yenildiler.(fırında unuttuğumdan dolayı biraz fazla kızardılar.))
SAKIZLI KURABİYELER
KARIŞIK MEVSİM SALATASI
FIRINDA TAVUK KANAT VE MANTAR KAVURMASI
Malzemeler
1'er adet ithal kırmızı,sarı,yeşil biberler
2 adet kuru soğan,4 adet cherry domates
sıvıyağ,karabiber,tuz,biberiye,kişniş,zerdeçal baharatlarından minicik.(isteğe kalmış)
Soğanlar yemeklik doğranıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında çevrilirken arkasından doğranmış biberler eklenir.Biraz sotelendikten sonra yıkanmış doğranmış mantarlar ve tüm baharatlar domatesler eklenip biraz daha sotelendikten sonra servis tabağına alınır.AFİYETLER OLSUN..))
BARBUNYA PİLAKİ
KAŞAR PEYNİRLİ BROKOLİ ÇORBASI
YAŞ HURMA
Yaş hurmalar Lübnan mahsülü arkadaşlar.Kardeşim iş için gittiği Lübnan'dan getirmişti,sizlerle paylaşmak istedim.))
BROKOLİ ÇORBASI
500 gr brokoli
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
karabiber
süt
tereyağı
Yapılışı
2 yemek kaşığı un, doğranmış kuru soğan ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile hepsini kavurup,yıkanmış brokolileri ve suyunu ekleyip haşlayın.Haşlandıktan sonra blendırdan geçirin daha sonra sütle açıp bol karabiber ve tuzunu da ekleyip kaynayana kadar karıştırın.Arkadaşlar çorbanın sütünü siz kendiniz ayarlamalısınız bu yüzden süt miktarını yazamıyorum.Çorbanız içilmeye hazır olduğunda üzerine 2 yemek kaşığı kaşar peyniri dilerseniz birazda pul biber serpip afiyetle içiniz.
Hem lezzetli hemde çok faydaları olduğundan mevsiminde mutfağınızdan eksik etmemeye çalışın arkadaşlar..Şimdiden hepinize kolaylar gelsin..))