Perşembe, Ağustos 24, 2006
PİRİNÇ UNLU ve İNCİRLİ MUHALLEBİ
Malzemeler
2 lt süt
1 çay bardağı pirinç
15 yemek kaşığı şeker
2 adet sakız
3 adet taze incir
Yapılışı
1 çay bardağı pirinçi makineden geçirip un haline getirin.2 lt sütü tencereye koyup kaynatmaya
başlayın.Kaynayan süte pirinç unu ve sakızı ilave edip kaynatmaya devam edin,arkasından şekeri ilave edip karıştırarak iyice suyunun buharlaşıp uçmasını sağlayın.Muhallebiniz kıvama
ulaşmaya başladığında 3 adet inciri parçalayarak içine atıp biraz daha pişirip kaseler servis edin.
Muhallebinizin ılındığını hissetiğiniz anda buzdolabının orta kısmına yerleştirin.Zamanla muhallebinizin içinde buzlanmalar olacaktır.İşte bu buzlanmalar ayrı tat veriyor endişelenmeyin.Üzerinin süsü ise sizlere kalmış arkadaşlar.Ben önce tarçın serpip yaş incir ve
cevizle süsledim,mükemmel oldu.
Herkese güzel akşamlar diliyorum..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
gülcüm ellerine sağlık.çok marifetlisin.sana yorum yazamıyorum sık sık.ama bana gönderdiğin yorumlarda mutlaka seni anıyoruz.
belki duymuyorsun ama biz seni yüreğimizle selamlıyoruz.
pilavını çok beğendim.belki bu hafta içinde denerim.canım çekmedi desem yalan olur.
izmirden koskocaman,selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.ailecek.
nunubella
Gülcüğüm günaydın
çokkk güzel olmuş bayılarak yiyebilirim sonrada nane limonla ayıltırsın beni.Sunumda muhteşem.
iyi bir gün iyi çalışmalar diliyorum bazı konularda yeşil kaldım beni aydınlat please:)
Sevgilerimle çokkkkk öpüyorum bidenemi
Sevgili Nunucum,
Seninde ellerine gönlüne sağlık bu güzel yorumun için.
Bana yorum yazamamanı lütfen dert etme,önemli olan gönlünün güzelliği o da sende fazlası ile var.Kalp kalbe karşı zaten.))
Pilav çok güzel oluyor canım deersen mutlaka seveceğinden eminim.
Ben de İst.'dan sevgi selamlarımı gönderiyorum.
Sevgiyle kalın,çok güzel bir hafta sonu dileklerimle..
Gül.
Sevgili Candancım,
Teşekkürler canım beğenmene sevindim.Ayıltmak için gazoz,nane limon hepsi hazırda bekliyor:))
Mesela hangi konular yeşillik yapıyor şurdan çıtlatabilir misin??
Bende sana çok güzel bir gün ve hafta sonu diliyorum,hemde şöyle bol esintili tarafından.
Sevgilerimle bidenem,öpücükkk
sütlü tatlılar favorimdir. çok güzel görünüyor ellerine sağlık. ayrıca duyarlılığın için teşekkürler. düşünüp sorunumu paylaşman çok hoşuma gitti. gerçekten insan paylaşınca ve düşünceli insanları görünce memnun oluyor.
teşekkürler
Gül'cüğüm, pirinci makineden geçirerek un haline getirmeyi hiç düşünmemiştim. (Hazırı nasıl olsa var diye mi acaba?) Ben eskilerin döverek incelttikleri pirinci suyla ıslatıp süzdüklerini bilirim. Sonra elde kalan ve de sübye denilen pirinç parçacıkları haşlanır. Bu yöntemler fındıklı muhallebi yapmayı düşünüyorum. Dur bakalım yetişebilecek miyim? Senin de fındıklı tarifini beklemekteyiz, unutma...
Uf bu ne ya? harika gorunuyor gercekten. Kisin kuru incirle de yapilabilir heralde ha? Gul, kilo almaya cok musait bir yapim var, omur boyu dikkat etmem gerekiyor, istahim da iyidir:( Boyle guzel tarifleri gorunce fena oluyorum :)
Iyi hafta sonlari, iyi tatiller dilerim.
Sevgiler,
Bu ne güzel bir tarif böyle, özellikle incirin mevsiminde böyle güzel bir tarif yayınladığın çok sevindim.
İlk fırsatta denemek istiyorum.
Ellerine sağlık, iyi hafta sonları diliyorum.
Sevgili Sevdamavisi,
Tatlımı beğenmene çok sevindim.
Duyarlılık konusuna gelince,çok hassasım bu konularda,bir sorun oldumu onu paylaşmak ve elden ne geliyorsa yapmak isterim.Unutma her zaman burdayım lütfen yardımım olursa da çekinme.
Çok güzel bir hafta sonu diliyorum kederlerden uzak mutluluk dolu..
Sevgilerimle,
Sevgili Oya'cığım,
Bizde çocukluğumdan beri pirinç unu alınmazdı.Çocukluğumda pirinci nasıl un haline getirirlerdi vallahi omu bilemiyorum.Dediğin gibi döverek bu işlemi yapıyordular belki de.Pirinç ununu ve pudra şekerini de hep öğütücü ile yaparım.Çok ses çıkarsa da korkma sakın bişey olmuyor.))
Fındık etkinliğine katılacağım kısmet olursa bu yüzden de heyecan yaptım.)
Teşekkürler canım,çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler
Sevgili Işıl'cığım,
Kışın kuru meyvelerin hepsi ile yapılabilir.(ben deniyodum)Işıl bende kilolu ve kilo almaya müsaitim bu yüzden hep uzak durmaya çalışsam da onun tadı nasıl bu nasıl derken kilolar bende önce koşturuyolar.))
Bende sana çok güzel bir hafta sonu diliyorum,kendine iyi bak canım.
Sevgiler,
Sevgili Pembeli'ciğim,
Beğenmene sevindim canım.Taze incirle değişik bir tat çıktı ortaya,incir seversen bence dene derim.Teşekkürler tekrar yorumun için.
İyi tatiller diliyorum.
Sevgiler
merhabalar,
inan şu son zamanlarda o kadr yoğunum ki hiçbir arkadaşıma uğrayamıyorum.
ilk fırsatta geldim sana.
harika mamalar hazırlamışsın yine.
hepsi sanat eseri gibi gözüküyor.
sunumlar harika.
ellerine, yüreğine sağlık.
sevgiler...
Ellerine sağlık Gül nefis olmuş tatlın.
iyi geceler,
gecenin ilerleyen saatlerinde uyku tutmayınca bende yemek sitelerini gezmeye karar verdim.Nasılsa afacanlar mışıl mışıl uyuyorlar bende rahatlıkla bakınabilirim.ordan burdan derken sayfanıza rastladım,aman efendim pek de güzeller ellerinize sağlık.muhallebiniz ve pirinç unu yapma şekliniz çok değişik geldi bana.hazır aldıklarımızın içinde ne de olsa katkı maddeleri oluyor ve çocuklarımıza yediriyoruz,haliyle bizlerde.bunu püf noktası olarak aldım kaydettim.muhallebide pek şık ve güzel görünüyor.biz incir seven bir aile olup tamda zamanıyken bu muhallebiyi deneyip size mutlaka neticeyi bildirecğim.biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen!!
teşekkürler,ellerinize sağlık.iyi geceler tekrardan..
selin
Sevgili Selin Hn,
Ne demek gecenin bir saatinde sayfamı ziyaret edip bana yorum bırakıyorsanız asıl ben size teşekkürlerimi sunarım.
Pirinç ununu ben bildim bileli büyüklerim hep kendileri evde yapmışlardır.Hiç hazır aldıklarını bilmiyorum,haliyle de değişik bir tat çıkıyor.Nasıl mı?pirinç tam anlamıyle içinde erimemiş oluyor ağıza biraz geliyor ve bu da harikalar yaratıyor sevenlere.))
Tekrar teşekkürler bu güzel yorumlarınız için.
Sevgiler.
Gül
Yorum Gönder