Çarşamba, Ekim 11, 2006

FASULYE DİBLESİ, GÜVEÇ, BURMALI VE BAKLAVA



Arkadaşlar daha önce sizlerle tatlıların tariflerini paylaşmıştım.Ağzınız tatlı
masanız bereketli keyfiniz ve huzurunuz bol olsun..






Malzemeler
500 gr taze fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet kuru soğan
zeytin yağı
1 kase pirinç
1 adet küp şeker
Yapılışı
Faulyelerin tepelerini kesip yıkayıp ince ince şeritler halinde kesip suda bekletin.
Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye koyduğunuz zeytinyağında hafifçe kavurmaya başlayın ve arkasından kabuklarını soyduğunuz domatesleri ekleyip kavurun.Arkasından
fasulyeleri süzdürüp bu karışıma ekleyip biraz pişirin.Daha sonrada yıkadığınız pirinçleri ve tuzu,şekeri ekleyip fasulyenin buharı ile kısık ateşte pişirin.Pilavınız piştikten sonrada 2 yemek kaşığı tereyağı eritip üzerine dağlayıp demlendirin.
Arkadaşlar bu diblenin çok çeşitleri yapılır bizlerde.Bal kabaklısı olur,patateslisi,patlıcanlısı ve pazılısı yapılır.Çocukken çok sık yapılırdı gerçi şimdilerde de yapılıyor,fakat ben fasulye sevmediğim için sadece patateslisini ve patlıcanlısını severek yerim ama annem yaparsa tabiiki.))Tavsiye ederim bol karabiberli harika oluyor.)

GÜVEÇ



Malzemeler
2,5 kg koyun kuşbaşı
2 adet patlıcan
6 adet patates
6-7 adet dolmalık biber
400 gr taze fasulye
4 adet domates
1 file arpacık soğan
2 adet kuru soğan
8-9 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
tuz

Yapılışı
Etleri 4-5 saat önceden suda bekletip kanlı suyunu ara ara değiştirin iyice arındırın.Tüm sebzeleri temizleyip yıkayıp hazırlayın bir tarafta bekletin.
Güveç tenceresinin en alt katına etleri ve soğanları koyup sırası ile geç pişen sebzeleri ekleyip tereyağını ilave edip fırında pişirin.Afiyetler olsun..

81 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla bir karadenizli olarak bayilirim fazulye diblesine. Ellerine saglik :) sevgiler Özlem

Hulya dedi ki...

ya ne cok sey yapiyorsun sen boyle,masallah..ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Kardeşim sizi burda nazardan çatlatırlar,neler yapıyorsunuz allah aşkına.Allah kem gözlerden korusun saklasın sizleri.Sayfana girip çıkana kadar ki durumumuzu bir görseniz acırdınız halimize.Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.Ellerinize sağlık,iyi geceler.Sevgiler

Derya

Adsız dedi ki...

Bende bir karadenizli arkadastan ogrenmistim fasulye diplesini. Cokseverim tadini ama diger cesitlerini hic duymamistim simdiye kadar. Digerlerininde tariflerini verirseniz cok sevinirim. Ben sizin sitenin mudavimi oldum artik. Hergun bakmaktan kendimi alamiyorum. Her baktigimda da yeni tarifle karsilasiyorum. Baklavayi herhalde ramazandan sonra deneyecegim. Ama nasil oldugundan sizi haberdar ederim. Ellerinize kollariniza saglik.

Hatice

elcinin_mutfagi dedi ki...

Mmm fasulye diblesi bir harika görünüyor gercekten ellerine sagli..asagidaki kayisili tatlinda ne kadar degisik bir tarif inan canim nasil cekti:)hepsi harika görünüyor ellerine saglik..Bundan sonra bende blogunu devamli takip edenlerdenim:) Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bu kadar yemek tarifi bir tarafa,bunları yapmak ayrı bir tarafa. Sevgili Dostum,bu resimleri çektiğine göre,bunları da yapıp pişiriyorsun demektir.Bu kadar şeyi nasıl yiyip bitiriyorsunuz doğrusu merak ettim.Yiye yiye bitmez bu kadar şey,acaba tüm konmşuları da mı davet ediyorsunuz?Bir de şunu merak ettim:Bunları almaya,yapmaya para ve zaman mı dayanır,valla kolay gelsin ne diyeyim.Sevgiler...

umran dedi ki...

Guvec nefis gorunuyor.Bende kucuk bir guveci Turkiyeden getirmeye kalktim.3 ucak degistirince dayanamayip kirilmis ne cok uzuldum.Artik sizin resimlerinizle idare edecegiz.ellerinize saglik.Annenize selamlar

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Canım Gülcüğüm bu enfes lezzetlerin hepsini tatmış olmanın dayanılmaz hafifliği ile çooook mutluyum inan burda resmini görüpte yiyemiyenler için çok üzülüyorum ama neyse ki ariflerini vermişsin hafta sonu gelecek misafirime mutlaka güveci yapmayı düşünüyorum;))Etin sadece kanı temizlendikten sonra hiç haşlamadan mı koydunuz fırına nasıl o kadar yumuşacıktı vallahi bravo;))elleriniz kollarınız dert görmesin o kadar alışveriş yaptınız geldiniz soydunuz ocağın karşısında pişir döşür misafir ağırla siteye resim yazı vallahi allah nazarlardan saklasın sizi anneciği ellerinde seni de gül yanaklarından çoook öpüyorum canım;)Çikolata işini birlikte hallederiz istersen sen merak etme siteye cevabını yazdım canım;)
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Gül'cüm neler yapmışsın böyle ellerinize sağlık hepsi nefis selamlar herkese Ebru

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Eşim Karadenizli. Kara lahana, mısır ekmeği ve hamsiyi çok sever. Fasulye diblesini sanırım kayınvalidem hiç pişirmemiş, bak bu Karadeniz yemeği deyip ben yapıp yedirmiştim. Sevmediğini söyledi :( Ama ben aksine çok seviyorum. Ellerine sağlık canım :)
Güveç de ne güzel olmuş. İstanbul' da olmak vardı :)

isil dedi ki...

Gülcügüm gunaydin,
Bundan biz de yapariz ama domatessiz olanindan, dedigin gibi karalahanalisini da yapilir. Hatta babannem mendek, hosuran (?) gibi otlar da koymustu icine Giresun'da. Cok severim, sizin de ellerinize saglik. Ben bu yemegi kendi basima iki defa yaptim, ikisinde de fasulyeler ve pirinc biraz cig gibi kaldilar, bir de altini yakacagim diye korkuyorum, hic su koyulmuyor ya. Onerebilecegin bir puf noktasi var mi canim?
cook opuyorum :)

NuR dedi ki...

Sevgili Gül,
Çok güzel tarifler gene....Fasulye diblesini daha küçük bir çocukken, annemin Karadenizli arkadaşı, pişirdiğinde bize de getirirdi. Tabii mısır ekmeği, hamsili pilav ve hamsili ekmek. Karadeniz tarifleri bizm eve Şükran teyzem tarafından sokuldu yani...kulakları çınlasın. Güveçte pişen yemeğin tadı bir başka oluyor. Güveçte kuru fasulyeyi tavsiye ederim. İsatanbul da olanlar, Beykoz yolu üzerinde her çeşit güveci bulabilir, çok güzel modeller yapıyorlar artık. Canım kaptırdım yaaa....ellerine sağlık, Allah sofrandan bereketi eksiltmesin
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Gül'cüğüm canımmm,ellerinize kollarınıza sağlık.Bayıldım tariflere.Genelde herşeyi seçen eşimin fasülye diblesini severek yiyeceğini tahmin ediyorum.Denemek isterim.
Şimdi gelelim güvece!!! O ne şıklık öyle.İçindekilerin tane tane kalması,tam kıvamında piştiğini gösteriyor.Lezzetli olduğu fotoğraftan bile belli.
Ben yemeklerden ziyade o muhteşem güvece takıldım,çok şık güle güle kullanın canım benim.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Seni ve anneciğini çok öpüyorum,kendinize iyi bakın.

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm merhaba bak yanimda kim var,komsum yildiz.Gül komsumla senin fasülye diblesine bakip bakip yutkunuyoruz,harika gözüküyor ellerinize saglik.Yildizinda selami var,kendiside sayfa acti ama daha düzenli degil.Sayfasina ilk arkadas olarak bizim ikimizi ekliyecekmis.Ama halen arkadas eklemeyi basaramadik..............Lütfen bu islerden anliyan biri yardimci olursa seviniriz,arkadasim türkce blogcu com dan sayfa acti, bana ulasin ben iletirim.

Adsız dedi ki...

Canim benim,sen gelmeden ben lahmacunu mutfaga masanin üstüne koydum,aksam iftara afiyetle yersin,fasulye dipleside hem hafif hemde lezzetli görünüyor,esas güvece bayildim,ne yapsak türkiyeye dogru kanatlarimi takip aksama iftari sizinle berabermi yapsamki,ahhh ah,yakin degilki gurbette böyle insanin icini acitiyor,aman cenem düsmeden gideyim anlattikca burda durasimda gelmeyecek
gül kokulu arkadasim yanaklarindan öpüyorum annenede selam söylüyorum
www.blogcu.com/baharcicegi/

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Özlem'ciğim,umarım deneme imkanın olur.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Canım sende çok güzel şeyler yapıyorsun,çok mersi..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Derya,
Allahın izniyle birşey olmaz,teşekkürler..Çok üzüldüm durumunuza ama yapacak birşey yok sanırım.Eğer bize yakınsanız buyrun sizede tattıralım memnuniyetle..Selamlar.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Canım benim çok teşekkür ederim bu güzel ve samimi yorumun için canım.
İnşallah diğerlerini de sırası ile yayınlama imkanım olur.Bayramdan sonra beyaz lahanadan değişik bir şey yapıcam kesin o da çok değişik gelecektir.İnşallah baklavayı dilediğin şekilde yapar ağız tadı ile de yersiniz.Devamlı beklerim,seni burda görmekten bende çok mutlu oluyorum.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Elcin'ciğim,
Tatlım seninde yorumlarını görmek büyük bir keyif verdi bana,umarım bundan sonra devamlı görüşürüz.Çok teşekkür ederim güzel yorumun içinde ayrıca.Mutlu ve sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili B.Knight,
Hepsini büyük bir zevkle yapıp dostlarımızla paylaşmak bizleri acaip mutlu ediyor.Hem paramız hem de zamanımız şimdilik yetiyor.))Arada senide memnuniyetle her zaman bekleriz.Ama sende hiç yemiyorsun ki.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Canım çok üzüldüm,umarım oaralarda bulma imkanın olur.Senin canın sağolsun..Sevgiyle kal daima tatlım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Canım çok üzüldüm,umarım oralarda bulma imkanın olur.Senin canın sağolsun..Sevgiyle kal daima tatlım.

Adsız dedi ki...

Herşeyler yine çok güzel görünüyor,ana kız ellerinize sağlık.Görünmez müdavimleriniz gün geçtikçe çoğalıyor.Biz önce sayaca sonrada yemeklere bakıyoruz alemiz dimi.:))

Sevgiler,selamlar..Sevilay

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'cığım,
Canım benim inan o senin güzelliği canım.Bizler için hele annem için büyük bir zevke ve keyifti.Bize hergün misafir gelse çok memnun ve mutlu oluruz inan.Tatlım benim iyi ki geldin de seni yakından tanıma imkanına sahip olduk.Güveci yaparken hepsini çiğden sırası ile yerleştirip uzun süre fırında pişirdi.Bu yüzden sanırım eti güzel pişmişti.(Güveç kapağı en az 2-3 saat kapalı kaldı ve sonradan da sanırım 1 saat kadar da ağzı açık olarak pişti.)Canım benim Allah hepimizi saklasın korusun Zuhal'ciğim canım benim.Bayramdan sonrasını şimdiden iple çekiyorum,umarım hepimiz bir arada oluruz.Anneciğinin ellerinden senin o güzel yanaklarından öperim.Hamsili pilavın yıkılıyor canım,harikasın ellerine sağlık.Gülen yüzün hiç solmasın,herzaman mutlu kal.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,canım bende çok teşekkür ediyorum.Sevgiyle kal sende herzaman..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bocuruk'cuğum,
Ne güzel çok memnun oldum karadeniz yemeklerine aşina olmandan.Herkes sevmez tabiiki dibleyi damak zevki ne de olsa.Umarım günün birinde misafirimiz olursun hepsinden sana tattırım canım.Çok selamlar,öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Işıl'ım tatlım benim,
Burda olsan acaba ben sana yaptırırmıydım hemen yapar getirirdim inan.Canım bir tane minik domates koyuyoruz biz,önceden koymuyorduk sanırım yemeklerde zamanlar geçtikçe değişime uğrayabiliyorlar veya eklemeler oluyor.Soğanları kavurduktan sonra fasulyeleri koyup çok az su ekleyip 10 dk kadar fasulyelerin pişmesini sağlıyorsun sonrada pirinci ekleyip kaynamaya başlayınca çokkk kısık ateşte pişiriyorun.Öyle kısık oluyor ki düşün ocağın yanından geçerken anında sönüyor.))) Umarım bu sefer yapabilrisin canım ki eminim harika yaparsın biliyorum. Hepimiz yapa yapa öğreniyoruz tatlım benim.Çok öperim seni,kendine çokk iyi bak.Sevgili anneciğine de selamlar,saygılar..Sevgiyle kal canım benim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sennur'cuğum,
Umarım günün birinde bende sizleri nacizane evimde ağırlayıp bu çeşitleri sizlere sunmayı çok isterim.İnşallah olur.)Sevgili Şükran teyze'ciğinin de ellerine gönlüne sağlık.Tarif ettiğin yeri biliyorum gerçekten de çok güzel şeyler var orda arkadaşlar,yolu geçenlere acilen tavsiye edilir.

Canım o güzel ellerine ve gönlüne sağlık.Her zaman mutlu,neşeli ve huzurlu kal.Kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhna'ım canımmmm,
Ben özellikle sizlerin kolaylıkla yapacağı şeyleri burdan paylaşmak istiyorum sizlerle. Açma işlemlerini bende yapamıyorum inan onaları bi fasıl hemencecik geçelim.))Güveci herkes tarafından beğeni kazandı canım o gece.Kabına gelince 80 li yılların başında (1981) Almanya'dan almıştım.Güveç kabı değilde ekmek kabıydı biz onu hemen güveç kabı yaptık,iyi ki de yapmışız çok kullanışlı.Tatlım bundan 4-5 yıl önce Paşabahçe de bu ürünlerin farklı modelleri vardı.Tekrar rastlarsam bir yerlerde görürsem senin için alıp burdan hemen haber veririm sana canımcım.Çokkk teşekkür ediyor ve seni çokkk öpüyorum,kendine iyi bak sevgiyle kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiye'ciğim ve Yıldız'cığım,

Öncelikle teşekkürler ikinize de..Umarım yapıp tatma imkanınız olur şekerim.Yıldızın yeni sayfası hayırlı olsun şimdiden,fakat yardımcı olamayacağım içinde üzgünüm.Bence sevgili Candan'cıma sor sen şeker..İkinizide çok öpüyor ve sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Canım Allah sağlık sıhhat versinde olsun gurbette kalın ne yapacaksın.
Artık buralardan birbirimize gönülden ikramlarda bulunup yemiş ve tatmış kadar oluruz yaptıklarımızı.Yeterki gönüller bir olsun,lütfen üzülme.Ben gelir tadına bakarım lahmacunlarının sen hiç meraklanma.Çokkkkk öpüyorum,sevgiyle kal..Hayırlı iftarlar olsun..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sevilay,
Yorumunu okurken yüzüm güldü inan,çokk teşekkürler.Çok çok sağolun iyi ki varsınız.Sevgilerimle..

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Gül, hersey cok harika anlatilmis. Ellerine saglik. Gercekten Allah nazardan saklasin diyorum bende...
Sevgiler Sonia.

ArMeda dedi ki...

Allahım yine o muhteşem baklavalar gülcüm sen beni burda çatlatcanmı canım:))artık sitene bakmaya korkuyorum valla marifetli arkadaşım allah nazardan korusun ellerinize sağlık o muhteşem ziyafette keşke bizde olsaydık çok öpüyorum canım sevgiler....

isil dedi ki...

Gülcügüm,canim,
Cok cok tesekkurler ederim, inşallah ben sana yaparim ogrendigim sekliyle :)Cumartesi iftara misafirlerim gelecek, onlara yapayim da Karadeniz yemegi gorsunler. Bu arada Gülcügüm, Almanya'da 1981'de sen okula gidiyodun degil mi? Hangi okula? (dedim ki biraz yas tahmininde bulunayim :P)E insan cok merak ediyo surekli yazistigi insanlari napiyim, belki merak o kadar guzel bisey degildir ve sen cevap vermek istemezsin. Olsun, o zaman da sevicem ben seni :)
Cok opuyorum.

Evren Yasa dedi ki...

guvecine bayildim :)Annemin Mutfak Kokusu

Adsız dedi ki...

İyi geceler,
Güvec kabını nerden aldınız diye soracaktım ki şimdi gördüm Almanya'dan aldığınızı.Güveç ve pilav çok güzel görünüyor.Tatlılara zaten ayılıp bayılıyoruz..Ellerinize sağlık.
Sibel

Adsız dedi ki...

Gercekten duble'yi ben d eseverim:) kanimizda var dimi? Pateteslisini yapmayiz ama patlican,fasulye himmm,immmm ...
Dible yerine "pirincli" adi da kullanilir fasulye pirinclisi mesela.Zevcimle nisanli iken bize geldiginde yemisti ve tarifini bile sormustu ;)

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül merhaba canım yine bir birinden güzel yemekler yapmışsın ellerine sağlık. Ben az çok fasulye diblesi dışındakilerin tadını biliyorum diye fasulye diblesinin tadını çok merak ettim. Gerçi sen tavsiye ettiğine göre tadı harikadır kesin. Hoşça kal canım.

Adsız dedi ki...

fasülye diblesine bayılırım
ellerinize sağlık çok güzel olmuş
sana ve ailene hayırlı cumalar ve iftarlar diliyorum
sevgilerimle fikriye

Adsız dedi ki...

Canım benimmmmm,tatlı dilli arkadaşım,ben de size(annene,babana ve kızlara) çok güzel bir hafta sonu dilerim.Öpüyorum seni:)

Adsız dedi ki...

merhaba gül harika lezzetler yapmışsın, ellerine sağlık,, sevigler.. ayrıca ziyaretlerin için .çok tşk ederim, ayaklarına sağlık :))

ev perisi;) dedi ki...

canım hepsi birbirinden şahane gözüküyor emeğine sağlık...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

fasulye diblesini çok beğendim ben, ne güzel böyle yöresel yemekler, bayramda ailem bende toplanacak. Bende bol bol Memleketime has yemeklerden tatlılardan yapayım istiyorum. Uzun süredir görüşemediğim abilerimin özledikleri yemekleri yemelerini istiyorum.
paylaşımın için çok teşekkürler
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım hepsi de çok güzel gözüküyor.
güzelliklerle dolu bir ramazan diliyorum sana.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ne zaman koydun bunları ya allah allah...
Ben de iyi haftasonları dileyeyim diye gelmiştim. Senden önce davrancaktım heh he..
Lezzetleri döktürmüşsünüz yine maşallah maşallah yemek fabrikası var orada herhalde :)))

Gülcüğüm sevgiler, ellerinize sağlık. Güzel mutlu neşeli haftasonları...

Adsız dedi ki...

marifetli gülcüm ellerine sağlık.bizde ailecek sana mutluluk ve huzur dolu bir hafta sonu diliyoruz.
sevgi ve selamlarımızla

---OPTiO--- dedi ki...

güveccccc..allahim nefis görünüyoo yaaa...ellerine saglik Gülcüm..valla yine döktürmüssün..hepsi cok güzel ama ben güveci tek gecerim...oyyy oyy oyy..ne desem simdi...nerelere gitsemm...
cok öpüyorum seni ve güzel bi haftasonu gecirmeni diliyorum....

Unknown dedi ki...

GULLL,kizim sitene gormez olduk.Yeterin artik oldurceenizmi bizi bu guzel mamalrla.Hadi sizde soyle normal isiyler yapin:)))0cok operim seni cnmmm...

Gulenay

Adsız dedi ki...

@Gülcüğüm bidenem ,
biraz geciktim biraz ütüm vadı biliyorsun:)valla bayağı bir zor oldu ütülemem hepiciğini offf rahatta durmadılar ama şu soğuk buhar işi çok hoşlarına gitti bayağıda bir gıdıklandılar tabiatiylen:)
Gördüğün gibi moral iyi:)
fasule diblesi bugün ya yapılacak ya yapılacak çok hoşuma gitti karşıdan tam benlik
sevgilerimle seni öpüyor anneciğe en derin hürmetlerimi gönderiyorum ,iyi bir hafta sonu diliyorum:)

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Gul hanim ne kadar guzel lezzetler var, ozellikle fasulye diblesini cok seviyorum ben. Tatlilarda harika.Bir cesaret edip bende baklava yapsam bayram icin ne iyi olacak.
Ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül, ben bu burma tatlısına bayıldım :) En son baklava yaptığım günü hatırladıkça pek cesaret edemiyorum ama yapsam mı acaba :) Sonuç güzel olmuştu ama ben çok yorulmuştum ya. Bir de yufkaları nasıl böyle incecik açabiliyorsun? Sanırım birtek onu pek beceremiyorum. Var mı bir püf noktası?

Sevgiler, selin (www.selincaglayan.com)

Adsız dedi ki...

Gülcüm tatlim benim ailenle güzel mutlu bir hafta sonugecirmeni dilerim,hersey gönlünce olsun.
www.blogcu.com/baharcicegi/

sevdamavisi dedi ki...

sevgili Gül,
senin maharetlerin tartışılmaz, elinden gelmeyen yemek yok. Hem de en zorlerından bile. Hepsi de birbirinden güzel. Özellikle de tatlılar...
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Canım ellerine emeğine sağlık sen harikasın gerçekten Maşallah güzel becerikli arkadaşıma :) resimlere bakmaya doyamadım inan canım paylaşımına teşekkürler ama tatmakta isterdim açıkcası :) sevdiklerinle güzel bir hafta sonu diliyorum arkadaşım sevgiler benden sana.unutmadan sorunun cevabını yazdım canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül,
Yemeklerinizin dillere destan olduğunu ben biliyorum artık.Özellikle rahmetli anneanneninkiler Trabzon'dan İstanbul'a kadar nam salmış vallahi öyle diyorlar.Yeni eklediğin yerde bahsetmişsin ama tamda hakkını vermemişsin bence.Umarım bende günün birinde sizin evinize misafir olurum.Çok merak ediyorum sizleri öyle anlattı ki arkadaşım.Zaten yemeklerden de belli oluyor herşey.Elleriniz dert görmesin,tatlılar deli etti bizi.Teyzenin tatlılarını yemeyenler tatlı yediklerini bilmezmişler.Ben teyzeni değilde annenin yaptıklarını gördükten sonra arkadaşımın anlattıklarına bir kat daha inandım.Büyüklerin ellerinden seninde yanaklarından öpüyorum..Hale

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sonia,
Çok mersi güzel yorumun için.Allah hepimizi korusun.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
Canım çok teşekkürler...İnan sizleride misafir etmekten büyük keyif duyarız.Allah hepimizi saklasın korusun tatlım.Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Işıl'cığım,
Cnım benim çok çok teşekkürler,şimdiden ellerine sağlık..Sen cumartesi günü misafirlerini en güzel şekilde ağırlarsın tatlım..Canım o yıllarda ünv.için oradaydım.haklısın insan yazıştığı kişilerin yaşlarını merak ediyor çok haklısın.Çok öpüyorum seni,kendine çok iyi bak.Resimleri bekliyoruz.Sevgiyle kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Çok mersi Evren'ciğim..
Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Sibel hanım,çok memnun oldum güzel yorumunuz için..Selamlar

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Lamamutfakta,
Bizlerde sıkça yapılır bu tür yemekler.Evet diğer adıda pirinçlidir.Ne güzel bildik bir arkadaşla bunları paylaşmak.Ellerine gönlüne sağlık canım..Afiyetler olsun..Eşinin beğenmesine de memnun oldum.Sevgiyle kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Canım fasulye diblesini hiç yememişsen onu tavsiye ederim değişik bir tat hiç tadmayanlar için.Çok teşekkürler canım,ellerine sağlık..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Fikriye,
Teşekkürler canım bende sana ve ailene hayırlı iftarlar diliyorum.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Canım benim sende çok tatlı dillisin melek huylu arkadaşım sana da çok güzle bir hafta diliyorum ve öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Yıldız'cığım,
Ne demek tatlım teşekküre hiç gerek yok zevkle geliyorum..Güzel yorumun için çok mersi..Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Çok teşekkürler evperisi..kendine çok iyi bak,öpüyorum kocaman..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Umarım büyük bir aile olup çok güzel yemeklerle ziyafet sofranı hazırlayıp sevdiklerinle hasretlik giderirsin.Sevgiler,teşekkürler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evkedisi,
Çok teşekkür edip,bende sana hayırşı ramazanlar diliyorum tatlım..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

SEVGİLİ NİLÜFER'ciğim..
Canım yazdıklarını okurken çok güldüm,allah da seni güldürsün tatlım benim.Yemek makinası yokda yakında olursa hiç şaşma.Sana ve ailene mutlu yarınlar diliyorum,sevgiyle kalın her daim..

Damak Tadı dedi ki...

Nunucu'ğum canım benim..

Bende sana ve o güzel ailene mutlu bir hafta diliyorum canım..Yorumun için teşekkürler,minnoşumu öpüyorum..Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Canım çok teşekkürler..GÜVEÇ O GECENİN FAVORİLERİ ARASINDAYDI..İnşallah bir gün sana da yapma sevincini yakalarız tatlım..Bnede sana ve ailene güzel bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Canım Gülenay'cığım,
Artık bundan sonra bizde günlük yiyeceklerle karşınızda olacağız tatlım benim..Bu pazar pidenden deneyecektim fakat fırın için doğalgaz ayarlaması yapılamadığından kaldı canım.Çok da hevesliydim..Sevgiler,öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Cancanım tatlım,bidenem...
Ahhh ne güldüm inan,bende gıdıklandım ayrıca..Çok sevindim keyiflerin iyi ütünün de neşeli geçtiğine.Onların öyle sakin duruşlarına aldırma çok kıpır kıpırdırlar..))

Bak gerçekten tam senlik bu dible,beğenmene çok memnun oldum canım..Afiyet şeker olsunn..Annenin ellerinden seninde yanaklarından çokkkkkk öperim..Canım tatlı kardeşim benim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zeynep,
Teşekkürler güzel yorumun için..Fasulye diblesini bildiğinize de ayrıca memnun oldum..Umarım tatlıyı deneme imkanınız olur.Biraz zahmetli bir iş,zira ben hiç anlamam annem yapıyor hepsini.))Ekllerinize sağlık,sevgiyle kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Selin'ciğim,
Canım senin ilk yapmana ragmen baklavan muteşem olmuştu.Zamanla hem elin alışır hemde ince açmasını öğrenirsin.Bu tatlıların hepsini annem yaptı canım..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Canım aynı dilekleri bende senin için diliyorum.Ağız tadınız bol yüzünüz hep gülsün canım..SEVGİYLE KALIN

Damak Tadı dedi ki...

SEVGİLİ SEVDAMAVİSİ,
Canım sende harika şeyler yapıyorsun seninde ellerine sağlık..Çok teşekkürler tatlım,herşey gönlünce en güzelinden olsun..Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özge'ciğim,
Öncelikle yanıt verdiğin içöin teşekkürlerimi gönderiyorum..
Canım sende çok hamaratsın ve değişik harika şeylerle bizleri mutlu etmesini her zaman başarıyorsun..Bende çok teşekkür ederim tatlı arkadaşım..Sevgiyle kal,mutlu bir hafta diliyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hale,
Çok teşekkür ediyorum..Arkadaşın biraz abartmış,ananemin yemeklerinin gerçekten de dillerde dolaştığını bilirim.Ahhh sağolsaydı da yine bizimle olsaydı,gerisi bahane..Teyzemin yaptığı tatlılarda dillerdedir.Umarım senide bir gün misafir edip tattırma imkanımız olur.Tekrar tekrar teşekkürler..Bu gece ananemin çocukluğumda yapmış olduğu bir tatlıyı yaptık,yakında tarifini veririm.Çok teşekkürler,sevgiler..Gül