Çarşamba, Kasım 29, 2006

HAFTA SONUNDAN GÖRÜNTÜLER..))

Kurabiyeler Sevgili Nunucumun tarifinden merak edenler ordan alabilirler.Ayrıca Nunucuma merhaba demiş olursunuz.)) Nunucum seninkiler kadar güzel olmasa da tatları nefisti beğeniyle
yenildiler.(fırında unuttuğumdan dolayı biraz fazla kızardılar.))
SAKIZLI KURABİYELER

KARIŞIK MEVSİM SALATASI
FIRINDA TAVUK KANAT VE MANTAR KAVURMASI
Malzemeler

1'er adet ithal kırmızı,sarı,yeşil biberler

2 adet kuru soğan,4 adet cherry domates

sıvıyağ,karabiber,tuz,biberiye,kişniş,zerdeçal baharatlarından minicik.(isteğe kalmış)

Soğanlar yemeklik doğranıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında çevrilirken arkasından doğranmış biberler eklenir.Biraz sotelendikten sonra yıkanmış doğranmış mantarlar ve tüm baharatlar domatesler eklenip biraz daha sotelendikten sonra servis tabağına alınır.AFİYETLER OLSUN..))

BARBUNYA PİLAKİ
KAŞAR PEYNİRLİ BROKOLİ ÇORBASI

YAŞ HURMA
Yaş hurmalar Lübnan mahsülü arkadaşlar.Kardeşim iş için gittiği Lübnan'dan getirmişti,sizlerle paylaşmak istedim.))

BROKOLİ ÇORBASI

500 gr brokoli

1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı un

karabiber

süt

tereyağı

Yapılışı

2 yemek kaşığı un, doğranmış kuru soğan ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile hepsini kavurup,yıkanmış brokolileri ve suyunu ekleyip haşlayın.Haşlandıktan sonra blendırdan geçirin daha sonra sütle açıp bol karabiber ve tuzunu da ekleyip kaynayana kadar karıştırın.Arkadaşlar çorbanın sütünü siz kendiniz ayarlamalısınız bu yüzden süt miktarını yazamıyorum.Çorbanız içilmeye hazır olduğunda üzerine 2 yemek kaşığı kaşar peyniri dilerseniz birazda pul biber serpip afiyetle içiniz.

Hem lezzetli hemde çok faydaları olduğundan mevsiminde mutfağınızdan eksik etmemeye çalışın arkadaşlar..Şimdiden hepinize kolaylar gelsin..))

Cumartesi, Kasım 25, 2006

ATIŞTIRMALIKLAR.))) / KAYISILI KEK VE CHEESECAKE / KAYISI REÇELLİ KREP


SEVGİLİ ARKADAŞLARIM, HEPİNİZİ AYRI AYRI DOLAŞIP İYİ HAFTALAR DİLEKLERİMİ
YAZAMADIĞIM İÇİN SİZLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM.HALEN GRİBİMİ ATLAMADIM BİRAZ HALSİZ HİSSEDİYORUM BU YÜZDEN BENİ AFFEDİN..((
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM (BANA YORUM YAZAN VE YAZMAYAN) HEPİNİZE
SAĞLIKLI,BAŞARILI,MUTLU,NEŞELİ VE BOL KAZANÇLI BİR HAFTA DİLİYORUM.AĞIZ TADINIZ DAİMA YERİNDE,IŞIĞINIZ AYDINLIK,GÜLÜMSEMENİZ İSE HİÇ EKSİLMESİN..SEVGİNİZ BOL OLSUNNNN.))
Krepleri tavada 2 dk da pişirdikten sonra içine kayısı veya farklı alternatifli marmelatlar koyup rulo biçimi sarıp tabağa yerleştirin.İşlem bittikten sonrada üzerlerine çikolata rendesi serpin.
Afiyetler olsun..
Fırından çıktıktan sonra bir fırça yardımı ile sıcakken üzerine kayısı reçeli sürün.AFİYETLER OLSUN ÇAYINIZ VEYA KAHVENİZ YANINDA...)))

Kayısılı kek için gerekenler
2 adet yumurta
150 gr tereyağı
125 gr şeker
2 çay bardağı kayısı suyu
1 bardak minik minik kesilmiş kuru kayısı
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
minicik tuz
yarım limon suyu
5-6 damla Mandel aroma (badem aroması burda olup olamdığını bilemiyorum ben Almanya'dan
almıştım arkadaşlar.)
2 su bardağından fazla un
Üzeri için kayısı reçeli

Kayısıları minicik karelere böldüğünüzde üzerlerine 1 avuç nişasta ekip tel süzgeçten geçirin ki
birbirlerine yapışmasınlar..
Arkadaşlar,Cheesecake tarifini daha önce sizlerle paylaşmıştım.Merak edenler lütfen geçmiş aylara bakıp ordan tarifini tedarik edebilirler..Teşekkürler!!
Bu aralar misafirlerimiz var ve istek üzerine aceleden yapılan aşure.)) Güllaç'da yapılmış fakat resimlemeye yetişemeden tüketilmiş.Anneciğimin o güzel ellerine sağlık,bu aralar çok yorğun düştü.))
Mikro'dan çıkmış halleri acaip güzel ve lezzetli.Şarap yanına da çok güzel yakışıyor duyurulur.Sıcakken tüketilmesi gerekiyor aksi takdirde peynirler sertleşiyor.Super oluyor hemen herkese tavsiye ederim.Afiyetler olsun şimdiden..Bana oldu bile.)))
Diyet yapanlar için ideal bir öğün ayrıca belirtilir.
2 adet dolmalık kabağın kabuklarını soyup yıkayıp dilimleyip düz bir tabağa dizin.Üzerlerine de
abaza peyniri veya tost kaşarı kullanabilirsiniz.Peynirleri küçük parçalar halinde kesip kabakların üzerlerine koyun ve pul biber serpip hemen mikro'ya verip peynirler eriyinceye kadar tutun.Dilerseniz üzerlerine hafifçe zeytinyağı gezdirebilirsiniz,ben yağsız yapıyorum biberlerin ve peynirin yağı yeterli geliyor.(bilgi amaçlı)
Bazı akşamlar işden eve geldiğimde bana uygun emek olmayınca kurtarıcım olarak hemen sevimli kabaklara başvururum..

Vişneli damla çikolatalı kek yapmıştım geçen hafta, fakat resmini çekmeyi unutmuşum şaşkınlıktan.Annemde kalan kekleri dondurucuya atmıştı,bugün gelen misafirler için hemen dondurucudan çıkarıp dilimleyip fırına verdim.Peksimet gibi oldular ve anında afiyetle yenildiler.
Sizlerde bu yöntemi deneyebilirsiniz artan kekleriniz için.))

Perşembe, Kasım 23, 2006

ÇEKME BÖREK (KIYMALI)


24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ÖĞRETMENLERİM...
Elle kopartılıp tabağa geçtikleri halleri.)) Arkadaşlar bu çekme böreğini ben kendim yaptım.Annem sadece oklava ile açma işlemlerini yapar.Bu tamamiyle benim ellerimden çıkmakla kalmayıp misafirlerimizin o güzel midelerinide aynı zamanda şenlendirmişlerdir.Bu tarifi yıllar önce kuzenimde yemiştim ve çok hoşuma gitmişti.Hemen tarifini alıp ilk denememi
geçtiğimiz yıllarda denemiştim çok beğeni almıştı.İşte o zaman bu zaman ben bu böreği zevkle yaparım.Peynirliside çok güzel oluyor hepinize duyurulur arkadaşlarım..))

Fırından çıkmış tabağa alınmasını sabırsızlıkla bekliyorkenki hali..
Fırında pişerken ki görüntüsü.)
Her yumağın açılıp sarılıp,uzatılıp tepsiye dizilmiş ve yağlanmış halleri.))
Bu şekilde de tepsiye dizilir.Tepsiyi yağlamanıza gerek yok,üzerine yağ gezdirileceği için tepsi yağlanacaktır...
Uzatılan bir parça resimde görüldüğü üzre burulur..
Bir tabağa sıvıyağ konulur avuç içleri yağlanıp alttaki resimde gördüğünüz rulolar elinizde çeke çeke (yani sıka sıka ) uzatılır.
Rulo şeklinde hazırlanmış halleri.)
5'e ayırdığınız her bir yumuak kendi arasında 3 yumak oluşup açılıp araları yağlanıp üst üste koyulacak,resimde de görüldüğü üzre...
Malzemeler
1 paket kuru maya
1 bardak ılık su
3 adet küp şeker
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
erimiş tereyağı

İçi için gerekenler
250 gr kıymayı 1 adet ince doğranmış soğanla kavurun.
Yapılışı
Hamuru mayalayıp bekletin.Hamurunuz mayalandığında 5 parçaya ayırın.Unlanmış bir tepsiye dizin.Her bir parçayı da 3 yumak yapıp şekilde görüldüğü gibi açıp aralarına erimiş tereyağı sürün, (üç yufkayı üst üste koyacaksınız arkadaşlar)
sonrada kıymalı içten koyup rula biçimi sarın.Hamurların kurumaması için üzerlerine nemli bir örtü yayın.


Salı, Kasım 21, 2006

MANTI,ŞÖBİYET,KABAK TATLISI ve ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Mantı Karyam'ın annesi Birsen'ciğime ait.Elleri ile açıp fırınlayıp bizlere resmen bayram ettirdi.)) Arkadaşlar ben evde yoktum geldiğimde benim için resimleri çekmişlerdi bende şimdi sizlerle paylaşıyorum..Afiyetler olsun arkadaşlarım..
İçi cevizli baklava hamurundan yapılmış şöbiyet benzeri,fazla şerbetli değil..Muhteşem olmuştu,
burda tek özelliği bu tatlıların kesilişi arkadaşlar..
Annemin pişirdiği muhteşem kabak tatlısı.5 saatte pişmiştir arkadaşlar.)) Kabak tatlısı bizde akşamdan şekere yatırılır ve ertesi gün çok kısık ateşte saatlerce pişirilir.Tıpkı fırına verilmiş gibi olur...
Kerevizi yaparken 1 büyük patatesi,havucu ve soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında biraz çevirin daha sonrada iri parçalara böldüğünüz kerevizleri bu sebezelerin üzerlerine kapatın.1 portakal suyunu tuzunu ve şekerini ekleyip pişirin..

Pazar, Kasım 19, 2006

KARAMELLİ REVANİ ve MEKSİKA USULÜ TAVUK

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM HEPİNİZE HARİKA BİR HAFTA DİLİYORUM,TÜM GÜZELLİKLER SİZLERLE VE SEVDİKLERİNİZLE OLSUN..
Tavuklar doğranıp biraz pişirilir.Mantarlar ve diğer sebzeler doğranıp yağda hafifçe çevrildikten sonra tavuklarla birlikte wog da kaşık değmeden hoplaya zıplaya sotelenip servis tabağına alınır.
Arkadaşlar bizler tadına baktık muhteşem bir lezzetti tavuk sevenlere ısrarla tavsiye ederim.
Tavuğu iş yerindeki arkadaşım Nilgün yapıp getirmiş ve üstelik benim içinde görüntülemiş sağolsun.
1 paket gögüs
6-7 sap roka
1 paket küçük mantar
kırmızı biber
2 sap kereviz(ithal)
karabiber,kişniş,zerdeçal,biberiye,soya sosu,tuzot
yarım kadeh beyaz şarap
minicik sıvıyağ

Soğuduktan sonra tadına bakılmış hali.))
Nihayet şerbeti çekmiş ve birbirine kavuşmuş hali.)

Fırından çıkıp şerbetle kavuşmasını heyecanla bekleyen revani.))
Şerbetin kreması ile buluşmuş hali....
Şekerin suyla tamamiyle erimiş hali,gördüğünüz üzre karamelize görüntüsünde.)

Malzemeler
125 g yumuşak tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
2 su bardağı un

Şerbeti
2 su bardağı şeker
yarım çay bardağı su
1 paket krema
3 su bardağı su

Yapılışı
Hamuru için verilen tüm malzemeleri çırpıp yağlanmış çok büyük olmayan borcama döküp 175 c de pişirin.
2 su bardağı şekeri yarım çay bardağı ile karamelize olacak şekilde pişirin.Dikkat edin ve fazla yakmayın.İşlem bittikten sonra 3 su bardağı suyu yavaşca şekere döküp şekeri eritmeye çalışın.Çok dikkat edin dökerken acaip sıçrama oluyor.Şeker iyice eridikten sonra bir tarafta ılınması için bekletin.Ilınmış şerbete 1 kutu kremayı döküp hafifçe şerbete yedirin.Lütfen çok fazla çırpmayın aksi takdirde üzerinde köpükler oluşuyor ve haliyle revanin üzerinede yansıyor.Tamamiyle soğumuş olan şerbeti fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine yavaşca dökün.Arkadaşlar şerbet yavaş yavaş dökülmeli, yani revani şerbeti çektikce siz dökmeye devam edin aksi takdirde şerbet taşabilir.Yerken ağzınıza muhteşem şeker tadı geliyor hemde akide kıvamında.Şimdiden hepinize afiyetler olsun..

Çarşamba, Kasım 15, 2006

VİŞNELİ SUFLE

Şimdide tabaklara konulmuş tadına bakılmasını bekliyorlar iki kardeş..)) Tamam artık merak etmeyin nefis olmuşsunuz ve çok beğeni topladınız tadınıza bakanlar tarafından..
Sufleler:Yaşasınnnn oleyyyy biz çok beğenildik.))
Yaşasınnnnn Suflemiz pişip fırından tezgahın üzerine atlıyor hemen.)))
Fırında pişerken hali..Çırpınıyor yeter beni çıkar artık diye ama henüz olmadı biraz daha kalmalısın diyip resmini çekip fırının önünden ayrılıyorum.
Bir avuç ayırmış olduğunuz fındık üzerlerine serpiştirilip fırına verilir.
Karşımın işi bittikten sonra borcamın her tarafı tereyağı ile yağlanıp borcama boşaltılır.
Cızırtttt ettirildiketen sonra bekleyen yumurta akları eklenip iyice özleştirilir karışımla ve arkasından hemen çikolata parçaları da ilave edilir.Sonrasında yıkanmış ve kurulanmış vişneler eklenip şöle kaşıkla bir çevrilir.Arkadaşlar bu mevsimde vişne olmadığından daha önce yapılmış
vişne operasyonunda dondurucu yeterince vişne ile doldurulmuş olup bu tür işlemlerde kullanılmak üzre dondurucuda paketler halinde sıralarını beklemektedirler.(Çekirdekleri çıkartılmıştır duyurulur)
Şeker,yumurta sarıları çırpılır.Arkasından fındık vanilya şekeri eklenir çırpılır.Sonra bu karışıma
süzme yoğurt eklenir ve çırpmaya devam arkadaşlar.İrmik de eklenir şöyle bir cızırttttt ettirilir.
Fındıktan bir avuç ayrılır sırası gelince kullanılmak için.
Çikolata bıçakla ince ince kıyılıp akların yanında sırasını alır.
Yumurta akları minicik tuzla çırpılıp bir tarafa ayrılır ve sırası gelinceye kadar bekletilir.

Malzemeler
500 gr vişne
1 paket sütaş süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
100 gr rende çikolata
borcamı yağlamak için tereyağı
minicik tuz