Salı, Kasım 21, 2006

MANTI,ŞÖBİYET,KABAK TATLISI ve ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Mantı Karyam'ın annesi Birsen'ciğime ait.Elleri ile açıp fırınlayıp bizlere resmen bayram ettirdi.)) Arkadaşlar ben evde yoktum geldiğimde benim için resimleri çekmişlerdi bende şimdi sizlerle paylaşıyorum..Afiyetler olsun arkadaşlarım..
İçi cevizli baklava hamurundan yapılmış şöbiyet benzeri,fazla şerbetli değil..Muhteşem olmuştu,
burda tek özelliği bu tatlıların kesilişi arkadaşlar..
Annemin pişirdiği muhteşem kabak tatlısı.5 saatte pişmiştir arkadaşlar.)) Kabak tatlısı bizde akşamdan şekere yatırılır ve ertesi gün çok kısık ateşte saatlerce pişirilir.Tıpkı fırına verilmiş gibi olur...
Kerevizi yaparken 1 büyük patatesi,havucu ve soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında biraz çevirin daha sonrada iri parçalara böldüğünüz kerevizleri bu sebezelerin üzerlerine kapatın.1 portakal suyunu tuzunu ve şekerini ekleyip pişirin..

57 yorum:

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Gül canim ne bu ziyafet böyle. Hangisine bakacagimi sasirdim. Güzel bir hafta diliyorum.
Sonia...

Adsız dedi ki...

Gül ellerinize sağlık hepsi nefis, ben kabağın nerede 5 saat piştiğini merak ettim, anneciğinin ve yapanların pişirenlerin ellerine sağlık sevgiyle kal Ebru

ufukmutfakta dedi ki...

Tatlı arkadaşım, yaptıklarınızın hepsi çok güzel ellerinize sağlık, midelerinize afiyet olsun. Bazı tariflerimiz sizlerle benzeşiyor. Kabağı bizde geceden şekere yatırır( bizde böyle derler) sabah da çok kısık ateşte uzun süre pişiririz. Tadına ise doyulmaz, hele bol cevizle. Tekrar tüm emeği geçen arkadaşların ellerine sağlık. ( pişirenlerin, fotoğraflayanların, bize yazarak gösterenlerin......) Çok öptüm , hoşçakal.....

Adsız dedi ki...

Gul;cugum,
Tek kelimeyle nefis gorunuyorlar. Canimda cok manti cekti. Resimlere bakinca aciktim. Yapanlarin eline saglik. Simdi isten geldim inan cantayi koyar koymaz kostum actim bilgisayari. Simdi yemek yapacagim ama isim bitince yine ugrarim sana.
Gorusmek uzere...

Hatice

Adsız dedi ki...

Bu ziyafeti kim verdi,anneciginmi?ya hepsi birbirinden lezzetli görünüyor,en cokta kabak tatlisi,o varya yumusacik olmustur 5 saat pisince,yazarken yutkunmaya basladim.Ehh meh gideyim bari bakip bakip yutkunmaktansa gideyimde yatayim belki yarin biri bana kabak tatlisi yapar kapinin önüne birakir,kabak bulursam yapacagim bende.
Seker ben yatmaya gidiyorum saat yine gec oldu,sana yarin icin günüyün güzel gecmesini isinde kolayliklar dilerim,öpüyorum

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canımcım hımmm hepsi harika görünüyor mantıyı ben yiycem ona göre :)))

Adsız dedi ki...

Gülcüm, ellerinize sağlık, hepsi harika... Ben de ilk defa kereviz almıştım ve nasıl yapacağım bunu diye düşünüyorudum.. Tarifin bugün yapılacaktır :)
İyi haftalar,
Sevgiler....

munevver dedi ki...

Annenin,senin,Birsenin ellerine sağlık..
Sevgiyle,nanelimon.

Doruk dedi ki...

Şapırt nam diyorum ve bu sayfayı hızla kapatıyorum. Ellerinize sağlık Gül Hanım'cığım:))

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm,
Bizim de gözlerimiz bayram etti doğrusu. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık...
kabak tatlısı deyince nasıl canım çekti bilemezsin. görüntü zaten mahvetti beni

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım hepsi birbirinden güzel görünüyor hepinize afiyetler olsun.
Hoşça kal.

NuR dedi ki...

Sevgili Gülcüm,
Mönü gene harika da, benim gözlerim kabak tatlısına takılı kaldı. Tatlıyla pek aram yoktur, sevdiğim nadir tatlılardan biri.Bol ceviz pek de güzel arkadaşlık eder kabakla... Bende aynen anneciğin gibi pişiririm, kısık ateşte, uzun uzun tıkırdayan her tencerenin kapağı lezzete açılır, ah birde bakır tencerede olsa bu iş
Sevgiyle kal

Beyhan dedi ki...

Gül'cüğüm canım benim;
Yine nefis yiyecekler,tatlılar,tuzlular.Karya'nın annesinin adı çok hoşuma gitti,benim ablamın da adı Birsen çünkü.Mantı bir harika,ben de mantının üzerine bolca nane ve pulbiber ekerim.Kabak tatlısını biz de geceden şekerler sabah kaynatırız.Şöbiyet harikaaaaaa:(
Kereviz de öyle.Hepsi de çok severek yediğim şeyler.Şeçim yapamadım içlerinde.Anneciğine ve Birsen'e çoookkkk selam,öpüyorum tatlı yanaklarından:))

renkler dedi ki...

Offf işte beni bitiren post! benim hayatta en sevdiğim şeydir mantı. Hatta sadece kıymalı, haşlanan mantı değil. Bilmem bilir misin Eskişehir dolaylarında nohutlu ve mercimekli yaparlar. Önce fırında kızartılır, sonra et suyu dökülüp pişirilir. Mercimeklisini severim. Bir ara yapardım. Eğer diyet sonrası yaparsam tarifini veririm. Bir de piruhi diye peynirli mantı yaparız. Annem sadece tereyağ döker, ben sarımsaklı domates sosu yaparım. Bir de tortellini gibi kaparım. Onu hafta sonu yapacağım. Tarifini veririm. Ben az yiyeceğim söz:-)

Adsız dedi ki...

nefis nefis hepsi.ellerinize sağlık.yiyenlere afiyet olsun.iyice acıktım resimlere bakınca.şu an tam da yemek saati ama kim hazırlıyacak mantı filan?neyse artık başka zamana :(

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül; Mantı ve Kabak tatlısını çok severim. Hepsi birbirinden lezzetli gözüküyor. Emeği geçenlerin, bizimle paylaşanların elleri dert görmesin. Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sonia'cığım,
Canım çok teşekkürler,bende sana güzel günler diliyorum..

Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru,
Canım teşekkürler bu güzel youmuna..Kabak çok kısık ateşte piştiği için bu kadar zaman alıyor.
Seninde ellerine gönlüne sağlık tatlım.

Sevgilerimle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ufuk,
Canım benim,tıpkı senin de yazdığın gibi bazı şeylerimiz seninle örtüşüyor inan.Kabağı pişirmek bile bence bir sanat.Bizlerde büyüklerimizden ne gördüysek onu yapmaya çalışıyoruz.
Birde eskiden kuzine sobalarında pişen kabak dilimleri olurdu ahh nerde o tatlar.Hergece yapardı ananem bize çocukken birden onları hatırladım,içim buruk oldu.
Canım seninde ellerine sağlık bu güzel yorumundan dolayı.
Bende kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..

elcinin_mutfagi dedi ki...

Sevgili Gül hepsi cok güzel ellerinize saglik..Annem de portakal suyu ile kerevizi yap diyordu ne zamandir :)o da yemis ve cokk begenmis insallah bende en yakin zamanda yaparim..haftanin ortasina geldik ama yinede mutlu bir hafta diliyorum size..COk öpüyorum canim

Damak Tadı dedi ki...

Canım Hatice'ciğim,
Tatlım sen mantıyı rahatlıkl ayaparsın bence,buna hiç şüphem yok.Canım benim aç karnına da siteler hiç çekilmez insanın canı hepsinden istiyor bu sefer.

Sana şimdiden kolaylar gelsin,afiyetler olsun.Sevgimle kal Hatice'ciğim..

Damak Tadı dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Damak Tadı dedi ki...

Öznur'cuğum tatlım benim..
Elimde bir tabak içinde kabak tatlısı burnumu oynattım kapına koyuvermek için ama olmadı tatlım,burnum 1 numara küçük geldi..
Canım bana yorum yazan o parmaklarına sağlık canım..Çok uykusuz kalma tatlım benim.Seni çok öpüyorum bu güzel yorumun için teşekkürler tekrardan.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Dilek'ciğim,
Canım buyur afiyetler olsun..))
Teşekkürler güzel yorumun için..

Sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Gülcüğüm ,
bidenem anneciğğinin ellerine sağlık nefis olmuştur kabak tatlısı bende bayılırım boll cevizli ve de çok pişincede karamelleşmiştirki en sevdiğim şeydir karamel kerevize geçersek onu da çok severim çok hafif ve güzel sizin tarif
mantı ben soya kıymalı yiyorum ,herkese selam eder gözlerinden öper acele cevap beklerim
sayfaya yazdığın destek mesajın için çok teşekkür ederim çok naziksin , benim hassas arkadaşım seni seviyorum ve çokk öpüyorum

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nilüfer'ciğim,
Bende çok severim Kerevizi ve de harika oluyor zeytinyağlısı.Hem hafif hemde çok lezzetli dene hemen.))

Ellerine sağlık canım çok mersi..

Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Münevver'cim..

Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Burcu'cum,
Çok tatlısın..Çok teşekkürler canım,sayfayı kapamakta haklısın bencede.))

Sevginiz bol olsun ailecek..

Damak Tadı dedi ki...

Sevda'cım tatlım balım..
Kabak tatlısı harikaydı sende yap tatlım bu kabak bolluğunda.Yakın olsaydın bizlere hemen sana da yapardık canım..

Ellerine sağlık güzel yorumun için.Sevgiyle kal.Kocaman öpüyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Perihan'cığım canım çok teşekkürler,öpüyorum yanaklarından.

Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sennur'cuğum,
Bende çok severim kabak tatlısını,özellikle kuru ve fazla ballı olmayan cinsinden.

Bakır tencereleri açtırma sorunu yaşadığımız için hep Trabzon'da bıraktık.Oraya gidildiğinde tüm yemekler nostalji anlamında onlarda yapılır inan.Hele uzun saplı derin tavaları yokmudur resmen hastayım onlara ben.

Çok teşekkürler tatlım,sevgilerimi gönderiyorum.Ağız tadınız bol olsun.

Damak Tadı dedi ki...

Canım Beyhan'ım benim..
Ablanın adını senle tlefonla konusurken söylemiştin.Bende o heyecanla sana söylemeyi unuttum.Şimdi Birsen'e söyliyim çok motive olacaktır.
Birsen kardeşimin eşi söylemiştim sana.Onların mutfakları da sizinkine çok benziyor.Kayseri-Mersin-Amasya bu illerin muhteşem yemekleri ile büyümüşler.Çok güzel ve değişik şeyler yapar.İnşallah bir gün dedik ama kısmet daha sonraya kaldı canım.Sen iyi ol yeterki canımın içi..Seni kocaman öpüyorum,sevgim seninle.Aslımı çok çok öpersin benim için sakın unutma..))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler'ciğim,
Ben nohutlusunu tatmıştım nefis bir tatdı.Kardeşimin eşi çok iyi biliyor bu tür mantı çeşitlerini o yapınca bizde tadıyoruz onun sayesinde.
Piruhi'yi de Mersin'de tatmıştım çok değişik gelmişti bana.Sen diyet işini hallettikten sonra senden tariflerini severek isterim zahmet olmazsa.Şimdiden ellerine sağlık canım.Teşekkürler..

Sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Seda'cığım,
Canım teşekkürler,seninde ellerine sağlık..Mantı hemen öyle 2 dk da yapılacak yemek olmadığı için hazırlarıyle idare etmek zorunda kalıyoruz.
Bizde de gelinimiz bizde kendi açıp yaparsa afiyetle yiyoruz.Bu iş de başka bir sanat işi bence.

Sana da afiyetler olsun canım..Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlışım benim..
Canım çok teşekkürler güzel yorumun için.Kocaman öpüyorum seni kendine iyi bak.Sevgiyle kal canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Elcin'ciğim,
Benim tarifimde çok güzel denemeni isterim.Patates de çok yakışıyor kerevize.Çok ince doğrandığı için birde fazla karışrılmadığı için dağılmalar olmuyor.Portakal suyu ise bambaşka bir tat yapıyor.Umarım yapıp benir ve afiyetle yersiniz.
Şimdiden ellerine sağlık,afiyetler olsnun canım benim..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Cancanım bidenem..
Öncelikle bu güzel yorumun için ellerine sağlık..

Sayfana yazdığım yorumu sen hakediyorsun diye yazdım tatlım.Hakedene hakkını herzaman vereceksin ama sen neyazıkki bunu fazlası ile alamıyorsun.

Tatlım sen soya kıymalı yap mantını veya kıymasız yap o bile güzel oluyor bence.Bizim iş yerine de arada geliyor mantı ben muzurluk olsun diye hepsinin içine bakmıştım bir tane kıyma denilen şeye rastlayamamıştım.Sonra acaba eriyen kıyma vermıdır diye de düşünmekten kendimi alamamıştım.))

Yanı uzun lafın kısası kıymasızda çok güzel oluyor tatlım.Kabak tatlısı çok güzeldi inan Mazhar bile çok severek yedi.Gerçi pek fazla boğaz seçmez o..Bak gördün mü yavaş yavaş adınıda zikr etmeye başladım burda.)))))Öhüüümmm öhüümmmm...

Akşam gelişecek ve gelişmekte olacak olayları bizzat calı yayında tarafınıza gönül rahatlığı ile sunulacaktır.Şimdi gülmeye kaldığınız yerden başalayabilirsiniz tatlı Candancım..Bende seni çookkk seviyorum sakın ola ki aklından çıkarma aşkımm aşkımmm..

Şimdi baş baş sırası bana geçti.Acaba baş baş derken neden elimi başıma vuruyorum bunu anlamış değilim halen..

DERYA BAYKAL CANDAN'I ÇOK SEVİYOR ARKADAŞLAR HEMDE NE SEVME..HAKETTİĞİ ÖVGÜLERİ YAPIYOR ONUN İÇİN.DUYURULUR...

Çok öpüyorum seni canım..

Adsız dedi ki...

Hepsi birbirinden nefis canım ellerine sağlık...
Kerevizden bir tebek alabilirim!

---OPTiO--- dedi ki...

canım benim..bizdede bugün hinkal mantı vardı :)))
ben mantı cok severim..kerevıiz ve kabak tatlısı hiç yıyemem..
anneciğinin ve birsenin ellerine sağlık..çok öptüm canımm

MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar arkadaşım mantı ve kabak tatlısından bir tabak aldım haberin olsun hiç dayanamam.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Ben de yemek yaptiktan sonra hal kalmadi. Bir de kestane bulmustuk hafta sonu markette onlari yaptik,ozlemisiz dogrusu. Ben bugun evdeydim. Yarin butun gun hindi piseceginden bende bugun tatlilari yaptim. Herkes baska baska bir telden caldi bizim evde bugun. Benim canim meyveli kek istedi, kizilcikli kek yaptim. Cocuklar biz cikolatali istiyoruz dediler onlara cikolatali muffin yaptim. Esim ben baklava istiyorum dedi,ona da baklava yapildi. Bir de aksam yemegi hazirlandi. Anlayacagin sabah 9:00dan beri simdi aksam oldu daha yeni oturuyorum. Belim agriyor simdide. Sozum ona tatilde dinlenecektim. Ama beynim dinlendi dogrusu tatlilari yaparken,fiziki yorgunlukta olmasa. Neyse ben de dolapta daha onceden yaptigim mantiyi dondurmustum belki onu cikartirim bu hafta bir gun.
Yine cenem dustu. Cok yazdim.
Sana cok guzel bir hafta diliyorum canim. Cok optum.

Hatice

akçahan dedi ki...

Gül Günaydın

Ne zaman sayfana girsem canım birşeyler istiyor, bugün sabah sabah mantı ve kabak tatlısı istedi. Ben de Nazlı gibi ikisini severim. Sevgilerle tatlım.

ArMeda dedi ki...

Gülcüm gerçekten bayram etmişsiniz hepside harika ellerinize sağlık sizede afiyetler olsun canım benim sevgiler...

Adsız dedi ki...

Dünden beri bloguma giremiyorum bakim yapiyorlarmis,bügünde yemek katagorisinden bir arkadasta ismim kayitliymis ondan girdim,sinir tepemde yorumlarimi okuyamiyorum acilmiyor,resim ekleyemiyorum,sabnki bir bende gibi baska arkadaslar resim bile ekliyor,ben baskasina yorum yazamiyorumservis disi diye bir yazi geliyor,neyse sana güzel bir gün dileriim,sen suanda istesindir yiy calismalar öptüm

Adsız dedi ki...

Gül merhaba canım
hepsi birbirinden güzel vallahi bakmaya bile doyamadık. yapanların eline sağlık

hesna

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

CANIM GÜL'ÜÜÜÜM,
Vallahi sizi yanlız bırakmaya gelmiyor süpersiniz Birsen'ciğime de çok çok selamlar sevgiler artık bizim için de bir iyilik düşünür mantıyı hiç sevmeyiz;))))sizi çok öpüyorum;))Uzun zaman olmuş buralara uğramayalı şimdi diğer sayfaya geçip oraya da yorum yazacağım;))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evperisi,
Canım çok teşekkür ediyorum ve yanaklarından öpüyorum seni..

HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN..SEVGİYLE KAL.

Damak Tadı dedi ki...

Canım Optio'cuğum,
Afiyetler olsun canım,hazır anneciğin yanında iken sevdiğin herşeylerin tadına bakmaya çalış bence..))
Hepimiz teşekkürlerimizi gönderiyoruz canım..Sevgin bol olsun..Kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Melek'ciğim,
Canım afiyetler olsun,söz konusu bile olamaz dilersen hepsini alabilirsin..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Tatlım bu yorgunluklar tatlı yorgunluklar,belirttiğin gibi önemli olan beyin yorgunlğu olmasın canım.Bedeninki dinlenince geçiyorda beyninkine çare olmuyor nedense.))Aynı sorunlar bende de var ne yazıkki.
Ne güzel olmuş herkese ayrı tarifler yapıp onları memnun etmişin canım o güzel ellerine,gönlün sağlık.Afiyetler olsun.))Kimbilir hepside ne kadar leziz olmuştur..

Canım çok teşekkür ediyorum ve mutlu bir hafta sonu diliyorum..Sevginiz hiç eksilmesin..
Seni kocaman öpüyorum,ailecek sevgiyle kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Akçahan'cığım,
Tatlım bende senin gibi kabak tatlısını çok severim hele kuru ise doyum olmaz benim için yemesine.))

Teşekkürlerimi gönderip,kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
Canım çok mersi ailecek bir arada yenilen bir yemekti.Yemekten çok yapılan sohbetler hoş ve güzel oluyor..Gerçi bu sohbete güzel yiyeceklerde eklenince sorma gitsin keyfimizi..Hepinizin keyfi bol olsun canım benim..

Sevgilerimi gönderip,öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Canım geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bu aksaklık giderilmiş olur.Sakın üzülme canım benim..
Seni sevgiyle öpüyorum,kendine iyi bak..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hesna'cığım,
Canım çok teşekkür ediyorum,ellerine sağlık..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Zuhal'ciğim,
İzmir'de ki teyzem bizde 15 günden beri,Birsen de sağolsun onun mantı sevdiğini bildiği için hemen mantı açıp fırına vermiş.Gelinimiz çok maharetli dimi Zuhal'ciğim.
En kısa zamanda farklı bir mekanda buluşacağız sanırım,şimdiden haber vereyim dedim.)))

Sevgiyle kucaklayıp o güzel yanaklarından öpüyorum canım benim..

Sevgin bol olsun,annene de çok selam,sevgilerimi gönderiyorum..

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

gülcügüm sizin bi lokantaniz falan mi var? bu kadar yemegi kim yiyor? ben gelip yardimci olabilirim.. Yazin ugrarim sizin lokantaya
sevgiler
suna

Adsız dedi ki...

gül hanim laz böreginin tarifini bekliyorum sabirsizlikla.lütfen bu tarife nasil ulasa bilirim beni yanitlarsaniz cok sevinecegim.hoscakalin.