Pazar, Eylül 03, 2006

KARNIYARILMIŞ BÖREK.))




Malzemeler
4 adet yufka
3 kaşık tereyağı

İç malzeme
1 kase kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4-5 adet sivri biber
2-3 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1 çay bardağı bezelye
50 gr köy peyniri (köylümde bol bol var)
baharat çeşitleri ve tuz

Yapılışı
Önce kıymayı zeytinyağı ile hafifçe kavurup arkasından soğanı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice kavurun.Kavrulan kıymayı soğuması için bir tarafta bekletin soğuduktan sonra da peyniri içine rendeleyin.Kıyma işlemi tamamdır,şimdi yufkalarla uğraşmaya başlayalım.Yufkayı serip
eritmiş olduğunuz tereyağını iyice her tarafına fırça yardımı ile sürüp,ikinci yufkayı da üzerine serip aynı işlemi tekrarlayın.Daha sonra yufkayı 8 eşit parçaya ayırın üçgen biçiminde.İçleri koyup sarın,tepsıye dizin hepsini teker teker, nazik nazik.Sonra da acıtmadan üstten bıcakla çizik atıp domates ve biberleri koyup,tekrar tereyağı sürüp fırına veriniz.Piştikten sonra kendinize hakim olup fazla yemeyin lütfen.Birde ben hiç yemicem diyenlerden korkun,öyle söyleyip 5 adeti birden götürüyorlar.)) Herkese afiyetler olsunnnnnnn.

Not:Bulmacayı çözerken sakın yemeyin,yoksa her taraf kirlenir haberiniz olsun..

Böreklerin görüntüleri biraz karanlık çıktığı için kusuruma bakmayın lütfen.Fakat tatları enfesti,
duyurulur,kimlere mi ??Tabiiki yapmak isteyenlere.!

11 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Ben de çok severim bu böreği, 3 yufka böreği olarak biliyorum. Sıcak sıcak tüketilince iyi oluyor. Becerikli arkadaşım, sen bir orduyu doyurursun maşallah. İyi bir hafta diliyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlıcım,
Aslında rulo börek yapmıştım,yufkalar fazla olunca hemencecik bunlardan denedim kalanlarını.Nazlıcım,vallahi haklısın sanırım bu konuda yemek işi en sevdiğim işlerdir.Yapmasını ve yedirmesini çok severim.Yeter ki bana söylesinler hemen hazırlarım büyük bir zevkle.))

Çok teşekkürler güzel yorumların için canım.

Harika bir hafta olur umarım senin için.Sevgiyle kal daima..

Adsız dedi ki...

Günaydın,
Neden bu böreklerin karnını yardınız yazık değilmi bunlara??

Çok güzel görünüyorlar,yine döktürmüşünüz ellerinize sağlık.Müptelanız olduk ailecek.

Güzel günler sizinle olsun..

Sevgiler ve selamlar..

Ayşenur

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ayşenur,
İnan bende çok üzüldüm ama ne yapabilirdim ki minik bir operasyon işte.))

Çok güzel oluyor bu börek denemeni öneririm.Mutlaka çocukların da çok sever.Bizimkiler sevdiğine göre herkes sever diye düşünüyorum.

Çok çok teşekkürler bu güzel yorumların için.Beni onure ediyorsun..sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum.Yüreğine sağlık.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Bende bayıldım bu tür börek yapmak diğer tepsi böreklerine göre sunum olarak çok güzel oluyor bu arada demek cerrahlık stajı ha aklımızda bulunsun:)
sevgilerimle bidenem

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Candancım,
Cerrahlığı işte böyle evde yemek ve börekçeşitlerinde deniyorum.Bakarsın ilerki günlerde koyun,dana ve tavuk üzerinde bu tür denemelerim olabilir.))
Çok sağol canım,benimde bidenem..


Sevgiler.

öpücükkk

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Ben akşam sizin bu tarifinizi denedim.Abartmıyorum sonuç harikalar ötesi oldu.arasına sadece tereyağı konulmasından kıtırlık elde ediliyor diye düşündüm.Bizimkiler akşam sadece böreği yediler,diğer yemeklere inanın bakan bile olmadı.Hemen yazmak istedim.Belki yapmak isteyip de nasıl olur diye tereddütte kalan varsa bu yazımı okusunlar istedim.Çok teşekkürler bu tür güzel tarifleri bizlerle paylaştığınız için.

Şeyma/ANKARA

Damak Tadı dedi ki...

Merhaba Şeyma Hanım,
Çok sevindim böreklerin beğenilmesine ellerinize sağlık.Bizde aynı şekilde oluyor.Bu yüzden sadece börek yapıyorum yanında ilave bir şey yapmıyorum yenmediğinden.))
Teşekkürler ilgi ve alakanıza..

tekrar efiyetler olsun,sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

sevgili gullucum senin sayende evliligim kurtuldu senin o guzel yemeklerini kocama yaptim kocam buyulendi ve evliligimiz kurtuldu
o saheser yemeklerini kocam gorunce birden gozleri kamasti ve bana davranmadigi sekilde davrandi allah senden razi olsun damak tadi gibi bir site yok gormedim ellerine saglik

Adsız dedi ki...

bende karadenizliyim ama hayatimda bu kadar iyi hamsili pilav gormedim cok iyi yapaysin yemekleri favorimsin damak tadi

Adsız dedi ki...

meraba bn damak tadin yegeni berk karyayi tanirsaniz onun abisiyim bu yemekleri ilk ben tadiyorum ve fotoraflarini ben cekiorum kalite kontrol best yani halam bu yemekleri yapinca 1 gunde bitiriyoruz dedemle ben yiyoruz