Çarşamba, Haziran 13, 2007

BAUERN KUCHEN /ÇİFTÇİ PASTASI

Bu pastayı akşam üstü mis kokular eşliğindeki çayımızı yudumlarken yedik.Herkes tarafından çok hafif ve de çok lezzetli olduğunu duyunca yüzümdeki tebessümlerin sayısı da fazlalaştı. Arkadaşlar,üzerlerindeki ve kenarlarındaki desen çalışmalarını farklı bir teknikle yaptım bu sefer.Bu yüzden sizlerle bu detayları nasıl paylaşacağımı bilemedim.Çok acele ile yaptığım için farkındaysanız üzerinde çok fazla desen yok.

Daha sonrada unlanmış zeminde küçük parçalarla şekiller yapıp kayısıların üzerlerine oturtun.Dilerseniz yumurta sarısı dilerseniz fırça yardımı ile süt sürün.Dikkat etmeniz gereken husus kayısıların üzerlerine değil sadece üzerlerine koymuş olduğunuz desenlerin üzerine sürülecek.Karya ve Berk köpekleride bu pasta ile iyi beslediler.Hatta bir ara çayda istermisiniz diye sorduklarını duyunca gülme krizine girmemek için hemen mutfağa koştum..))
Kayısıları, resimleri çift tıklayıp nasıl dizildiklerini görebilirsiniz.)
Hamurunuz mayalandığında yağlı kağıt serilmiş borcama veya fırın tepsisine hamurdan büyük bir parça koparıp elinizle yayın.Hamurun üzerine bol bol kayısı marmeladı sürün.Arkasından yıkanmış kurulanmış taze kayısıların çekirdeklerini çıkarıp marmeladın üzerlerine dizin.
Bunlar benim zavallı gözleri olmayan kuşlarım.((
Gelelim pastamızın içersine konulan malzemeleri sırasiyle sizlerle paylaşmaya.)
1 paket maya(pak maya-42 gr)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı şeker (şeker az gelirse ekleme yapabilirsiniz,arzunuza bağlı)
3 yumurta
kayısı marmeladı
taze kayısı
1 su bardağı sıvıyağ(fazla derseniz yarısınıda ekleyebilirsiniz)
minicik tuz,dilerseniz mahlep veya muskat rendesi
Hamuru mayalı hamurları yaptığınız şekilde yoğurup mayalanıp kabarması için yaklaşık 1-2 saat bekletin.(maya erken gelirse o kadar beklemenize gerek yok)Unutmayın hamur yumuşak olacak ama ele yapışmayacak.
Hamurum borcama fazla geldiğinden artan hamurların bir kısmı ile de kuş yapmaya çalıştım.Kuş'ların gözleri ve burnu yoktu ne yazıkki.Sebebi ise bu kuşlar ne yazıkki körlerdi ve burun ameliyatı olmuşlardı.İlerleyen günlerde durumları biraz düzelince hepsi yerinde olacaktır.Diğer parçayı ise elimle açıp içine dondurucuda sakladığım ve daha önce kullandığım kayısı püresinden sürüp rulo yaptım.Tepside görüldüğü gibi.Bakınız tepsi yukarıda kuşların arkasında..
Pastayı pazar günü için yapmıştım ve özellikle tek olarak yayımlamak istedim.Bu pastaya verilen emek diğerlerine nazaran biraz daha fazla ve meşakkatliydi.Pasta üzerindeki süslemeleri belki önümüzdeki günlerde süsleme sanatı adı altında sizlerle burada paylaşabilirim,yinede söz vermemem gerekiyor.(bende çalışan bir bayanım.)))

42 yorum:

umran dedi ki...

Sevgili gul,
superrrr gorunuyor.Sen ne maharetlisin masallah.
sevgiler canim.

daimamutfak dedi ki...

Canım benim.Doğum günümü kutlayarak öyle güzel bir yorum bırakmışsınki sayfama duygulandım inan!!! beni çok mutlu ettin.Bende seninle yazışmaktan mutluluk duyuyorum.İyiki varsın bunu tüm samimiyetimle buraya yazıyorum.seni çok öpüyorum..

ev perisi;) dedi ki...

Sana yakın oturmayı şu hamilelik dönemin de ne kadar isterdim sevgili Gülüm;((
Zira sayfana girerken hep avucumu yalamak zorunda kalıyorum...
muhabbetle...

HULYA dedi ki...

Sevgili Gülüm,
Üzerindeki süslemelerden ne kadar lezzetli bir pasta olduğu anlaşılıyor zaten.Şimdi olsa bir dilimi zevkle yerdim inan.Çok nefis görünüyor burdan daha fazla bakamıyacağım çünkü canım çekiyor.ellerine sağlık canım.

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm,
neler kaçırmışım ben öyle, hem gezintinin görüntüleri hem mis gibi tariflerin. Çok da ilginç bir pasta yapmışsın. hiç daha önce gördüklerime benzemiyor ellrine sağlık. eminim sıcacık yemek ayrı bir keyiftir. öpüyorum canım. sevgiler

one ben bir sey dedi ki...

Desen çalışması yaptıysan üstünde neden desen yok demişsin yaw çok enteresannnnn

one ben bir sey dedi ki...

Süsleme sanatımıııı :))Hattat gül mü diyeceğiz sana bundan böylem

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Gül'üm
pasta süslemelerinize hayran kaldım, bir kitapta gördüğüm süslemelere cok benziyor. Haydi siz tarifini verinde bende ingilizce kitaplarla bir elimde sözlük boğuşmayayım :)
Ellerinize sağlık
Aşağıdaki tiramisulu yazınıza da baktım, ne güzel ne kalabak ne kadar neşelisiniz. Bu arada köpeciklerden birine talip çıktı..:)
Hersey çok lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık
sevgilerle

renkler dedi ki...

Canım, çok güzel olmuş. İyi ki acele ile yapmışsın, bir de zamanın olsa imiş... Ellerine sağlık, offf çok canım çekti yeni...

Adsız dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Çok teşekkür ederim canım.Senin yaptıklarının yanında gerçi benimkilerin lafı bile olmaz.

Kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım G ul'cüğüm her zaman olduğu gıbı hepsı çok guzel .sANA KUCAK DOLUSU SEVGILER..

Adsız dedi ki...

Sevgili Neriman'cığım,
Ne demek canım benim..Sen en güzellerini hak ediyorsun inan.Ben sana sadece gönlümden geçenlerin bir kısmını yazdım.Sen çok tatlı bir arkadaşsın ve tekrar yineliyorum seni tanıdığım için çok mutluyum inan.İyi ki varsın,iyi ki seni tanımışım diyorum.

Sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Şükranım..
Canım bende çok isterdim seninle yakın oturmayı bu döneminde inan.Üstelik zevkle ve büyük bir mutlulukla canının çektiklerini yapıp sana ikram etmek sanırım bulunmaz ve erişilmez bir mutluluk olurdu benim için..Ne yapsak acaba?
Varsa bir önerin ben hemen hazırım canım.

Sevgiyle kal tatlım benim.

Adsız dedi ki...

Hülyam,Hülyam..
Bu pasta çok hafif oldu mayalı oluşundan dolayı,sanırım sende bunu anlamışsındır.Zira mayalılar piştikleri gün pamuk gibi yumuşacık oluyor.))Ah be Hülyam hep söylüyorum sana gel bize diye ama gelemiyorsun..))

Çok öpüyorum seni tatlım benim.

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevdam canımın içisin benim.
Akrabalarımızla bir arada olunca zamanın nasıl geçtiğini bir türlü anlamıyoruz.Hele yaptığımız yiyecekleri onları paylaşacağımızdan ve birlikte olacağımızdan büyük keyif alıyoruz.
Bu pasta biraz değişik oldu.Hamurunda fazla bir değişiklik yok sadece üzerinde ki süslemeler farklı tatlım.İnşallah bir hafta sonu tatlı minnoşunla bize bir kaçamak yaparsın ne dersin?Çok öpüyorum seni canım benim.

Sevgilerimi gönderiyorum Sevdacığım sana..

Adsız dedi ki...

Cancanım benim,bidenem..)
Özellikle desen çalışması yazdım çünkü desen gibiydiler.Sonra fırına girince birden akıllarına sen geldin ve hemen kabarıp bozarıp desenden çıkıp süsleme sanatı şekline girmeye çalışsalarda gördüğün gibi bir hal aldılar.Neden mi??Çünküüüüüüü içine istemediğin kadar yumurat girdi kadar canım benim.
Bundan sonra bana hattat da diyebilirsin gag gag da diyebilirsin cancanım benim.Dur bakalım ben sana ne diyeceğim.Benim sana söyleceklerim buradan olmazzzzzzzzzzzz ancak telefonda olur.Sıkı dur bakalım.)))
Gag gag bu aralar çok yoğun biliyor musun??Uzay'a gidecekmiş.)))

Kocaman öperim seni cancanım benim..

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşecik,
Bir gün bu süslemeleri sizlerle elimden geldiğince paylaşacağım.Umarım seninde işine yarar Ayşecik'im canım benim.Çok değişik güller ve kenar çalışmaları ile inşallah yakın zamanda sayfamda olurum..
Hafta sonumuz mükemmeldi ve hepimiz çok mutlu olduk ve mutlu olarakda ayrıldık canım benim.
Köpekler çok fazla hangisini istersen alabilirsin.))Kuzenim Beykoz barınağının sahibi(yer belediye'ye ait tabiiki)dilediğin cinsi oradan da temin edip gönderebiliriz canım.

Sevgilerimi gönderip kocaman öpüyorum seni Ayşecik'im..Çok tatlısın sen hemde çokkkkkk..

Adsız dedi ki...

Canım Renklerim benim.
Bazen zaman kısıtlı olur güzel şeyler çıkar ortaya,bazen zaman sorunu olmaz özene bezene yaparsın hiç güzel olmaz.Sanırım bu da o'na benzedi canım benim.Yakın olsaydık ne iyi olurdu tatlım.

Kocaman öpüyorum seni bitanem.

Sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Sevgili Özay'cığım,
Canım benim çok teşekkür edip bende sımsıcak sevgilerimi gönderiyorum.

Bocuruk dedi ki...

Gülüm canım,
Süsleme ile ilgili detayları merak ediyorum. Ayrıca da ne kadar değişik bir tarif. Maşallah becerine sevgi dolu arkadaşım benim:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Bocuruğum,
Canım kardeşim,arkadaşım,can yoldaşım benim..En kısa zamanda sizlerle tüm bilgilerimi paylaşacağım.Geçenlerde pasta kitabımı karıştırırken bu tarife benzer bir tarif görüp hemen pastayı hazırlayıp aceleyle bu süslemeleri yaptım.Zamanım olsaydı gönlüm hepsini sizlerle paylaşmaktan yanaydı ama olmadı.
Çok teşekkür ederim canım bocuruğum benim.

Kocaman öpüyorum seni ve tatlı prenseslerimi..Sevgiyle kalın daima..

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ya Gül ben her yaptığın şeyi hemen hemen denemek istiyorum ama yetişemiyorum ben senin hızına ya :))
Çok şık bir pasta ellerine sağlık
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum,
Seninkilerin yanında benişmkilerin lafı bile olmaz tatlım.Yine çok şık ve zarif bir pasta gördüm sayfanda canım içim gitti.Çok zevklisin hemde çokkk.

Sevgiyle kal tatlım.

ufukmutfakta dedi ki...

Gül'cüğüm bu ne güzel bir pasta. Süslemesine bayıldım. Tadının da güzel olduğunu tahmin ediyorum. En kısa sürede denemeye çalışacağım. Ellerine sağlık, sevgilerimle....

one ben bir sey dedi ki...

Telefondan önce sen bir benim bloğuma uğra bakem ne zamandır boşladın onu teyzesi ağlayıp duruyor .....Bu arada sabahtan beri, sıkı durdum ama sıcaktan gevşedim haberin ola :)))))gag gag yoğunsa mag mag daha yoğun ve de uçuşa hazır o kimmi sende onu bilbakalımmm

Leziz Tarifler dedi ki...

Sevgili Gül'cüm,

Muhteşem enerjine, farklılığına, tatlı diline nazar değmesin. Çalışan bayan olarak, ne kadar emek verdiğini tahmin edebiliyorum.
Böyle bir şeyi, yapmayı düşünmek bile 1 gün sürer..:))
Çalışmaların çok orjinal benim için, klasik dışı, çok güzel canım.
Bu tarifte de kayısılar bu hamura çok yakışmıştır buna eminim. Bu lezzeti ben de çok severim. Sevgiler canım..

Adsız dedi ki...

Gül ne güzel süslemişsin merakla süsleme tekniklerini yazmanı bekliyorum ellerine sağlık canım
sevgiler

---OPTiO--- dedi ki...

canim yaaa....ellerine saglikk..ben burda duramiyorum artik..kesin senin yanina tasinmam lazim :)) yada sen buraya gel :)) kocaman öpüyorum gülümmm..muckss

Hülya dedi ki...

Gül canım benim.Sen de kendini aşmış bir haller görüyorum ya hergün hem de;)40 yıl kölen olsam ne dersin?

NiNo dedi ki...

sonunda donmenin gururunu yasiyorum herkesi cok ozledim harika seyler yapmissiniz ellerinize saglik bagimlilik yaptigini biliyordum bu blog islerinin ama bu 2 ay ayrilikta pes dedim :) sevgiler tirandan

Hatice dedi ki...

ellerine sağlık Gül, ne güzel hazırlamışsın pastayı.
beyaz çikolatalı tiramu da değişik geldi, bir ara denemek istiyorum...
sevgiler...

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor...Selamlar....

Adsız dedi ki...

Ufuk'cuğum,
Pasta hem kayısılı hemde hafif olunca çok rağbet gördü.Kayısı seviyorsan denemeni öneririm canım.
Teşekkürler,sevgiler..

Adsız dedi ki...

Cancanım uğradım bloğuna, sanırım ağlaması kesilmiştir beni görünce.))Mag magı bilmez olurmuyum ben belikide şu anda uçuş için kolları sıvamıştır bilem.)))Çok öpüyorum seni bidenem benim.

Sevgiyle,muhabbetle,gezmekle,yemek-içmekle ve bol bol gülmekle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
Güzel yorumundan dolayı gönülden teşekkürler canım benim.Çalışan bir bayan olarak yaptığım işi çok sevip benimsediğimden fazla yormuyor beni canım.
Bende senin yaptıklarını büyük bir hayranlıkla izliyorum ve iç geçiriyorum inan canım.
Tekrar teşekkürler canım benim.

Sevgiyle kal daima.

Adsız dedi ki...

Sevgili Seda'cığım,
İlk fırsatta bu sizlerle süsleme şekillerini paylaşacağım canım benim.Kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Optiom benim..
Canım gönül isterki sen buraya gel hasretliğin bitsin,hemde ben oraya geleyim sana komşu olayım bitanem.Çok tatlısın, sen çok öpüyorum seni bitanem.

Sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Hülya'cığım,
Canımsın sen benim.Ne demek kölen olurum tatlım benim.Sizlerin yanında bana yaptıklarımın lafı bile olmaz canım.Tarafından beğeniliyorsa yaptıklarım benim için büyük mutluluk ve keyiflerin en güzeli.Çok öpüyorum tatlı Hülyacım seni.

Sevgilerin en güzeli seninle olsun.

Adsız dedi ki...

Sevgili Nihan'cığım,
Hoşgeldin canım!!İnan gözlerimiz yollarfda kalmıştı seni gözlemekten.))Umarım tüm işlerinizi halledip rahata ermişsinizdir canım.Şimdiden hayırlı olsun Nihancım.Sana bağımlılık konusunda katılıyorum canım.Ama güzel bağımlılık ve sonrasında kurulan ebedi dostluklar ne kadar güzel değilmi?İyi ki bu bloglarla tanışmış ve sayesinde siz değerli arkadaşları edinmişim.Tekrar hoşgeldin canım!!

Sevgiyle kal canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Çok teşekkür ederim canım.Tiramisu ve kayısılı pazar günün favorileriydi adeta.Tavsiye ederim pişman olmazsın canım.

Teşekkürler,sevgiyle kal sevgili Hatice.

Adsız dedi ki...

Sevgili Oya'cığım,çok teşekkür ederim.


SEVGİYLE,

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bu harika birşey, sanat eseri gibi, daha yakından görmeyi çok isterdim ve tabi yemeyi:)
Mayalı hamurlarla uğraşmayı çok seviyorum. Benim de elimi hamura bulaştırmam gerek en yakın vakitte:)Maya kokusunun fırından mis gibi yükselmesi çok güzel birşey..