Cuma, Haziran 15, 2007

YOĞUN ÇİKOLATALI PASTA ve SOĞUK ÇORBA

Kremalı pastayı bugün arkadaşımın oğlunun karne günü olduğundan onun şerefine yapmıştım.Pasta tahminimden büyük ve çok yoğun olduğu için işe gelirkende zorluk çekmeme rağmen taksici beyinde dikkatli aracı kullanması sonucu başariyle işe geldim.Pastanın yoğun fındık ve çikolatalı olması yönünde hem fikirdi arkadaşımın oğlu ve diğer iş arkadaşlarım.Pastayı buzdolabına koyup delikanlının karnesini alıp işe gelmesini sabırsızlıkla beklemeye başladık.Ve işteo an geldi ve delikanlı parlayan 4-5 çift gözler eşliğinde pastayı kesti ve bir çeyreğini kaptı.Benim için hep sonuçlar önemliydi ve Gül abla bu mükemmel bir pasta oldu deyip boynuma sarılışını görmenizi isterdim.Diğer arkadaşlarımda aaa çok katlı bir pastaymış minicik alalım diye söyleselerde tadına baktıktan sonra hemen kocaman birer dilim alıp yanına birer fincan çay alıp masalarında zevkle yediler.)))Benim için en güzel an işte o andı..HımmmmmGül bunun içine ne koydun?Ayyyy değişik bir aroması var,yaa yokkk yokkk likör var sanki diye diye pastayı midelerine indirip ne zaman bu pastadan bir daha yapacaksın diye sormaya başladılar bile.)))Hepimiz iş yerinde mutlu,neşeli ve hoşca bir vakit geçirip yine işimizin başına döndük.)))Bu günden de bu kadar arkadaşlarım.Sizlere güzel bir hafta sonu tatili diliyorum.






Bu gördüğünüz soğuk çorbayı iş yerindeki arkadaşım bizlere tadına bakmak için getirdiğinde bizler adeta çorbaya vurulmuştuk.Sevgili arkadaşım evinde hemen hemen hergün pişirip (yaz aylarında) buzdolabından eksik etmediğinden bizleride bu çorba ile tanıştırmış oldu.Tanıştırdı da ne oldu?Ne olacak zararlı çıktı tabiiki..))Şimdi işi gücü hergün bize çorba getirmek oluyor.Bizlerde hergün sıcak yerine soğuk çorbamızı yemeklerden önce birer kase içip serinleyip sonra arkasından açılan iştahımızla diğer yemeklere saldırıyoruz adeta.)))İştahımız kapalımıydı ki??
Soğuk çorba için gerekli malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
750 gr yoğurt
3 adet büyük kuru soğan
kavurmak için sıvıyağ
nane
tuz
Yapılışı
Akşamdan buğdayı ıslatın sabaha kadar öylece kalsın.Akşamdan ıslattığınız buğdayları iyice kaynatın.(üzerindeki köpüklenmeleri kaşık yardımiyle alın) Buğdayların iyice piştiklerinden emin olduğunuzda suyunu süzdürmeden bekletin.Dikkat edin su içinde yüzmesinler lütfen..Diğer taraftan 3 adet büyükçe soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun.Kavururken 2 yemek kaşığı kuru naneyide ekleyip bir,iki karıştırıp altını kapatın.Arkadaşım 2 yemek kaşığından daha fazla nane eklemişti.))Diğer tarafta yoğurdu hafifçe sulandırıp buğdayla iyice karıştırıp arkasından naneli soğanı ekleyip tekrar karıştırın.Sonrasında da buzdolabına kaldırıp gidip gelip yaz akşamlarında kase kase içiniz.Afiyetler olsun arkadaşlar..))

13 yorum:

daimamutfak dedi ki...

Kendi gibi yüreğide güzel arkadaşım benim.Yazdıklarınla tekrar duyğulandım.İnanırmısın mahcup oldum.Canım benim..
Çikolatalı pastayı çok sevdiğimi anlamış olmalısınki yapmışsın.Zira doğum günümde pasta yapamadım.İçimde kaldı.Hiç böyle tembellik yapmazdım ben.Nasılda güzel olmuş seninki.O güzel ellerine sağlık canımcım.seni tanımakla ne iyi etmişim..Sağol varol.allah dostları eksik etmesin hayatımızda onlarla varız biz....sevgiler.çokkk öptüm..neriman

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

İyi sağlık, huzurlu ve çok mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerimle…

Adsız dedi ki...

Sevgili Neriman'cığım,
İnan ben bilsem sana yapar gönderirdim ama nerden bileyim.Çok da mutlu olurdum bir bilsen canım benim.Bende senin yazdıklarını okuyunca hem çok duygulandım hemde çok mutlu oldum.
Canım geç kalmış sayılmayız dilersen ben sana yine yaparım tatlı arkadaşım benim.
Sevgiyle yanaklarından öpüyorum ve güzel bir hafta sonu tatili diliyorum.

Sevgiyle kal daima.

Adsız dedi ki...

Gül;
pasta hakikaten büyükmüş ama yinede ben koca bir dilim yerdim :) ellerine sağlık canım arkadaşının yaptığı çorbayı bende yazın sıklıkla yaparım ama soğansız birde öyle deneyeyim
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Bende sana dilediğin gibi hafta sonu tatili diliyorum tatlım.

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Tatlı Seda'cığım,
Pastamı çok beğendiler ve bende çok mutlu oldum.Şimdi tabağımı yıkadım ve eve gidiyorum.Pastanın tarifini bir türlü yoğunluktan yazamadım Seda'cığım.Keşke sende olsaydın da kocaman bir dilimini yeseyin tatlım.
Çorba çok nefis oluyor değilmi?Tavsiye ederim soğanlısını da tatlım.

Kocaman öpüp güzel bir tatil diliyorum.

Sevgiyle,

tata dedi ki...

Gül kizim benim, ben pastadan almayayim, yaz geliyor olan kilolari cogaltmayalim. Fakat corbandan alirim, okuyunca bile serinliyor insan.
Hep güzellikleri paylasin, neseyle yiyin, saglikli kalin.
Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
öyle güzel görünüyor ki pastan esmer esmer. ellerine sağlık canım.Soğuk çorbayı da çok severim. sıcak günlerde ne ferah olur.
biliyor musun sanırım yakında eşimle buluşabileceğim. ben onun yanına gidemedim ama onun benim yanıma gelmesi konusunda gelişme oldu. ilk sana haber vermek istedim. en çok sen destek oldun çünkü bu konuda. bir de o güzel yüreğini ferahlatmak istedim. biliyorum ki benim kadar sn de üzülüyorsun. sevgiyle kal canım.

Adsız dedi ki...

Gül'cügüm,
Canım yine buldum bir bilgisayar hemen geldim seni ziyarete. Canım pastan çok güzel görünüyor, tam da sevdigim gibi çikolatalı. Ben hem yapmasını hemde yemesini severim çikolatalı pastanın. Soguk çorba ya gelince hiç denemedim. Biraz klasik olacak ama ben sıcak çorbaları severim.
Neyse canım annemin de sana çok selamları var. öpüşüp koklasıp zaman geçiriyoruz birlikte. Hep sen olmayacaksınya annenin yanında şimdide birazda biz olalım annemizle.
Canım seni çok öpüyorum. Annene çok selam, insallah baban da iyidir, merak ettim.
Sevgiler,

Hatice

Adsız dedi ki...

Sevgili Tatacığım benim..
Pasta çok kalorili gerçekten ve artık dikkat etmemiz gerekiyor ciddi anlamda.))
Fakat çorba gerçekten yaz ayları için ideal tavsiye ediyorum Tatacım.Şimdiden faiyetler olsun.

Sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Canım Sevdam,
Sanırım bu aldığım en güzel haber olacak yakın zaman içersinde canım.
Ne kadar çok mutlu olacağımı ve olduğumu umarım tahmin edebilmişindir.))Sabırın sonu selametmiş ve Allahda sana ve eşine yardım ediyor canım.Bence sanki hayatında birşeylerin dönüm noktası başladı gibi Sevdacım.Bekle ve gör istersen,ben hissediyorum bunu.))

Çokkkkkkkkkk öpüyorum seni canım,şimdiden gözün aydın olsun Sevdam.

Adsız dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Çikolatalı pastayı sanırım hepimiz çok seviyoruz.Pasta arkadaşımın oğlu için yapıldığından çok da yoğun olduğundan ben pek fazla yemedim canım.Artık çok dikkat etmem gerekiyor kilo konusunda canım.Sen bol bol ye canım benim.
Anneciğinin bende ellerinden öpüp hürmetlerimi gönderiyorum Haticecim.Senin adına ne kadar çok mutlu oldum bilemezsin.Ne güzel böyle hasretlik gidermen canım..Sen şimdi bol bol annenle olmanın tadını çıkar Haticeciğim.Allah sizleri hiç ayırmasın canım benim.
Babamın durumu eskisine nazaran çok çok daha iyi canım hATİCEM,çok teşekkür ederim ilgi alakana.

Sizlere güzel bir tatil dileyip yanaklarından öpüyorum canım.

Sevginiz hiç eksilmesin canım.

Selcen Şenocak dedi ki...

Canım hafta sonu yoğundu giremedim hiç. Sana bir gün gelmedimmi çok şey kaçırıyorum:) Yine her zamanki gibisin maşallah canım ellerine sağlık canım sevgilerimle...