Pazartesi, Ekim 09, 2006

KAYISI TATLISI

YE#15 TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞINDAN BAYRAM TATLILARI











Malzemeler
500 gr kurutulmuş kayısı
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
kavrulup öğütülmüş fındık

Yapılışı
Kayısılar iyice yıkanıp tencereye koyulur arkasından şekeri ve suyu eklenip pişirilir.Piştiğini şekerinin iyice katılaşmasından anlayabilirsiniz.Daha sonra
servis yapacapınız tabağa veya borcama koyup soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra da üzerine öğütülmüş fındığı bol bol serpip afiyetle yersiniz inşallah.))

Çocukluğumda bütün ev halkı kalabalık olarak iftar açıp iftarda mutlaka kayısı tatlısı olurdu tabiiki farklı tatlılarda.Sahurda da bu kayısıdan hoşaf yapılıp içine mutlaka üzüm kurusu ilave edip pişirilip pilavla yenilirdi.Üstelik pilav mutlaka sahurda yapılıp taze taze hoşafla yenir ve içilirdi.

Günümüzde ise ne yazıkki bu tür alışkanlıklar kalmamakla birlikte
artık eski büyüklerimizden hayatta olmayanlarda çok fazla.Artık ne yazıkki sahurlarda bu tür yemekleri yemediğimiz gibi ben hiç kalkmıyorum bile.Çünkü sabah işe giderken çok zorlanıyorum.))

Arkadaşlar bu tatlıyı bizde ekmekle yerler veya pideyle,sizlere de tavsiye ederim
hafif ve değişik bir tatlı çeşidi.))
Bu tatlıları etkinlik için hazırlamıştım fakat yanlışlıkla hepsini yayınlamışım.

72 yorum:

kalimeero dedi ki...

Cevizlisini yapiyordum da bunu hic gormemistim. biz de bu kayisilardan baska ne yapilabilir diyorduk, eminim cok lezzetli olmustur. ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Kaysiyi yasda kuruda cok severim,bende cevizle yapiyorum,üstünede tereyag yapip gezdiriyorum,öylede güzel oluyor,gülcüm güzel huzurlu bir hafta gecirmeni diliyorum.
canim öptüm
www.blogcu.com/baharcicegi öznur

Hulya dedi ki...

bende kalimeeronun yaptiklarindan yemistim cok guel oluyor,birde bolesini deneyeyim,bizdede bir suru kaysi var

Adsız dedi ki...

Bende arkadaşların yaptıkları gibi yapıyordum,bu tarifi ne gördüm ne de yeme şansım oldu.Ne kadar değişik yemek ve tatlılar yapıyorsunuz,üstelik her karesini de görüntüleyip bizleri bilgilendiriyorsunuz.Hiç becerisi olmayanlar bile kursa gitmeden burdan kademe kademe yemeklerini yapabilirler.:))Teşekkürler,ellerine sağlık (annenin de artık ellerinden tannır olduk sayende)İyi geceler,renkli rüyalar..Hatice

Beyhan dedi ki...

Kayısıdan yapılan herşeye bayılan ben bu tarifi ilk kez görüyorum.Bakmaya doyamadım,mükemmel bir tarif.Mutlaka ve mutlaka deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Gül sayfanın bir köşesine nazar boncuğu koymamız gerekiyor arkadaşım.Güzel birşey bulalım da hemen koy bari:)))
Öpüyorum sizi:)))

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Merhaba Gül'cüğüm
Bizzat iftar davetinizde yemiş hatta doymadığım için evime bile yanımda göndermiş olduğunuz bu mükemmel lezzet için çok teşekkür ederim ne iyi etmişsin de tarifini bizimle paylaşmışsın ;)Tabii anneciğinin ve senin hünerli ellerinizden çıktığı gibi olmayacaktır bizimkiler ama mutlaka kayısı seven herkesin denemesi gereken bir tatlı;))Canım anneciğinin ellerinden senin de gül yanakalarından öperim;)
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Ben de bu tatliyi kayisi alir almaz denemek istiyorum. Biraz once Zuhal hanimin sitesine baktim ve hazirladiginiz sofrayi gordum. Tek kelime ile muhtesem gorunuyor. Annenizin ve sizin ellerinize saglik. Yazin geldigimizde bizde mi size ugrasak acaba? (Saka tabiki) yeni tariflerinizi dort gozle bekliyorum.

Hatice

Adsız dedi ki...

çok değişik gülcüğüm bidenem ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

GUL'cm cnm sana gunaydin ama ben birazdan yatiyorum.:)dun gece sitene girmeye calisti isemde olmadi:(sayfa acilmadi bugun tekrar denedim baktim acti hemde yeni tarfilerle:)

Eline saglik cnm.Cok opuyorum seni.

Gulenay

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım kayısı tatlın harika görünüyor. Fındıkla beraber kesin çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık.Hoşça kal.

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Canım evde bütün malzeme tamam çok da vakit almaz sanırım ve de çok faydalı bence. Sağol tarif için. Ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

Merhaba 10 gün önce ilk kez bu tatlıdan yedim. Malatyalı bir arkadaşa gitmişdikte, nefis ve değişik bir tat ellerine sağlık canım sana mutlu ve huzurlu günler dilerim... Nesrin

Adsız dedi ki...

Selamlar sevgili Gül. Sayfanıza sevgili Zuhalin resimlediği o güzel iftar sofranızın görüntüleri sayesinde ulaştım. İnsan sevgisi ve karşındakini önemseme konusunda herkesin karamsarlığa düştüğü günümüzde, ben hala güzel yüreklerin bulunduğundan hiç ümit kesmemiştim zaten, bunuda bloglararası dostluk örneklerinden görerek bir kez daha içimi rahatlattım sayenizde. Sevgili Zuhal zerafetini ve asil ruhunu sayfasını ziyaret edenlerin önerilerini ve isteklerini gözönüne alarak öyle güzel sergiliyorki, onu ve onun sayesinde sizleri tanımış olmak benim için bir kazanç. Mutfak konusunda çok bilgim var sanırken ne çok şey bilmediğimide bloglar aracılığıyla öğreniyorum. Bundan sonra sizinde yakın takipçiniz olacağımdan emin olabilirsiniz. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Gözüm sizinde üstünüzde:)) Sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

sulu mu oluyor sonunda bu tatli? cok ilginc geldi bana, ellerine saglik ayrica tesekkurler paylasim icin gulcum.

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

merhaba gül,
merak etme buralardayim. Sayfani düzenli olarak ziyaret ediyorum, ancak yazmaya fazla vaktim olmadi. tariflerin birbirinden enfes, kayisi kurusunu bende cok severim. ellerine saglik hepinize afiyet olsun. yine görüsmek dilegiyle
suna

ArMeda dedi ki...

Gülcüm zuhalde gördüm neler yapmışsın öyle döktürmüşsün canım ya kayısı tatalısınada bayılırım bende cevizlisini biliyorum ellerinize sağlık canım keşke bende orda olsaydım çok öpüyorum sevgiler....

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül bu tatlı atom bombası gibidir herhalde:)))Gelsin kilolar. Zaten zayıf kalabilmek için tüm lezzetli şeylerden uzak kalacaksın derler. Kolay bir tatlı ve çok güzel gözüküyor. Ne olur ekmekle yemeyin, kalori 2 katına çıkacak, alması kolay vermesi zor kilolara yüz vermeyin. Çok öptüm afiyet olsun.

begüm dedi ki...

Sevgili Gül,

Çok değişik ve harika bir tat olmuş... Ellerine sağlık.

Sevgilerimle,

Begüm

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül'cüm,
Bu tatlıyı hayatımda ilk kez görüyorum ve hayran hayran bakmaktan kendimi alamıyorum.Nasıl bir ailesiniz siz böyle maşaallah size demekten de duramıyorum.Zuhal YALIÇIN'IN sayfasında size geldiğini ve sizin ona göstermiş olduğunuz sıcaklığı anlatışı beni derinden etkiledi.Bravo size sizin gibi çıkar düşünmeyen insalar günümüzde çok ama çokkkk azınlıktalar.Bende burdan size teşekkür ediyorum,umarım günün birinde bende o masalardan birinin kenarında olabilirim.Selamlar ve sevgiler,annene-babana ve sana sevgili Gülcüm..


Ayşenur

umran dedi ki...

goruntu super.Ilk defa goruyorum bu tatliyi, hemen deneyecegim.Maharetli elleriniz dert gormesin.saglik ve esnlikler diliyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili kalimeero'cuğum,
Bu kayısı(zerdali)tatlısını çocukluğumdan beri bilirim.Özellikle kışın ve ramazan aylarında sık sık yapılırdı ve halen bir gelenek gibi de devam ediyor.Piştikten sonra hafif mayhoşluk olur ve güzel bir tadı vardır tavsiye ederim özellikle fındıkla.Teşekkürler,afiyetler olsun.Sevgiyle kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Senin tarifinde çok güzel ve lezzetli olur canım.Sofranın güzelliğinden belli ne lezzetli tatlar yaptığın,ellerine sağlık canım benim.Sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Bu tarifi de denemeni tavsiye ederim,mutlaka fındıklı yap.Ellerine sağlık,sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice,
Çok teşekkürler güzel ve içten dileklerin için.Sizlere burdan yemek yapma konusunda yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.Anneminde hepinize selamları var.Seninde ellerine ve gönlüne sağlık.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Beyhan'ım benim,canımmmm.
Bu tatlı çok hafif ve mayhoş oluyor kesinlikle denemeni tavsiye ederim tatlım.Canımsın sen benim nelerde düşünürsün benim için çok sağol yüce gönüllü arkadaşım düşünmen bile yeterli benim için.Sen nasıl arzu edersen öyle olsun tatlım.Kocaman öpüyorum seni,kendine çok iyi bak.Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Canım benim,dünya tatlısı şeker Zuhal'ciğim,
Canım o senin güzelliğin,senin beğenmen ve zevkle yemen bizi çok mutlu etti.Sen herzaman baştacımızsın bizim sakın unutma.Bu evin artık bir kızı da sen oldun ailem için.İyi ki geldin iyi ki tanıdık seni.Seni tanımaktan çokkkk mutlu olduk hepimiz canımmmmm.O güzel yüzün devamlı gülsün hiç solmasın.Sevgilerimiz seninle Zuhal'ciğim..

Adsız dedi ki...

Gül'cüm çok güzel ve hafif bir tatlıya benziyor. Ellerinize sağlık öptüm hoşçakal Ebru

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Kayısıyı bulabilrsen denemeni isterim.))Çok teşekkürler seni burada görmekten memnun oluyorum.Ayrıca sizleri misafir etmekten de acaip keyif alırız,her zaman zevk ve mutlulukla bekleriz sizler yeter ki buyurun gelin.Umarım baklavanın şerbetini yapabilmişindir.Sevgiyle kalın daima..Gül

Nezaket dedi ki...

Merhaba Gul, guzel bir tatli yapmissin eline saglik. Hemen mutfaga gidip bir kuru kayisi alip kemirmeye basladim tarifini okurken. Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Canım Cancanım benim,
Ellerine gönlüne sağlık can kardeşim.Çokkkk öpücükkk.Sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Gülenay'cığım,
Canım dün talihsizlik yaşadım bugün herşey yolunda gibi gözüküyor umarım bir daah sorun yaşamam.Seni çok öpüyorum canım kendine çokkkk iyi bak.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili tatlı Bahar'cığım,
Canım ne tatlısın sen böyle, her tarafından bal damlıyor.Blogların ballısı tatlısı.))Canın çekmişken eşinde vardiyalı iken hemen hoşafdan başlat derim sana.))Tostu çocuklarda yapıyor günümüzde.Bu arada tost yapmak da önemli biliyorsun değilmi??Çok kurutmamak gerek,fazla bastırıp kağıt gibi yapmamak gerek,peynirlerinin yanlarından fışkırması gerek,daha ne yazayım artık..Bu gece test edersin çaktırmadan artık.Kötü olsa bile (şaka şaka) harika olmuş yarın gece şöyle yaparsın de tatlı tatlı.Artık tiyolarıda aldın,bu arada eşin de tost uzmanı olup çıkacak bu ramazanda tıpkı annemin olduğu gibi.))Çünkü bizimkilerde 30 gece bıkmadan tost yerler,nasılda yerler halen anlamış değilim.Babam tost yer annem ne yazıkki yemeyen biridir,bende kalkmıyorum zaten hehehe..))

Canım ön sınavı geçtim ya kaldı diğer ana sınavım.Öğretmenimmmmm bu hafta için izin alabilirmiyim çünkü çok işim var.)))Çok şekersin sen iyi ki tanımışım seni Bahar'cığım..Çok öpüyorum kendine ve ailene çokk iyi bak.Fazla yorma kendini tatlım.Sevgiyle kalın her zamannn.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Bana göre çok lezzetli,müsait ve canının çektiği bir zaman yapıp denersin canım.Ellerine sağlık..Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bocuruk'cuğum,
Evde bütün malzemen hazırsa hemen mutfağa tatlım.En az 10 dk ocağa koyana kadar geçen zaman.Kolaylar gelsin,afiyetler olsun..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nesrin'ciğim,
Canım afiyetler olsun,
umarım beğenerek yemişindir.Sana ve ailene de çok güzel bir hafta diliyorum.Sevgiyle kalın daima.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nükhet;
Yorumunu okurken yüzüm hafifçe kızardı birden hemen hissederim.Sanki karşımdasın ve benim yüzüme söylüyorsun gibi hissettim birden.))Zuhal'ciğim inanın çok ama çokkkk tatlı ve yüce gönüllü bir insan.O bütün sorulara cevap verir ve tarifleri bulur bizler için dener ve burda da bizlere sunar.İşte böyle tatlı biri o,onu Allah nazarlardan saklasın kurusun.Blog dostlukları umarım çok yıllara dayalı olur,bence olurda..Umarım senile de günün birinde tanışma imkanımız olur.Ayrıca çok teşekkür ederim ve herzaman büyük bir zevkle yorumlarınızı beklerim,çok da mutlu olurum.Sevgiler sizlerle daim olsun..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Canım sulu gibi görünse de sulu olmuyor katı oluyor.Değişik bir tat bence minicik dene istersen.Sevgiyle kal,öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Suna tatlım,
Seni göremeyince sadece meraklanmıştım,çok şükür iyisin. Canım önemli olanda bu benim için.
Ellerine yüreğine sağlık canım arkadaşım,kocaman öperim.Sevgilerimi gönderiyorum sana..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
Canım keşke sizleride burada ağarlayabilme imkanına sahip olsaydım.Önemli olan güleryüz tatlı dil gerisi boş bence yemekde yanında güzellik sadece.))Canım benim çok öpüyorum,sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlı'cığım,
Hemde ne kalori tatlım.Gerçi benim bu tür tatlılarla çok işim olmuyor,benim işim Zuhal'ciğimin elleri ile yapmış olduğu çikolatalar.Bende burdan acil onlardan tavsiye ediyorum.Adres Zuhal'in sayfası canım.Aiyetler olsun ellerine sağlık tatlı Nazlışım benim.Kocaman öperim seni şekerimmm.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Begüm'cüğüm,
Çok teşekkürler,seninde ellerine ve gönlüne sağlık tatlım.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ayşenur,
Bu güzel ve tatlı yorumun için sana ben ve ailem gönülden teşekkür ediyoruz.Umarım günün birinde sizide misafir etme şansına sahip oluruz.Sevgilerimizle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Bencede hemen denemelisin eğer tatlıyı ve kayısı tadını seviyorsan.Yiyenlerden bu zamana kadar tam not alınmıştır,duyurulur.Teşekkürler,sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,
Canım çok hafif bir tatlı gerçekten çok da güzel oluyor.))Teşekkürler,sevgiler...Öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nezaket,
Canım çok teşekkürler,güzel yorumlarınızı okurken çok mutlu oluyorum.Umarım sizlerde devamlı aynı mutluluğu yaşarsınız.Sevgiyle kal hergün,her saat..

ev perisi;) dedi ki...

Slm!
Bu aralar yoğun günler yaşıyor olduğumuzdan siz sevgili dostlarıma sık sık uğrayamıyorum bu yüzden affınıza sığınıyorum...
Kayısı tatlısını Malatya'da sık sık tüketirdik lakin kendim denememiştim bu iyi oldu...
öpüyorum...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şükran'cığım,
İyi olmanı bilmek çok önemli inan benim için zira merak ediyorum,kusuruma bakma lütfen.Umarım yogunlugunda güzel şeyler içindir canım.
Bu tatlıyı bildiğine memnun oldum,umarım sende birgün deneme imkanını yakalarsın.Kendine çok çok iyi bak,teşekkürler..Sevgiyle kal canım.

---OPTiO--- dedi ki...

gündüz bi ara geldim gülcüm dalginlikla..valla kacar gibi ciktimm...o kadar güzel ggörünüyo ki...off off..nasil canim istedi..önümüzdeki günlerde hemen alicam malzemelerii.kuru kayisi cok severim zaten...ellerine saglik canim..cok cok öperimm..

Adsız dedi ki...

Gülcüm bu nedir ya tatlıları yazıp yazıp duruyorsun hızına yetişemiyoruz, denesek fırsat bulamıyoruz, mahvolduk burada, ben anlamam dönünce İstanbula damlayacağım evinize :)
Ellerine sağlık canımcım çok güzeller... Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba gül ilk kez görüyorum bu tarifi oldukça nefis görünüyor, ellerine sağlık. ayrıca ziyaretin için çok tşk. ederim. sevgiler.. yildizcaa

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Senin bu gelip kaçmaların beni öldürüyor inan tatlım.Çok şekersin inan,umarım en kısa zamanda yapar ve beğenerek yersin..Ben gelsemde sana yapsam ne dersin.)))Şimdiden ellerine sağlık canım,afiyetler olsun.Kocaman öpüyorum,sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nilüfer'ciğim,
Canım inan öyle denk geldiki tatlılar,artık arasanda daha bulamzsın inan filan bizde bittiii.))Sen İstanbul'a hele bi gel beklerim büyük bir zevk ve mutlulukla tatlım.Çok öpüyorum,sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Yıldız,
Bende çok teşekkür ediyorum ziyaretin için.Tatlı nefis olmakla birlikte yapımıda çok basittir,tavsiye ederim kayısı seviyorsan.Sevgiyle kal,güzel bir gün diliyorum..Gül

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Gül,
ben de buna benzer bir tarif biliyorum ama biraz farklı. İsmi Kasefe. Kolay ve lezzetli bir tarife benziyor. Ellerine sağlık..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sevdamavisi,
Canım umarım en kısa zamanda sendeki tarifi minicik yapar bizlerle paylaşırsın zahmet olmazsa.))Kocaman öpüyorum,daima sevgiyle kal tatlım..

tatli-tuzlu dedi ki...

Merhab Gül, nasilsin bakalim bugün,iyisin iyisin:) Gülüm sana bi e-mail yollamistim galiba almadin,neyse.Ben yokken beni düsünmen beni cok mutlu etti,cok tesekkür ederim FISTIK,öpüyoruuuuuuuum,sevgiler Behiye

Damak Tadı dedi ki...

Baharcı'ğım,
Canım çok tatlısın yazdıklarına artık kahkahalar atarak okuyorum,tek kelime ile ömürsün allah neşeni eksik etmesin tatlım.

Gelelim şu tost işine;desene iş ilerledi sanat gelişmeye başladı.))
Vallahi bizde annem çeyrek tost yer
babamda kurulmuş gibi her gece 2 tostu götürür.))(annem yemeyen cinsinden,onun bu konuda problemi var bizi üzüyor)Bizde sadece peynirle yapılır,ancak normal günlerde tost yaparken sucuklu arada yaparız.Bak sen eşine önce sucukları ayrı kızarttır ondan sonra tosta eklettir daha da nefis oluyor.))Allah tost muhabbetine bakar mısınız..)))Canım evet dediğin gibi gördüm ıspanaklı keki,fakat resmi yok.Sen çiğdeme selam söyle birde o açsın bir sayfa veya hemen sana göndersin yaptığı yemeklerin resimlerini.))

Sizin ev maceralarla dolmaya başladı desene canıcım.Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın artırsın tatlım benim.Seni kocamannnn öpüyorum sevgiyle kal her daim,yüzünde ki gülücükler çok artsın.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiye'ciğim,
Canım benim tatlı şekerimmm,inan seni göremeyince çok korkmuştum nasıl merak etmem ki aşkolsun.İyi olman beni gönülden mutlu etmişti,bak nasıl gülüyorum gördün mü??Bende seni çokkkk öpüyorum şekerrrr.

akçahan dedi ki...

Sevgili Gül,
hiç duymamıştım kayısı tatlısı deneyeceğim inşallah. Kelimelerine yansıyan tatlılığın menbaı bu tatlı severlik sanırım.)) Sevgiler tatlım.

Adsız dedi ki...

Bugün yorum yapmayacağım.. Sadece öpmek için geldim.. Ne bileyim içimden geldi işte..

Sevgiler cnm..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Akçahan'cığım,
Canım o sizlerin tatlılığı inan bana.))Kayısı tatlısı çok hafif ve lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim.Arkadaşlarımda severek yediler tam not verdiler.Onların testleri benim için çok önemli çünkü.))Çok öperim tatlım seni,kendine çok iyi bak.Sevgilerimle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Benar'cığım,
Bende seni çabul öabuk öperim canımcım.))Yine haikalar yaratmışın ellerine sağlık becerikli arkadaşım benim.Kocaman öperim,sevgilerimle..

munevver dedi ki...

Gülcüğüm,kayısıyı böyle hiç yapmamıştım.Ne güzel.. Ellerinize sağlık..

Adsız dedi ki...

hımmmm ilginç bir tatlı çeşidi,ilk kez görüyorum.çok değişik tatlılar yapıp yiyip tatlı dilli olmanızı bende bunlara bağlıyorum doğrusu.sizinle tanışmayı çok arzu ederim.hoşçakalın,sevgiyle kalın ailenle birlikte..

Av.Meral S.

ufukmutfakta dedi ki...

Gül Hanım merhaba, önce ellerinize sağlık diyorum. Bu tatlı Erzincan yöresinin en bilinen tatlılarının başında gelir. Orada adına KASEFE derler ve haşlandıktan sonra üstüne kızdırılmış tereyağı ve ceviz dökerler. Hakikaten süper olur. Bende KASEFE'yi yöresel olduğu ve çok lezzetli olduğu için ileriki günlerde kendi sayfamda yapmayı düşünüyorum. Tekrar ellerinize sağlık, sizi izlemeye devam ediyoruz. www.blogcu.com/ufuksitki/

renkler dedi ki...

Selam Gülcüğüm,

Yine döktürmüşsün. Ben de bu bir iki haftadır kuru kaysıya bir düştüm ki. Bir de hurma ve kuru üzüm. Bayılıyorum bunlara. Canım şimdi de kuru incir çekti. Bir tanıdığımız kuru incirden bir tatlı yapardı. Aşırı ağır olurdu ama bir tane yediğinde iyi gelirdi. Şimdi o aklıma geldi. Öptüm canım...

Damak Tadı dedi ki...

Çok teşekkür ederim Münevver'ciğim,tavsiye ederim hafif ve lezzetli bir tatlı.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Meral Hanım,
Çok teşekkür ederim bu güzel içten ve samimi yorumunuz için.)Bende sizinle tanışmayı arzu ederim inanın.Ellerinize ve gönlünüze sağlık,sizde sevgiyle kalın daima.Gül

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ufuk,
Öncelikle teşekkürler ziyaretin ve güzel yorumun için.Kayısılarımız her yıl Trabzon'dan gelirdi bize ve zaten Erzincan kayısısıdır adıda.Bu sene göndermeyi unutmuşlar annemde nasıl olmuş unutmuşsa aaa yapamayacağız diye üzülüyordu.Bu kayısıları aldım ben renkleri açıktı bunların pişince de Erzincan kayısısının rengi aldı ve de çok lezzetli oldu.Bizlerde de tereyağsız sadece şekerle pişirilir.Bazı arkadaşlardan sizin yazdığınız tarifleri duydum o da bana değişik geldi.Umarım en kısa zamanda siz yaparsınız sonra bende denerim.Bu arada sayfanıza bir türlü giremiyorum bilgi verirseniz çok memnun olurum.Devamlı görüşürüz diye ümid ediyorum.Sevgiyle mutlu ve huzurlu kalın daima.Hayırlı ramazanlar olsun..Gül..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler,
Tatlım sorma gitsin bende tıpkı senin gibiyim bu aralar.Ballı tatlılarla pek aram olmaz ama kurularla çok aram olur onlar beni severler ben onları daha çok severim,ben onları yerken annem beni hiç sevmez aksine çok kızar kilo alıyorum diye.Geçen sitelerden birinde incir tatlısı gördüm ne olur bana yap dedim inan
yapmadı ya.))Ballı tatlıları sevmiyorum diye evi onlarla dolduruyor bu aralar.Ben giderken artık takside yiyorum eve gittiğimde de tabiiki doymuş oluyorum.Annem hadi bişeyler ye dediğinde de ben diyetteyim diyorum.Yazık nasıl diyetse bu zayıflatmıyor kilo aldırıyor diyip duruyor.Böyle geçiyor gecelerimiz bır avutmaca ve kandırmaca içinde şekerim.Yine geveze oldum ben kusuruma bakma,çok öperim hayırlı iftarlar olsun..Sevgiyle kal canım benim..

Adsız dedi ki...

Canim benim,kaysi güzelim,iftara bir saat kala geldim sayfana,halimi anlatmama gerek varmi bilmem,asagida pasta baklava hemen cikayimki orucum güme gidecek.
kocamaaan öpüyorum.
www.blogu.com/baharcicegi/ öznur

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Şekerim bizde iş yerinde arkadaşlarla aynı sorundan muzdaribiz inan.Bana kızıp duruyorlar bizide alıştırdın diye.))Benim durumumda senden farklı değil hani.))Sana ve ailene hayırlı iftarlar diliyorum tatlım.İftarlarınız bol rızıklı,neşeli,huzurlu ve tatlı geçsin.Kocaman öpüyorum seni,sevgiyle kal daima.