Pazartesi, Ağustos 21, 2006
PEYNİRLİ PATLICAN KIZARTMA
Malzemeler
2 adet bostan patlıcan
7 dilim keçi peyniri
galeta unu
yumurta
Yapılışı
Patlıcanları halka olarak dilimleyip tuzlu suya atın.Galeta ununu bir tabağa alın,2 yumurtayı iyice çırpın.İki patlıcan dilimi arasına peyniri yerleştirip önce yumurtaya sonra da galeta ununa
batırıp yağda kızartın.Et yanına çok güzel bir alternatif veya soğuk meze olarak da sunumunuzu yapabilirsiniz.Çok yağlı olacak diye korkmuştum fakat umduğumdan daha az yağlı olup günün
favorisi oldu diyebilirim.)) Denemek isterseniz 2 patlıcan bence yeterli olur.Fırında denemek
isterseniz kızartması kadar lezzetli olmuyor.Fırında yapacak olan arkadaşlara önerim,yumurtayı
çırparken içine iki yemek kaşığı kadar sıvıyağ damlatıp öyle çırpın ki hepten yağsız tuzsuz bişey
olmasın.Şimdiden ellerinize sağlık efendim,afiyetler olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
Merhaba Gül, patlıcan kızartman harika görünüyor. Patlıcana zaten bayılırım, birde peynirli olunca harika yani ellerine sağlık. Nesrin
Sevgili Nesrin,
Patlıcanın bu tür kızartması gerçekten super oluyor,üstelik yapımı ve yiyimi de çok kolay.
Teşekkürler..
Sevgiler.
Merhaba canımcım, piynir yemeyen biri olarak, bu güzel görüntüden yararlanamayacağım maalesef:((
Size afiyet olsun.
Öpüyorum
Gulcugum,
Ben de senin gecmis kandilini kutluyorum. Gecikme icin kusura bakma.
Operim.
Benimde yemediğim çok sebze ve peynir çeşidi var canım bu yüzden sorun değil.Hatta senle bu konuda
iyi de anlaşırız sanırım.
Sevgiler
Işılcım,
Rica ederim ne demek.
Çok güzel bir hafta diliyorum canım.
Sevgilerimi gönderiyorum burdan sana,kendine iyi bak..
Canım hızına yetişemiyorum valla çok marifetlisin çokk.. eline sağlık nefis görünüyor iki güzel lezzet birleşmiş öpüyorum seni hoşcakal.
Buna bayıldım ben ,ellerine sağlık ne güzel sandviç gibi olmuş:)
sevgilerimle.
size biraz evvel misafir geldim mail boxtan çıkarırsan bir zahmet içeri gireceğim:)))
Sevgili Susamcım,
Seninde ellerine sağlık canım..
İkili ne güzel olmuş dimi.)))
İyice megaloman oldum ben.))
Teşekkürler canım,çok selam ve sevgilerimi gönderiyorum sana..
Sevgili Candan,
Teşekkürler canım beğendiğin için.
Şimdi mail box da çırpındığını gördüm ve hemen kapısını açtım.Birde ne göreyim Candancım gelmiş,hoşgelmiş sefalar getirmiş.
Aman efendim şöyle buyrun,hazırlıksız yakaladın beni bilsem açkılar açardım sana,börekler yapardım sana.)))
Teşekkürler Candancım..
Sevgilerimi gönderiyorum.
Gülcüğüm,Fındık Zamanının logosunu ben de koyamadım.YE gibi logonun kodu yoktu çünki,veya ben göremedim.Senin yorumunu okuduktan sonra (yorumlar benim mail kutuma geliyor) bloğuma döndüm ki ne göreyim,Logo konmuş,Bunu Zinnur koymuştur.Şimdi ona teşekkür edeceğim.Template'e girip baktım.Logonun kodunu yorumda gönderemedim, mail adresini verirsen sana oradan yollarım, yahut Burcu dan isteyebilirsin.
Sevgili Münevver sağol canım.Mail adresimi yazdım ben sana yine buraya da yazıyorum şimdi.
damak_tad@mynet.com yardımların için çok teşekkürler canım.Senin şifren herhalde Zinnurda varki koyabilmiş sitene.Tekrar çok sağol canım.
Sevgiler
Gül çok değişik birşey olmuş.Keçi peyniri olması şartmıdır diye geçirdim aklımdan. Peynirin hertürlüsünü severim. Teşekkürler değişik bir tarif paylaştığın için.Sevgilerimi gönderiyorum.
Hoş bir tarif, paylaştığın için teşekkürler, şimdi mutfağa gidiyorum, kimse beni tutmasın, çok acıktıım...
Mutlu haftalar...
Sevgili Nazlı,
Aslında kızarmaya müsait her türlü peynirle yapabilirsin.Yeterki yağda eriyen peynir olmasın.Şimdiden ellerine sağlık,afiyetler olsun canım..
Sevgilerimle,
Sevgili Nisan,
Teşekkürler canım.Sana şimdiden kolay gelsin mutfakta..))Afiyetler olsun..
Sevgiler
Yorum Gönder