Pazar, Ekim 15, 2006

KITIR KITIR YUFKA TATLISI...

YE#15 TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞINDAN BAYRAM TATLILARI
Etkinliğe bu kez ev sahipliği yapacak olan arkadaşımız DERSAADET'e kolaylar gelsin ve başarılar dilerim.Tatlı etkinliğine ilk tatlımızla merhaba demiş bulunmaktayım.Sırası ile yola çıkmış ve çıkacak olan tatlılarla sizlere tekrar merhaba demek ve buluşmak için şimdiden
sıcacık bir heyecan içimi sarmış durumda.Şimdiden etkinliğimiz hayırlı olsun,ellerinize gönlünüze sağlık sevgili ARKADAŞLARIM..








Malzemeler
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
minicik tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım çay bardağı süt
minicik sirke
alabildiği kadar un
açmak için nişasta
kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
yarım limonu kayanatıp şerbetini hazırlayın.Fazla yapacaklar şerbetini artırabilirler..


Yapılışı
Bütün malzemeyei karıştırıp yumuşak bir hamur yapıp yumaklara ayırın ve unlanmış tepsiye dizip 30 dk dinlendirin.Dinlenmiş hamurları teker teker nişasta ile tabak
içi kadar açıp zeytinyağında arkalı önlü kızartıp hemen şerbete atıp alın.

Arkadaşlar ben ölçüleri az verdim bu ölçülerle de 18 adet çıkmıştır...
Bu tatlıyı rahmetli ananem (nur içinde yatsın)çocukken çok sık yapardı.Bazı günler çok iyi hatırlıyorum oruçlu olurdu ve akşamına 2 dk da bu tatlıyı hazırlardı.Bana da bala batırmadan 2 tane ayırırdı.Bende etkinliğe ananemin tatlısı ile katılmayı uygun
gördüm.Artık ilerleyen günlerde tatlıların devamı sırası ile gelecektir.Artık şansa kalmış ne tür tatlılar çıkacak ortaya şimdiden bende bilmiyorum arkadaşlar..

BU TATLI DA BÜYÜKLERİMİZ TARAFINDAN SIKÇA RAMAZAN VE BAYRAMLARDA BAKLAVA VE BÖREKLERİN YANINDA HİÇ ŞAŞMADAN YAPILIR,GELEN KONUKLARA ZEVKLE İKRAM EDİLİRDİ.)

Hepinize sağlıklı,mutlu ve güzellikler dolu bir hafta diliyorum.Işığınız sönmesin...

79 yorum:

tatli-tuzlu dedi ki...

Gül yakaladim seni,daha nettesin,kolay gelsin ablalarin en tatlisina,ellerinize saglik harika yufka tatliniz ellerinize saglik.Iyi geceler tatli rüyalar

Email adresimide vericem gülüm,ba

Dilek'ce dedi ki...

Ay gül tatlilarin gerisi gelecek diyorsun ya nasil merak ediyorum ne hamaratsiniz siz böyle;) 18 adet az ölcü:) Bizim gibi cekirdek aileye cooook ölcü bu:) Eline saglik!

---OPTiO--- dedi ki...

masallahhh...ohh nefis görünüyoo..ellerinize saglik canim...sanada cok güzel bi hafta diliyorum :)) sevgiyle kal

Hulya dedi ki...

gul merhaba;
bizim o taraflardada yapilir bundan.bayraman bir gun once arefede dagitilir.
elllerine saglik
hulya

Unknown dedi ki...

Naber arkadasim,

Birazdan yaticam bakayim dedim bu kiz nelere yapmis.HErsey cok guzel gorunuyor...Anneninde seninde elinize saglik.Bak yazin turkiyey gelince su seker fasulyeden bir tadimlik veririsin dimi:))ne sanslisiniz siz yahuu..Maasallah.Operim...

Gulenay

Damak Tadı dedi ki...

Şekerim,canım benim...
Nasıl yakaladın beni,ben seni bir türlü yakalıyamıyorum.))Tatlım allah seni ve ailenide saklasın korusun canımmm.Teşekkürler tatlıyı beğendiğin için,çok kolay ve hemencecik yapabilirsin pratikte..))Behiye'ciğim email adresini bekliyorum canım..Sana ve ailene harika ve mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kalın şekerler...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Dilek'çiğim,
3 gündür doğalgaz çalışması olduğundan bir türlü fırın ayarları yapılamadı bu yüzden fırınsız kaldık.))Aceleden bu tatlıyı hemencecik yapıp sunmak istedim.Bizde 3 kişilik bir aile olduğumuzdan bize de çok geliyor tabiiki,komşulara da ikram ettiğimizden bizlerde fazla yemiyoruz.Canım bizler yemekten değilde dağıtmaktan mutluluk ve haz duyan bir aileyiz..Çok teşekkür ederim sevgili Dilek'ciğim..Sana ve ailene mutluluk ve süprizlerle dolu bir hafta diliyorum..Tekrar teşekkürler güzel yorumun için..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Canım çok mersi...Sana ve sevdiklerine de çooookkkk güzel bir hafta diliyorum..Sevgielrimle,hoşça kal...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Ne güzel çok memnun oluyorum verdiğim tarifleri bilen arkadaşlar çıkınca ..Canım ellerine sağlık,sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Herşey gönlünce olsun..Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Gülenay'cığım,
Canım sen hele bir gel ne istersen anında veririmde bulunduğun yere gönderirimde,lafımı olur canım benim..Çok teşekkürler ellerine sağlık,sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum.Kendine iyi bak,sevgiler...

NAZLICA dedi ki...

Kıtır kıtır bir lezzet Gül, çok hoş ve pratik. Ellerinize sağlık, rahmetli anneannen de nur içinde yatsın. Eski hanımlar çok özverili oluyorlarmış, nesil değişti ama yine de biz ailede gördüğümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Çok öptüm iyi bir hafta diliyorum canım.

Beyhan dedi ki...

Gül'cüğüm canımm,bu tatlı da bana uydu.hem kıtır kıtır hem de şerbetli.Harika görünüyor.Çok sık yiyemesem de ara sıra tatlı krizim tutar lokma gibi tatlılarla geçiririm krizi.Bunu da öğrendiğim iyi oldu.Ellerinizie sağlık.Çocukluğumuzu hatırlatan tadlar bambaşka değil mi arkadaşım?
Anneannen nur içinde yatsın,sayesinde duyduk bu tatlının adını.
Seni öpüyorum canım arkadaşım:))

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül ilk defa görüyorum kıtır yufka tatlısını tadınınında görüntüsü kadar harika olduğundan şüphem yok ellerine sağlık

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım kok güzel bir tatlı olmuş ellerine sağlık. Bizde de bu tatlıdan yaparlar ama şerbet yerine üzerine toz şeker serperler ben çok severim. Ayrıca kandillerde bizim orada bunun tuzlusunu da yapıp komşulara dağıtırlar. Lafı çok uzattım kusuruma bakma . Unutmadan çok güzel kızarmışlar harika görünüyorlar tekrar ellerine sağlık. Hoşça kal canım.

Adsız dedi ki...

Çok güzelmiş tatlınız, ellerine sağlık Gül'cüğüm. Anneannen nur içinde yatsın, sizlere hep güzel şeyler bırakmış...

Evren Yasa dedi ki...

Gulcum, ne gzuel birsey bu ben cok severim hem kitir kitir hem tatli tatli, harika ellerine saglik canim.

Adsız dedi ki...

Gülcüm harikasın arkadaşım eline emeğine sağlık bu etkinlik zamanında ve çok güzel oldu :) sevgiler arkadaşım.

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Sivas'ta yufka böreği tatlısı denen bir tatlıya benzettim ben bu tatlınızı. Epey bi hazırlanıp kurutulur sonra yapılacağı zaman üzerine su çiselenerek hafif ıslatılır sonra aynen sizinki gibi kızartılıp şuruba atılır ve şurubu çekince çıkarılıp servis yapılır. Annemler erişte yaptıkları gün komşularla bunu da yaparlardı. Ama artık oralarda değiliz ve Sivas'ta da hazırını satıyorlarmış kilo ile. Yani kuru halde alıyormuşsun. Memleketime gitmeyeli yaklaşık 20 yıl oldu da :( Tatlın bana bak neler hatırlattı. Sağol canım ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Gülcüm yufka tatlin cok güzel olmus,eminim tadida öyledir,anneciginin ellerine saglik,ailenle beraber güzel bir hafta gecirmeni dilerim.
www.blogcu.com/baharcicegi/

Adsız dedi ki...

genel olarak şöyle bir baktım da bu ne marifet maşallah size :)

tarifname.blogspot.com

munevver dedi ki...

Gülcüğüm,ne güzel tatlı bu.Ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

YUFKA TATLISI KITIR KITIR
BEN SİZ YERİM ÇITIR ÇITIR
ANNECİĞİN ELLERİNE SAĞLIK
ANLATANIN AĞZINA SAĞLIK

NAR GİBİ KIZARMIŞLAR, ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNİZE KOLLARINIZA SAĞLIK HER ZAMAN TAKİP EDİYORUM SİZİ YORUM YAZAMASAMDA HERGÜN BİRKAÇ KEZ SİTENİZİ ZİYARET EDİYORUM İNANIN HAYRANINIZ MÜPTELANIZ OLDUM ... SEVGİYLE KALIN...ARZU

Adsız dedi ki...

Tatlılara başlamak kilolara da başlamak demek bir yerde değil mi? Ben de tatlıyı çok severim; eh kilo sorunum da yok sayılır ve afiyetle de yerim ama tüm dostlar aynı durumda mı? Yaaa... Umarım çok lezzetli olmazlar da kilolara dönüşmezler. Tabii bu işin şakası, ellerine sağlık derim.

NuR dedi ki...

Sevgili Gül,
Kocamcım bi seyahate gitse de, oğluşuma yapsam, bu aralar da heeep burada......
Çok beğendim, dosyama attım bile, ellerine sağlık canım
Sevgiyle kal

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlı'cığım,
Canım çok haklısın büyüklerimizden ne görüşmüşsek aynen onları uygulayıp yaşatmaya çalışıyoruz sanki bizlere verilmiş bir bayrak gibi taşıyıp duruyoruz..Allah hepimizin bu dünyadan göçmüş büyüklerine rahmet eylesin mekanları cennet olsun..Bende sana ve ailene güzel bir hafta diliyorum..Kocaman öpüyorum,sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Bende tıpkı senin gibi ballı tatlılara karşı düşkünlüğüm yoktur.
Dün fırınımız çalışmayınca birden bu tatlıyı hatırlayıp,ananem için dua edip bunu yaptık annemle..Umarım ona da malum olmuştur..Çok sağol canım benim,ellerine gönlüne sağlık..Senin de güllacın harika olmuş tatlım..Sevgiler,kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şebnem,
Tatlı hem basit hemde kıtır kıtır oluyor,tavsiye ederim.Günlük yenebilecek bir tatlı ertesi güne kalırsa fazka kıtırlığı kalmıyor bilgilerine..MUTLU bir HAFTA seninle olsun..Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Canım çok teşekkürler bu güzel bilgilerin için..Tuzlusunu bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum çok sağol..Talısından çok tuzlusu daha çok beni çekecek..))Ellerine sağlık,sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nilüfer'ciğim,
Canım çok teşekkürler çok sağol..Sana da harika bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal..

umran dedi ki...

Yagda kizarmis himmm hemde tatli ,nefiss.Ellerine ve gonlune saglik.

ev perisi;) dedi ki...

ayyyy şerbetli şerbetli nede güzel yenir o şimdi...
ellerinize sağlık efendim öpüyorum sizi...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Çok hafif oluyor yapması da çok kolay,müsait bir anında denemeni tavsiye ederim.Sevgiler,mutlu bir hafta diliyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özge'ciğim,
Canım benim çok teşekkürler,senin yaptıklarında harika olmuş ellerine sağlık..Mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bocuruk'cuğum,
Canım senin söylediğin yufka farklı bir yufka..Ramazan girmeden komşular toplanıp yufkalar açılıp saçda kızartılıp ramazanlık saklanır.İster peynirli,kıymalı veya dediğin gibi fındıklı şerbetlisini yapardılar.Eskilerden çok kimse kalmadığından artık söyledğin gibi bu yufkaları yapan yerler var herkes oralardan hazır alıyor.SÖZDE BİZE DE GELECEKTİ DE BENDE YAPACAKTIM AMA NE YAZIKKİ GELMEDİ.Bizim yaptığımız baklava hamurundan farklı bir tatlı canım.Anılarını tazelediğim için üzülsemmi sevinsemmi bilemedim.Bende hatırlayıp hüzünlendim açıkcası.Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Canm çok teşekkürler..Bende sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum,sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Çok mersi Seda'cığım..
Ellerine sağlık,sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Münevver'ciğim,senin tatlında nefis olmuş çok beğendim..

Sevgiler..

Beyhan dedi ki...

Gül nasılsın arkadaşım? İftarda ne güzel yağmur yağadı değil mi? İçimden sana iyi akşamlar demek geldi.Öpüyorum arkadaşım:)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Arzu'cuğum,
Ne güzel bir mani yazmışın ellerine sağlık,okurken çok mutlu oldum..Çok teşekkür ederim bu güzel yorumundan ötürü,seninde ellerine ve ağzına sağlık diyorum..

Sevgilerimi gönderiyorum,mutlu kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili black knight,
Sadece tatlılar değil diğer yemeklere de başlamak başlı başına kiloları davet etmek değil mi?? Ne mutlu sana ki kilo sorunun yok ahh keşke bizlerde senin olabilme şansına vakıf olsaydık ahh nerdeeee..Bu yüzden sen bizlerine yerine de yesen diyorum..Afiyetler olsun,sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şennur'cuğum,
Umarım kısmet olurda günün birinde yaparsın,zira hem yapımı basit hemde yemesi zevkli..Teşekkürler,ellerine sağlık canım...Sana şimdiden kolay gelsin..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Canım teşekkürler,seninde ellerine gönlüne sağlık..Sevgilerimle..

isil dedi ki...

Gulcugum gunaydin,

Canim cok tesekkur ederim guzel sozlerin icin. En azindan bunu dusunup soylemen bile benim icin cok onemli. Cok kibar ve tatlisin. Ben seni yorar miyim hic? Hem yapayim da ogreneyim biraz. Misafirlere dible yapamadim, korktum :) Kotu anilar gozumde canlandi. Kurban olarak Tameri secicem, 3 Kasimda geliyor Rusya'dan inşallah. Fistigi da sevdigine cok sevindim canim.
Annanen nur icinde yatsin. Guzel bir tatli ogrendik sayesinde.
Seni cok opuyorum.
Sevgiler, annecigine saygilar.

begüm dedi ki...

Gül merhabalar,

Nefis bir tatlı yine... Kıtır kıtır ve çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık...

Sevgilerimle
Begüm

renkler dedi ki...

Gerçekten kıtır kıtır görülüyorlar:-) Gülcüğüm şu bayram geçsin de biraz tuzlu bir şeyler yap benim için ne olur... Şötle hamurişleri, sebzeli tatlar filan:-)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bahar'cığım,
Canım derinden bir ohhh çektim inan,zira çok üzülmüştüm..Umarım en kısa zamanda bil.sorununu çözmüş olup tekrar bıcır bıcır aramızda olursun..Sensiz buraları düşünemiyorum bile..Çok tatlısın inan..Gelelim şu soğan işine,sen işi başlamadan bitirmişin tatlım..İlk önce daha basit şeylerden başlatıp sonradan soğana soksaydın daha iyi olurdu.Şimdi gel yardım et dediğin anda ilk akla soğana gelir ve yardımı unut sen bundan sonra.))))Ne güldüm inan allah iyiliğini versin senin.Çok sevindim canım hem iyi olmana hemde kırılmadığına..Sana iş yeri emailinden mailler attım umarım bilg.yapıldığında görürsün hepsini..CANIM SENDE BENİM GİBİ ÇOK YUFKA YÜREKLİSİN ANLAŞILDI.Senin o güzel gönlüne sağlık tatlı Bahar'cığım benim..Çok yorma kendini canım tatlı için etkinliğe katılıyor musun??Umarım tez zamanda big.nın sorunu çözülürde sende sık sık buralarda olursun tatlım.
Seni çok ama çokkk öpüyorum kendine iyi bak,eşine soğan değilde bence mikserle çırpma işlemlerin olursa onu yaptır daha zevkli olur.)))Ömürsün canım sen,Allah hep mutlu etsin seni o güzel yüzün devamlı gülsün..Kocaman öpüyorum sevgiyle kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evperisi,
Canım keşke sana şuaracıkdan ikram etme olanağım olsaydı..Teşekkürler,sevgilerimi gönderip bende öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Canım öncelikle özür dilerim sayfanda atladığı konular için..
Tatlım akşam beni görsen sırılsıklam oldum sorma halimi.))
Sevgili Patronum akşam saat 8 gibi bizi eve bıraktı,sözde arkadaşım ve oğlu iftara bize davetliydi..Neyse eve gidip hemen masaya kurulduk sorma gitsin.Maceralı bir akşam oldu,ama hepimiz mutlu ve sevecendik,anneciğimin o güzel yemeklerinden sonra.)))Çok öpüyorum tatlım benim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiye'ciğim,
Şekerim çok mersi sende kendine çoookkk iyi bak,öpüyorum seni..))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Gül Hanım
bu katmeri annem yapar yerdik aynı görünüşte ama tatlı olmazdı tabi..
sıcak sıcak bekleşirdik yeni kızaracak olanı..Bana çocukluğumu hatırlattı. Şimdi bayramda annemler gelecek ve bu sefer ben onlara hazırlıycam. Annem ile yerleri değiştirdik. Yapıp yedirmek ne kadar güzel bir duyguymuş..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Işıl'cığım,
Canım benim sen herşeyin en güzelini ve lezzetlisini yaparsın bundan hiç şüphem yok..Canım benim her zaman seve seve yapacağımdan emin olabilirsin,bunu lütfen unutma olurmu..Ayrıca o senin kibarlığın ve nazikliğin tatlı Işıl'cığım benim.Hepimizin vefat etmiş yakın akrabaları nur içinde yatsın.Aminn..Canım sana şimdiden allah kavuştursun diyorum.Kendine çok iyi bak,çok öpüyorum seni..Sevgili annene de sevgiler ve selamlarımı gönderiyorum..Tatlı polileri de çok öpüyorum..Fıstığı da benim için mıncıklarsın biraz..))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Begüm'cüğüm,
Canım çok mersi,tatlı bir harika denemeni öneririm acilen.)) Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler,
İnan bende bayıldım bu tatlılardan.))Benimde çok aram yoktur,tuzluları daha çok severim.Bayram bitsin hayırlısı ile ondan sonra artık gelsin sebzeler diyecem.Seni çok iyi anlıyorum canım.))Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Canım eskileri yad etmek güzel oluyor benim içinde hem çocukluğuma dönüp hemde o güzellikleri sanki bir kez daha yaşamış gibi oluyorum.Biz hiç tuzlu olarak yapmazdık bana sadece balsız olarak ayrılırdı..Şimdi sende annene supriz yap bakalım,nasıl da mutlu olur kimbilir.Şimdiden ellerine sağlık canım,kolay gelsin..Sevgiyle kal..

ArMeda dedi ki...

Gülcüm maşallah boş bırakmaya gelmiyor marifetli arkadaşım benim.Tatlı ne de güzel görünüyor çıtır çıtır ellerinize sağlık canım sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili Gül
Bir Trabzon lu olarak, sayfanda tanıdık lezzetlerle karşılaşmak beni çok mutlu ediyor. Özellikle bu tatlı benim çok sevdiğim enfes bir tatlıdır. Ellerinize sağlık..sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
Gerçekten bizler boş durmaya alışkın değiliz..İşten sonra da eve gidince zamanım hep mutfakta geçiyor.Gündüzleri annem akşamları eve gidince ben ondan devir alıyorum sanki 20 kişilik bir aileyiz .))Teşekkürler canım ellerien sağlık..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şirin,
Bende Trabzon'lu arkadaşları burda görmekten büyük keyif alıyorum.Bir Trabzon'lu olup bu tatlıyı bilmeyen yoktur diye sanıyorum..Çok teşekkürler ellerine sağlık canım..Sevgilerimle..

ufukmutfakta dedi ki...

Sevgili Gül, ayyy ne güzel bir şey yapmışsın. Biz küçükken annem bayramlarda sarı burma tatlısının yanında bu tatlıdan da yapardı, ve sarı burmayı misafirlere ikram ederken bize de bundan yedirirdi. Biz sarı burmaya hücum edip birimeyelim diye. Canım annem şimdi yaşlandı ve uzun zamandır bu tatlıdan yapmıyor. Bende unutmuştum, sayfanda görünce hatırladım. Ya ne güzel şeyler yapıyorsun. Helal olsun sana, varol emi.............

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ufuk'cuğum,
Canım anladığım kadariyle bu tatlı ile bir çoğumuzun güzel anıları var ortak paylaştığımız.Bende çok keyif aldım bunu yaparken birde çocukluğuma gitmek anılarımı hatırlamak güzel bir duygu idi.Senin de o güzel duyguları benimle paylaşmana çok mutlu oldum.Anneciğinin de ellerinden öpüyorum.Çok teşekkürler bu sıcacık yorumun için..Segiyle kal daima..Gül.

Not:PARDON SENİN SAYFANA GİRİŞ YAPAMADIM..

Adsız dedi ki...

Gül'cüm nefiss ellerinize sağlık canım sevgiyle kal Ebru

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili gül ellerine saglik. Gelecek tarifleri beklemekteyiz. Kan sekerimizde cikmaya hazirlaniyor artik.
Sevgiler Sonia...

Adsız dedi ki...

Iki gundur islerimin yogunlugundan ve de yorgunluktan bilgisayara girip de sitenize bakamamistim. Bu arada icim icimi yedi acaba Gul neler yapti diye. Gozlerime inanamiyorum devamida gelecek diyorsun. Ne kadar degisik ve guzel seyler. Ellerinize saglik. Ben simdi burada nasil beklerim oteki tarifleri. Kac gundur canim tatli cekiyordu. Bu hafta sonu muhakkak deneyecegim senin tarifini. kolay gelsin.

Hatice

Adsız dedi ki...

Sevgili Gul serbeti soguk mu olacak? diye sormayi unutmusum. Hemen atip cikaracakmiyiz yoksa biraz bekliyecek mi?

Hatice

ufukmutfakta dedi ki...

Gül'cüğüm sayfamdateknik anlamda acemi olduğum için sıkıntı yaşıyorum.Senin gibi adıma tıklayarak sayfaya girmek isteyenler giremiyor. Nasıl aşacağımı araştırıyorum. İnşallah bulurum. Ben sayfanın tam adresini yazayım.www.blogcu.com/ufuksitki/
bekliyorum canım hoşçakal....

Adsız dedi ki...

Ben sahura geldim..Hiç çekinmedim biliyorum ki DOST kapısı herdaim açıktır, kapısı kapanmaz, kilit vurulmaz..

Gül cüm şimdiiii ; şu fasulye diblesinden biraz rica edeceğim yanına da patlıcandan bir tane alabilir miyim? Hani benim su böreğini göremedim (ayy bak tepsiyi de getirecektim aceleden masada unutuverdim) hah tamam masanın ucunda kalmış!! Ondan da 2 dilim rica edeyim..Aslında doymadım ama sahurda fazla ağır yemeyin diyorlar ya ee ben de öyle yapayım ama son olarak kıtır yufka tatlısından alabilir miyim?

Tamam şimdi oldu..Keyifli sohbetin, ikramların, güler yüzün için tşk ederim. Sofranızın bereketi bol olsun..Ben daha fazla rahatsız etmeden yavaş yavaş kaçayım..Eee yarın işte uyurum artık :-)

Selamlar ve İyi sabahlar canım.....

Damak Tadı dedi ki...

Ebru'cuğum,
CANIM SENİNDE ELLERİNE GÖNLÜNE SAĞLIK,SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sonia'cığım,
Canım aman aman dikkat kan şekerleri yükselmesin daha önümüz bayram tatlım.)) İnan artık tatlı eklemekten bende utanır oldum siteye ne yapsam acep??Çok öpüyorum canım,ellerine gönlüne sağlık..Tatlı arkadaşım benim..Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Canım benin umarım işlerini halletmişindir.Seni burda görmek beni çok mutlu ediyor inan Hatice..
Gelelim bu tatlıya bu tatlı çok basit bir tatlı hemde zevkle yeniliyor.Hamuru yoğurmaya başlamadan şerbetini hazırlayıp bırak,yoğurduğun hamuru zaten 30 dk bekleticeksin,sonrada kızartmış olduğun yufkaları içine atıp bekletmeden çevirip hemen tabağa alacaksın hepsi bu kadar canım..Umarım hoşuna gider afiyetle yersin,şimdiden kolay gelsin ellerine sağlık..Sevgiyle kal tatlım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ufuk'cuğum,
Canım bende bu konularda çok tecrübeli olmadığım için sana yardım edemiyorum.Bu konuyu aşman gerek,bu yüzden de arkadaşlardan yardım istesek.Başta Zuhal'den başla Ufuk onra da burdan çağrı yapalım.Akıbet bilen biri sana yardım eder,bizlerde güel oynaya sitene girip yerlerimizi alırız bir çırpıda.Sevgiyle kal canım,teşekkürler tekrardan..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Benar'cığım,
Canım sen yeter ki gel...Eskiden biz çılgınlar sabahlıkları giyip gecenin bir yarısı sahura gitmelerimi hiç unutamıyorum ne de zevkli olurdu.Şimdi birden o anıları hatırladım,bende de yığınla anı varmış da haberim yokmuş.))Sen sahurda buyur gel yle kıyısından kenarından olmaz biz hemen açıp ahzırlayıp fırına verip sahurda geldiğinde o güzel kokular altında seni misafir edip giderkende hepsinden paket yapıp öyle uğurlarız canım.Veya o gün için izin alabilirsen sabaha kadar da dedikodu yapıp hem yediklerimizi sindirip hemde hafiflemiş oluruz ne dersin canım benim.))Hoş ve tatlı yorumun için tekrar teşekkürler..Sewvgilerimi gönderip çok öpüyorum..

Adsız dedi ki...

merhaba
öncelikle eline sağğlık güzel ve kolay bi tarif vermissiniz
yanlız bisey sormak istiyorum.kızarmıs sıcak tatlıları soğumus serbete mi atacağız sıcak serbetemi?
cvp için simdiden tsk

Damak Tadı dedi ki...

İsimsiz arkadaşım şerbet buz gibi değil de hafif ılık olacak,balın içine atıp çevirip beklemeden hemen alacaksınız.Afiyetler olsun..

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül,
Bu tatlını akşam denedim iftardan önce,hatta belki sevmeyiz diye de yedek tatlı bile aldım bulundurdum evde ne olur ne olmaz diye..Biliyorsun erkekler hem oruç tutup hemde sigara bağımlısı olunca çok aksi oluyorlar.))Bende bir aksiliğe maruz kalmamak adına öyle yapmıştım.Önce şerbeti hemen azıcık yaptım,arkasından hamuru hazırlayıp küçük yumaklar yapıp nemli bir bez örtüp yarım saat beklettim.Zaten o sırada şerbetim çoktan soğumuştu bile.)Küçük hamurları yarım saatin ardından açıp açıp yağa atıp kızarttım.Ay Gülcüm yağa attiğim anda nasılda göz göz olup kabardılar ordan hemen bala sonra acele ile tabağa..Benim kızım anne bir tane bana hemen ver deyince hemen oturtup ona yedirdim,tutturdu bir daha istiyorum diye..İftara az bir zaman kalmış hep masada yemek yeme adetimiz olduğundan vermedim iştahını iyice kaçırmasın diye.Canım tam 4 tane yedi..Eşim 3 tane ben 3 tane yedim.Oğlum da 3 yane yedi..Komşuya da verdik iftardan sonra komşum geldi Lale bunlar neydi böyle hemen tarifini ver şimdi yapacağım deyince çok şaşırdım.Bu yüzden sana kendi adıma ve ailem,komşum adına sonsuz teşekkürlerimizi gönderiyorum.Anneannene Allah rahmet eylesin,toprağı bol olsun.Allah ne muradın varsa versin sana ve anneciğine..Ne tatlısınız Allah sizleri hiç ayırmasın.Sen herkese yazıyorsun ya sevgiyle kalın diye asıl sevgiler sizin olsun.Uzun yazdım ama içimden geldiği gibi yazmak istedim,kusuruma bakma Gül.
Lale

akçahan dedi ki...

HIMM çok harika görünüyor.........

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Lale Hanımcım,
Yorumun çok hoştu ellerine sağlık..
Hele de tarifi deneyip yapman ve afiyetle yemen hepsinden daha güzeldi.Erkeklerin sigara alışkanlıkları ve oruçluyken yaşamış oldukları sinir harbini bende babamdan bilirim.Okurken çok güldüm,lütfen kırılma emi.)Tekrar afiyetler olsun (komşuna da)ellerine sağlık..Kusurluk hiçbir şey söz konusu olamaz öyle düşünme lütfen..Sevgiyle kalın ailecek..Gül

Damak Tadı dedi ki...

Akçahan,

Canım çok teşekkürler..Sayfanda ki yazının tesiri halen devam ediyor..Çok öpüyorum..

Adsız dedi ki...

gülcüğümm,
bu tatlıya ne demeli yummmmmmmyyyy açıklarmı tadını herhalde herhalde çok severim ben böyle kıtır kıtır şeyleri yerken dökülecek bende o kıtır kıtırları toplayıp yiyeceğim kemali afiyetle ahhhh çok çocuk gördüm kendimi çokkk öpüyorum
bidenemi

Damak Tadı dedi ki...

Cancanım yummmyyy açıkladı bile merak etme sen tatlım..Afiyet olsun varsın dökülsün canım..Bizler büyük görünen çoçuklarız unutma canım.Seni çokkk öpüyorum,sevgiyle kal..