu soracaktım, 700 gr'lık paketle mi 200 gr'lıkla mı yaptın? Ellerine sağlık, nefis birşey bu.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum
750 gr'lık olandan kullandım.Bu sefer ben hepsini ekledim.Daha önce yaptığımda 500 gr ekliyordum fakat ben yoğun sevdiğim için yoğurdu 750'lik paketin hepsini ekledim.Teşekkürler,güzel bir hafta sonu diliyorum..

Sevgiyle kal.

limoncicegi dedi ki...

Aaaa ne güzel bir tarif olmuş. Seni okurken bende yaptım tekrar. Tadi nasıl oldu acaba ??
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Benimde aklimdan geciyordu söyle mayahos bir tat,visneleri aldim bekliyorlar ne zaman yaparim bilmiyorum,ama senin visneli suflenden yemis kadar oldum.Yapim asamalarini görünce sanki yemis gibi oldum valla.Gülcüm seninde burdan istedigin birsey olursa hic cekinme canim,beni düsünmen bile yeter cok incesin,güzel mutlu bir hafta sonu gecirmen dilegiyle kocaman öpüyorum

Ferhanca dedi ki...

vişnelin harika görünüyor GÜL, dondurmayala nefis olur herhalde..)) sanırım anında bitmiştir dondurma beklenememiştir..afıyet olsun.. sevgiler.FERHAN

Schatz Insel dedi ki...

Canimmerhaba nasil oldun belin daha iyidir insallah güzel bir hafta sonu gecirmen dilegi ile sevgiler tülin

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Gül, dondurucuda bekleyen visnelerime gün dogdu. iyiki gördüm sayfandaki bu tarifi yarin hemen deneyecegim sevgiler Sonia...

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Ben bunu yazarken sen bugün henüz bana uğramamıştın. Canım o kadar alışmışım ki senin o güzel mesajlarına inan eksik hissediyorum birşeyleri. Ben bugünlerde pek fazla internete vakit ayıramıyorum. Artık hastanedeyiz biliyorsun. Ben de bekliyorum bazı zamanlar. Bakalım Allah' tan hayırlısı. Ben uğramayalı yine ne güzel tarifler eklemişsin. Yaa keşke komşu olsaydık :)
İyi haftasonları canım :)

---OPTiO--- dedi ki...

kiloyu eskiden cok takardim..ama sana süper bi tavsiyem var...sabahlari ac karna bi bardak greyfurt suyu ic..ama saf olsun :)) aksamlarida..arada gün arasida ic..bak hemencecik gidiyo kilolar :)) bende cok basarili oldu..simdi herkezzz cok zayifsin nasil basariyosun bu kadar yemeyle diyo..ama beni bi görsen bi yerim bi yerim..allah durdura bilene askolsun...cokk coookk öpüyorum bitanemm..pztesi annecigimin yaninda olucam..istanbula geliyorum..yasasin..cok mutluyum anliyacagin :)))hihihi

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm,
ellerine sağlık ne güzel görünüyor suflen. senin siteni gezmekten çok keyif alıyorum her zaman. bu tarifleri görmek harika..

Adsız dedi ki...

Sevgili Gul'cugum,
Bu sabah kahvaltidan sonra bilgisayarin basina oturup Gul'e gidip bakayim yeni birseyler var mi dedim. Ben senin sayfani Portakalagaci sitesinden bulmustum, her zaman oraya gidip buluyordum. Neyse bu sabahta ayni seyi yaptim. Ama linklere gidince sadece yabanci linkleri gordum. Turkce kimsenin linki yoktu. Cok buyuk bir telasa dustum seni kaybettigim icin nasil uzuldum anlatamam. Portakalagaci niye boyle birsey yapti acaba? Neyse birkac sey denedim olmadi. Sonra yazdigim notlardan aysenurun sitesini buldum, cok eski bir not ve atmadigima cok sevindim. Onun sitesinin linkinden hemen buldum seni. Simdide adresini hemen kaydettim. Boyle guzel bir arkadasi gec bulup cabuk kaybettim diye cok uzulmustum seni neyse ki buldum. Sana iyi hafta sonlari diliyorum. Kendine cok iyi bak.

Hatice

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Simdi yine girdim, baktim turkce siteler eklenmis. Herhalde blogta birsey olmustu. Ama ben yinede senin adresi garantiye aldim. Biraz once marketten geldim. Yasmaya almaya gitmistim. Inat ettim senin su katmer pogacayi yapmaya. Neyse aldim geldim eve mayalari. Yerlestirmek icin torbalarin iclerini actim hepsine baktim benim mayalar yok. Acaba torba acildida bagaja mi dustuler dedim.Yok,yok, fise baktim maya parasi odenmis. Marketteki kiz koymayi unutmus.Benim bu mayalardan cektigim ne, sevincim kursagimda kaldi. Ama bir caresini bulup yapacagim o pogacalari. Kusura bakma seninde basini agrittim.
seni cok opuyorum.

Hatice

Adsız dedi ki...

Off off harika görünüyor Gülcüm yine muhteşemsin ne diyim maşallah arkadaşıma.ben bir dilim aldım valla yine gelirim bitmezse tabi :) güzel bir hafta geçirmeni diliyorum canım sevgiler benden sana.

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık,hiç denemeye cesaret edemediğim tariflerden biridir sufle.Ama sizin tarifiniz hoşuma gitti.Denediğimde sonucu yazarım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Limonçiceğim,
Canım afiyetler olsun nasıl güzel oldumu??:)))) Çok tatlısın,kocaman öpüyorum yanaklarından,daima sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Tatlım benim o vişnelerle sen ne değişik tatlarla çıkarsın karşımıza sabırsızlıkla bekliyorum inan.Hele senin gibi pasta ustası olunca ohhhh ohhhh maşaallah demekten kendimi alamıyorum bile.Suflem çok güzel olur devamlı ben bu tarifi denerim umarım sende deneyip beğenirsin canım.
Tatlım senden canının sağlığını ve devamlı mutlu olmanı isterim.Çok naziksin çok teşekkürler tekrardan.Kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ferhan'cığım,
İfade ettiğin gibi gibi yapıldığı anda eğer misafirimiz varsa bitiyor.Zaten misafir olmayınca da ben yapmıyorum.Dondurma beklenilmedi bile anında tüketildi tatlım.Teşekkürler,sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili S.insel,
Tatlım şimdi daha iyiyim çok teşekkür ederim.Bende burdan sevgilerimi gönderip kocaman öpüyorum yanaklarından..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sonia'cığım,
Çok güzel ve de çok hafif bir bir tatlı denemeni tavsiye ederim.Şimdiden kolay gelsin,sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bocuruk'cuğum,
Canım rahatsızlığımdan dolayı hemen yazamadım sizlere kusuruma bakmayın lütfen.İnşallah hastalırınız çok daha iyi olur ve senden güzel haberler alırım.Şimdi daha iyiyim artık seni yalnz bırakmam canım benim.Bu kadar işin arasında bana yorum yazdığın içinde teşekkürler,ellerine sağlık.

Sevgiyle kal daima,çok öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Öncelikle senin adına çok mutlu oldum desene pazartesi hasretlik bitiyor bayram havası estireceksin desene İstanbul'da..Şimdiden sana iyi yolculuklar diliyorum canım.
Senin gibi olmayı isteyen en çok kişi vardır fakat bünye meselesi bu işler bildiğin gibi.Her bünyede aynı olmayabilir.Bence şimdiden acısını çıkarmaya başla bile.Canım seni çok öpüyorum ve şimdiden gözün aydın olsun diyorum.))

Damak Tadı dedi ki...

Sevda'cığım,
Caanım benim çok teşekkür ediyorum bu güzel yorumun için.Ben ne yazıkki senin sayfana çok sık giremiyorum nedense anında bilg.kilitleniyor.Sanırım yüklenmiş resimlerden kaynaklanıyor.
Sana burdan sevgilerimi gönderip,kocaman öpüyorum..Kendine çok iyi bak..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Canım benim inan bende çok üzülürdüm adresimi kaybetseydin.Öyle alıştımki bu güzel yorumlarına devamlı yorumları okurken gözüm seni seni arıyor.Ohhh çok şükür tatlım benim..Geçenlerde sayfalarda bu tür sorunlar yaşandı biliyorum ve hatta ben bile arkadaşlara yorum bırakamadım.Aklında bulunsun bazen bu tür aksaklıklar olabiliyor.

Gelelim maya işine sanırım kısmet olmayacak sana mayalıyı yapmak.)))
Olsun üzülme bir dahaki sefere yaparsın inşallah tatlım.İnsan aklına da koyunca mutlaka yapmak denemek istiyor.Bende öyleyim Hatice'ciğim.Canım baş ağırtmak olurmu zevkle okuyorum yorumlarını keşke burdan sana bir torba maya gönderme imkanım olsa.)) İnan öyle bişey olsa hemen gönderirim bak..

Canım arkadaşım inşallah mayaları bulup yaparsın poğaçalarını,kendini fazla yorma lütfn.Şimdiden sana kolay gelsin..

Kocaman öpüyorum ve çok güzel bir hafta diliyorum..Herşey gönlünce olsun..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özge'ciğim,
Tatlım ben sana borcamıyla yaparım sen yeterki iste benden.))Çok teşekkürler beğenmene mutlu oldum.

Bende sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili hominigırtlak,
Teşekkürler güzel yorumunuz için.Umarım deneyip afiyetle yersiniz.Teşekkürler tekrardan,sevgiyle kalın..

Adsız dedi ki...

oooo gene neler yapmissin guzelim, dokturmussun masallah.. ellerine saglik..

Damak Tadı dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili evren'ciğim..Seninde ellerine gönlüne sağlık tatlım..

Sevgiyle kal..