Cuma, Haziran 01, 2007

KAYISILI PUDİNGLİ TART

Tartın üzeri haliyle kahverengimsi bir görüntü alacak,sizler burada süslemek için ceviz değilde krema kullanırsanız çok daha güzel bir görüntü elde etmiş olursunuz bilgilerinize.Önceden krema hazırlayıp dondurucuda bekletiyordum bu tür acil pastalar için..)) Krema torbasına krema koyup kalın ucu ile büyük büyük şekiller verdim ve buzdolabında teslim edene kadar muhafaza ettim.
Hepinize şimdiden kolaylar gelsin..))
Arkadaşlar aslında bu tartın görüntüsü böyle değildi.Şimdi sizlerle bunu paylaşmak istedim.Pişen kayısıları püre yaptıktan sonra bir tarafta bekletin ve diğer yandan pudingi hazırlayın.Hazırlamış olduğunuz pudinge kayısı püresini ekleyip iyice karıştırıp pudingin renginin kayısı rengine yakın olduğunu gördüğünüzde tartın üzerine yayınız.
Tart kalıbının içersine yağlı kağıt serdiğim için kenarları ne yazıkki kalıbın şeklini fazla almadı.Sizler kağıt sermeden yaparsanız dekoratif açıdan daha farklı ve hoş görüntüler elde etmiş olursunuz.
Ben üzerlerini cevizlerle süsledim,sizler farklı dekorlar yapabilirsiniz.
Üzerine, 1 paket vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre hazrılayıp 2 yemek kaşığı da irmik ekleyip pişirin.Pudinginiz piştikten sonra sıcak olarak kayısı püresinin üzerine yayınız.
Burada ben bu tartı farklı yaptım ve yapmak zorundaydım..Size diğer şeklini açıklayacağım.))Kayısı püresini tartın ortasına döküp kaşıkla düzelttim.
Kayısıların piştikten sonra kaşık yardımiyle püre olmuş hali.
Kayısıların pişmiş hali..
1 kğ kuru kayısı(ben taze kayısı ile pişirdim)2 yemek kaşığı şekerle pişirilir.Resimdeki doğranmış pişmeye hazırlanmış hali.
Tabanı için gereken malzemeler
*Tart kalıbı
*150 gr şeker
*150 gr tereyağı
*1 paket vanilya şekeri
*3 yumurta
*150 gr şeker
*125 gr un
*25 gr nişasta
*1 tatlı kaşığı backpulver
Şekeri,yağı,vanilya'yı mikserle iyice çırpıp krema gibi olunca,teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim.Sonrasında ise diğer malzemeleri ekleyip çırpıp yağlanmış tart kalıbına döküp yaklaşık 40 dk 175 c de pişirin.Tartınız piştiğinde telin üzerine ters çevirip havalanmasını sağlayalım.Ben akşam 3 adet bu tarttan yaptım biri görüldüğü gibi bizde diğerlerinin resimlerini çekemedim.Müşterim nedense o'na yapılanların resimlerini sayfamda görülmesini istemiyormuş ve ben her defasında farklı bir görünümle sizlere sunum yapıyorum.Geçerli sebepleri var..))

24 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Gul'cuğum sana yetışemiyorum canım ellerıne bu ne hamaratlık.Sana guzel bır hafta sonu dılıyorum.Kucak dolusu sevgılerımı yolluyorum.

Bocuruk dedi ki...

Tam bana göre bir tarif. Bayıldım:) Ellerine sağlık canım. Hem yoğun bir iş temposu hem siparişleri hazırlamak. Enerjine maşallah Gül'cüğüm tabii maharetine de:)
Sevgilerimle...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım bu tart güzel olmuş hele de benim gibi kayısı sevenler için süper olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler…

HULYA dedi ki...

Gülüm Gülüm,
Benim gibi tatlı seven biri için ne kadar güzel şeyler yapıyorsun böyle.Herbiri birbirinden nefis.Hangi birini deneyeceğimi şaşırdım.Hepsini de canım çekiyor görünce.Bundan sonra senin sayfana gözü kapalı girip sadece yazıları mı okusam acaba.ellerine sağlık canım.İyi bir hafta sonu diliyorum.Kocaman öpücükler gönderiyorum:-)

ayseyaman dedi ki...

merhaba Gül'üm!
tartın tabanı nefis, kayısılar nefis, görüntü nefis..Siz birde buna başka ne süsler yaptınız böyle, eminim tadı daha da güzel olmuştur. Ellerinize sağlık, sizden çok pratik çok lezzetli tarifler çıkıyor herzaman..:) Keyifle takip ediyorum..:) Umarım en kısa zamanda da denemeye başlarım..
iyi haftasonları
sevgılerle

hayat dedi ki...

Gül'cüğüm, marifetli hamarat arkadaşım. Kayısılı tart harika tam ağızlara layık olmuş.Ellerine emeğine sağlık.Yiyenlere afiyet olsun.
Canım sana ailenle beraber güzel huzur dolu bir haftasonu dilerim.
Selam ve sevgilerimle...

Selcen Şenocak dedi ki...

Sevgili Gül Çok güzel tatlılar yapıyorsun senin sayfan açılınca hemen gidip aynısını yapmak geliyor içimden, canım çekiyor:) ellerine sağlık. Sevgisi bol arkadaşım İyi hafta sonları dilerim sevgilerimle...

Hülya dedi ki...

Kayısıyı çok severim ben ne güzel olmuştur kimbilir;)Gül'cüğüm ellerine sağlık...
Bu arada sipariş alıyorsun diye okudum sanki?

Nalan Kaplan dedi ki...

Gülcüğüm çok lezzetli olduğuna eminim görüntüde çok güzel.Eline sağlık...

High Power Rocketry dedi ki...

: )

---OPTiO--- dedi ki...

canim benim.mnefis görünüyo yine..ellerine saglik..senin gibi hamarat olmayi cok isterdim yaa...yada yaninda olmayi :D hehhee...cok uyanigim dimi yine...kocaman öpüyorum senii..ama kocaan cok..sen cok tali cok iyi cok sekerr benim cok sevdigim biricik gülümsün.....yüzünde heü gülsün...haftan cok güzel gecsin....bu arada mail atamadim :( cunku adresine gitmedi..ne olur bi daha birak..karsilastiricam :( kizicaksin bana ama ..ne bilim fehler veriyo sürekli....gitmiyo :((( kocamna öptümmm

Adsız dedi ki...

Gül canım ;
Ellerine sağlık kayısı ne güzel yakışmış tarta nefisss
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Özay'cğım güzel yorumun için.Bende sana sevgilerimi gönderip,güzel ve mutlu günler diliyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Bocuruk'cuğum,
İnsan işini severek yaptığında yorgunluk değil adeta mutluluk hissediyor.Ben sadece pastalarımı yaparken çok mutlu oluyorum inan.

Sevgiyle kal canım.Öpüyorum seni...

Adsız dedi ki...

Sevgili Perihan,
Kayısı sevenler için bence ideal bir kek ve sunum.Denemeni tavsiye ederim canım.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Hülyam,
Hani sizler bize komşu geliyordunuz,geçiktiniz bu arada haberiniz olsun..))
Hülyam,bu aralar siparişlerim arttı,haliyle onlara yapılırken eve de yapıyorum bunun için böyle sık sık yayımlıyorum canım..)

Sevgilerimi gönderip kocaman öpüyorum seni..

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşe'cik,
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için canım.Bende senin sayfanı büyük bir zevkle takip ediyorum ve mutluluk duyuyorum.Diğer pasta resimlerini yayımlayamıyorum çünkü geçerli sepebleri var canım..Onun süsü sadece kenarlarında kremaları vardı ve kremaların üzerinde de şekerlemeler mevcuttu.))

Sevgilerin en güzeli seninle olsun Ayşe'cik..

Adsız dedi ki...

Sevgili Hayat'cığım,
Çok tatlı ve candansın inan,bunu bana her zaman hissettirdin ve hissettirmeye de devam ediyorsun.O sevgi dolu gönlüne sağlık canım benim.
Bende sana ve ailene mutlu ve güzel günler diliyorum.

Sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Sevgili Almula'cığım,
Teşekkürler tatlım.Beğenmene çok mutlu oluyorum inan,gönlüne sağlık canım.

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Teşekkürler güzel yorumun için.
Evet siparişler alıyorum fakat aldığım siparişlerin resimlerini sizlerle paylaşamadığım için üzülüyorum.Anlaşmamız öyle ne yazıkki..))

Sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili Nalan'cığım,ellerine sağlık seninde güzel yorumun için.


Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Canım bende inan çok isterdim yanımda olmanı veya benim senin yakınlarında olmam.Akşamları eve geçerken bana uğrayıp yaptıklarımın tadına bakıp paketini alıp ben kaçıyorum demeni,falan filan..)) Ayy canım sende benim için aynısın bunu biliyorsun ve her seferinde tekrarlıyorum da..Bu arada ben iyiyim canım teşekkürler,hangi anlamda yazdığımı tahmin edebilmişindir sanırım.
Mail işine lütfen fazla takılma tatlım olur böyle şeyler.
damak_tad@mynet.com
Seni çok öpüyorum nazlı çiceğim benim..Kendine çok iyi bak lütfen..

Sevgilerin en güzeli seninle olsun.

Adsız dedi ki...

Sevgili Seda'cığım,
Evet harika olmuştu canım,teşekkürler..

Sevgiyle kal daima.

gülizar dedi ki...

Ablacığım ellerine sağlık.Harika görünüyor.Hemen deneyeceğim.5 çayları için süper...