Pazartesi, Nisan 13, 2015

Bir Mutfak İki Şef Florya Develi Tadım Etkinliği

Sevgili Özlem Mekik ve Sevgili Ayvaz Akbacak'ın moderatörlüğünde davet edildiğimiz Florya Develi bizleri en güzel şekilde ağırladı.
Sevgili bir mutfak iki şef ve Develi'ninin onur konuğu Arif Develi, eşi,oğlu ve gelini..
Ayran aşı çorbası tek kelimeyle enfesti..
Etli çiğ köfte bu kadar lezzetli olabilirdi..Teşekkürler Develi..
İçli Köfte ise;hem sunumu hem tadı ile favorimdi..)
Turşu ise harika ötesiydi..)
Ve;arkasından tek tek gelen kebaplar ve mezeler.. Kuru Dolma,Pastırmalı Humus,Gavurdağı Salatası,Kavurmalı Ali Nazik,Soğan Kebabı ve bir çok çeşit..
Finalimiz ise fıstıklı şöbiyet tatlısı ile oldu.. Ve arkasından hemen gelen meyvelerle tadım kapanışını yapmış olduk..
Veeee kapanış..)
Bir Mutfak İki Şef'in Düzenledikleri Bloggerlarla ''FLORYA DEVELİ'' Tadım Etkinliği büyük bir coşkuyla sona erdi. Organizasyonları için Bir mMutfak İki Şef'e ve Bizlere Çok Güzel Lezzetleri tattıran Develi Ailesine Sonsuz Teşekkürler.. Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet, ustalık, profesyonellik ve titizliğin hikâyesi olan Develi Restaurant, halen Develi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Arif Develi’nin dedesi tarafından 1912 yılında, Antep’te kuruldu. Arif Develi, 1966 yılında İstanbul’a gelerek, İstanbul'un tarihi mekânlarından Samatya’da Develi restaurantı açtı. 6 yaşında mesleğe adım atan Arif Develi’nin çalışkanlığı ve titizliği sayesinde Develi adı bir efsane haline geldi. Bugün Samatya'da bir klasik haline gelen ve gurmelerin uğrak yeri olan Develi, Türk mutfağının zenginliğini inceliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Gaziantep mutfağı ile yetinmeyerek Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını da özenle sunuyor. Arif Develi, halen Develi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Ancak artık Develi mirasını iki oğlu, Ali ve Nuri Develi profesyonel anlamda geleceğe taşıyor. Arif Bey’in öğretileriyle yetişmiş ve uzun yıllardır develi çatısı altında olan ustalar ve hizmet ekibi de bu mirasın diğer sahipleri olarak öne çıkıyor. Zaten Develi lezzetini ve kalitesini bilenler de bu mirasın sürdürülmesinde önemli bir role sahip. Antep mutfağının lezzetlerini kendi ustalığıyla renklendiren Arif Develi’nin bu ünlü mutfağa kattığı özel lezzetler de Develi efsanesini oluşturdu. Örneğin, Develi’nin ünlü fıstıklı kebabı Arif Bey’in kendi buluşu olan bir lezzet. Lezzet efsanesini, Samatya’dan sonra Etiler, Kalamış ve Ataşehir restaurantlarında sürdüren Develi, son olarak Florya'da yeni şubesini açtı. Beş dönüm arazi üzerinde kurulan Develi Florya, Develi lezzetlerinin İstanbullularla buluşacağı 7. adres oldu. Kurulduğu günden bu yana lezzeti ve hizmet kalitesiyle tanınmış otoritelerin övgüsünü kazanan Develi, birçok ödülün yanı sıra 2002 yılında Avrupa'nın en iyi restaurantlarını belirleyen Zagat Survey 2002 tarafından "İstanbul'un en iyi 5. restoranı" seçildi. Develi Samatya, 2006 yılında İngiltere'nin The Observer gazetesi tarafından dünyadaki "En iyi 100 lokanta" listesinde yer aldı.

2 yorum:

birgül erdogan dedi ki...

Harika bir tadım olmuş canım. Sizlerle olmadığım için Üzgünüm. Develi favorim her zaman Sevgiler

Özlem dedi ki...

Herşey nefisss :)