Cuma, Aralık 01, 2006

YARMALI KARALAHANA VE ISPANAKLI ÜÇGEN BÖREK

Sevgili arkadaşlarım hepinize sevdiklerinizle sağlıklı,mutlu ve neşeli güzel bir hafta sonu diliyorum.Umarım çok güzel bir hafta sonu geçirip uzun zamandır göremediğiniz sevdiğiniz kişilerle karşılaşırsınız.Sizlere ayrı ayrı yazamadığım için özür diliyorum,çünkü çok yoğunum bu yüzden kusuruma bakmayın lütfen..
SEVGİLERİN EN GÜZELİ SİZ GÜZEL GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIM SİZLERİN OLSUN..))










Malzemeler
4 adet yufka
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
beyaz peynir
kırmızı biber
karabiber,
tuz
tereyağı

Yapılışı

Ispanakların sadece yapraklarını elinizle iyice ovun ve suyunu sıkıp bir soğanı doğrayın.Arkasından beyaz peynirini,tuzunu,karabiberini ve pul biberini ekleyip bir tarafta hazır

tutun.Resimlerde görüntülenmiştir arkadaşlarım..

Yufkaları resimde de görüldüğü üzre geniş aralıklarla kesip hafif erimiş tereyağı sürüp harçtan koyup nuska biçimi sarıp suyun içine atın.Yufkaların işlemi bittikten sonra nuska börekler yaklaşık 2 saat suda bekletilir.(daha fazlada olabilir) Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle hafif sıkıp suyunu akıttıktan sonra dizip üzerlerine tereyağı sürüp fırında pişirin.Hepinize afiyetler olsun arkadaşlar.))

19 yorum:

kalimeero dedi ki...

uf, oyle severim ki bu yarmali kara lahanayi. zaten tr'yi ozluyorum diye basim dertte, ben bir sure ugramasam buralara diyorum..:)

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Gül.
Ellerine saglik canim harika bir tarif ve sunum. Tesekkürler canim paylastigin icin. Güzel bir haftasonu tatili diliyorum. Sevgiler Sonia...

Adsız dedi ki...

Sevgili gul,
sayende ne kadar leziz yemekler ogreniyoruz.tesekkurler...
muhabbetle

Adsız dedi ki...

bidenemmmm
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Ferhanca dedi ki...

yine muhteşem ,börekleri yagdamı kızarttın?? afiyet olsun..sevgiler..FERHAN

---OPTiO--- dedi ki...

off offf offf :) ellerine saglik fistigim....cok cok öperim seni....harika bi hafta sonu gecirmeni dilerim bende :)

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık gül hanım harika bir börek sizi uzun zamandır takip ediyorum zaten sitemde linklerimede ekledim sevgilerr damla

www.cedene.com

Adsız dedi ki...

Canım nasılsınnnnnn??? Vallahi yine ne güzel börek yapmmışsın hem kolay hem de lezzetli tariflere asla hayır diyemem,ellerine sağlık Gül'üm benim.Öptüm çoookkkk.Sevgiyle,maviyle ve neyle tabiki de afiyetle kal canımmm...

Adsız dedi ki...

Gülcüm masallah hergün yeni yemek pasta ekliyorsun,o yemege emegi gecenlerin herkesin eline saglik basta anneyin,ücgen börekler tam benlik kizatma tuzlu tarifleri cok seviyorum her nekadar kilo yapsada.
Tatli gülüm canim yarin pazar söyle rahat dinlenecebilecegin sakin bir pazar günü dilerim,hersey gönlünce olsun seker,öptüm

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül;karalahanayı eminim ki burada yapsam hiç lezzetli olmayacak.Trabzon'da yediğim hamsinin bile tadı başka.Sonra o telli peynirler,sapsarı tereyağları.Nasıl oralarda olmak istedim bilemezsin....

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Gül,
her yaptığın tarif çok farklı ve güzel oluyor. mutfağımıza farklı bir boyut getirdin, teşekkürler

Art & Disorder dedi ki...

Taste very of the Turkish food is delicious the oriental.Wonderful its blog.BRASIL

Schatz Insel dedi ki...

Canim merhaba
Ben karalahana dolmasini cokseverim annecigim cok güzel yapardi buralarda karalahana yok biz yaprakla lahana ile yapabiliyoruz ancak canim belin nasil oldu insallah daha iyisindir hersey gönlünce olsun Tülin

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

gülcügüm sanirim sen mutfaktan hic cikmiyorsun,
ne güzel börecikler hazirlamissin canim. Ben sana yine güzel ve bol mutfakli bir hafta diliyorum
sevgiler
suna

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

of of dedim ya bundan sonra takipteyim.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ne guzel bir yemek sitesi. Yok yok masallah..Ben de borekleri yagda mi kizarttin onu merak ettim. Kolay gelsin, sevgiyle..

renkler dedi ki...

Canım, şu kara lahanayı zamanında annem bana az yedirmedi. Şöyle ki: Bir ara kansızlık çekiyordum çocukken. Doktor demiş ki kara lahana yedirin. Bu arada ben yaprak dolmasına bayılıyorum, o da nasılsa onu yiyor diye başlamış kara lahana dolması yapmaya, bana da bişey demiyor ama bakıyorum bu dolmada bir tuhaflık var. Anneme soruyorum, aynısı, ye diye emir veriyor. Dolmadan soğudum valla. Sonra bir komşuya yaptıklarını anlatırken duydum da çıngar çıkardım, dolma yemeyi bırakınca o da vazgeçti, ben de kanlanıp canlanmıştım zaten. Bir de kimyon iyi gelir diye doldururdu köfteye kimyonu, tek yediğim kırmızı eti bile bana haram etmişti annem anlayacağın.

Ben de cumartesi ıspanaklı börek yaptım ama ben döşeme börek yaptım, tarifini veririm bir gün. O da güzel oluyor. Annem de senin sardığın gibi üçgen yapar bazen börekleri. Sosisli üçgen börek yapar onu da severim...

Öpüyorum canım...

Pia dedi ki...

offf ikisi de cok guzel ama yarmali karalahana diyorum tabii ki, cunku gurbet ellerdeyim gul yazik bana...ühüüüüü

Adsız dedi ki...

merhaba,bazı arkadaşlarımın sayfalarındaki yorumlarınızı okudum.çok hoşsunuz. muskanın bu kadar suda bekletildiğini duymamıştım .genellikle bir iki dakikada çıkarılır biliyorum. bunu deniyeceğim. hoşca kalın.