Salı, Kasım 14, 2006

YARISI PEYNİRLİ YARISI KIYMALI SU BÖREĞİ ve LOKMA

Bu lokmaları tuzlu olarak yapıp pazar kahvaltılarında peynir ve reçellerle tüketildiğinde harika oluyor arkadaşlar..Sanmayın ki biz devamlı bu tür şeylerle besleniyoruz.))) Eşimiz dostlarımız sağolsunlar bizi yalnız bırakmadıkları için bizde elimizden geldiğince onları nacizane ağırlamaya çalışıyoruz ve büyük keyif alıyoruz hazırlarkende ikram ederkende.Dilerseniz sizleride bir pazar kahvaltıya konuk edebiliriz.)))
Arkadaşlar ben işte olduğum için günlük yemek resimlerini çekemiyorum.Eğer annemi bu işe alıştırabilirsem yakında resimleri de yayınlamaya çalışacağım.)))))) Gülmeme annecik yanıma koştu yazdıklarımı okuyunca beni bu işlere bulaştırma diye şimdiden söylenmeye başladı bile..
Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak şimdiden kestiremiyorum.AFİYETLER OLSUN!!
Mayalanan hamurdan kaşık yardımıyla yağa minik parçalar atıp nar gibi kızartın.Çayı demleyinkahvaltılıkları hazırlayıp afiyetle güle oynaya yemenizi öneririm.
1 paket yaş maya,1 su bardağı ılık su,1 su bardağı soğuk su,1 tatlı kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un.Hamuru mayalayıp kabarmasını bekleyin.








Malzemeler

45 yorum:

Beyhan dedi ki...

Aman Allahımmmm;
İşte o su böreği bu tanıdım.O gün ben aradığımda yeni yapılmıştı.HARİKA olmuş,ellerinize sağlık canlarım.Lokmalar da enfes olmuş.Biz de sık sık yaparız,ben onu pekmeze batırıp yemeyi çok severim.Gidince anneme hemen su böreği yaptıracağım,dönünce de gelip kendim yapıp size tattıracağım:))))))
Gül'cüğüm sana biraz önce mail gönderdim,bakabilirsen...
Öpüyorum sizi.))))

Adsız dedi ki...

Anneciğinin ellerine sağlık Gül ikiside nefis olmuş bana mail adresini verebilirmisin ,ben benimkini vereyim; gurkanolmez@hotmail.com sevgiler Ebru

Damak Tadı dedi ki...

Beyhan'cım tatlım benim..Sen git gel hemen toplanacağız kısmet olursa hepsinden yaparız..Çok da güzel olur canım benim..Belki tatlı Aslıcık gelir kimbilir.Tatlım sen diğer adrese gönderimişin verecek olduğum adrese yazarsan sevinirim.
damak_tad@mynet.com
Çok öpüyorum seni iyi geceler,sevgiyle kal.Sepeti koluma hemen takıp gelebilirim ona göre,sen Gül dediğin anda yanındayım unutma..Öperim seni

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Ebru'cuğum,
Canım benim çok teşekkür ederim çok sağol..Şimdi sana mail adresimi yazıyorum.Yanaklarından öperim seni kendine çok iyi bak..İyi geceler,sevgiler..

damak_tad@mynet.com

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,

Ikiside cok nefis gorunuyor. Ellerinize saglik. Yeniden aramiza dondugune cok sevindim.

Hatice

Adsız dedi ki...

oy oy oy bunlar ne böyle yaaa :) harikaaa!ellerinize sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

---OPTiO--- dedi ki...

ayy su böregi....gecen hafta rüyamda senin tatlilari yedim resmen...ben cok rüya gören ve rüyalari gercekten böyle canli canli yasayip hatirlayan biriyim :)) sabah uyandigimda pek bi mutluydum bi görsen :)...
su böregi ve lokma deyince aklima direk ananecim geliyo...cok güzel yapar..annemde güzel yapiyo..ama tabii ananemin ki daha bi baska oluyoo...ee onunda ustasi o :)...
bu arada sen nasil oldun canim ya??
umarim daha iyisindir..
anneciginin ellerinden öpüyorum...senide yanaciklarindan tabii ki de :)

Defne dedi ki...

Gulcugum, ben bir dahaki su boregi partisine katilsam nasil olur? :))
Yapilisi pek bir zahmetli ama yemesi de bir o kadar zevkli oluyor da :)

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Gülcüğüm yine döktürmüşsünüz harikasınız vallahi...
Belin nasıl oldu umarım biraz rahatlamışsındır, sevgiler...

renkler dedi ki...

Gülcüğüm, iyisin herhalde değil mi? geçmiş olsun canım. Şu su böreğinin peynirli tarafından bir dilim istesem?

Su böreği denince hep aklıma teyzeciğim gilir. Bloğumda da anlatmıştım O da anneciğin gibi ustadır bu işte. Annem de O su böreği yaparken onun yamağı olur, hamurlaru suya atar çıkartırdı. Bir de yaramazlıklarımızın arasında onları izlerdik:-)

munevver dedi ki...

Gül,enfes bunlar.Ellerinize sağlık.Sağlığın nasıl? Daha iyisindir inşallah.
Sevgiyle,nanelimon.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Canım teşekkür ederim sıcacık içten yorumun için.Kocaman öpüyorum seni kendine iyi bak..


Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Seda'cığım,
Teşekkür ederim canım..Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Lütfeeennnnnnnn su böreğinden istiyorummmmmmmm ya bu olurmu şimdi ama evdeyim bugün o yüzden daha kahvaltı yapmamıştım,şimdi yapacaktım hadi bir bakayım dedim :((( keşke bakmasaydım yaaa :((( Şimdi kim yer ki bu güzel görüntüden sonra,kuru bir tostu....Ellerinize sağlık,acilen dışarı çıkıp pastahaneden su böreği almalıyım :)))

www.blogcu.com/aydayla

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Canım benim inan çok tatlısın,çok seviyorum seni ve bu yüt hallerini.)))
Bana da olur bu tür durumlar,sabah kalktığımda canım bişey yemek istemez hatta rüyada tıka basa yiyince böyle oluyor.Ne güzel dimi böyle rüyalarda yemek yemek.Bazen hep düşünürüm istediğim kalorili yemekleri rüyada bol bol yesem yaşantıma sokmasam ve de kilo almasam.)))Ne cinim dimi ben..

Canım lokmaları ben yaptım,çocuklarda ballı sevmedikleri için kahvaltıda iyi yiyorlar benimda açıkcası işime geliyor.(bende balsız sevenlerdenim) Büyüklerimizin yaptıkları herşey başka lezzetli olur.Onların elllerinden kaynamış su bile bal gibidir.Yşayan büyüklerimizi allah uzun sağlıklı ömürler versin,aramızdan ayrılmış olan büyüklerimize Allah rahmet eylesin..
Canım sana tekrar afiyetler olsun,artık bir kaç gün tatlı yeme isteğin kalmaz..
Canım ben çok şükür daha iyiyim..Güzel yorumun için çoookk teşekkürler,kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Defne'ciğim,
Şekerim sen iste hemen parti başlasın..Öyle bir daha ki sefere demekle olmaz..Şu gün istiyorum parti olsun mu diye sor bi,bende hemen aaaaa tabii yarın hemen partiye buyur bekliyorum derim,seni çookkk öperim..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nilüfer'ciğim,
Canım çok teşekkürler beğendiğin için.Belim çok şükür iyice işe gidip gelmeye başladım bile,fakat çok dikkat ediyorum.Çok sağol canım benim,öpüyorum seni..Sevgiyle kal daima.

Damak Tadı dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Damak Tadı dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler,
Canım çok mersi,şimdi daha iyiyim geçen haftaya göre çok şükür.Yatmak ve iğneler,ilaçlar iyi geldi..İşe de rahatlıkla gidip geliyorum,çok dikkat ediyorum bu arada hareketlerime..

Tatlım ben bayılıyorum senin tatlı ailene ve onları anlatışına.Hiç birini(gerçi seni de)görmeden onları çok seviyorum,senide senide tatlım..İki kardeşin mutfakta bu tür hamur işleri yapmasını şimdi gözümde canlandırırken ne anılar canladı gözümde..Çok tatlısın çookkkk..Sevgiyle kal canım benim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Münevver'ciğim,
Canım çok teşekkür ederim,Allah çok şükür iyiyim ve en azından işe gidip gelebiliyorum.Ellerine sağlık..Sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ayda'cığımm,
Ben nerden bileyim senin bugün evde olduğunu sabah sabah su böreği isteyeceğini.)))))Bana dünden haber verseydin ki yarın evdeyim bak o zaman servis kapına kadar gelirdi.Ahh canım ahhh o sabah durumlarını bende çok iyi bilirim.Sana afiyetler olsun.Sevgiyle kal canım..

ufukmutfakta dedi ki...

Allaaaaah, ben bu lokmaya bayılırım. Hepsini de bir lokmada yutarım. Sonra bende tam bir lokma olurum. Gül'cüğüm yıllardır yemediğim ( Küçülüğümde yerdim ama sonradan çevremde kimse yapmadığı için bilemediğim ama hiç unutmadığım)bir tarif. tarafımca not edilmiştir. Bir kahvaltı çeşidi olarak. Bu arada inşallah iyisindir. Çok öpüyorum seni sağlıcakla kal...

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Gül,
ellerine sağlık harikalar yaratmışsın yine. Su böreği deyince ağzımın suları akar zaten. nefis görünüyor gerçekten. Ah bir de ben yapabilsem..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ufuk'cuğum,
İnan bende senin gibi bayılıp ayılamayanlardanım tatlım.Bir gün inşallah toplanırız o zaman ben sevdiklerinizden yapıp ikram ederim sizlere.Canım ben iyiyim çok şükür,çok sağol alakan için.
Seni kocaman öpüyorum,sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sevda'cığım,
Seni çok iyi anlıyorum,bizde devamlı yapıldığı için artık bıktım ben.Şimdi aaa börekten bıkmak olurmu diyeceksin,benim durumumda olsaydın aynı şeyleri sende söylerdin tatlım.Bence dene gör bak nasıl yapmaya başlayacaksın.Benki açabiliyorum sen bu marifetinle çok güzel yaparsın.Çok öpüyorum seni,tatlım sayfana girdiğimde anında bilg. kilit oluyorum bu yüzden sık sık giremiyorum kusuruma bakma..Seni çok öpüyorum sevgiyle bak..

Adsız dedi ki...

Gülcüm düzelmissin cok sevindim,yinede dikkat et kendine fazla yorulmaya gelmiyor,annene selam söyle yapiyor güzel güzel hamurisleri burda yutkuna yutkuna bakiyorum,yakinda degilki misafir olsamda yesem bu mamalardan.Lokmada suböregide tek kelimeyle nefis görünüyor,elinize saglik,gülcüm sen annene yakinmi oturuyorsun?güzel saglikli bir hafta gecirmen dilegiyle

elcinin_mutfagi dedi ki...

Merhaba Gül'cügüm hele sükür sana yorum yazmaya firsat buldum cünkü beni herzaman güzel yorumlarinla mutlu eden bir insansin ve sana öyle alistim ki cok tesekkür ederim:)anneciginin de ellerine saglik muhtesem görünüyor iki tarif de.Anneler de olmasa:)cok selamlar annene seni de cok öpüyorum..

---OPTiO--- dedi ki...

bende seni cok seviyorum , sende cok tatlisin :)) ya hakikaten ayni cinligi bende düsünüyorum...ne güzel olur du di mi :))
bu arada tüm büyüklerimize rabbim uzun ömürler versin dedigin gibi..ve insallah göcmüs olanlarda huzur icindedirler...bende seni cok öpüyorumm

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül; Su böreğine söylenecek kelime bulamıyorum. Biz ancak bayramdan bayrama yapabiliyoruz çok sevmemize rağmen. Lokma'nın tatlı dışında kahvaltıda yenilebilecek bir tuzlu çeşidi olması hoşuma gitti.Deneyeceğim. Ellerinize sağlık canım. Tamamen iyileştinmi, belin nasıl? Sana ve ailene sağlıklı günler diliyorum canım. Sağolun bu güzellikleri paylaştığınız için. Sevgilerimle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bahar'cığım,
Canım çok şükür şimdi daha iyiyim ve işe gelebiliyorum.Gribin ağırını atlattım şimdi sürünme seanslarındayım tatlım.
Sen gez bakalım börekler alemini bir fasıl..Dışarda yemesende bloglara sabahları şöel bir göz atıp doysan olmuyor mu?? Bak bana oluyor inan nasıl mı??Hemen onlara benzer bir şeyler yapıp acele ile doyuyorum.Şimdide yazarken gülme krizine girdim yazamıyorum inan.
Çok alemsin sen allah seni hep güldürsü mutlu etsin.Kaçtım ben öpüyorum canım.Kendine iyi bak canım.Kocaman öpüyorum,sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Annecik işi devamlı bu tür şeyler yapmak oldu artık.Hele de eş dost artık duydu blogumun olduğunu sayfaya bakan hemen tlf na sarılıyor.Resimdekilerden kaldımı kalmadımı??Alem olduk sorma gitsin tatlım.Canım inşallah tatile geldiğinde görüşme imkanımız olur da bol bol yediririm sana ellerimle böreciklerden.))Annemle oturuyorum tatlım..Kocaman öpüyorum,sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Elcin'ciğim,
Canım çok teşekkürler ne demek hak ettiğini yazıyorum ben sadece.
Allah annelerimizi ve sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin..AMİN..

Sevgilerimi gönderip,kocaman öpüyorum seni canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Canım çok şekersinnn çokkkk.Demek cinlik konusunda aynı şeyleri paylaşıyoruz çok sevindim inan.Çok da gülüyorum şimdi ben.
Allah hepimizin sevdiklerine uzun ömürler versin,aramızdan ayrılanlarada Allah rahmet eylesin tekrar canım.Seni çokkkk öpüyorum,sevgiyle kal daima.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlışım benim..
Canım bizde sık sık börek yapılır bıktım desem inanır mısın?? Ama lokma yapılmaz sıkça ve ben onu çok severim şımarık çocuklar gibi.
Ballılarla pek aram olmadığından bu türünü hep sevmişimdir ve de seveceğim..Allaaahhh bakar mısın lokma için sarfettiğim sözlere.Lokma lokma olalı bu kadar güzel sözler duymamıştır hiç.)))
Benim bugün sanırım kriz günüm Biliyor musun Candan dan kaldı bana.Devamlı gülüyorum işin garip tarafı da hakim olamıyorum bu işe..
Canım benim çok teşekkür ediyorum tatlım balım..Öpüp çabuk çabuk sevgilerimi gönderip hemen çıkıyorum.Zira işler beni bekliyor da.))

Adsız dedi ki...

Lokmaaaaaa mmmmmmm mmmmmmm

Fatma dedi ki...

Bende istiyorummmmm bu muhteşemmmmm su böreğindennnnn..:))

Adsız dedi ki...

hem su böreği hemde lokma ikisi de süper ellerinize sağlık harikasınız
sana ve ailene yi bir hafta sonu diliyorum umarım ağrıların hiç kalmamıştır
Sağlıkla sevgiyle kal
fikriye

Adsız dedi ki...

Sayfayı şöyle baştan aşağıya gezdim ve görüldüğü üzere börekte takıldım kaldım..Neden acaba!!! .-))

Canım ne diyebilirim ki emeğinize sağlık, aşamaları zahmetli görünse de yemesi de bir o kadar zevkli.. Ne yapayım hamur işi dendi mi aklım başımdan gidiyor..

Selam ve sevgiler cnm..

Damak Tadı dedi ki...

Candannnn aç ağzınııııııı canım..
hoppppp,yarasın canım benim çok öperim seniiii..

Damak Tadı dedi ki...

Fatma'cığım,
Canım benim buyur gel bak kapıda bekliyorum seni..Canım ellerimle yederirim ben sana..Çok öperim,sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Fikriye2CİĞİM,
Canım çok teşekkür ediyorum,şimdi eskisine nazaran çok daha iyiyim.
Beğendiğin içinde ayrıca teşekkürler..

Sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Benar'cığım,
Bende hamur işini çok seviyorum fakat su böreği olsa da olur olmasad.Devamlı olduğu için bizde bende değişik hamur işlerine meraklıyım.Yakın olsanda buyursan gelsen canım.Börekler açarım sana,dolmalar sararım sana.)))

Çok öperim sevgiyle kal her daim..

Adsız dedi ki...

Merhaba sitenizi gezdim çok marifetlisiniz ellerinize sağlık bende güzel yaparım su böreğini

Adsız dedi ki...

sevgiligul siteni uzun zamandir sessiz sessiz takip ediyordum ve favoriete aldim inan tariflerin harika tatlilarla su boregine bayildim bu boregin tarifi mayis ayinda verdigin ile ayni galiba oyuzdenmi tarif yok birde ilk kez deneyecegim bu olcuden bir tepsimi cikiyor canim saol ellerinize saglik