TÜM ARKADAŞLARA MUTLU BİR HAFTA DİLİYORUM..
Malzemeler
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta(oda sıcaklığında)
1 limon suyu
2 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1,5 su baradğı un
1/2 su bardağı nişasta
minicik tuz
100 gr kayısı(koyu renkli)
120 gr kuru erik
50 gr üzüm kurusu
100 gr öğütülmüş ceviz(cevizimiz kalmadığından fındık kullandım)
Üzeri için
1/2 çay bardağı pudra şekeri deniyordu.Ben bitter çikolatayı sütle eritip üzerine döktüm.
Yapılışı
Un, nişasta ve kabartma tozu elenir.Kuru meyvelerden kayısı ve erik ince ince doğranıp üzümle birlikte una karıştırılıp bir tarafta bekletilir.
Yumurtalar şekerle birlikte yaklaşık 3-4 dk iyice çırpılır.Vanilya şekerleri eklenip tekrar çırpılır.Limon kabuğu rendesi ve suyu eklenip çırpılmaya devam edilir.Küçük parçalara bölünmüş tereyağı eklenip tekrar çırpılır.Son olarak unlu karışım eklenip kaşıkla iyice karıştırılıp yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülüp 175 c de yaklaşık 50-60 dk pişirilir.
Pasta kitabımda istiridye kek kalıbında pişirilmiş olup üzerine pudra şekeri serpilmişti.Benim istiridye kalıbım olmadığından farklı bir kek kalıbında pişirdim.Bu yüzden de üzerini çikolata sosu ile süsledim.
Pastamız yine farklı ve lezzetli idi.
Ben Almanya'dan almıştım.Zannedersem burada da satılıyor.Yine merak edenler için Kaiser'in sayfasına girip oradan bilgi edinebilirler.http://www.kaiser-backform.de/
22 yorum:
oooo Cok harika görünüyor,eccük alsak ne olur sanki.Ellerine saglik canim ,nefiss
Gül, seninle başım dertte, ne yapsam bilmiyorum. Yine harika bir tarif vermişsin. Bu kış senin tarifleri denemekle geçecek gibi görünüyor. Kalıba ise hayran kaldım, döküm kalıp herhalde değilmi? Güle güle kullan, sevgilerimle....
nefis olmus canim eline saglik
Hem erik hem kalip konusunda verdigin bilgilere tesekkurler cok dusuncelisin sevgiler
gül'cüm ellerine sağlık.çok şık bir tarif.çok güzel görünüyor.bencede kalıbının şekli çok güzel.
Gül' cüğüm görüntü muhteşem, lezzetini hiç sormuyorum:) Kuru meyveler her zaman keke, pastaya farklı bir lezzet veriyor. Favorilerimin arasına aldım bile :)
Ellerine sağlık, sevgiler.
Gül'cüğüm nefis görünüyor kuru meyvelerle yapılan kekleri bende çok seviyorum ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle iyi haftalar...
of of harika tam fincanla çayımı aldım geldimki muhteşem kekinle karşılaştım...bir dilim almak caizdir artık:))) ellerine sağlkı çok güzel görünüyor..sevgilerimle
gülcüm ellrine sağlk.yine harika bir lezzet ortaya çıkarmşsın.eriklerin ithal olması şart mı?
ayyyyyyyyyy nasil guel olmus ya masalalh sana gulummmmmmmmmmmmmmm
Şahane görünüyor Gül'cüğüm. Ellerine sağlık.
Gül ay ne güzel görünüyor arkadaşım ellerine sağlık..
Gül ben bu tatlıları ne zaman yiyeceğm?..
HIMMMM..BU KITABINA BENBAYILIYORUM..YOK YOK BENCE KITAPLA ALAKASI YOK TABIIKI YAPAN ELLERLE ALAKASI VAR..ELLERINE SAGLIK GÜLCÜĞÜM:))TARIFLERIN HIC EKSILMESIN HAYATIMIZDAN :))
SEVGILERIMLE
ellerine saglik gülcüm..harika görünüyoo...
Oyyyy nidemmm nidemmmm nideemmmmm !!!
Rejimdeyken nerelereee gidemmmm !!!
Çikolata sos giydirmeyle enfes görününen bu kuru meyvalı keke kocaman bir alkışşşş bendennnn !!!
Sevgiler eşliğinde :)
Gül'cüm her zamanki gibi nefis. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..
Gül'cüm bu kalıbına bayıldım. Kekin de şahane. Kocaman sevgiler..
Öncelikle kek sonra süsleme en sonda kalıbın şekli harika.Ellerinize sağlık harikaaaaaaa...
Sayfan çok güzel olmuş,hazırlayanlara tebrikler...Pasta da çok güzel görünüyor. Onu yemek şansına sahip olan arkadaşını kıskandım doğrusu. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim...
Blackknight
Gül'cüm, yine harika bir pastayla dönüsün muhtesem olmus, ellerine saglik. Ramazandi bayramdi öyle pek fazla bir pasta yayinlamamistin ama bu gercekten cok güzel ve pratik bir tarif, lezzeti de muhtesemdir herhalde sadece tahmin edebilirim.
Sana güzel bir hafta diliyorum ve soguk bir geceden simsicacik sevgilerimi yolluyorum..
harika bir kek olmuş, ellerine sağlık...
sevgiler...
Yeni sayfa düzenin harika, tabii meyveli pastan da:)
Sevgilerimle...
Gul ben daha fazla dayanamayarak sana gelıyorum bacım ac kapıyı:))
sevgıler
fıdan
Yorum Gönder