Ustalara yaptığım nefis bol çikolatalı,armutlu,bademli pastamı sizlerle paylaşmak istiyorum..
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker (200 gr)
125 gr sıvı yağ
1 paket vanilya
5-6 damla portakal aroması
minicik tuz
3 adet iri yumuşak armut
1 çay bardağı kalem badem (siz iri kırılmışını kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı süt
100 gr çikolata
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya şekeri
Tepesi için
175 gr benmaride eritilmiş sütlü çikolata
1 çay bardağı tavada çevrilmiş file badem
Hazırlanışı
Un,kakao,kabartma tozu elenip bekletilir.
Şeker,yumurtalar,tuz,vanilya 3 dk çırpılır.
Süt,portakal aroması ve sıvı yağ eklenip çırpılır.
Badem eklenip çırpılır.
Armutların kabukları soyulup, irice kesilip eklenip çırpılır.
Unlu karışım 3 seferde eklenip düşük ayarda çırpılıp bırakılır.
Karışım yağlanmış düz kelepçeli kalıba dökülüp,masaya 1-2-3 defa vurulur.
Çikolata iri dilimlenip aralıklı olarak hamurun üzerine gelişi güzel bastırılır.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
Pasta telin üzerine alınıp havalandırılır.
Eritilmiş çikolata üzerine dökülüp,bademlerle süslenir..
Afiyet olsun!
Not:Kalıbım Zenker marka ve burada farklı yerlerde satıldığını görmüştüm..Bilgilerinize!
mükemmel.. canım istedi gül ablam.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilGül'cüğüm,
YanıtlaSilArmudu keklere turtalara çok yakıştırıyorum. Hele ılıkken bir bardak çay eşliğinde en sevdiğim şeylerden biri.Hmmm! Ellerine sağlık.
Yalnız aklım şu doğaçlama kekinde kaldı hani. Kayısı, marzipan, bademler. Daha ne olsun demeden duramadım. Kayısıları marzipanla doldurduğun halde yine de dibe çökmemşler. Bunun sırrı nedir allahaşkına.
Harikasın Gül.
Çok sevgiler,
Ablacığım sen nerelerdesin,nasıl özledim..
YanıtlaSilPastan her zaman ki gibi enfes görünüyor,ellerine sağlık!
Kocaman sevgi ve muhabbetlerimle
Gül Hanım her zamanki nefis bir görüntü ellerinize sağlık
YanıtlaSilbu ustaların yerine ben gireceğim sizin tasdilat işine :)
YanıtlaSileline sağlık gülüm,ustalarada afiyet olsun bari :)
canım keşke seninlede böyle masaları paylaşabilsek ama kimbilir dimi kısmet:)öptüm hemide kocamaaaannnn...
Canim gercekten gelebilirsen, ben de seninle tanisabilmeyi cok isterim. Sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyor, eline sağlık...
YanıtlaSilsevgili Gül, bu ay etkinlik sirasi bende.Degisik bir konu sectigimi saniyorum.Sende bir tarifle katilirsan cok memnun olurum
YanıtlaSilGenis bilgi sayfamda
.SEVGILER
Vay vay vay... Bu ne müthiş bir şey böyle. Tadı resimden bile belli oluyor. Eh, bu gidişle pastahaneler topu atacaklar. İlerde Pasta fırınını açınca görecekler onlar. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKont
merhaba Gül Hanım,
YanıtlaSilBen Özgen, en sıkı takipçilerinizden biriyim.Ben de uzun süredir bir blog açmak istiyordum ve nihayet açtım.Adı mutfakta 1 inci.blogspot.com
Mümkünse siz de bir göz atıp yorum bırakabilirmisiniz?Blogumu diğer blogcu arkadaşlara nasıl tanıtabilirim acaba?Şimdiden teşekkürler...
ablacım şahanesin mükemmel olmuş afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
blogumda bir etkinlik var katılmak istersen beklerim
sevgiler
CANIM GÜLÜM ELLERİNE SAĞLIK..SÜPER OLMUŞ YİNE!!!!KOCAMAN SEVGİLER...
YanıtlaSilCanım yine harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilof nasıl güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilbayıldım en kısa sürede yapacağım
senin kalıpların çok güzel orda bu kalıplar pahalı mı?burda fiyatları yüksek o yüzden merak ediyorum
Çok şık bir kek olmuş ellerine sağlk..Kek yapmayı çok beceremiyorm,böyle yapanları hayranlıkla izlemekle yetiniyorum şimdilik :) ilham alarak zamanla ben de yapabileceğimi umuyorum..
YanıtlaSilMutlu haftalar diliyorum,gönül dolusu sevgilerimle...
yaptığınız herşey çok güzel,hele o kalıplarınız yokmu bayılıyorum,bloğunuzu zevkle izliyorum.
YanıtlaSilsevgiler
MERHABALAR GÜL HANIM,
YanıtlaSilBLOGUNUZU YAPTIĞINIZ ENFES YİYECEKLERİ ÇOK BEĞENDİM. SIKI TAKİPÇİNİZİM BUNDAN SONRA. SEVGİLER.ÖZLEM